lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jolinara87
Νεοφερμένο μέλος
ανθρωπους,αυτο ειναι που με πληγωνει.κι εξοργιζομαι ιδιαιτερως οταν απο οσα σου λεει ο γιατρον να μην κανεισ μονο αυτο σου καθεται γιατι ειναι κοινωνικο στερεοτυπο!Αν σου πει ο γιατροσ μην καπνιζεισ θα κανεισ καμια δεκαρια τη μερα,ελα μωρε τι θα παθει το εμβρυο,αμα σου πουνε προσεχε το μισοψημενο κρεασ και τα λαχανικα(πηγη τοξοπλασμωσης κ αυτα-οχι μονο οι γατες) τα τσακιζεισ στις ταβερνες γιατι ελα μωρε εδω εχουνε καλο κρεας,αμα σου πει ο γιατροσ μην παρεισ πολλα κιλα στην εγκυμοσυνη δεν ειναι καλο ουτε για σενα ουτε για το παιδι παιρνεισ 30 κιλα,γιατι εγκυος εισαι να μη φας να σου πεσει το παιδι??Οπου μας βολευει δηλαση,αλλα το θεμα ειναι οτι εκατομμυρια γυναικες ανα τον κοσμο περνανε την εγκυμοσυνη τους με γατεσ και μεγαλωνουν τα μωρα τους με κατοικιδια,ποσες απο αυτες επαθαν κατι.?και το λες και δεν το καταλαβαινουν!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Να μην στεναχωριεσαι! Οι φιλοι σε αγαπανε και αν η αγαπη τους ειναι ειλικρινης σε δεχονται οπως εισαι.Το προβλημα Chryssa μου δεν ειναι πωσ θελω να ερχονται σπιτι μου κ δεν ερχονται,αυτο οκ το κατανοω και γι αυτο δεν το προτεινω.Ειναι οτι με την εγκυμοσυνη ειναι λεσ και ανεβαινουν καπου σε καποια ιεραρχια μεσα στο μυαλο τουσ,κι εγω μοιαζω πολυ ανοητη που ασχολουμαι με τα ζωα(ανοητα οντα επισησ) καπως ετσι νιωθω.Ειναι βεβαια κι αυτο που ειπωθηκε παραπανω,οι φιλοι σε δεχονται οπως εισαι κι εσυ εννοειται αυτους.Απλως αναρωτιεμαι αν εχουν αντιμετωπιστει κι αλλα ατομα ετσι!εγω πλεον τα χω καλα με τον εαυτο μου με αυτο που κανω κι οπως δει υποτιμιτικα τον τροπο ζωης μου διαγραφεται μια κι εξω..Το τραγικο ειναι να ακουσ προσβολες ομως απο δικους σου(ανθρωπους,αυτο ειναι που με πληγωνει.
Μου ετυχε το καλοκαιρι κατι παρομοιο που φιλοξενησα ενα ζευγαρι.Η κοπελα ηταν χρονια φιλη μου.Ενω λοιπον μπροστα μου το επαιζε φιλοζωη και ευσυνειδητη και κατεκρινε οσους μου ελεγαν οτι σιχαινονται τον γατο μου να ανεβαινει πανω τους και στα πραγματα τους,εκανε ακριβως το ιδιο. Μπηκε ο γατος στο δωματιο που τους ειχα τακτοποιησει και χωρις να ξερει η κοπελα οτι ειμαι μεσα στο σπιτι και ακουω,αρχισε να κραζει τον γατο μου στον συντροφο της. Τσαντιστηκα αλλα δεν ηταν αυτος ο λογος που τα σπασαμε. Αργοτερα αυτη η κοπελα αποδειχτηκε φιδι.
Τα ζωα μου ειναι πανω απο ολους τους φιλους και δεν ντρεπομαι καθολου να τους το πω και στα μουτρα αν με προκαλεσουν.
Γαταλί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ξέρετε κάτι άλλο πέρα από αυτά;

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Να μην στεναχωριεσαι! Οι φιλοι σε αγαπανε και αν η αγαπη τους ειναι ειλικρινης σε δεχονται οπως εισαι.
Μου ετυχε το καλοκαιρι κατι παρομοιο που φιλοξενησα ενα ζευγαρι.Η κοπελα ηταν χρονια φιλη μου.Ενω λοιπον μπροστα μου το επαιζε φιλοζωη και ευσυνειδητη και κατεκρινε οσους μου ελεγαν οτι σιχαινονται τον γατο μου να ανεβαινει πανω τους και στα πραγματα τους,εκανε ακριβως το ιδιο. Μπηκε ο γατος στο δωματιο που τους ειχα τακτοποιησει και χωρις να ξερει η κοπελα οτι ειμαι μεσα στο σπιτι και ακουω,αρχισε να κραζει τον γατο μου στον συντροφο της. Τσαντιστηκα αλλα δεν ηταν αυτος ο λογος που τα σπασαμε. Αργοτερα αυτη η κοπελα αποδειχτηκε φιδι.
Τα ζωα μου ειναι πανω απο ολους τους φιλους και δεν ντρεπομαι καθολου να τους το πω και στα μουτρα αν με προκαλεσουν.
ξεχασα! Επισης ο συντροφος της μας εκανε κριτικη που επιτρεπαμε στους γατους να ανεβαινουν στο τραπεζι.Ενω οταν εστρωνα το τραπεζι τους γατους τους ειχα σε αλλο δωματιο και το τραπεζι μπροστα τους το καθαριζα πολυ καλα για να μην σιχαθουν.Εγω και ο αντρας μου δεν σιχαινομαστε τους γατους μας!
Δε τους θυμώνω.Ειδικά νεαρά άτομα που τους έγινε πλύση εγκεφάλου οτι τα ζώα είναι βρωμιά και μικρόβια είναι για λύπηση.
Αυτούς όμως που δεν αντέχω είναι όσους έχουν πρόβλημα με τα ζωάκια και το παίζουν καθαροί ...όταν μπαίνουν στη τουαλέτα όμως μετά "ξεχνούν" να πλύνουν τα χέρια τους...

CatLover09
Δραστήριο μέλος
Ηλια το επαγγελμα μου ειναι κομμωτρια.Ετσι ειχα παει σε ενα σπιτι για κατι χτενισματα.Μολις ακουσαν οτι εχω γατους μεσα στο σπιτι στραβωσαν την μουρη και ηταν ολοφανερο οτι σιχαθηκαν.Μαλιστα αυτη την ερωτηση (δεν σιχαινεσαι με τα γατια?) μου την εκαναν και στα ισια. Να σιχαθω τι? Εχω ενα σπιτι που λαμποκοπα(οχι να το παινευτω αλλα καταλαβαινετε πως το εννοω).Πιο βρωμικο σπιτι λοιπον απο αυτο που ειχα παει και λεω βρωμικο και οχι ακαταστατο,δεν εχω ξαναματαδει. Κατι τετοιοι ειναι λοιπον εκεινοι που μας κανουν κριτικη για τα ζωα μας και την ζωη ΜΑΣ γενικοτερα.Έχουμε όλοι ακούσει πολλά απο στενόμυαλους ανθρώπους.
Δε τους θυμώνω.Ειδικά νεαρά άτομα που τους έγινε πλύση εγκεφάλου οτι τα ζώα είναι βρωμιά και μικρόβια είναι για λύπηση.
Αυτούς όμως που δεν αντέχω είναι όσους έχουν πρόβλημα με τα ζωάκια και το παίζουν καθαροί ...όταν μπαίνουν στη τουαλέτα όμως μετά "ξεχνούν" να πλύνουν τα χέρια τους...![]()

jolinara87
Νεοφερμένο μέλος
καλα αυτο ειναι να το χει κι ο ανθρωπος!Εγω πριν παρω ζωο σπιτι μου δεν εκανα καμια δουλεια,καθαριζε μονο η αδερφη μουΔυστυχως τα περισσοτερα ατομα που ξερω κι εχουν ζωα μεσα στο σπιτι,ειναι βρωμιαρηδες.Ειναι η αληθεια.Το να παρεις ενα ζωακι ειτε ειναι γατι ειτε σκυλι,θελει φροντιδα.Δεν αρκει ενα πιατο φαι.Θελει να εχεις το σπιτι σου ακομη καθαροτερο απο πριν,γιατι πλεον,πρεπει να προσεχεις και για την υγεια του κατοικιδιου σου.Οσο για τα περι εγκυμοσυνης...αχαχαχαχαχαχ...εδω εγω ξερω ατομα που νιωθουν οτι εχουν αντεβει στην ιεραρχια επειδη θα εκαναν παιδι,ενω εγω δεν εχω κανει ακομη,στο γατι θα κολλουσαν?Αν ο ανθρωπος εχει κομπλεξ,θα τα βγαλει,οπως και να χει.![]()
και γρουσουζα με ανεβαζε γρουσουζα με κατεβαζε!Μετα τα ζωακια μου ομως εχω γινει νοικοκυρα πρωτης ταξεωσ!Ειναι πως εχεις μεγαλωσει,τα ατομα που λες θα ηταν βρωμικα ουτως η αλλως απλα τα ζωακια μεσα στο σπιτι(οπως και τα παιδια) ανεδειξαν την πραγματικοτητα
Και κατι ακομα(μην καταφερω να γραψω ενα ολοκληρωμενο μυνημα)Δεν ειναι εντελως χαζο να φοβομαστε τοοοοοσο πολυ μερικες δεκαδεσ ζωοανθρωπονοσους που απο αυτες αντε 2-3 να ειναι πραγματικα επικυνδινες,και να μη φοβομαστε τις εκατονταδεσ ανθρωπονοσους που ειναι πραγματικα απειλη για την υγεια μας;Με την ιδια λογικη να αποκλεισουμε κ τη συναναστροφη μας με αλλους ανθρωπους;Αν μπορουσαμε μονο να σκεφτομαστε τα πραγματα ΣΦΑΙΡΙΚΑ κι οχι ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ποσο καλυτερος θα ηταν αυτος ο κοσμοσ...ΠΟΣΟ!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αν μπορουσαμε μονο να σκεφτομαστε τα πραγματα ΣΦΑΙΡΙΚΑ κι οχι ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ποσο καλυτερος θα ηταν αυτος ο κοσμοσ...ΠΟΣΟ!
Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μάθει να σκέφτονται όπως τους βολεύει προσωπικά. Είναι πιο εύκολο να αντιπαθήσεις ένα ζώο αν σ' έχουν μεγαλώσει με αυτό τον τρόπο από το να συμπεριφερθείς πραγματικά αυτόνομα ακυρώνοντας τις πεποιθήσεις που σου έχουν φορτώσει. Αυτό χρειάζεται δουλειά βλέπεις και ο άνθρωπος είναι και φυγόπονος συν τοις άλλοις..
mindcircus
Περιβόητο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
mindcircus
Περιβόητο μέλος
Τησ βαζω ομωσ φαγητο κανονικα. Τελικα τι να κανω; Γενικα δεν τη χαιδευω αλλα και απεξω εχουμε τραπεζι και καρεκλες και παει και θρονιαζεται. Επιτρεπεται τωρα αυτο;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chryssa
Διάσημο μέλος
Σε πιθανή εγκυμοσύνη δεν θα ασχολείσαι με τις κηπουρικές εργασίες (γενικά το απαγορεύουν και ποτέ με γυμνά χέρια) και θα τρως μόνο βραστά λαχανικά και καλοψημένα κρεατικά για να είσαι σίγουρη. (μεγάλη προσοχή στα φαγητά που τρως από έξω-ταβέρνες κλπ). Επίσης, να μην χειρίζεσαι ωμό κρέας με γυμνά χέρια, αλλά με γάντια κουζίνας.
Όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα που κάθεται η γατούλα, η λογική λέει ότι δεν κινδυνεύεις γιατί δεν αφοδεύει εκεί, αλλά αν βάζεις ένα σεντονάκι εκεί που κάθεσαι, όταν με το καλό μείνεις έγκυος, θα είσαι 100% σίγουρη ότι είσαι οκ.

kat-cats
Διάσημο μέλος
Χαλάρωσε λοιπόν, απόλαυσε την επαφή με τη γατούλα και ίσως να γίνει και κομμάτι της ζωής σου που ξέρεις....;;
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο παιδιατρος σας ειπε οτι μπορεις να την χαιδευεις; Σε πιθανη εγκυμοσυνη πρεπει να την απομακρυνω εντελως; Εγω δεν ξερω αν εχω παθει κατι τετοιο ωστε να δω αν θα παθω ανοσια. Να τρεξω για αιματολογικες η αδικως αγχωνομαι; Εχω στεναχωρηθει γιατι αναγκαζομαι πλεον να την διωχνω απο την πορτα που ρχεται κ καθεται και μου κανει παρεα και νιαουριζει ολο γλυκα.Τησ βαζω ομωσ φαγητο κανονικα. Τελικα τι να κανω; Γενικα δεν τη χαιδευω αλλα και απεξω εχουμε τραπεζι και καρεκλες και παει και θρονιαζεται. Επιτρεπεται τωρα αυτο;
Καλησπέρα!
Λοιπόν, καταρχάς ηρεμία και όχι άγχος!
Οι παραφιλολογίες είναι πολλές, οι κινδυνολογίες περισσότερες, δυστυχώς δύσκολα θα βρεις γιατρό που να σε ενημερώσει σωστά, μιας και οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας και συνήθως πολύ "παραδοσιακοί". Όπου "πολύ παραδοσιακοί" εννοώ "όχι πολύ ενημερωμένοι" 
Πραγματικά δεν υπάρχει, ουσιαστικά, κανένας κίνδυνος να κολλήσεις τοξόπλασμα (ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, να σου πω την αλήθεια) από μια γατούλα, ειδικά εφόσον πλένεις τα χέρια σου και τηρείς τους γενικούς κανόνες υγιεινής που τηρούμε γενικά στη ζωή μας.
Ειδικά για την τοξοπλάσμωση, σου παραθέτω το παρακάτω λινκ, είναι από απάντηση μέλους του σάιτ. Σε αυτήν την απάντηση παρατίθενται στοιχεία, γενικές πληροφορίες καθώς και πηγές σε περίπτωση που θες να δεις κάτι παραπάνω. Είναι αυτό -> https://www.mypetz.gr/posts/5841963/
Επίσης, άξια αναφοράς θεωρώ ότι είναι η δική μου εμπειρία από διάλογο με τη γυναικολόγο μου. Σου παραθέτω, λοιπόν, τις παρακάτω πληροφορίες:
Η γιατρός μου είναι εξαιρετική και πάρα πολύ συμπαθητική, σκέφτηκα λοιπόν φέτος να τη ρωτήσω αναφορικά με την τοξοπλάσμωση για να δω τι θα μου πει. Λοιπόν, πρέπει να παραδεχτώ ότι ανήκει στους λίγους γιατρούς οι οποίοι έχουν ενημερωθεί επί του θέματος.
Μου είπε λοιπόν ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένας κίνδυνος να κολλήσει ένας άνθρωπος τοξοπλάσμωση από τη γάτα, εκτός αν (όπως χαρακτηριστικά μου είπε) σκοπεύω να καθαρίζω την αμμοδόχο και μετά να μην πλένω τα χέρια μου ή εκτός αν σκοπεύω να φάω τα κακά της γάτας
Εν συνεχεία μου ανέφερε τους κινδύνους να κολλήσει κανείς τοξοπλάσμωση από κακοπλυμένα λαχανικά και μισοψημένο κρέας, καθώς και μου επισήμανε ότι πρέπει να ενημερώνουμε ΕΜΕΙΣ τους γιατρούς μας όταν ακούμε ανακρίβειες και παραφιλολογίες, έτσι ώστε κάποια στιγμή να εκλείψει αυτό το φαινόμενο.
Απέδωσε την έλλειψη ενημέρωσης των γιατρών στο γνωστό πρόβλημα της Ελλάδας με τα οικόσιτα ζώα, όπου όλοι, ακόμα και επιστήμονες, λυσσάνε ότι "θα καταπιείς τις τρίχες και θα πάθεις διάφορες αρρώστιες". Επειδή μάλιστα εκείνη σπούδαζε πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, μου είπε ότι εκεί σχεδόν όλοι έχουν ένα ή και περισσότερα κατοικίδια και ότι γενικά ποτέ δεν είχε ακούσει να φοβούνται τόσο πολύ τα ζώα όσο εδώ πέρα που ακόμα και οι γιατροί λένε διάφορες δεισιδαιμονίες.
Θεωρώ ότι το πιο "σημαντικό" στοιχείο που μου είπε, κατά τη γνώμη μου πάντα δηλαδή, είναι το ότι στην Ευρώπη (στη Γερμανία συγκεκριμένα, όπου σπούδαζε εκείνη επί χρόνια) καμία οικογένεια δε διώχνει το κατοικίδιό της επειδή η γυναίκα της οικογένειας έμεινε έγκυος ή μόλις γέννησε. Δεν ξέρω, εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση, το πώς εν έτει 2013, όπου όλος ο κόσμος έχει ιντερνετ, έχει ενημέρωση, έχει κάνει και ένα ταξίδι στο εξωτερικό, πώς γίνεται να είμαστε τόσο "τρομαγμένοι" σε κάποια θέματα, όπως σε αυτό που συζητάμε, όταν για όλους τους υπόλοιπους κοντινούς μας ανθρώπους (Ευρώπη) ο φόβος αυτός θεωρείται τελείως άτοπος και παράλογος.
Επίσης, αναφορικά με το τοξόπλασμα ειδικά, μου είπε το εξής: επειδή κάθε έγκυος κάνει αιματολογικές εξετάσεις, μου είπε ότι στατιστικά σχεδόν όλες οι έγκυες γυναίκες ΕΧΟΥΝ το αντίσωμα για την τοξοπλάσμωση. Κάποια στιγμή στη ζωή τους, δηλαδή, μολύνθηκαν με αυτό το πράμα, χωρίς καν να έχουν κατοικίδιο, πιθανότατα από σουβλάκια ή κακοπλυμένα λαχανικά, και δεν πήραν καν χαμπάρι την επιμόλυνση αυτήν. Αυτό μου το ανέφερε για να τονίσει αφενός το ότι η γάτα ΔΕΝ ευθύνεται για την επιμόλυνση του ανθρώπου με τοξόπλασμα παρά μόνο σε ΠΑΝΕΛΑΧΙΣΤΟ ποσοστό, αντίθετα ο άνθρωπος το κολλάει αυτό από λαχανικά, κρέατα και τέτοια, και αφετέρου για το ότι υπάρχουν άνθρωποι που φέρουν το αντίσωμα, δεν αντιλήφθηκαν την επιμόλυνσή τους, και δεν είχαν καν ποτέ κατοικίδιο.
Ελπίζω να ξεμπερδεύτηκες και να ξεαγχώθηκες. Αν τηρείς τους στανταρ κανόνες υγιεινής, δε διατρέχεις κανέναν μα κανέναν κίνδυνο.
Σου εφιστώ ξανά την προσοχή στο λινκ που σου παρέθεσα, έχει ΠΟΛΛΕΣ χρήσιμες πληροφορίες

Linka
Νεοφερμένο μέλος

Ρωταω επειδη εμενα μου ειπε η κτηνιατρος οτι στοιχιζουν 80 ευρω.Ισχυει?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Linka
Νεοφερμένο μέλος
Και ηταν μονο για τοξοπλασμα,δεν ηταν για καποια αλλη εξεταση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool