moukelis
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαρμένη Γατούλα
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasoulamiaou
Νεοφερμένο μέλος
μια κτηνιατρος που ρωτησα σημερα μου ειπε οτι εφοσον δινω στη γατα νομιζω καθε 2 μηνες ενα χαπι δεν εχει τετοιο πρβ.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
vasoulamiaou
Νεοφερμένο μέλος
και να το εχει το γατακι απο τη μαμα του?
ή δεν μεταδιδεται απο τους γονεις στα παιδια?
aretha
Περιβόητο μέλος
Επίσης, για την πρόληψη του τοξοπλάσματος, η γατούλα δεν πρέπει να τρώει ωμό κρέας.
Το τοξόπλασμα όμως μπορείς να το κολλήσεις και χωρίς τη "βοήθεια" της γατούλας σου, από όχι καλά ψημένο κρέας ή από άπλυτα λαχανικά. Διάβασε εδώ και νομίζω θα απαντηθούν πολλές απορίες σου.

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Μετά το μόνο που πρέπει να προσέχει κανείς είναι να ΄ψήνει καλά το κρέας που τρώει και να πλένει καλά τα λαχανικά του, επίσεις να φοράει γάντια αν ασχολείτε με κηπουρική, αυτοί είναι οι κύριοι τρόποι με τους οποίους μεταφαίρεται το τοξόπλασμα και όχι οι γάτες οι γάτες οι οποίες το κολάνε όπως και εμείς
Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν κάθε Γάλος έχει τοξόπλασμα μιας που τους αρέσει να τρώνε τα κρεατικά τους μισοψημένα

Desdemona
Διάσημο μέλος

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Εγώ πάντως αρνούμαι να φάω το φιλέτο μου καλοψημένο (άει μαρή Αντουανέτα). Δεν τρώγεται![]()

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Ως εναλλακτική, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα το παντεσπάνι, φίλτατη: από τοξόπλασμα δεν θα κινδυνεύσετε σίγουρα (για τη λαιμητόμο δεν ξέρω).Εγώ πάντως αρνούμαι να φάω το φιλέτο μου καλοψημένο (άει μαρή Αντουανέτα). Δεν τρώγεται![]()

kastratos
Νεοφερμένο μέλος
αν σε περιπτωση εγγυμοσυνης ο γιατρός μου, μου απαγορέυσει να έχω τον γάτο στο σπίτι υπάρχει κάποιος που να μπορεί να τον φιλοξενήσει για μεγάλο χρονικό διάστημά.
aretha
Περιβόητο μέλος
kastratos
Νεοφερμένο μέλος
jasmine
Δραστήριο μέλος
σε ευχαριστώ πολύ aretha ολα αυτά που ειδα τα ήξερα και εγώ γιατι το είχα ψαξει πολύ το θέμα. δεν είναι οτι καλυτερό να αποχωριστείς ενα πλάσμα που λατρέυεις τόσο πολύ για μεγάλο χρονικό διάστημα. με είχαν τρομοκρατήσει όμως πώς θά είναι πολύ δύσκολο να μείνω εγγυος. σήμερα συμπτωματικά είχα πάει στόν γυναικολόγο μου και μου έπίβεβαιωσε για άλλη μία φορά οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος να (διώξω) το γατούλη μου απο το σπίτι. σε ευχάριστώ πάντος πάρα πολύ για την ανταπόκριση στο μήνυμα.
Να σε βεβαιώσω κι εγώ για το γεγονός, έχω τη γατούλα μου και είμαι έγκυος στον 7ο μήνα και μετά από πολλούς καυγάδες για την τύχη της γατούλας με σύζυγο και γονείς σε πληροφορώ. Αν το ζώο είναι εμβολιασμένο και δεν τρώει ωμά πράγματα, όπως πχ κρέας που μπορεί να είναι μολυσμένο ή κάποιο πουλάκι που θα κυνηγήσει στην αυλή ή ακόμα όπως μου είπαν κι εμένα αν δεν βγει αυτό το διάστημα καθόλου στην αυλή, δεν υπάρχει πρόβλημα. Πιο πιθανό είναι να πάθεις τοξόπλασμα από μη καλά ψημμένο κρέας ή μη καλά πλυμένα λαχανικά και σαλατικά παρά από το γατάκι σου. Εξάλλου μπορείς πάντα να κάνεις την εξέταση για το τοξόπλασμα για να δεις αν έχεις τα αντισώματα.
kastratos
Νεοφερμένο μέλος
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
σε ευχαριστώ πολύ aretha ολα αυτά που ειδα τα ήξερα και εγώ γιατι το είχα ψαξει πολύ το θέμα. δεν είναι οτι καλυτερό να αποχωριστείς ενα πλάσμα που λατρέυεις τόσο πολύ για μεγάλο χρονικό διάστημα. με είχαν τρομοκρατήσει όμως πώς θά είναι πολύ δύσκολο να μείνω εγγυος. σήμερα συμπτωματικά είχα πάει στόν γυναικολόγο μου και μου έπίβεβαιωσε για άλλη μία φορά οτι δεν υπάρχει κανένας λόγος να (διώξω) το γατούλη μου απο το σπίτι. σε ευχάριστώ πάντος πάρα πολύ για την ανταπόκριση στο μήνυμα.
Μπορείς να γράψεις και τα στοιχεία του γυναικολόγου σου εδώ:
https://www.mypetz.gr/threads/Γράψτε-εδώ-έναν-γατόφιλο-γυναικολόγο.221300/
Ελενη f
Εκκολαπτόμενο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool