julia
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ntourountourou
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
κινδυνευεις πολυ περισσουερο απο ωμα οχι καλα πλυμενα λαχανικα,που συνηθως τρωμε σε ταβερνες και οχι καλο ψημενο κρεας.αν δεις στατιστικες και μελετες,99% κολλας απο λαχανικα και κρεατα.ολα καλα θα πανε δεν υπαρχει κινδυνος απο την γατα σου!
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Χρειαζεται να κανετε εσυ και η γατουλα εξετασεις τωρα μια φορα αλλα εσυ αν μαγειρευεις χωρις γαντια καλο ειναι να κανεις καθε τοσο για να εισαι σιγουρη οτι δεν εχεις κολλησει.Εξισου και απο κηπουρικη.
Εαν θελεις υπαρχουν γυναικολογοι ενημερωμενοι πολύ φιλοζωοι που θα σου τα επιβεβαιωσουν εχουμε εδω και στην αθηνα.
prince
Διάσημο μέλος
εν ολίγης η συμβουλή του είναι 1ον να κάνουμε εξετάσεις να δούμε αν έχουμε ή όχι αντισώματα, 2ον να μην ερχόμαστε σε καμία περίπτωση εμείς σε επαφή με άμμο (υπάρχουν άντρες για τις βρώμικες δουλειές), 3ον να καθαρίσουμε τα πατουσάκια των φίλων μας και το τρίχωμα μετά την άμμο ή όταν μπούμε σπίτι ρε παιδί μου, 4ον όχι οι γάτες στην κρεβατοκάμαρα (μην φέρουν άμμο με τις πατούσες), 5ον συχνό καθαρισμό έξω από δοχείο άμμου, 6ον συχνό πλήσυμο στα χέρια (αν είμαι υστερική είπε να φοράω γάντια όταν τις κάνω αγκαλιά ή να τις κάνω με μωρομάντηλο πρώτα το τρίχωμα), 7ον καθημερινό καθαρισμό σπιτιού για την ιδέα και μόνο, 8ον μακρυά από μαρούλι, ωμό κρέας κλπ...
γενικά είπε το τοξόπλασμα είναι ασυμπτωματικό. στην διάρκεια της εγκυμωσύνης θα κάνουμε πολλές εξετάσεις. τον ενεημέρωσα ότι σκέφτομαι για παιδί αλλά είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν οι γάτες μου εξετάσεις.... να πάω εγώ να κάνω εξετάσεις αίματος λέει.
και έχω τρείς γάτες εγώ...
tsitsini1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό που με προβλημάτισε είναι αυτό που είπε η Prince ότι δεν θα πρέπει να μπαινει στην κρεβατοκάμαρα το ζουδάκι για να μην μεταφέρει άμμο... Αυτό δεν θα το αντέξω... Και ποιός θα με χτυπάει στο πρόσωπο με το πατουσάκι του να με ξυπνάει κάθε πρωί???
ιβανα
Επιφανές μέλος
Επειδή και εγώ σκέφτομαι να προσπαθήσω να κάνω παιδάκι και μάλιστα σύντομα, ρώτησα και κτηνιάτρους και γυναικολόγο και σε γενικές γραμμές μου επιβεβαίωσαν τα παραπάνω. Μου είπαν ότι το σημαντικότερο είναι να μην τρώω σαλάτες απ έξω και τα κρέατα να είναι καλοψημένα. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν καθαρίζεται η άμμος κάθε μέρα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα "μικρόβια" του τοξοπλάσματος που είναι στα κακάκια της γάτας δεν "επωάζονται" αμέσως αλλά σε 3-4 ημέρες. Και βέβαια έχω συμφωνήσει από τώρα με τον άντρα μου ότι αυτός θα αλλάζει ολόκληρο το δοχείο της άμμου κάθε μέρα ωστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το μόνο που δεν έχω κάνει ακόμα είναι εξετάσεις αίματος για τοξόπλασμα, γιατί μπορεί ήδη να έχω και να μην το ξέρω. Βέβαια άν έχω τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα γιατί είμαι φορέας και δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακολλήσω! Μια φίλη μου που είχε απο πριν τοξόπλασμα στην εγκυμοσύνη της δεν είχε κανένα μα κανένα πρόβλημα!
Αυτό που με προβλημάτισε είναι αυτό που είπε η Prince ότι δεν θα πρέπει να μπαινει στην κρεβατοκάμαρα το ζουδάκι για να μην μεταφέρει άμμο... Αυτό δεν θα το αντέξω... Και ποιός θα με χτυπάει στο πρόσωπο με το πατουσάκι του να με ξυπνάει κάθε πρωί???
οντως καλυτερα να το εχεις, γιατι δεν παιζει να ξανακολλησεις. αν το εχεις απο πριν, δεν υπαρχει προβλημα. το επικινδυνο ειναι να μην το εχει η εγκυος, και να το κολλησει στην εγκυμοσυνη. αλλα και παλι, αν η γατα δε βγαινει εξω, και δεν τρωει απο εξω, δεν υπαρχει κανενας κινδυνος.

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος

prince
Διάσημο μέλος
όλα είναι υπό σύζήτηση. λύσεις υπάρχουν. πιστέψτε με αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ ενός μωρού χωρίς γάτες ή τις γάτες χωρίς μωρό θα διάλεγα το δεύτερο. παρόλα αυτά και γώ και ο αρραβωνιαστικός μου ξεκινάμε λέγοντας ότι θα κάνουμε τα πάντα για να καταφέρουμε να αποκτήσουμε παιδί παράλληλα με τη φροντίδα των μικρών μας μωρών.
ότι χρειαστεί (στο μόνο που αντιδρώ είναι αν χρειαστεί να κουρευτούν οι γάτες μου -όχι ξύρισμα απλά κούρεμα- για να μην ανεμίζουν τόσο πολύ τρίχες... τριχωτές τις ήθελα τις γάτες δεν το αντέχω να τις κουρέψω για όσο θα είμαι έγκυος όσο και αν ο αρραβωνιαστικός μου επιμένει)
Θα βρούμε λύση στο θέμα υγιεινής... όλες.. άντε με το καλό να κάνουμε από ένα δίποδο μωρό όλες οι ενδιαφερόμενες (τετράποδα έχουμε μωρά)
chryssa
Διάσημο μέλος
Κατ'αρχήν, ψυχραιμία. Αν κάνεις όσα είπαν οι προλαλήσασες, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Είναι σημαντικό να είναι σωστά ενημερωμένος ο γυναικολόγος σου.Γεια σας!!!
Επειδή όπως ξέρετε έχω γατούλα και δεν θέλω να την αποχωριστώ αλλα παράλληλα σύντομα θέλω παιδάκι τι παίζει με το τοξόπλασμα???απο τί προέρχετε?πως προέρχεται???Ποια είναι τα ψέμματα που λέγονται???κατατοπείστε με γιατι έχω τρομοκρατηθει!!!!!![]()
Εγώ μόλις μπήκα στον 4ο μήνα εγκυμοσύνης.
Η γάτα μου η Μπουμπού είναι ένα χρόνο σχεδόν μαζί μας και έχει βγει θετική στις εξετάσεις αίματος για τοξόπλασμα, δηλαδή το έχει περάσει παλιά. Φοράω γάντια μιας χρήσης για να αλλάζω την άμμο και προσπαθώ να μην ξεπερνάω το 24ωρο μεταξύ των αλλαγών. Φοράω γάντια κουζίνας για να μαγειρέψω κρέας. Τα σαλατικά τα πλένει ο άντρας μου (ας κάνει κι αυτός κάτι, ε?) Η γάτα δεν μπαίνει στο υπνοδωμάτιο παρά μόνο για βόλτα, γιατί δεν τη θέλει ο άντρας μου, έτσι κι αλλιώς. Επίσης, καθαρίζω το τραπέζι της κουζίνας κάθε φορά που τρώμε, γιατί ανεβαίνει συχνά. Αυτά... Α, και πλένω τα χέρια μου 356 φορές την ημέρα και τα έχω ξεπετσιάσει!απο κελυφος αυγου
Μπράβο yasmin, αυτό δεν το ήξερα! Βέβαια πλένω τα χέρια μου γενικώς και αορίστως συνέχεια, αλλά θα έχω το νου μου και για τα αυγά!
και έχει δίκιο ο κτηνίατρος που τονίζει ότι η γάτα πρέπει από την αρχή να βγεί εκτός υπνοδωματίου γιατί μετά θα ζηλέψει αφόρητα το μωρό γιατί θα πιστεύει ότι τον/την βγάλαμε για να βάλουμε στη θέση του ένα μωρό...
Θα βρούμε λύση στο θέμα υγιεινής... όλες.. άντε με το καλό να κάνουμε από ένα δίποδο μωρό όλες οι ενδιαφερόμενες (τετράποδα έχουμε μωρά)
Συμφωνώ ότι η γάτα δεν πρέπει να συσχετίσει το μωρό με οποιαδήποτε αλλαγή γιατί θα αγανακτήσει και δίκιο θα έχει! Κι εγώ σκέφτομαι να την αλλάξω δωμάτιο αρκετό καιρό πριν για να μην της κακοφανεί. Μόνο που ακόμα δεν ξέρω πού θα βάλω την άμμο της...
Καταραμένη διαρρύθμιση! Με το καλό κορίτσια και σε σας και ελπίζω να λέμε σύντομα γατομωροϊστορίες!
Υ.Σ. Και πάω να φάω αυγά τώρα, γιατί τα λιγουρεύτηκα!
vickymoon
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
εγω ρε γμτ εκανα εξεταση για τοξοπλασμα κ ειμαι αρνητικη. κ εχω τρεις γατες και ειμουν συνεχεια με γατες και αλλα ζωα. πιστευα οτι θα ειμαι θετικη αλλα οχι.
Και εγώ αρνητική... 30 χρόνια μέσα σε ανεμβολίαστες.. και κοιμάμαι αγκαλιά... με βλέπω να πηγάινω για μεζεδάκι στην άμμο...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ntourountourou
Νεοφερμένο μέλος
ρε παιδια δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα με το τοξοπλασμα. Δεν μπορεις να το κολλησεις μονο απο γατα αλλα και απο αλλαντικα οπως prosciutto (απο το οποιο τρωω αρκετο). Δεν εχω κανει εξετασεις και δεν με απασχολει ιδιαιτερα. Αλλοιμονο αν αρχισουμε να ανησυχουμε για το αν το σαλαμακι αερος εχει τοξοπλασμα ή αν το μαρουλι που δεν επλυνες καλα ειχε κυστες απο τοξοπλασμα. Το ιδιο ειναι και με την γατα, δεν θα παθεις τιποτα αν την χαιδεψεις ουτε προκειται να καθαρισεις την αμμο χωρις να πλενεις τα χερια σου μετα. Νομιζω πως ειμαστε λιγο υπερβολικες.
Πιστεύω αν θέλεις κάτι πολύ γίνεσαι υπερβολικός-η στάνταρ!!!!!!Θα δείξει!Στην τελική ότι είναι να γίνει θα γίνει!Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

vickymoon
Διάσημο μέλος
εμενα παντως ο γυναικολογος μου ειπε οτι οσοι λενε να φυγει η γατα απο το σπιτι λογω εγκυμοσυνης ειναι λιγο της παλιας σχολης. και μαλιστα καταλαβα οτι εννοουσε οτι ειναι κ ολιγον ασχετοι.
δλδ οι κτηνιατροι τι να πουν που ερχονται σε επαφη και με ζωα που δεν ξερουν τι εχουν??
Melini
Διάσημο μέλος
Τις απαντήσεις θα τις δώσει ο προγεννητικός έλεγχος...Όσον αφορά την άμμο, την καθαρίζω δυο φορές τη μέρα με φτυαράκι κι επίσης σκουπίζω και τον πισινό του παιδιού μου μετά τα κακάκια, γιατί όλο και κάτι κολλάει στις τρίχες του (μιλάμε ότι έχω πάρει σούπερ εκπαίδευση για μαμά μωρού
)Πάντως, από τότε που μπήκε το γατί στη ζωή μας, έχω αρχίσει μια ρουτίνα πιο εντατικής καθαριότητας για την αντιμετώπιση των τριχών (ηλεκτρική, σφουγγάρισμα) και τέλος, με το σκεπτικό της παρουσίας μωρού στο υπνοδωμάτιό μας στο μέλλον, δεν έχουμε επιτρέψει στο γάτο να κοιμάται μαζί μας... μόνο το πρωί, έρχεται κατά τις 5 και χουζουρεύει λιγάκι...
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος μεγάλης ανησυχίας, όλα κανονίζονται με μεθοδικότητα, ΚΥΡΙΩΣ σωστή ενημέρωση , και ΧΩΡΙΣ πανικό.
Υ.Γ. Μια φίλη μου μου ζήτησε να έρχεται για καφέ με το γιό της, για να έρχεται το παιδί σε επαφή με το γάτο και να εξοικειωθεί
Ο μικρός είναι 2,5 χρονών!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chryssa
Διάσημο μέλος
Κι εγώ αρνητική είμαι. Κι εγώ πίστευα ότι θα είμαι θετική, γιατί στο παρελθόν όπου αδέσποτο άπλωνα χέρι και έχω μεγαλώσει 3 γέννες από νεογέννητα γατόνια και τα ξεσκάτιζα και χωρίς γάντια, αλλά τίποτα! Μια φορά το μήνα κάνω υποχρεωτικά εξετάσεις για τοξόπλασμα, είναι στο μηνιαίο έλεγχο μαζί με σάκχαρο, γεική αίματος κλπ και κάθε φορά έχω μεγάλο άγχος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα... Όλες οι έγκυες τις κάνουν, γιατί ακριβώς μπορείς να το κολλήσεις από πάρα πολλές πηγές.εγω ρε γμτ εκανα εξεταση για τοξοπλασμα κ ειμαι αρνητικη. κ εχω τρεις γατες και ειμουν συνεχεια με γατες και αλλα ζωα. πιστευα οτι θα ειμαι θετικη αλλα οχι.
Και εγώ αρνητική... 30 χρόνια μέσα σε ανεμβολίαστες.. και κοιμάμαι αγκαλιά... με βλέπω να πηγάινω για μεζεδάκι στην άμμο...![]()

Νομίζω ότι είσαι δεν είσαι έγκυος, το περνάς σαν ελαφριά γρίππη. Πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις κλπ. Ο κτηνίατρός μας, πάντως, μου είπε συγκεκριμένα "χαίρομαι που είσαι αρνητική στο τοξόπλασμα", γιατί αν το περάσεις, ναι μεν αποκτάς ανοσία, αλλά παραμένει στον οργανισμό και γεμίζεις κύστεις στους μυς και στον εγκέφαλο και σε περίπτωση που περάσεις σε φάση ανοσοκαταστολής λόγω προβλήματος υγείας (π.χ. AIDS, χημειοθεραπείες κλπ, μακριά από μας), το τοξόπλασμα έρχεται στην επιφάνεια και μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Οπότε καλύτερα μην πάτε στην άμμο για μεζεδάκι και απλά για 9 μήνες θα προσέχουμε λίγο παραπάνω. Επίσης, μου τόνισε ότι η γάτα πρέπει να μένει μέσα και να μην τρώει ωμά κρέατα και να μην κυνηγάει (ποντικάκια, σπουργιτάκια κλπ), να αλλάζει ο άντρας μου την άμμο (να γελάσω τώρα ή μετά???) και να μην κάνω καθόλου κηπουρικές εργασίες, αλλά και να μην πιάνω ωμό κρέας παρά μόνο με πολύ χοντρά γάντια κουζίνας, γιατί εκτός από τοξόπλασμα, το ωμό κρέας έχει συχνά και φυματίωση!αν περασεις τοξοπλασμα κ δεν εισαι εγκυος δεν καταλαβαινεις τιποτα? δεν εχεις συμπτωματα?
εμενα παντως ο γυναικολογος μου ειπε οτι οσοι λενε να φυγει η γατα απο το σπιτι λογω εγκυμοσυνης ειναι λιγο της παλιας σχολης. και μαλιστα καταλαβα οτι εννοουσε οτι ειναι κ ολιγον ασχετοι.
δλδ οι κτηνιατροι τι να πουν που ερχονται σε επαφη και με ζωα που δεν ξερουν τι εχουν??

Με λίγα λόγια, ο κτηνίατρος με άγχωσε περισσότερο από το γυναικολόγο!

chryssa
Διάσημο μέλος
Όσον αφορά την άμμο, την καθαρίζω δυο φορές τη μέρα με φτυαράκι κι επίσης σκουπίζω και τον πισινό του παιδιού μου μετά τα κακάκια, γιατί όλο και κάτι κολλάει στις τρίχες του (μιλάμε ότι έχω πάρει σούπερ εκπαίδευση για μαμά μωρού)
Να ρωτήσω κάτι θέλω και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά, αλλά το διαβάζω συχνά και μου έχει κάνει εντύπωση... Αυτό με το σκούπισμα του πωπού της γάτας μετά την τουαλέττα, πώς στην ευχή γίνεται?

(και δεν εννοώ αν χρησιμοποιείτε μωρομάντηλο ή kleenex καπιτονέ)Μόνο αν είσαι όλο το 24ωρο από πίσω της μου φαίνεται ρεαλιστικό. Π.χ. εμένα η δικιά μου τα κάνει όταν είμαι στη δουλειά, είναι πρωινός τύπος. Μέχρι να γυρίσω, μπορεί να τα έχει σούρει σ'ολο το σπίτι! Ευτυχώς που είναι κοντότριχη και σχετικά καθαρή δηλαδή...

Melini
Διάσημο μέλος
Να ρωτήσω κάτι θέλω και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά, αλλά το διαβάζω συχνά και μου έχει κάνει εντύπωση... Αυτό με το σκούπισμα του πωπού της γάτας μετά την τουαλέττα, πώς στην ευχή γίνεται?(και δεν εννοώ αν χρησιμοποιείτε μωρομάντηλο ή kleenex καπιτονέ)
Μόνο αν είσαι όλο το 24ωρο από πίσω της μου φαίνεται ρεαλιστικό. Π.χ. εμένα η δικιά μου τα κάνει όταν είμαι στη δουλειά, είναι πρωινός τύπος. Μέχρι να γυρίσω, μπορεί να τα έχει σούρει σ'ολο το σπίτι! Ευτυχώς που είναι κοντότριχη και σχετικά καθαρή δηλαδή...![]()

Λοιπόν, ο Gandalf κάνει κακά το απόγευμα και νωρίς το πρωί, πριν φύγω για δουλειά. Μετά βγαίνει από την άμμο και μου έρχεται χοροπηδώντας, λες κι έκανε κανένα κατόρθωμα
Εκεί που στέκεται, με την ουρά κάγκελο) πιάνω κι εγώ τα δυο πίσω πόδια και τα σηκώνω να δω τι γίνεται (πέρα απ'τη μπόχα). Αν έχουμε κανένα απομεινάρι (σε τρίχες, ουρά, πισινάκι) τον βάζω κάτω απ'τη μασχάλη (με τον ποπό μπροστά) και αρπάζω την κοντινότερη χαρτοπετσέτα. Πριν καταλάβει τι γίνεται, ο μικρός βρίσκεται με μια χαρτοπετσέτα στον κ...ο και πριν νιαουρίσει ή κατεβάσει την ουρά, η δουλειά έχει γίνει
Αυτό δε γίνεται συστηματικά, μόνο όταν έχει μείνει κάτι. Πάντως, τον τελευταίο καιρό το έχει συνηθίσει και κάθεται λίγη ώρα.Να συμπληρώσω κάτι στα προηγούμενα που έγραψες chryssa, στην εγκυμοσύνη, το σώμα μπαίνει σε φάση καταστολής του ανοσοποιητικού - με λίγα λόγια ελαττώνει τις άμυνες - για να μην απορρίψει το σώμα το παιδί, γι'αυτό είναι πιο έντονα τα κρυολογήματα που περνά μια γυναίκα, και γι' αυτό εκδηλώνεται και το τοξόπλασμα.
Τέλος να σου ευχηθώ συγχαρητήρια και με το καλό!!! Έχεις μάθει το φύλο;

chryssa
Διάσημο μέλος
Σ'ευχαριστώ πολύ! Και στα δικά σου! Μάλλον μπέμπης είναι, αλλά δεν βάζω και στοίχημα γιατί πριν 20 μέρες το έβλεπε για κορίτσι και προχτές το είδε για αγόρι... Τώρα δεν αλλάζει, λέει ο γιατρός, ο οποίος πήρε μεγάλη σύγχιση γιατί είχε καιρό να πέσει έξω στην πρώτη πρόβλεψη!
Τέλος να σου ευχηθώ συγχαρητήρια και με το καλό!!! Έχεις μάθει το φύλο;![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool