Τοξόπλασμα

Απάντηση: Διαβάστε το please!! - τοξόπλασμα ή κάτι άλλο;

τι ομορφη γατουλα ειναι αυτη!!!:inlove::inlove:απο οτι βλεπω εχει φανταστικα ματακια!!! εχεις καμια αλλη φωτογραφια να μας βαλεις???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ, Ιωάννα μου!! Προσπαθώ να το μάθω λίγο το σάιτ γιατί είμαι καινούργια!! Έβαλα κάποιες φωτό!!
Προσπαθώ να δω και τα δικά σου γατάκια αλλά δεν τα καταφέρνω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Τα κατάφερα, τα είδα τα γατάκια σου!! Κουκλιά και τα δύο!! Να υποθέσω είναι ένα αρσενικό ένα θηλυκό; Ή είναι αδερφάκια;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Αν η γατούλα σου είναι 7 ετών μπορεί να είναι υποτονική γιατί σιγά σιγά μεγαλώνει. Δεν είναι πια γατάκι.
Όσο για τα υπόλοιπα συμπτώματα, αν επιμένουν, καλό θα ήταν να κάνεις κάποιες αιματολογικές εξετάσεις για να δεις αν συμβαίνει κάτι. Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να έχεις σωστή εικόνα. Πέρα από εξετάσεις για μεταδοτικές ασθένειες, ίσως θα ήταν καλό να κοιτάξεις τι γίνεται και με τα νεφρά της ή κάποιες γενικές εξετάσεις που συνήθως πρέπει να γίνονται ανά διαστήματα μετά τα 5 έτη. Αυτό καλό θα ήταν να το συζητήσεις και με τον κτηνίατρό σου που έχει καλύτερη εικόνα της γάτας... σε σχέση με μια περιγραφή σε ένα φόρουμ.
Είναι κουκλίτσα :)
Περαστικά και γρήγορα!

καλησπερα!! ευχαριστω παρα πολυ ολους σας για το ενδιαφερον σας!!! η γατουλα αρχισε να συνερχεται σημερα σιγα σιγά.. παίρνει ακόμη τα χάπια (tagamet) τρωει παστα δυο φορες την μερα και ειδικη τροφη για τις τριχομπαλες απο την hill's. και μαλλον πρεπει να παρω αποφαση οτι μεγαλωνει το ζουζουνογατακι μου.. :( και μολις γινει καλα τελειως θα της κανω καποιες εξετασεις!! ξερετε ποσο περιπου κοστιζουν?

Αθηνά, σε παρακαλώ να μη γράφεις με greeklish, γιατί απαγορεύονται από τους κανόνες. Τα μηνύματά σου διορθώθηκαν.:)

Απάντηση: Γράψτε έναν κτηνίατρο εδώ

Καλησπέρα παίδες!
Να ρωτήσω κάτι θέλω και να μου απαντήσει κάποιος που ξέρει με βεβαιότητα ( όχι πως αμφισβητώ το θέμα που τίθεται υπό ερώτηση) :

οι γνωστές βλακείες, τύπου ότι "από την τρίχα της γάτας μπορεί να μείνεις στείρα (-για γυναίκες-) μετέπειτα" ισχύουν; :confused:
ο κτηνίατρος μου είχε πει ότι πέρα από τοξόπλασμα (κι αυτό σε ειδικές περιπτώσεις) τίποτα άλλο δεν κολλάει από γάτα σε άνθρωπο και, γενικότερα, γνωρίζω την ατέλειωτη παραφιλολογία με την οποία ταίζουν τα κεφάλια τους οι περισσότεροι ανίδεοι άνθρωποι και προσπαθώ απλά να μη δίνω σημασία.
Τι λέτε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εννοείται ότι δεν ισχύουν αυτές οι βλακείες. Στο φόρουμ υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν και παιδάκια και γατοπαιδάκια. Καμιά φορά οι γυναικολόγοι γίνονται λίγο υπερβολικοί επειδή δεν ξέρουν ακριβώς για τις ζωοανθρωπονόσους, αλλά πέραν της τοξοπλάσμωσης που υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να στο κολλήσει αδέσποτη γατούλα, οι γατούλες του σπιτιού, εφόσον δεν τρέφονται με ωμά, δεν έχουν καμία πιθανότητα να κολλήσουν. Ακόμα και αν το κολλήσεις (το πιθανότερο από μη καλά πλυμένα λαχανικά) ο οργανισμός σου δημιουργεί αντισώματα και έχεις μετά μια μόνιμη άμυνα απέναντι σε αυτόν τον ιό:P.
Υπάρχει ένα θέμα, αν το κολλήσεις το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης γι αυτό και οι γιατροί λένε πολύ καλά πλυμένα λαχανικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γράψτε έναν κτηνίατρο εδώ

ευχαριστώ!
κρατάω το τελευταίο ειδικά :clapup:

Να προσθέσω κι εγώ κάτι; Η κτηνίατρός μας, είναι έγκυος. Η κοπέλα εργάζεται με γάτες από τον καιρό που σπούδαζε, και ζει με γάτες χρόνια. Αυτή τη στιγμή, εξακολουθεί να ζει με τις γατούλες της, τις οποίες εννοείται έχει μέσα στο σπίτι. Έχει πρόσφατα κάνει το τεστ για το τοξόπλασμα το οποίο της βγήκε αρνητικό. Ο γυναικολόγος της, ευτυχώς τυγχάνει να είναι πιο πληροφορημένος από τους άλλους, το ίδιο εννοείται και η ίδια.

Ανούσιοι ή σοβαροί φόβοι;

Καλησπέρα σας! Επιτέλους βρήκα ένα site γατόφιλων να εκφράσω τις ανησυχίες μου! :) Λοιπόν...εδώ και 2 μήνες εγώ και ο φίλος μου έχουμε υιοθετήσει ένα θηλυκό γατάκι το οποίο είναι πλέον περίπου 4 μηνών. Ο φίλος μου δεν με αφήνει να το πάρω μες στο σπίτι οπότε το έχουμε στην αυλή μας. Του φτιάξαμε σπιτάκι, του αγοράσαμε τροφή, το πήγαμε στο κτηνίατρο, το ψεκάσαμε για τυχόν ψύλλους, του δώσαμε μια ειδική παστούλα για τα σκουλικάκια στο στομάχι και όλα τα σχετικά. Ο κτηνίατρος όμως διαπίστωσε ότι το γατάκι είχε επιπεφυκίτιδα βαριάς μορφής. Ακόμη δεν του έχει περάσει μετά από 2 μήνες, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν έχει εμβολιαστεί. Ανησυχώ πολύ για το γνωστό θέμα του τοξοπλάσματος διότι θέλουμε σε λίγο καιρό να προσπαθήσουμε να κάνουμε παιδάκι. Είναι φυσιολογικό να φοβάμαι για την υγεία της γάτας και της δικής μου; Το καλοκαίρι την είχαμε πιάσει να τρώει κατσαρίδες και τον τελευταίο καιρό φεύγει απ'την αυλή και φοβάμαι μήπως τρώει απ'τα σκουπίδια της γειτονιάς! Υπάρχει περίπτωση να έχω κολλήσει ήδη; Επιτρέπεται να την πιάνω με γυμνά χέρια;;

Απάντηση: Ανούσιοι ή σοβαροί φόβοι;

τοξόπλασμα γίνεται α κολλήσει κάποιος μόνο αν αγγίξει τα περιτώματα μιας γάτας που έχει τοξόπλασμα

Φίλη μου, πολλοί οι μύθοι για τις γάτες, ένας από αυτούς είναι το θέμα του τοξοπλάσματος. Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τον κτηνίατρό της, ο οποίος θα σας εξηγήσει ακριβώς πως έχουν τα πράγματα. Ενδεικτικά όμως, θα σου πω ότι η κτηνίατρος του γατούλη μου είχε πάντα γάτες, εργαζόταν με γάτες, μάλιστα στην σχολή της ηταν από τις λίγες που δεν φοβόντουσαν να εργαστούν με γάτες. Τώρα, στα 36 της είναι έγκυος, το μωρό και η ιδια είναι υγειέστατοι. Έχει κάνει και το τεστ του τοξοπλάσματος και βγήκε αρνητικό. Εξακολουθεί να ζει με τις γάτες της, οι οποίες βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Αποφεύγει μόνο να αλλάζει την αμμολεκάνη τους.
Είναι πιο εύκολο να κολλήσεις τοξόπλασμα από λαχανικά που δεν είναι καλά πλυμένα ή κάνοντας κηπουρική.

τοξοπλασμα θα κολλησεις μονο εαν ΦΑΣ τα κακα της γατας σου η οποια ομως θα πρεπει ΝΑ ΕΧΕΙ μολυνθει απο τοξοπλασμα πχ τρωγοντας ενα ποντικι που ηταν μολυσμενο.Επισης ειναι συγκεκριμενες η μερες που θα νοσει και θα πρεπει τοτε να καταφερεις να φας τα κακα της και να περασει σε εσενα.
τελος να ευχεσαι να εχεις περασει τοξοπλασμα ηδη ωστε να εχεις τα αντισωματα και να μην εχεις προβλημα με την εγκυμοσυνη σου.
Το τοξοπλασμα το κολλαει ο ανθρωπος κατα 99% απο λαχανικα και κρεατα οποτε μην φοβασαι για τις γατουλες... :)

Στη θέση σας θα ανησυχούσα περισσότερο για το ότι το γατάκι είναι έξω, εκτεθειμένο σε αμέτρητους κινδύνους, παρά για τον κίνδυνο του τοξοπλάσματος... αν μιλήσεις βέβαια σε γυναικολόγο, θα σου πει ότι δεν θα πρέπει να βλέπεις τη γάτα ούτε ζωγραφιστή, το οποίο δεν ισχύει. Λίγη προσοχή θέλει στους στοιχειώδης κανόνες υγιεινής όταν έχουμε γάτα και δεν υπάρχει πρόβλημα. Προτεραιότητα πρέπει να είναι τα ματάκια της μικρής και ο εμβολιασμός της, κατά τη γνώμη μου. :)

Καλημερα Dafnic.:)
Ας ξεκινησουμε απο το αν μπορει να κολλησει η γατα σου τοξοπλασμωση.Αν ζει εξω,ναι.Μπορει.Εφοσον μπορει να φαει ποντικια κλπ.Αν ζει αποκλειστικα μεσα στο σπιτι,ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ,εκτος και αν την ταιζετε με ωμο χοιρινο,και γενικοτερα ωμο κρεας.Ειδαλλως σε καμια περιπτωση δεν μπορει να κολλησει.Ακομα και να εχει,και να την βαλετε σπιτι,η γατα θα μπορει να την "μεταδιδει",μονο για 15-20 μερες.
Το "μεταδιδει" το εβαλα σε εισαγωγικα,γιατι ειναι απιστευτα δυσκολο,ακομα και να εχει τοξοπλασμα,να το μεταδωσει σε εσας.
Καταρχην ,αν η αμμολεκανη της καθαριζεται καθε μερα,δεν μπορει να μεταδοθει.Και αυτο γιατι οι ωοκυστες της τοξοπλασμωσης γινονται ενεργες μετα απο 2-3 μερες εφοσον βγουν απο το σωμα της γατας.Οπως καταλαβαινεις λοιπον,αν η αμμολεκανη καθαριζεται καθημερινα,δεν υπαρχει κανενας κινδυνος.
Η συντριπτικη πλειοψηφια των ανθρωπων που κολλανε τοξοπλασμωση,την παθαινουν κυριως απο μισοπλυμενα λαχανικα ,οχι καλα ψημενο κρεας και απο αλλαντικα.ΟΧΙ απο τη γατα.
Στη Γαλλια,το 80/100 του πληθυσμου εχει περασει τοξοπλασμωση.Οχι επειδη οι γαλλοι εχουν γατες για κατοικιδια,αλλα επειδη το κρεας τους το τρωνε μισοψημενο.
[FONT=Times New Roman, serif] Βασικοί κανόνες πρόληψης της τοξοπλάσμοσης. [/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif][...]
[/FONT]

[FONT=Times New Roman, serif]4.- Να καθαρίζει τακτικά την άμμο υγιεινής της γάτας. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται καθημερινά και αυτό διότι οι ωοκύστεις που αποβάλλονται στην άμμο υγιεινής της γάτας, καθίστανται μολύνουσες μετά από 1 ως 3 ημέρες ανάλογα τις συνθήκες περιβάλλοντος.[/FONT]​
[FONT=Times New Roman, serif] 5.- Σωστή και προσεγμένη διατροφή για τις οικόσιτες γάτες. και αποφυγή περιπλάνησης της γάτας εκτός σπιτιού. [/FONT]​
[FONT=Times New Roman, serif][...][/FONT]
[FONT=Times New Roman, serif] [FONT=Times New Roman, serif]Ο σωστά ενημερωμένος άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει,ότι η μόλυνσή του με το παράσιτο γίνεται με τους κάτωθι τρόπους. 1) Κυρίως με “κύστεις” του παρασίτου, όταν καταναλώνει ωμό ή μη καλά ψημένο κρέας και αυτό γιατί στη χώρα μας είναι μολυσμένα σε μεγάλο ποσοστό τα παραγωγικά ζώα. 2) Μόνο συμπτωματικά, με ώριμες ωοκύστεις του παρασίτου,όταν καταναλώνονται άπλυτα ή μη καλά πλυμένα τα ωμά λαχανικά ή τα φρούτα. [/FONT][/FONT]​
[FONT=Times New Roman, serif][FONT=Times New Roman, serif] Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι στη χώρα μας η συχνότητα μόλυνσης της γάτας είναι ασήμαντη, σε ποσοστό μικρότερο του 1%. [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, serif][FONT=Times New Roman, serif]Η γάτα είναι υπεύθυνη μόνο για τη διασπορά του παράσιτου στη φύση και όχι για τη μόλυνση του ανθρώπου.[/FONT][/FONT]
πηγη
[...][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Είναι πιθανόν η γάτα μου να μου μεταδώσει τοξοπλάσμωση;
Σύμφωνα με τα παραπάνω αυτό είναι πιθανό, αλλά και εξαιρετικά δύσκολο εφόσον τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ακολουθούνται κάποια μέτρα πρόληψης
Οι ωοκύστεις που αποβάλλονται στην άμμο υγιεινής της γάτας καθίστανται μολύνουσες μετά από 1 ως 3 ημέρες ανάλογα τις συνθήκες περιβάλλοντος. Έτσι η καθημερινή απομάκρυνση των κοπράνων από το δοχείο είναι βασικό προληπτικό μέτρο. Εννοείται ότι εάν στο σπίτι υπάρχει ήδη γάτα ,η οποία δεν καταναλώνει ωμά κρέατα , και δεν περιπλανιέται έξω, τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Εάν έχετε αποκτήσει πρόσφατα γάτα, τότε τα προληπτικά μέτρα που αναφέρονται παρακάτω επαρκούν για την προστασία σας.

Η γάτα που έχει προσβληθεί από τοξοπλάσμωση είναι μία μόνιμη εστία "απειλής";
Όχι. Οι γάτες που έχουν προσβληθεί από τοξοπλάσμωση αποβάλουν ωοκύστεις για διάστημα 1-3 εβδομάδων.

Μπορεί μια έγκυος να κατέχει και γάτα;
Αναμφισβήτητα ναι. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος να προσβληθεί ένα άτομο από κατανάλωση ατελώς ψημένου κρέατος παρά από τα κόπρανα της γάτας. Μία έγκυος πρέπει να αποφεύγει την διαχείριση της άμμου υγιεινής της γάτας και αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει: να φοράει πάντα γάντια, να απομακρύνει τα κόπρανα καθημερινά, και να πλένει σχολαστικά τα χέρια της μετά από κάθε επαφή με οτιδήποτε μπορεί να επιμολυνθεί από κόπρανα γάτας.. Υπενθυμίζουμε ότι αυτά ισχύουν για γάτα που έχει αποκτηθεί πρόσφατα(<2 μήνες) και δεν γνωρίζουμε τίποτα για το ιστορικό της. Γάτες που έχουμε στην ιδιοκτησία μας μήνες ή χρόνια δεν αποτελούν απειλή.
[/FONT]Πηγη
Επισης,θα συμφωνησω με την φιλη μας παραπανω.Να ξερεις οτι,γατα που κυκλοφορει εξω και φευγει απο την αυλη,δεν εχει ΄πολλα χρονια ζωης.Δυστυχως,ειναι η πραγματικοτητα.:/:
ΥΓ.Ο εμβολιασμος της γατας γινεται για την δικια της προστασια,να μην κολλησει καποιες ασθενειες απο τις αλλες γατες,και όχι για την δικια μας,καθως αυτες οι ασθενειες δεν μεταδιδονται στον ανθρωπο.:)

Τοξοπλάσμωση, μία παρεξηγημένη ασθένεια

Στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε για την τοξοπλάσμωση, μια ασθένεια παρεξηγημένη από πολλούς. Θύμα αυτής της παρεξήγησης είναι κυρίως η γάτα.

Η τοξοπλάσμωση οφείλεται στο πρωτόζωο Toxoplasma gondi. Στη χώρα μας συναντάται στον άνθρωπο και στα ζώα (βοοειδή, πρόβατο, σκύλο, χοίρο, τρωκτικά, κουνέλι, πτηνά κ.α.)

Ο ρόλος της γάτας στον βιολογικό κύκλο του παρασίτου, είναι σύνθετος.
Η γάτα είναι ο τελικός και ο ενδιάμεσος ξενιστής του παρασίτου. Ο άνθρωπος και τα υπόλοιπα ζώα είναι οι ενδιάμεσοι ξενιστές.

Τρόποι μόλυνσης

Ο άνθρωπος, η γάτα και τα υπόλοιπα ζώα μολύνονται με τους εξής τρόπους:

1. όταν τρέφονται με ωμό ή μισοψημένο κρέας (βοδινό, χοιρινό, αρνίσιο, κ.α.)
2. όταν τρέφονται με άπλυτα ωμά χόρτα, λαχανικά και φρούτα, τα οποία έχουν μολυνθεί από άρρωστα ζώα
3. ενδομητρικά και γαλακτογενώς (θηλασμός).

Συμπτωματολογία

Η μολυσμένη από Toxoplasma γάτα, παρουσιάζει συμπτώματα μόνον όταν είναι σε πολύ νεαρή ηλικία ή όταν βρίσκεται σε ανοσοκαταστολή.
Στην περίπτωση που παρουσιάσει συμπτώματα, αυτά είναι πυρετός, διάρροια, ανορεξία, εμετός, ληθαργικότητα, κ.α.
Η μολυσμένη γάτα αποβάλλει το παράσιτο συνολικά 2 έως 20 ημέρες σε όλη τη ζωή της γάτας.
Αυτό συμβαίνει όταν η γάτα τρέφεται με ωμό κρέας.

Σύμφωνα με έρευνες, η συχνότητα μόλυνσης της γάτας στη χώρα μας είναι μόλις 0,9%.

Στον άνθρωπο οι βλάβες εντοπίζονται σε πολλά σημεία του οργανισμού –οφθαλμοί, ήπαρ, αίμα, λεμφαδένες κλπ.
Κυρίως νοσούν άτομα σε ανοσοκαταστολή (λευχαιμία, AIDS, κ.α).

Πρόληψη

Η γάτα και ο σκύλος πρέπει να τρέφονται πάντα με βρασμένη τροφή (βιομηχανοποιημένη ή μαγειρεμένη τροφή) ή ακόμη με κατεψυγμένο και μετά μαγειρεμένο κρέας.

Τα παραγωγικά ζώα (βοοειδή, αιγοπρόβατα, κουνέλι πτηνά, κλπ) δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με κόπρανα γάτας

Τα κόπρανα της γάτας πρέπει να απομακρύνονται από την άμμο υγιεινής πολύ συχνά (κάθε 1 ή 2 ημέρες).

Ο άνθρωπος είναι σημαντικό:

* να καταναλώνει πάντα βρασμένο ή καταψυγμένο κρέας
* ποτέ να μην καταναλώνει ωμά κρέατα, μισοψημένα (πολύ συχνά το κρέας των παραγωγικών ζώων είναι μολυσμένο με τοξόπλασμα. Με το σωστό μαγείρεμα όπως και με την κατάψυξη, το παράσιτο εξουδετερώνεται εύκολα.
* να πλένει πολύ καλά χόρτα, φρούτα και λαχανικά που τρώγονται ωμά (καρότα, μαρούλι, ντομάτες, κλπ)
* να καταναλώνει πάντα παστεριωμένο ή καλά βρασμένο γάλα, ή γαλακτοκομικά παρασκευασμένα από παστεριωμένο γάλα
* να καθαρίζει τακτικά την άμμο υγιεινής της γάτας. Γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης να αποφεύγουν τον καθαρισμό της άμμου
* να φοράει γάντια όταν ασχολείται με τις εργασίες του κήπου και χώματα
* να πλένει προσεκτικά τα χέρια του και τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί όταν χειρίζεται ωμό κρέας

Σωστή ενημέρωση και όχι πανικός λοιπόν.

Η τοξοπλάσμωση είναι μια σοβαρή ασθένεια για όλους μας - ακόμη και για ανθρώπους που δεν είχαν ή δεν θα έχουν ποτέ τους κατοικίδιο.

Η λύση βρίσκεται στην παιδεία και στην κουλτούρα μας.

Γράφει: Κουπατσιάρης Χρ. Γιώργος, D.V.M. – Κτηνίατρος

iatronet.gr

January 18, 2013

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρε παιδια,εγω συμφωνω απολυτα με τα οσα γραφεται και τα γνωριζω και η ιδια ουτως η αλλως πουπουλινα,αλλα εχω αλλο θεμα..3 φιλες μου εμειναν εγκυες τον τελευταιο χρονο και δεν εχουν ξαναπατησει σπιτι μου απο τοτε...Επειδη εχω ενα γατο(κ τον εχω κ μεσα στο σπιτι) και δυο σκυλια και μαλιστα η μια μου ειπε πως η γυναικολογος της της ειπε πως εχει χασει δυο μωρα απο τοξοπλασμα απο σκυλο!!!Ετσι ακριβως(η γυναικα μαλλον κατ ευφημησμον λεγεται γυναικολογος).Και απο τοτε αρχισανε και ανοητες σποντες του τυπου εγω που ασχολουμαι με τα ζωα κτλ ή τι θα κανω αμα μεινω εγκυος κι αλλες μπουρδες.Κι εχουν απομακρυνθει απο μενα γενικοτερα...Μαλιστα η μια που εχει γεννησει τωρα μου ειπε ευθεως οτι στο σπιτι μου δεν προκειται να πατησει..!Εχει αντιμετωπισει καμια απο σας κατι παρομοιο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω προσωπικα το εχω αντιμετωπισει παμπολλες φορες και η αντιδραση μου ειναι παντα η ιδια. Αν δεν θελουν τα γατια μου και τις εξηγησεις που τους δινω που βασιζονται σε σοβαρα δεδομενα, ειναι σαν να μην θελουν εμενα και κατα συνεπειαν δεν τους θελω ουτε εγω.

Κι εγώ το έχω ζήσει και έχεις δύο επιλογές, ή αγαπάς τους φίλους σου με τα ελαττώματά τους ή απομακρύνεσαι. Εξαρτάται από το είδος της σχέσης και τις υποχωρήσεις που θέλεις/μπορείς να κάνεις. Μπορείτε να βρίσκεστε αλλού, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ή μπορεί να ξενερώσεις σε σημείο που να μη σου λέει τίποτα πια κάποιο τέτοιο άτομο για παρέα.
Το πιο τραγικό στην όλη ιστορία για μένα είναι ότι αυτές τις βλακείες τις λένε γιατροί. Τι να σου κάνει ο απλός άνθρωπος? Θα τον πιστέψει, γιατρός είναι αυτός, μπορεί να μην ξέρει, ή να ξέρεις εσύ καλύτερα?:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back