olg_aki
Νεοφερμένο μέλος

Είμαι νέο μέλος και νέα γατομαμά (κατά λάθος, αφού μια αδέσποτη γατούλα που ερχόταν στον κήπο και της έβαζα φαγάκι και νεράκι μπήκε στο υπνοδωμάτιο μου και γέννησε το βράδυ της 1ης Απριλίου).
Αυτή την περίοδο ζω στη Ζάκυνθο και οι κτηνίατροι εδώ είναι κάτι περισσότερο από απαράδεκτοι (φανταστείτε ότι ο ένας είναι κηνυγός
). Επειδή λοιπόν κανείς δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να ασχοληθεί αρκετά μαζί μου σκέφτηκα να ζητήσω τη βοήθειά σας. Γενικά έχω αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα αλλά σε αυτή τη φάση το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι το 39 ημερών Φριξάκι μου αντί να κάνει την ανάγκη του στην άμμο υγιεινής, την τρώει! Δοκίμασα μία αρωματική με μπετονίτη, μία απλή με μπετονίτη και μία κρυσταλλική (CatOkay). Τις δύο πρώτες τις προτιμούσε και από το φαγητό ... Με την κρυστάλλικη τα πράγματα δείχνουν λίγο καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να ηρεμήσω τελείως! Το κακό είναι ότι αυτό το σαββατοκύριακο πρέπει οπωσδήποτε να λείψω από το σπίτι και δεν ξέρω τι να κάνω 
Σας έχει τύχει το γατάκι σας να τρώει την άμμο? (γιατί με όσους κτηνίατρους μίλησα - έστω και τηλεφωνικά, από Αθήνα - μου είπαν ότι το ακούν πρώτη φορά!). Εάν ναι, εσείς πως το αντιμετωπίσατε? Και τι μου προτείνετε για πρόχειρη λύση, για το σαββατοκύριακο που θα λέιψω?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

aretha
Περιβόητο μέλος
Άσε, για τους Ζακυνθινούς τα έχω μαζεμένα, κτηνιάτρους και μηΑυτή την περίοδο ζω στη Ζάκυνθο και οι κτηνίατροι εδώ είναι κάτι περισσότερο από απαράδεκτοι (φανταστείτε ότι ο ένας είναι κηνυγός)
Και είμαι κατά το ήμισυ από κει... Γενικά έχω αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα αλλά σε αυτή τη φάση το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι το 39 ημερών Φριξάκι μου αντί να κάνει την ανάγκη του στην άμμο υγιεινής, την τρώει!
Λοιπόν, το να τρώει κανείς πράγματα μη φαγώσιμα (χώμα, άμμο, χαλίκια κλπ) είναι γνωστή δυσλειτουργία που συναντάται και σε ανθρώπους. Ονομάζεται pica και, όπως είπε και η Αγγελική, συνήθως οφείλεται στην έλλειψη κάποιων στοιχείων από τον οργανισμό. Αν διαβάζεις αγγλικά, εδώ θα βρεις ένα άρθρο για την pica στις γάτες. Τι άλλα προβλήματα υγείας είχε το γατάκι; Ίσως αυτά να σχετίζονται κάπως...
Για περισσότερες πληροφορίες (έστω και από τηλεφώνου) δοκίμασε να επικοινωνήσεις με τον αίλουρο, σίγουρα θα ξέρει να σου πει κάτι παραπάνω.
Περαστικά εύχομαι!

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος

Σε ότι αφορά τις βιταμίνες - σε περίπτωση έλλειψης ασβεστίου κ.τ.λ. - άλλοι κτηνίατροι μου είπαν να του δώσω Nutriplus gel και άλλοι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να το φορτώσω με επιπλέον θερμίδες εφόσον τρώει και κονσερβοποιημένο φαγητό.
Σε ότι αφορά την άμμο υγιεινής, επειδή εκτός από το Φριξάκι έχω και τη μανούλα του (Ears - έχει τσουλουφάκια στα αυτιά της) και δεν θέλω/μπορώ να τα χωρίσω όσο θα λείπω, η μαμά γάτα δεν θα έχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσει λεκάνη με εφημερίδα ή φυσική άμμο από τη στιγμή που έχει συνηθίσει σε κάτι άλλο;
Τέλος, σχετικά με την Pica, από ότι διάβασα στο Link που μου δώσατε, δεν βλέπω κοινά χαρακτηριστικά με το Φριξάκι, αλλά θα το ψάξω και περισσότερο για να σιγουρευτώ.
Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Καλή επιτυχία και να σου ζήσει το γατούλι σου

Λέων
Νεοφερμένο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που αφιέρωσαν έστω και λίγο από το χρόνο τους για να μου απαντήσουν και να με βοηθήσουν.
Ενημερωτικά, το Φριξάκι μου δεν τρώει την κρυστάλλικη άμμο (δόξα τω θεώ) και το σαββατοκύριακο που έλειψα ξεκίνησε από μόνο του να πηγαίνει στην αμμολεκάνη αντί στο κουτάκι με τις εφημερίδες που του είχα μέχρι πριν! Είχα βέβαια δώσει τα κλειδιά του σπιτιού μου σε ένα συνάδελφό μου και πήγαινε 2-3 φορές την ημέρα και τους έβαζε φαγητό, νερό και τα πρόσεχε.
Επειδή από τον Ιούλιο θα έρθω μόνιμα πια στην Αθήνα και μου είναι αδύνατο να κρατήσω τις γατούλες στο πατρικό μου σπίτι (οι γονείς μου είναι κάθετοι σε αυτό) κάποια στιγμή που θα βρω πως μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες θα βάλω αγγελία. Αν και μπορείτε να τις δείτε και στο avatar μου.
Έχω ήδη αρχίσει από τώρα να σκέφτομαι πως θα μπορέσω να τις αποχωριστώ
. Αν μου έλεγε κάποιος πριν από δύο μήνες ότι θα δενόμουν τόσο πολύ με μια αδέσποτη γατούλα (που ούτε καν είναι μια όμορφη, λαμπερή, εντυπωσιακή γατούλα - αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μα πόσο καλή, ευγενική, ζεστή και τρυφερή είναι) σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα γελούσα! Και όμως
...Φιλιά σε όλους
Όλγα
aretha
Περιβόητο μέλος
Ενημερωτικά, το Φριξάκι μου δεν τρώει την κρυστάλλικη άμμο (δόξα τω θεώ) και το σαββατοκύριακο που έλειψα ξεκίνησε από μόνο του να πηγαίνει στην αμμολεκάνη
Μπράβοοο! Ελπίζω από δω και πέρα να πάνε όλα καλά.Έχω ήδη αρχίσει από τώρα να σκέφτομαι πως θα μπορέσω να τις αποχωριστώ. Αν μου έλεγε κάποιος πριν από δύο μήνες ότι θα δενόμουν τόσο πολύ με μια αδέσποτη γατούλα (που ούτε καν είναι μια όμορφη, λαμπερή, εντυπωσιακή γατούλα - αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μα πόσο καλή, ευγενική, ζεστή και τρυφερή είναι) σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, θα γελούσα! Και όμως
...
Πολύ κρίμα να πρέπει να τα δώσεις αφού έκανες τόσο πολλά γι' αυτά... Τουλάχιστον κάνε ό,τι μπορείς για να βεβαιωθείς ότι όποιος τα πάρει θα κρατήσει επαφή για να μαθαίνεις νέα τους ή και να τα βλέπεις πού και πού... 
olg_aki
Νεοφερμένο μέλος
.Οπότε θα προσπαθήσω να τις φέρω στην Αθήνα με κάποιο γνωστό μου που θα έχει αυτοκίνητο (εγώ δεν έχω) γιατί στο ΚΤΕΛ μου λένε ότι μόνο στο χώρο των αποσκευών τις επιτρέπουν (δεν υπάρχει περίπτωση να τις αφήσω εκεί στα μαύρα σκοτάδια, μέσα στη βρώμα, ανάμεσα σε βαλίτσες) και φανταστείτε ότι δεν με αφήνουν καν να πληρώσω δεύτερο εισιτήριο και να έχω το κλουβάκι δίπλα μου... Στην Αθήνα πιστεύω ότι θα βρω κάποιο καλό σπίτι να τις δώσω. Σε ανθρώπους που βλέπουν τις γατούλες ως κατοικίδια. Όχι ως εργαλεία.
aretha
Περιβόητο μέλος
Όχιιιι!! Πολύ καλά κάνεις και δεν εμπιστεύεσαι, άκου με κι εμένα που έχω μείνει πάνω από δέκα χρόνια εκεί και τους ξέρω κι απ'την καλή κι απ'την ανάποδη...Οι τρεις κτηνίατροι που έχω επισκεφθεί μου λένε να τους τις δώσω και θα τους βρουν εκείνοι σπίτι. Αλλά δεν εμπιστεύομαι κανέναν σε αυτό το νησί.
Πρώτα από όλα, φρόντισε να στείλεις αγγελία στο Έψιλον της Ελευθεροτυπίας και στο Κ της Καθημερινής γιατί αργούν να τις βάλουν, αλλά έχουν πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα. Θα σου πρότεινα επίσης τα διάφορα free press έντυπα (Athens Voice, LiFo, Metrorama, City Press) που διαβάζονται από πολύ κόσμο...
Καλή τύχη!

Γεια σας παιδιά!
Λοιπόν, τις τελευταίες 3-4 μέρες συμβαίνει το αδιανόητο! Στο σαλόνι της έχουμε πάρει ένα καλαθάκι του ΙΚΕΑ με το αντίστοιχο μαξιλάρι. Ήταν η αγαπημένη της θέση.... Κοιμόταν χουζούρευε.... Τις τελευταίες μέρες πηγαίνει το σπρώχνει, και μετά ξαπλώνει και προσπαθεί να κόψει με τα δοντάκια της τις άκρες των μπαμπού! Μάλιστα, την έχω πετύχει να τα τρώει και δεν την πρόλαβα να της τα βγάλω από το στόμα και κατάπιε κάποια κομμάτια! Γιατί το κάνει αυτό;
Το καλαθάκι είναι στη θέση που το είχα εξαρχής... Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει από βαρεμάρα, γιατί την παίζουμε αρκετή ώρα τη μέρα και της δίνουμε και κάποια ώρα ανά ημέρα να παίζει με παιχνιδάκια τύπου ποντικάκια, μπαλάκια κλπ και όντως παίζει με αυτά.
Με το καλάθι της γιατί τα έχει βάλει;;;
Ευχαριστώ!!
drusilia
Διάσημο μέλος
Δεν ξέρω γιατι, πιαθνώς τους αρέσει να ¨γυμνάζουν" τα σαγόνια τους με τον τρόπο αυτο.
Δεν ειναι ανησυχητικο, απλα ενοχλητικο! Αφου ειναι δικο της το καλαθι αστην να το τρώει.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αφού δεν τρώει τους καναπέδες και τις καρέκλες όπως ο δικός μου!!!! Πάλι καλά!!

patousaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
εμένα η μικρή τρώει χαρτοπετσέτες,χαρτόνια και χαρτί γκοφρέ!(την κυνηγάω για να της τα βγάλω)εχθές ήθελε να φάει και μια μπάρα δημητριακών
.αναγκάστικα να κλειστώ στο δωμάτιο να την φάω σαν άνθρωπος!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool