Ο παιδιατρος σας ειπε οτι μπορεις να την χαιδευεις; Σε πιθανη εγκυμοσυνη πρεπει να την απομακρυνω εντελως; Εγω δεν ξερω αν εχω παθει κατι τετοιο ωστε να δω αν θα παθω ανοσια. Να τρεξω για αιματολογικες η αδικως αγχωνομαι; Εχω στεναχωρηθει γιατι αναγκαζομαι πλεον να την διωχνω απο την πορτα που ρχεται κ καθεται και μου κανει παρεα και νιαουριζει ολο γλυκα.

Τησ βαζω ομωσ φαγητο κανονικα. Τελικα τι να κανω; Γενικα δεν τη χαιδευω αλλα και απεξω εχουμε τραπεζι και καρεκλες και παει και θρονιαζεται. Επιτρεπεται τωρα αυτο;
Καλησπέρα!
Λοιπόν, καταρχάς ηρεμία και όχι άγχος!

Οι παραφιλολογίες είναι πολλές, οι κινδυνολογίες περισσότερες, δυστυχώς δύσκολα θα βρεις γιατρό που να σε ενημερώσει σωστά, μιας και οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας και συνήθως πολύ "παραδοσιακοί". Όπου "πολύ παραδοσιακοί" εννοώ "όχι πολύ ενημερωμένοι"
Πραγματικά δεν υπάρχει, ουσιαστικά, κανένας κίνδυνος να κολλήσεις τοξόπλασμα (ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, να σου πω την αλήθεια) από μια γατούλα, ειδικά εφόσον πλένεις τα χέρια σου και τηρείς τους γενικούς κανόνες υγιεινής που τηρούμε γενικά στη ζωή μας.
Ειδικά για την τοξοπλάσμωση, σου παραθέτω το παρακάτω λινκ, είναι από απάντηση μέλους του σάιτ. Σε αυτήν την απάντηση παρατίθενται στοιχεία, γενικές πληροφορίες καθώς και πηγές σε περίπτωση που θες να δεις κάτι παραπάνω. Είναι αυτό ->
https://www.mypetz.gr/posts/5841963/
Επίσης, άξια αναφοράς θεωρώ ότι είναι η δική μου εμπειρία από διάλογο με τη γυναικολόγο μου. Σου παραθέτω, λοιπόν, τις παρακάτω πληροφορίες:
Η γιατρός μου είναι εξαιρετική και πάρα πολύ συμπαθητική, σκέφτηκα λοιπόν φέτος να τη ρωτήσω αναφορικά με την τοξοπλάσμωση για να δω τι θα μου πει. Λοιπόν, πρέπει να παραδεχτώ ότι ανήκει στους λίγους γιατρούς οι οποίοι έχουν ενημερωθεί επί του θέματος.
Μου είπε λοιπόν ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένας κίνδυνος να κολλήσει ένας άνθρωπος τοξοπλάσμωση από τη γάτα, εκτός αν (όπως χαρακτηριστικά μου είπε) σκοπεύω να καθαρίζω την αμμοδόχο και μετά να μην πλένω τα χέρια μου ή εκτός αν σκοπεύω να φάω τα κακά της γάτας

Εν συνεχεία μου ανέφερε τους κινδύνους να κολλήσει κανείς τοξοπλάσμωση από κακοπλυμένα λαχανικά και μισοψημένο κρέας, καθώς και μου επισήμανε ότι πρέπει να ενημερώνουμε ΕΜΕΙΣ τους γιατρούς μας όταν ακούμε ανακρίβειες και παραφιλολογίες, έτσι ώστε κάποια στιγμή να εκλείψει αυτό το φαινόμενο.
Απέδωσε την έλλειψη ενημέρωσης των γιατρών στο γνωστό πρόβλημα της Ελλάδας με τα οικόσιτα ζώα, όπου όλοι, ακόμα και επιστήμονες, λυσσάνε ότι "θα καταπιείς τις τρίχες και θα πάθεις διάφορες αρρώστιες". Επειδή μάλιστα εκείνη σπούδαζε πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, μου είπε ότι εκεί σχεδόν όλοι έχουν ένα ή και περισσότερα κατοικίδια και ότι γενικά ποτέ δεν είχε ακούσει να φοβούνται τόσο πολύ τα ζώα όσο εδώ πέρα που ακόμα και οι γιατροί λένε διάφορες δεισιδαιμονίες.
Θεωρώ ότι το πιο "σημαντικό" στοιχείο που μου είπε, κατά τη γνώμη μου πάντα δηλαδή, είναι το ότι στην Ευρώπη (στη Γερμανία συγκεκριμένα, όπου σπούδαζε εκείνη επί χρόνια) καμία οικογένεια δε διώχνει το κατοικίδιό της επειδή η γυναίκα της οικογένειας έμεινε έγκυος ή μόλις γέννησε. Δεν ξέρω, εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση, το πώς εν έτει 2013, όπου όλος ο κόσμος έχει ιντερνετ, έχει ενημέρωση, έχει κάνει και ένα ταξίδι στο εξωτερικό, πώς γίνεται να είμαστε τόσο "τρομαγμένοι" σε κάποια θέματα, όπως σε αυτό που συζητάμε, όταν για όλους τους υπόλοιπους κοντινούς μας ανθρώπους (Ευρώπη) ο φόβος αυτός θεωρείται τελείως άτοπος και παράλογος.
Επίσης, αναφορικά με το τοξόπλασμα ειδικά, μου είπε το εξής: επειδή κάθε έγκυος κάνει αιματολογικές εξετάσεις, μου είπε ότι στατιστικά σχεδόν όλες οι έγκυες γυναίκες ΕΧΟΥΝ το αντίσωμα για την τοξοπλάσμωση. Κάποια στιγμή στη ζωή τους, δηλαδή, μολύνθηκαν με αυτό το πράμα, χωρίς καν να έχουν κατοικίδιο, πιθανότατα από σουβλάκια ή κακοπλυμένα λαχανικά, και δεν πήραν καν χαμπάρι την επιμόλυνση αυτήν. Αυτό μου το ανέφερε για να τονίσει αφενός το ότι η γάτα ΔΕΝ ευθύνεται για την επιμόλυνση του ανθρώπου με τοξόπλασμα παρά μόνο σε ΠΑΝΕΛΑΧΙΣΤΟ ποσοστό, αντίθετα ο άνθρωπος το κολλάει αυτό από λαχανικά, κρέατα και τέτοια, και αφετέρου για το ότι υπάρχουν άνθρωποι που φέρουν το αντίσωμα, δεν αντιλήφθηκαν την επιμόλυνσή τους, και δεν είχαν καν ποτέ κατοικίδιο.
Ελπίζω να ξεμπερδεύτηκες και να ξεαγχώθηκες. Αν τηρείς τους στανταρ κανόνες υγιεινής, δε διατρέχεις κανέναν μα κανέναν κίνδυνο.
Σου εφιστώ ξανά την προσοχή στο λινκ που σου παρέθεσα, έχει ΠΟΛΛΕΣ χρήσιμες πληροφορίες