Είχα την ιδία ζήτηση με έναν κτηνίατρο σήμερα. Ο οποίος έχει μια ξαδέλφη, που έχει τοξοπλάσμωση και δεν έχει γάτα, έχει γεννήσει κανονικά, χωρίς πρόβλημα.
Τοξοπλάσμωση έχουν και οι άνδρες μου είπε, απλά αυτοί δεν κινδυνεύουν (εγκυμοσύνη).
Σε γενικές γραμμές, η κύστη περιβάλετε από έναν ιστό και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε γάτα, αρκεί να έχουμε παίξει σε μικρή ηλικία με τα χώματα και να έχουμε βάλει τα χεριά μας στο στόμα ή να έχουμε φάει άπλυτα καροτάκια ή αγγουράκια από τον κήπο της γιαγιά μας.
Ανοσία δεν έχουμε μου είπε, αν το ανοσοποιητικό μας σύστημα πέσει και έχουμε κύστες μέσα μας και είμαστε και έγκυες τότε αποβάλουμε.
Καλό είναι να μην έχουμε τοξοπλάσμωση μου είπε. Αυτό που μπορούν να κάνουν όσες έχουν γάτες και εγκυμονούν είναι να κάνουν την εξέταση αυτές, αλλά και οι γάτες τους, έτσι θα είναι σίγουρες ότι δεν κινδυνεύουν, από την γάτα τους. Έτσι κι αλλιώς, όλα μια ιδέα είναι. Αυτό που μου τόνισε είναι ότι δεν είναι ανάγκη να έχουμε γάτες. Ότι την τοξοπλάσμωση μπορούμε να την κολλήσουμε και από ωμά κρέατα. Απλά η γάτα είναι το μόνο ζώο, που αποβάλει την ‘ασθένεια’ αυτήν από τα κόπρανα. Και αυτό θα συμβεί αν αφήσουμε πολλές ημέρες τα κόπρανα στην άμμο.
Κάποιες γυναίκες παίρνουν αυτόματα κουτιά άμμου, όταν υπάρχει εγκυμοσύνη και κάποιες άλλες δεν ασχολούνται με την τουαλέτα, αλλά κάποιος άλλος. Αυτά στην Αμερική, γιατί εδώ είμαστε ακόμα πίσω σε αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.