Απώλεια τριχώματος στα γατάκια μου. Κινδυνεύουν;
καλησπέρα σε ολους,
εδώ και 8 μήνες, προσέχω κάποια γατάκια, τα οποία βρήκαμε με τον φίλο μου, στο εξοχικό του. επειδή μένω κοντά, πηγαίνω και τα ταίζω καθημερινά και μαζί με τον φίλο μου κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για αυτά. παρολο που το σπιτι εχει κηπο και ειναι περιφραγμενο,τα γατινια τριγυρνανε, και εξω απο αυτο, με αποτελεσμα να διατρεχουν διαφορους κινδυνους, που δυστυχως δεν ειναι στο χερι μας να εμποδισουμε.
σημερα λοιπον, καθως πηγα να τα ταισω και να τους αλλαξω νερο, παρατηρησα κατι τρυπες στο τριχωμα, σε ενα απο αυτα, μια στην κοιλιτσα και την αλλη στο πισω ποδαρακι.μου φανηκε σαν να ηταν ξυρισμενο,γτ ηταν πολυ ερμητικα στο δερματακι του και πολυ ομοιομορφο.πηγα να ελεγξω και τα αλλα(ειναι συνολο 8 γατουλες), και βρηκα ακομα ενα που ειχε ενα τετοιο "μπαλωμα" στην κοιλιτσα. επισης εξω απο το σπιτι βρηκα μια τουφα τριχες απο το ενα γατινι.
δεν εχουν μεχρι τωρα καποιο προβλημα με μυκητες,ειναι 10 μηνων και τα βρηκαμε οταν ηταν 1 μηνος. τα ταιζουμε με καλη τροφη,οχι με τις εμπορικες και οποτε ειχαν προβλημα τα πηγαμε στο γιατρο.
δεν ξερω αν ειναι καποιο προβλημα υγειας,(δε μου μοιαζει με μυκητες παντως) ή αν ειναι καποιου ειδους κακοβουλη φαρσα απο καποιο ασυνειδητο ατομο, αλλα θα ηθελα και καποια αλλη γνωμη,για να ειμαι σιγουρη.
δεν θελω να κανω κακες σκεψεις,αλλα επειδη ο κοσμος που ζουμε ειναι περιεργος και σκληρος με τα ζωα, το μυαλο μου δεν γινεται να μην παει στο κακο.
επισυναπτω φωτογραφίες απο τα γατακια.θα ηθελα την γνωμη σας, σαν τι σας φαινεται αυτο, μηπως ειναι καποια ασθενεια ή μυκητας ή οτιδηποτε ξερετε περισσοτερο απο αυτο που μπορω να κρινω εγω.
χιλια ευχαριστω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.