Τι λέτε να κάνω;;;

Nikos

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και μας γράφει από Τρίκαλα (Τρίκαλα). Έχει γράψει 238 μηνύματα.
Γεια σε ολους.:)
Θα ηθελα να σας πω για ενα νεο γατακι που ερχεται στο σπιτι μου.
Ειναι ενα πολυ ομορφο κοκκινο γατακι που εδω και δυο εβδομαδες ερχεται στην αυλη του σπιτιου μου...Τι θα μου προτεινατε να κανω για να το φερω πιο κοντα σε μενα:hmm:;Ειναι περιπου 2,5 μηνων και φενεται αρκετα αγριο:(.Εκανα αρκετες προσπαθειες αλλα αυτο με φοβαται......Τι λετε να κανω;;;Βοηθειστε με....:/::/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχήν,ρίξε μια ματιά στο άρθρο που αναφέρει πως μπορεις να εξημερωσεις ενα αγριο γατακι.Επειτα,αν έχεις ακομα αποριες,εδω ειμαστε.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τάϊσέ το, μίλα του ήρεμα... και μετά απο μερικές μέρες όταν θα σε εμπιστευτεί.. θα σε πλησιάσει αυτό απο μόνο του. Μην κάνεις απότομες κινήσεις.. και όταν έρθει η ώρα θα σε πλησάσει αυτό.:)

Όταν με το καλό το ηρεμήσεις θα το πάρεις σπίτι?

Αν θέλεις ρίξε και μια ματιά ΕΔΩ

Ρε παιδια σας λεω δεν ερχεται καθολου προς εμενα πως να ταισω...Λιγο ανεβαινει πανω στη βερεντα και μετα φευγει οταν το πλησιαζω...Δε ξερω τι αλλο να κανω...Προτεινετε μου κατι...

Ρε παιδια σας λεω δεν ερχεται καθολου προς εμενα πως να ταισω...Λιγο ανεβαινει πανω στη βερεντα και μετα φευγει οταν το πλησιαζω...Δε ξερω τι αλλο να κανω...Προτεινετε μου κατι...
Νίκο,και το άρθρο και η Τζούλια σου προτεινουν τρόπους προσέγγισης,κάνε τουλάχιστον έναν κόπο να διαβάσεις...

το διαβασα και τα περισσοτερα που λεει το αρθρο τα εκανα...

Και τη δευτερη,και την τριτη φάση;Ποσο καιρο προσπαθεις;

Και να το ταίζεις ΜΟΝΟ είναι ΠΟΛΥ σημαντικό!!!:)

Η γάτες θέλουν υπομομή.... και σιγά σιγά όλα θα γίνουν. Μπορεί να έχει τρομάξει τόσο πολύ απο τους ανθρώπους, που να έχει τραυματικές εμπειρίες και να έχει χάσει την εμπιστοσύνη σε μας.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σημαντικό είναι να βρίσκει απλά ένα πιατάκι φαγητό και νερό! :)

Άφησέ του φαγητό και να είσαι και εσύ εκεί αλλά οχι πολύ κοντά στην αρχή. Σιγά-σιγά θα συνηθίσει την παρουσία σου και κάποια στιγμή θα σε αφήσει να πλησιάσεις πιο κοντά ή θασε πλησιάζει αυτό μόλις σε βλέπει. Κάποια στιγμή θα σε αφήσει να το χαϊδέψεις. Μετά εξαρτάται από σενα τι θέλεις να κάνεις μαζί του. Αυτό πιάνει σίγουρα και η απόδειξη παίζει αυτή τη στιγμή στο μπαλκόνι μου.

Το γατάκι, το έχει επιλέξει το ίδιο να ανεβαίνει στη βεράντα σου καθώς καταλαβαίνεις. Ειναι ο τρόπος επικοινωνίας του με εσένα. Λοιπόν αργά ή γρήγορα θα εξημερωθεί. Μην αγχώνεσαι αφού μπορεί και ανεβοκατεβαίνει από μόνο του, βάζε του φαγητό στη βεράντα και νερό κ να είσαι σίγουρος πως θα σε πλησιάσει. Θέλει τον χρόνο του. Ολα τα ζωάκια εξημερώνονται όταν τους εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη και καταλάβουν πως δεν κινδυνεύουν από εμάς. Είναι όλα τους τόσο αγνά και έχουν ανάγκη από την συντροφιά μας... :)

Υπάρχουν και γάτες που απλά ΔΕΝ θέλουν να είναι ήρεμες..

Τους φτάνει να βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό. απλά. :)

θελει υπομονη αυτο να το ταιζεις συχνα καλο φαι και να καθεσαι να διαβαζεις εναπεριοδικο εκει να μη του δινεις καμμια σημασια.. εισαι λιγο ανχωμενη γι αυτο δεν ερχεται ησυχασε διαβασε καμμια εφημεριδα καθε μερα ενω αυτο τρωει και πλησιαζε σιγα σιγα μερα με τη μερα τοο κουπακι με το φαι προς τα σενα και να του μιλασ γλυκα σε κανενα μηνα θα εχει ερθει να χαιδευτει και θα μπορεις να το χαιδευεις τοτε μια μερα ια το πιασεις απο το σβερκακι και θα το παρεις και μετα θα χρειαστει να το εκπαιδευσεις μεσα στο σπιτι.

θα εχει ερθει να χαιδευτει και θα μπορεις να το χαιδευεις τοτε μια μερα ια το πιασεις απο το σβερκακι και θα το παρεις και μετα θα χρειαστει να το εκπαιδευσεις μεσα στο σπιτι.

ΣΟΣ.....:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Αν είναι ασπρόμαρο.. δεν έχεις ελπίδες... και άστο καλύτερα μην πας στο νοσοκομείο....:lol::lol::lol::lol:

Αν πιάνεις κροκέττες με το χέρι σου αυτές θα πάρουν τη μυρωδιά σου και το γατάκι θα αρχίσει να συνηθίζει σιγά σιγά.
Όταν το δεις να έρχεται βάλε με τη χούφτα σου λίγες κροκέττες κοντά του και απομακρύνσου αρκετά. Μόλις πλησιάσει και αρχίσει να τις τρώει πέταξε λίγες πιο κοντά σου και μετά λιγο πιο κοντά αν το δεις να ξεθαρεύει κοκ.
Αν πλησιάσει αρκετά κάνε να το χαϊδέψεις. Αν δεις ότι φοβάται θα ξαναρχίσεις από την αρχή.
Δε λέω θέλει πολλή υπομονή, αλλά αφού θέλεις να το φέρεις κοντά σου.....
Πόσα άγρια γατιά έχω καταφέρει μ' αυτό τον τρόπο!!!!
Και μετά γίναν τα πιο χαδιάρικα και απαιτητικά στο να μου τρίβονται.
Για κάποιο λόγο το γατάκι είναι φοβικό κι όταν καταφέρεις να το πλησιάσεις θα σου δειξει τόση εμπιστοσύνη που δε φαντάζεσαι!
Καλή επιτυχία.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω μην βιάζεσαι αυτό ειναι το βασικότερο. Πρόφερε του λιγο γάλα, μείνε σε απόσταση αλλά να το βλεπεις και να σε βλέπει και αν το δεις καμιά μέρα να περιφέρεται κοντα σου φρόντισε να σε δει να του βαζεις φαι ή γάλα η οτιδηποτε. Να εισαι ηρεμη και μην επιμένεις να έρθει κοντά σου.Ίσως παρει καιρό αλλά θα πετυχει.:cool:

Τα φοβικα γινονται πολύ κτητικα μετα και θελουν ολο χαδια... απλα δυσκολευονται να εμπιστευτουν στηναρχη αυτο θα παρει λιγο χρονο το συγκεκριμενο γι αυτο προτεινα το περιοδικο

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω μην βιάζεσαι αυτό ειναι το βασικότερο. Πρόφερε του λιγο γάλα, μείνε σε απόσταση αλλά να το βλεπεις και να σε βλέπει και αν το δεις καμιά μέρα να περιφέρεται κοντα σου φρόντισε να σε δει να του βαζεις φαι ή γάλα η οτιδηποτε. Να εισαι ηρεμη και μην επιμένεις να έρθει κοντά σου.Ίσως παρει καιρό αλλά θα πετυχει.:cool:
Το γαλα ειναι τοξικο δεν κανει μονο γαλα γατας η πρωτησ βρεφικης ηλικιας μου ειπε ο γιατρος

Να εισαι ηρεμη και μην επιμένεις να έρθει κοντά σου.:cool:
Συγγνωμη ήρεμος ήθελα να πω

Το γαλα ειναι τοξικο δεν κανει μονο γαλα γατας η πρωτησ βρεφικης ηλικιας μου ειπε ο γιατρος
Εγω νομιζα πως δεν έχουν καποιο προβλημα με το γαλα οι γατες.Παντως σε ενα γατακι που το ειχε εγκαταλείψει η μητερα του του εδινα μόνο γάλα αγελαδινό και μμια χαρα εγινε. Ακομα το έχω.

Ναι, το γάλα προκαλεί διάρροια. :)

Και εγώ θα έλεγα ας αφήσομε ΤΗΝ ΓΑΤΑ να αποφασίσει αν θέλει ή δεν θέλει να ημερέψει ή όχι..;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back