Το γατάκι μου συνηθίζει να τρώει...αντικείμενα!!

μπορεί κ να τη ροκανίζει αλλά δεν είμαι σε θέση να περιμένω να δω γιατί μπορεί κ να την καταπιεί κ να πνιγεί.γιούλη εσένα πήγε με τη μία κανονικά τουαλέτα εκεί?δεν της ξένισε δηλ? η αλήθεια είναι ότι από την όψη της κ την υφή της μου φαίνεται κ μενα κάπως νορμάλ να θέλει να τη δοκιμάσει (σα μικρό περίεργο γατάκι που όλα τα μυρίζει κ τα δοκιμάζει) υπό την έννοια ότι δε θυμίζει άμμο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω οτι κπου λεει στο κουτι αυτης της αμμου οτι δεν πειραζει εαν την φαει δεν δημιουργει παρενεργειες για διαβασε το καλα... το ειχα διαβασει σε μια κρυσταλλικη αμμο και ειχα μεινει γι αυτο το θυμαμαι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ανησυχ'ω για παρενέργειες αφού το φάει, αλλά επειδή είναι μεγάλοι οι κόκκοι της κ σαν πέτρες φοβάμαι μην πνιγεί.ήδη με εναν που είχε στο στόμα έβηχε κ του τον έβγαλα εγώ.τί να κάνω να επανέλθω στην παλιά?

Μωρέ τα δικά μου πήγαν κατευθείαν σαν να μη τρέχει τίποτα...Δεν τους ξένισε καθόλου... Τι να σου πω... Να δεις που τη περνάει για φαί...

Να του βάλεις κακάκια μέσα να του θυμίσει τουαλέτα ίσως?

για φαί την περνάει.εμένα σαν όψη μου αρέσει γιατί εχει μεγάλους κόκκους κ ξεφεύγει από την παραδοσιακή άμμο.αλλά για να μην την τρώει αναγκάζομαι κ τον βγάζω από τη λεκάνη όταν πάει μέσα(δεν θέλει να κάνει την ανάγκη του γιατί κατευθείαν βάζει κόκκους στο στόμα κ είναι σα να του λέω να μην πλησιάζει γενικά.δε μπορώ να βάλω μέσα τπτ γιατί καθάρισα την προηγούμενη.θα περιμένω μέχρι να θε΄λήσει να χρησιμοποιήσει τουαλέτα μάλλον να δω τί θα κάνει.

Κάνε λίγη υπομονή...Κι αν δεις ότι δεν πάει... κατάργησέ την...
Υπάρχει κι ένα σπρει που ελκύει τα γατιά να κάνουν πιπί... στα pet shops... μήπως την ψεκάσεις μ'αυτό?

θα δω, προς το παρόν δεν είμαι εφοδιασμένη.ευχαριστώ πάντως.

Kαι εγω τετοια αμμο του εβαλα του δικου μου και κατευθειαν εκει εκανε ολα,μολις τον ακουμπησα εκει:blink::blink:.

Πως πας?
Μήπως να τη ψεκάσεις με αμμωνία? Να του θυμίσει τσισάκια??
Μακάρι να τη μάθει... Για μένα είναι η καλύτερη!
Αν πάλι όχι...έχεις τόσες άλλες καλές...

νευρίασα, όλο για να φάει πήγαινε στη λεκάνη κ εγώ να τρέχω πίσω του κ να του βγάζω τους κόκκους από το στόμα.ξαναέβαλα την παλιά άμμο κατευθείαν πήγε να κατουρήσει.δεν ξέρω μήπως φταίει πο είναι μικρούλι?ή ειναι χαζό, ξέρω γω??

Τελικά υπάρχει και άλλο χαζό-γατο που τρώει την άμμο!!! :up::up:Τα ίδια μου έκανε και εμένα ο Τούλης! :rolleyes:Πρόλαβε να καταπιεί κιόλας ένα δυο κόκκους :Pαλλά ευτυχώς δεν είχε παρενέργειες. Μετά από ώρα, και αφού κατάλαβε ότι αυτό το σκληρό και απαίσιο χαλίκι που του τρύπαγε τα πατουσάκια ήταν ο αντικαταστάτης της παλιάς του άμμου, άρχισε να μου ρίχνει γατο-βρισιές :mad: για κανένα μισάωρο έως που αναγκάστηκε να τη χρησιμοποιήσει. Από εδώ ξεκινάει το σόου! :lol:Ο καημένος έκανε κακάκια :mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks:(προηγουμένως όμως είχε σκάψει για να τα τοποθετήσει στον πάτο της λεκάνης) και μετά άρχισε να τα σκεπάζει με τα χαλίκια με μανία. Η όλη επιχείρηση κράτησε περίπου μισή ώρα , ο Τούλης καθ΄όλη τη διάρκεια μας έβριζε :mad::mad::mad:για αυτό που του κάναμε και το αποτέλεσμα ήταν η κατασκευή ενός πραγματικά τέλειου μενίρ!:blink::blink::blink: Πέρα από την πλάκα όμως και όχι μόνο επειδή το δικό μου γατί έδειξε πως δεν θέλει με τίποτα να χρησιμοποιήσει αυτού του είδους την άμμο ήμουν και εγώ από την αρχή επιφυλακτική όταν την αγόρασα. Σκέφτεσαι ότι τα τσίσα θα πρέπει να μένουν σχεδόν ένα μήνα και να μην απομακρύνονται? Επίσης, ακόμα και αν δεχτούμε ότι το γατί παίρνει χαμπάρι πως πρέπει να τη χρησιμοποιήσει, οι ακαθαρσίες όλο αυτό το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να τις μαζέψουμε δεν θα έχουν "αρωματίσει" το σπίτι? Σημειώνω τέλος ότι εγώ δεν χρησιμοποίησα Catokay επειδή δεν τη βρήκα. Χρησιμοποίησα την αντίστοιχη άμμο της Trixie (νομίζω fresh and easy). Καλή επιτυχία!

Τελικά υπάρχει και άλλο χαζό-γατο που τρώει την άμμο!!! :up::up:Τα ίδια μου έκανε και εμένα ο Τούλης! :rolleyes:Πρόλαβε να καταπιεί κιόλας ένα δυο κόκκους :Pαλλά ευτυχώς δεν είχε παρενέργειες. Μετά από ώρα, και αφού κατάλαβε ότι αυτό το σκληρό και απαίσιο χαλίκι που του τρύπαγε τα πατουσάκια ήταν ο αντικαταστάτης της παλιάς του άμμου, άρχισε να μου ρίχνει γατο-βρισιές :mad: για κανένα μισάωρο έως που αναγκάστηκε να τη χρησιμοποιήσει. Από εδώ ξεκινάει το σόου! :lol:Ο καημένος έκανε κακάκια :mpliaks::mpliaks::mpliaks::mpliaks:(προηγουμένως όμως είχε σκάψει για να τα τοποθετήσει στον πάτο της λεκάνης) και μετά άρχισε να τα σκεπάζει με τα χαλίκια με μανία. Η όλη επιχείρηση κράτησε περίπου μισή ώρα , ο Τούλης καθ΄όλη τη διάρκεια μας έβριζε :mad::mad::mad:για αυτό που του κάναμε και το αποτέλεσμα ήταν η κατασκευή ενός πραγματικά τέλειου μενίρ!:blink::blink::blink: Πέρα από την πλάκα όμως και όχι μόνο επειδή το δικό μου γατί έδειξε πως δεν θέλει με τίποτα να χρησιμοποιήσει αυτού του είδους την άμμο ήμουν και εγώ από την αρχή επιφυλακτική όταν την αγόρασα. Σκέφτεσαι ότι τα τσίσα θα πρέπει να μένουν σχεδόν ένα μήνα και να μην απομακρύνονται? Επίσης, ακόμα και αν δεχτούμε ότι το γατί παίρνει χαμπάρι πως πρέπει να τη χρησιμοποιήσει, οι ακαθαρσίες όλο αυτό το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να τις μαζέψουμε δεν θα έχουν "αρωματίσει" το σπίτι? Σημειώνω τέλος ότι εγώ δεν χρησιμοποίησα Catokay επειδή δεν τη βρήκα. Χρησιμοποίησα την αντίστοιχη άμμο της Trixie (νομίζω fresh and easy). Καλή επιτυχία!
Θα ηθελα να ημουν απο μια μερια και να εβλεπα το ολο σκηνικο με τις γατοβρισιες:up::up::up:

Και εγώ πολύ θα ήθελα να μπορώ να τις μεταφράσω:P Ποιός ξέρει τι μας έσουρε το τέρας...

έχουν πολύ πλάκα όταν μας βρίζουν!την έβαλα στην άκρη την κρυσταλλική άμμο,δεν είναι για μας.ξαναγύρισα στη less track που ήμουν ευχαριστημένη μεν, απλά το χαζό μου γεμίζει χαλικάκια κ όχι μόνο τα ποδαράκια του γιατί όπως έχω ξαναπεί πατάει πάνω στις ακαθαρσίες του κ επίσης έτσι όπως κλωστοπηδάει βγαίνοντας από τη λεκάνην γεμίζει άμμους το σπίτι.αλλά αυτό δεν είναι θέμα άμμου, είναι θέμα γατιού!

Υπάρχει ένα ειδικό πλαστικό πατάκι για έξω από τη τουαλέτα (μόλις βγει) όπου συγκρατεί μια ποσότητα χαλικιών. Εμένα με έχει βολέψει πολύ. ;)

Υπάρχει ένα ειδικό πλαστικό πατάκι για έξω από τη τουαλέτα (μόλις βγει) όπου συγκρατεί μια ποσότητα χαλικιών. Εμένα με έχει βολέψει πολύ. ;)
Μηπως σου ειναι ευκολο να το βγαλεις φωτο,και να μας πεις που τ'αγορασες? Εχω βαρεθει με το επαναφορτιζομενο σκουπακι μονιμως να μαζευω το πετραδακια απο την αμμο της:hmm:

του δικου μου δεν του αρεσε καθολου αυτη η αμμος(η κρυσταλλικη).Απο την αρχη δεν την ηθελε με τπτ!!Εμενα παλι με ειχε βολεψει αφανταστα διοτι πετας τις ακαθαρσιες στην τουαλετα γιατι οι κοκκοι ειναι βιοδιασπωμενοι και στο νερο λιωνουν.Οσο για τα ουρα μενουν μεσα μεν αλλα δεν μυριζουν.Οταν η αμμος παρει ενα κιτρινωπο χρωμα θελει αλλαγμα.Αυτα οσο ζουσαμε μεσα στον Πειραια.Τωρα στους Δελφους που γυριζει και στην ταρατσα,ουτε να την χεσει (μετα συγχωρησεως)και την κρυσταλλικη και την κανονικη!!Χωμα και παλι χωμα.Παντως δεν νομιζω να παθει κατι αν φαει και 2-3 κοκκους γιατι οπως προειπα λιωνουν.Δοκιμασε να ανακατεψεις αυτη την αμμο με λιγη παλια (χεσμενη και κατουρημενη -και παλι μετα συγχωρησεως)και βλεπεις.

Μηπως σου ειναι ευκολο να το βγαλεις φωτο,και να μας πεις που τ'αγορασες? Εχω βαρεθει με το επαναφορτιζομενο σκουπακι μονιμως να μαζευω το πετραδακια απο την αμμο της:hmm:

Το βρίσκεις στα μεγάλα Pet shops. Το πήρα από το Pet city. Θα στο στείλω αύριο...

Στο σάιτ του Αίλουρου βρήκα αυτό:

Σε γατάκια μικρότερα των 4 μηνών, μην χρησιμοποιείτε άμμο που "σβολιάζει", γιατί υπάρχει περίπτωση να φάνε την άμμο από περιέργεια και να προκληθεί έμφραξη εντέρου.

Οπότε μάλλον δεν είναι και τόσο σπάνιο το πρόβλημά σου!:P Καλύτερα να περιμένεις να μεγαλώσει λίγο μέχρι να του ξαναπάρεις κρυσταλλική άμμο.

Να σας πω βρε παιδιά, εμένα ο αρσενικός είναι πολύ τσαπατσούλης, όποτε πάει για κακά σκάβει σαν τρελλός και τα κάνει όλα λίμπα(άσε τα πόδια του μετά...)οπότε έχω εφαρμόσει το εξής και σωθήκαμε:
Κάθε φορά που είναι να πάει "τα λέει" δλδ κάνει τόση φασαρία με το σκάψιμο που τον παίρνω χαμπάρι ακόμη κι από μακρυά. Στα γρήγορα κόβω χαρτί υγείας, το διπλώνω φαρδύ, το βάζω από κάτω του και τα κάνει εκεί, το μαζεύω από τις άκρες και τα πετάω στη λεκάνη, τραβάω καζανάκι και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!! Το ζωντανό δε, επειδή είναι και πανέξυπνο, έχει βολευτεί και περιμένει πότε θα είμαι εκεί για να πάει. Ή το πρωί πριν φύγω ή το μεσημέρι όταν γυρνάω! 'Οταν γυρίζω από τη δουλειά να είστε από καμμιά μεριά: επειδή είμαι κι εγώ κατρουλού πάω τρέχοντας και βλέπω κι αυτόν τρέχοντας να έρχεται και με πιάνουν τα γέλια!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back