Τοπική απώλεια τριχώματος

'Οταν το κοιταξε με την λαμπα ειπε οτι αν ηταν μυκητες θα φωσφοριζε,,,

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τριχόπτωση,,,,

Ωραια..και τι ειναι τοτε;Δεν σου ειπε που μπορει να οφειλεται;:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Απώλεια τριχών τοπικά

μου ειπε οτι δεν εχει μυκητες και να μην ανυσηχω δεν ειναι τιποτα θα περασει,, μετα ξεκινησε σιγα σιγα να βγαζει και και παλι τριχουλες και χαρηκα, οποτε ειπα δεν ηταν κατι σοβαρο,, αλλα παρατηρησα οτι ξεκινησε παλι,,,, σκεφτηκα εδω που εχει πολλες γατομανουλες με εμπειριες ισως κατι μαθω παραπανω,,,,,

Θα έλεγα ότι μπορείς να κάνεις και μια μικρή έρευνα... τι μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση στις γάτες.
Μίλα μου αν θες λίγο για την καθημερινότητά σας. Ας ερευνήσουμε λιγάκι αν κάτι ενοχλεί το γατάκι σου. Αν κάτι έχει αλλάξει και το πειράζει.

Απώλεια τριχώματος στα γατάκια μου. Κινδυνεύουν;

καλησπέρα σε ολους,

εδώ και 8 μήνες, προσέχω κάποια γατάκια, τα οποία βρήκαμε με τον φίλο μου, στο εξοχικό του. επειδή μένω κοντά, πηγαίνω και τα ταίζω καθημερινά και μαζί με τον φίλο μου κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για αυτά. παρολο που το σπιτι εχει κηπο και ειναι περιφραγμενο,τα γατινια τριγυρνανε, και εξω απο αυτο, με αποτελεσμα να διατρεχουν διαφορους κινδυνους, που δυστυχως δεν ειναι στο χερι μας να εμποδισουμε.
σημερα λοιπον, καθως πηγα να τα ταισω και να τους αλλαξω νερο, παρατηρησα κατι τρυπες στο τριχωμα, σε ενα απο αυτα, μια στην κοιλιτσα και την αλλη στο πισω ποδαρακι.μου φανηκε σαν να ηταν ξυρισμενο,γτ ηταν πολυ ερμητικα στο δερματακι του και πολυ ομοιομορφο.πηγα να ελεγξω και τα αλλα(ειναι συνολο 8 γατουλες), και βρηκα ακομα ενα που ειχε ενα τετοιο "μπαλωμα" στην κοιλιτσα. επισης εξω απο το σπιτι βρηκα μια τουφα τριχες απο το ενα γατινι.
δεν εχουν μεχρι τωρα καποιο προβλημα με μυκητες,ειναι 10 μηνων και τα βρηκαμε οταν ηταν 1 μηνος. τα ταιζουμε με καλη τροφη,οχι με τις εμπορικες και οποτε ειχαν προβλημα τα πηγαμε στο γιατρο.
δεν ξερω αν ειναι καποιο προβλημα υγειας,(δε μου μοιαζει με μυκητες παντως) ή αν ειναι καποιου ειδους κακοβουλη φαρσα απο καποιο ασυνειδητο ατομο, αλλα θα ηθελα και καποια αλλη γνωμη,για να ειμαι σιγουρη.
δεν θελω να κανω κακες σκεψεις,αλλα επειδη ο κοσμος που ζουμε ειναι περιεργος και σκληρος με τα ζωα, το μυαλο μου δεν γινεται να μην παει στο κακο.
επισυναπτω φωτογραφίες απο τα γατακια.θα ηθελα την γνωμη σας, σαν τι σας φαινεται αυτο, μηπως ειναι καποια ασθενεια ή μυκητας ή οτιδηποτε ξερετε περισσοτερο απο αυτο που μπορω να κρινω εγω.
χιλια ευχαριστω.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: sos- κινδυνευουν τα γατάκια μου ή οχι?

Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο! Προτείνω να τα δείξεις σε κάποιον κτηνίατρο και στο γιατρό του forum εδώ

Απάντηση: sos- κινδυνευουν τα γατάκια μου ή οχι?

ναι,αυτο θα κανω..ευχαριστω για την καθοδηγηση(δεν τα γνωριζω ακομα καλα τα κατατοπια)

μαλλον τελικως ειναι μυκητας..γιατι απο οτι βλεπω εξαπλωθηκε και σε αλλο σημειο..

Απάντηση: Απώλεια τριχώματος στα γατάκια μου. Κινδυνεύουν;

Οντως μοιαζει σαν ειναι ξυρισμα και η τουφα αυτη ειναι πολυ μεγαλη για να ειναι απο μυκητα.Συνηθως πεφτουν λιγες λιγες απο μυκητα...Δεν ειμαι σιγουρη βεβαια ,αλλα ετσι ξερω απο τον Ρικυ,που ειχε.
Το καλυτερο ειναι να πας το ενα τουλαχιστον σε κτηνιατρο,αυτο που εχει τα περισσοτερα συμπτωματα ,ειναι ο μονος που θα σου πει σιγουρα τι ειναι.

Πιστεύω ότι πρέπει να δει τα γατάκια ένας κτηνίατρος το συντομότερο δυνατόν ώστε να τους χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή. :hmm:

ναι πηγα, ξεκινησαμε ηδη αγωγη...και βλεπουμε!ευχαριστω! :)

Πληγές και τριχόπτωση

Καλημέρα και καλή χρονιά ,
Έχω δύο γατούλες (11 και 5 χρονών) και οι δύο στειρωμένες οι οποίες περνούν τον περισσότερο χρόνο στον κήπο. Έχω ήδη δύο άλλα γατάκια μέσα στο σπίτι οπότε μου είναι δύσκολο να τις έχω όλες μέσα! Αυτές λοιπόν μπαινοβγαίνουν στο σπίτι και πολλές φορές κάνουν κοντινές βόλτες αλλά ποτέ δεν απομακρύνονται και μιας και είναι στειρωμένες δεν έρχονται σε επαφή με αρσενικούς γάτους της γειτονιάς. Η πιο μικρή των τελευταίο καιρό (εδώ και 1 βδομάδα) έχει παρουσιάσει τριχόπτωση σε συνδυασμό με πληγές στο σημείο της τριχόπτωσης. Φαίνεται να την ταλαιπωρεί γιατί γλύφει αρκετά τα σημεία αυτά αλλά δεν έχει χάσει την όρεξη της για φαγητό και παιχνίδια. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι μήπως είναι ψώρα.. Αλλά ψώρα χειμωνιάτικα; Συνήθως γατούλες που είχα παλιότερα κολλούσαν ψώρα την άνοιξη και παρουσίαζαν μόνο τριχόπτωση... Επίσης αυτές δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ ξανά ψώρα γιατί όπως σας είπα είναι στειρωμένες και δεν έρχονται σε επαφή με άλλες γάτες. Πρίν φτάσω στο σημείο να την πάω σε γιατρό θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει παρουσιάσει γατούλα σας ποτέ αυτά τα συμπτώματα και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω μόνη μου. Ίσως κάποιο αντισηπτικό (ιώδιο) σε μορφή σπρέι να βοηθήσει; Προσπάθησα να τις βάλω ιώδιο στα σημεία αυτά με βαμβάκι αλλά δεν με άφησε..:/: Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο αντισηπτικό σε μορφή σπρέι ή αλοιφής για γάτες που δεν θα βλάψει σε περίπτωση που το γλύψει ή το καταπιεί; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Ξέρεις κάτι; Πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει γιατί δεν έχουμε δει το γατί αλλά και να το βλέπαμε και πάλι εικασίες θα κάναμε.. προτιμότερο να το δει κάποιος κτηνίατρος για να είσαι βέβαιη πως δεν θα γίνει λάθος διάγνωση και θεραπεία. :/:

Σε ευχαριστώ πολύ Ριάνα. Έχεις δίκιο θα κλείσω ραντεβού αύριο κιόλας με κτηνίατρο γιατί οι εικασίες δεν βοηθούν..

Βέβαια είναι καλό να τα πας στο γιατρό, αλλά αυτό που μπορείς να χρησιμοποήσεις είναι το Propolis
https://misha.pblogs.gr/2008/09/propolis-to-fysiko-antibiotiko-dihws-parenergeies.html
φυσικό αντισηπτικό και αντιβιωτικό που δεν πειράζει καθόλου αν το γλείψει. Oμοιοπαθητικοί κτηνίατροι το συνιστούν και για εσωτερική αποπαρασίτωση. Εγώ έβαζα σταγόνες στο γιαούρτι τους, αλλά μπορείς και να το βάλεις πάνω σε πληγές και τραυματισμούς. Θα το βρεις στα βιολογικά προϊόντα.
Περαστικά στα γατάκια σου!

Μια βοήθεια με ένα αδεσποτάκι :)

Καλησπέρα σας
Εδώ κ κάποια χρόνια ταιζω μια αδεσποτη γατουλα-μανούλα την λέω γιατί μέχρι τώρα έχει κάνει πολλές γεννες :)!!περυσι τέτοια εποχή έφερε στη γειτονιά τα 3 παιδάκια από τη προτελευταία γέννα της κ από τότε ταιζω κ αυτά :)
Θέλω να ρωτήσω το εξής:η μια γατουλα έχει μαδησει επάνω στο σβέρκο της κ η μύτη της είναι κόκκινη :( δεν πιάνεται για να την πάω στο γιατρό!! Έχει κάτι ή επειδή υπάρχουν 2αρσενικοι κ μπορεί να τη δαγκωνουν ;;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μια βοήθεια με ένα αδεσποτάκι :)

Δεν αποκλείεται να είναι από καυγά, δεν αποκλείεται να είναι και από κάποιο μύκητα...Αν είναι μύκητας θα εξαπλωθεί. Όπως και να'χει, εάν δεν πιάνεται πως θα της βάζεις φάρμακο; Θέλει κάθε μέρα φάρμακο, ίσως και χάπι.
Ελπίζω να είναι απλή πληγή και να περάσει :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα έρχεται κοντά μου κ τη χαϊδεύω αλλά μέχρι εκεί !! Τη φάρμακο θέλει;;;αμπουλα;;;εάν είναι μυκητας κ εξαπλωθεί τι παθαίνει το γατί;;;

Ψιψινιω, προσωπικά είμαι κατά της χορήγησης φαρμάκων χωρίς τη σχετική γνωμάτευση του γιατρού.
Θα πρότεινα να πας τη γατούλα σε κάποιον κτηνίατρο ώστε να τη δει, να σου πει τι έχει και να σου υποδείξει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας. :)

Δεν μπορώ να τη βάλω στη γατοφορο!!!τη χαϊδεύω αλλά δεν
Θέλει πολλά πολλά :(

Λοιπόν σκέφτηκα το εξής: να προσπαθήσω να βγάλω φωτο το σημείο που έχει μαδησει κ να το δείξω στο γιατρό :)

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back