Το γατάκι μου συνηθίζει να τρώει...αντικείμενα!!

Oντως δεν ειναι κατι ανησυχιτικο.Τα περισσοτερα γατακια τρωνε διαφορα αντικειμενα που μπορει να τους μπουν στο μυαλο.Τα δικα μου εχουν καταστρεψει κατα καιρους διαφορα,απο χαρτοκουτα μεχρι το ρολο του μπανιου παιρνουν οταν λειπω και γυριζοντας βλεπω ποσα μετρα χαρτιου κομμενο σε ολο το σπιτι!!Φνταζεσαι τι γινεται!Αυτο το καιρο ασχολουνται με το "γατοδεντρο"τους,αρχιζουν και μαδανε τη γουνα του!Δε μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα για να μη μασουλανε οτι βρουν,απλα προστατεψε τα αγαπημενα σου αντικειμενα,διοτι αν ερθει η σειρα τους δε θα ζησουν και πολυ!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει βέβαια διαφορά μεταξύ του "μασάνε" και του "τρώνε" (=καταπίνουν).:hmm:
Τα περισσότερα γατιά όντως μασουλάνε διάφορα και δεν κάνει κακό (ίσως λίγο στα νεύρα μας μόνο):P Το να καταπίνουν όμως αντικείμενα είναι άλλη ιστορία που ενέχει κάποιους κινδύνους (τραυματισμού στο στόμα ή σε κάποιο απ'τα όργανα του πεπτικού). Τα ξυλαράκια μπαμπού που λες, πχ, είναι αιχμηρά και θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα, αν τα καταπίνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jylian , για παρατήρησέ το αν τα καταπίνει όντως, μου φαίνεται περίεργο:hmm:, συνήθως τα μασάνε και μετά από λίγο τα φτύνουν:happy:

Μα αυτό είναι το θέμα, ότι συνήθως μέχρι τώρα όσα πράγματα δάγκωνε, τα μασουλούσε λίγο και μετά τα παρατούσε... Παρατήρησα ότι τα μπαμπού προσπαθεί να τα μασήσει αρκετά και μετά τα καταπίνει!
Αυτό με τον κίνδυνο για το πεπτικό σκέφτηκα ως ενδεχόμενο... Σήμερα την είδα πήγε και ξάπλωσε και δεν έκανε τα ίδια,όσο τις προηγούμενες μέρες.... Γενικώς είναι....δαγκανιάρικο γατούνι!!!
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση όλους σας!

Γιατι μου μπήκε η ιδεα οτι μπορει να θελει να φάει χορτάρι;:confused:

Λες;;
Παιδιά, τελικά δε σταμάτησε το κακό συνήθειο! Έκρυψα το καλάθι στην αποθήκη και τις προάλλες που έψαχνα κάτι, μπήκε στα μουλωχτά και άρχισε να το δαγκώνει και να το τρώει με πάθος!
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα τρώει όλα... όμως τα μασουλάει για ώρα και μετά τη βλέπω να γλύφεται (το γλύψιμο που κάνουν μόλις έχουν καταπιεί κάτι!)
Θα φυτέψω χορτάρι, αλλά δε νομίζω να λύσει το πρόβλημα... Το βλέπει κάτι σαν "άχτι", δεν μπορώ να καταλάβω....
Δόντια σε ποια ηλικία αλλάζουν, ξέρει κανείς;

Μα αυτό είναι το θέμα, ότι συνήθως μέχρι τώρα όσα πράγματα δάγκωνε, τα μασουλούσε λίγο και μετά τα παρατούσε... Παρατήρησα ότι τα μπαμπού προσπαθεί να τα μασήσει αρκετά και μετά τα καταπίνει!
Αυτό με τον κίνδυνο για το πεπτικό σκέφτηκα ως ενδεχόμενο... Σήμερα την είδα πήγε και ξάπλωσε και δεν έκανε τα ίδια,όσο τις προηγούμενες μέρες.... Γενικώς είναι....δαγκανιάρικο γατούνι!!!
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση όλους σας!

Μιας και οι γάτες μας μοιάζουν και εξωτερικά κι απ' ότι βλέπω και εσωτερικά:lol: μην ανυσηχείς, και οι δικιά μου τέτοια κάνει από μικρή,απλά η δικιά μου τρώει το ξύλο απ'την κάσα της πόρτας:blink::eek:

:lol::lol::lol:
Αν είναι δυνατόν ρε συ!
Τι να πω.... είναι ένας γρίφος τα γατάκια. Και βέβαια αυτό τα κάνει τόσο γοητευτικά πλάσματα!

δεν είναι τίποτα! και η δικιά μου όσα καλάθια είχε τα έχει φάει όλα! μάλλον παίζει:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εμένα μασουλάει το καλάθι της!

Αλλά το πιο ανησυχητικό? Καταπίνει τις λεπτές κορδέλες!!! Γενικά οι κορδέλες είναι το αγαπημένο της παιχνίδι. Κα΄ποια στιγμη λοιπον την κοιτάω και εξείχε λιγη κορδέλα από το στομα της, παω κοντα γιατι καταλαβα οτι την καταπινε και την τραβαω και εβγαλα απο το σωμα της 1,5 μετρο κορδελα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κατατρομαξα!!!!!!!
Τι γατια ειναι αυτα......:blink::blink::blink::blink::blink::blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αααχ με τις κορδέλλες να προσέχεις πολύ, γενικά αν έχει αυτό το συνήθειο μη την αφήνεις πολύ να παίζει με κορδόνια, κορδέλλες κλπ μπορει να πάθει ζημιά, επίσης αν ξανατραβήξεις κορδέλα που έχει καταπιει΄πρέπει να το κανεις πολύ προσεκτικά μην τραυματίσεις κάποιο εσωτερικό όργανο

Ναι εχεις δικιο. Ενταξει τις χοντρες δεν τις μασαει καθολου, δεν ξερω τι την πιανει με τις λεπτες που ειναι σαν κορδονια. Θα προσεχω περισσοτερο το χαζο!! Τρελαθηκα οταν το ειδα!!

Δεν θυμάμαι πόσων μηνών είναι η γατούλα σου, αλλά αν είναι μικρή, είναι πιθανό πάνω στο μασουλητό να παραφέρεται και να καταπίνει κανένα κομματάκι απ' τον ενθουσιασμό!:D Γενικά τα γατάκια είναι σαν τα μικρά παιδιά απ' αυτή την άποψη. Θα της περάσει γρήγορα.

ναι τα άτοιμα ώρες ώρες κάνουν κάτι πράγματα εμένα ευτύχώς γενικά είναι ήρεμη μόνο μία κουβερτούλα μασουλάει αλλά χωρίς να την τρώει εννοείτεκαι μετά κάνουν και τα αγγελούδια!!!!!

valia, καλύτερα να μην την αφήνεις καθόλου να παίζει με κορδόνια. Το να τα καταπιεί (και το να της τα τραβήξεις επίσης) μπορεί να αποβεί μέχρι και μοιραίο... Καλύτερα να παίζει με πιο ασφαλή παιχνίδια. :/:

Κρυσταλλική άμμος - πρόβλημα

σήμερα αγόρασα την κρυσταλλική άμμο της cat okay για αλλαγή κ να τη δοκιμάσω κ με το που τον έβαλα να κάτσει πάνω της να δωαντιδράσεις αυτός άρχισε να την τρώει!!εν τω μεταξύ είναι κ μικρός κ φοβήθηκσ μην πνιγεί, οπότε του τις έβγαζα από το στόμα με το ζόρι!αυτός εκεί το χαβά του.αναγκάστηκα να απομακρύνω τη λεκάνη,θα πνιγεί αυτός!τί να κάνω?την πετάω?

Τρώει την άμμο;;;;;Αυτό δεν το έχω ξανακούσει...:hmm:

είναι κρυσταλλική μωρ'έ κ προφνώς δεν του θυμίζει άμμο κ τη δοκιμάζει.ξέρω γω τί άλλο να πω..έχει ξανατύχει σε κάποιον που δοκίμασε τέτοια άμμο?

Εγώ την πήρα και έμεινα πολύ ευχαριστημένη... αν και είναι ακριβή...

Δηλαδή την καταπίνει ή απλά τη ροκανίζει??
Δοκίμασε να ρίξεις αποσμητικό για τουαλέτα γάτας να δεις...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back