...Το θέμα είναι ότι βρήκα τρία γατάκια...

Ναι μελινάκι έτσι σκέφτομαι, έχουμε κήπο μεγάλο και θέλω όταν μεγαλώσουν σιγά σιγά να τα συνηθίσω έξω, ή αν κρυώνουν να βάλω το καλαθάκι τους στο γκαράζ. Πάντως από κει που οι υπόλοιποι δεν τα πολυθέλανε -κι εγώ για να μην ακούω τη γκρίνια τους τα κατέβασα κάτω σ' ένα μικρό ξενώνα στο υπόγειο- τώρα όλοι μου λένε φέρτα πάνω και δε μας πειράζουν και τέτοια :cool:. Γιατί τα χουν αγαπήσει κι αυτοι και τα νοιάζονται. Κι όλο και κατεβαίνουν στο υπόγειο να δούνε τάχα πώς πάνε:happy:! Οπότε βλέποντας και κάνοντας, μπορεί να τα μεγαλώσουμε και μεσα άμα κάτσει...:) !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κουκλάκια τα μικρά! Να σου ζήσουν! Συνήθως πάντως με τις γάτες αυτό γίνεται όλο δεν τις θέλουν, δεν τις θέλουν και μετά... Κι ο πατέρας μου έτσι ήταν και τώρα χωρίς τη γάτα δεν κοιμάται!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγάπες μου τι ζουμπουρλούδικα γατάκια!!!:inlove::inlove::inlove: Μεγαλώσατε κιόλας μπράβο!!!
Προσοχή όμως με το τάισμα, όσο τρώνε από το μπιμπερό κινδυνεύουν τόσο από ασιτία όσο και από υπερσίτιση! Αν θυμάμαι καλά η αναλογία μετά την 3η εβδομάδα είναι 200ml τη μέρα για κάθε κιλό σωματικού βάρους, τουτέστιν θα τους δίνεις 20ml για κάθε 100γραμμάρια. Αν πχ είναι 300 γραμμάρια θα τους δίνεις 60ml την μέρα σε 4 περίπου γεύματα. Άντε και σε καμιά βδομάδα αγόρασε κροκέτες royal baby, αυτές από 1-4 μηνών και μπούκωνε τα σιγά σιγά να συνηθίσουν! Και νομίζω άνετα μπορείς πια να αρχίσεις την εκπαίδευση στην άμμο!

Όσο για τους μπαμπάδες έχω να καταθέσω ότι ο δικός μου την πρώτη φορά που θα έπαιρνα τη Λουκρητία στη Ρόδο, γκρίνιαζε 1 μήνα πριν. Τελικά την ερωτεύτηκε από το πρώτο βράδυ και τη μέρα που θα φεύγαμε αντί να χαιρετάει εμένα από το πρωί θρηνούσε που θα του φευγε η Λουκρητία!!!:lol:

Ναι Μαριγώ μου, αυτό με την άμμο ήθελα να στο ρωτήσω. Πως συνήθισες τη Ντάλια απ' τα ''βαμβάκια'' στην άμμο; Δεν ξέρεις τι θα 'δινα να απαλλαγώ απ' αυτή την ιστορία!:P

:inlove::inlove::inlove::baby::baby::baby::bleh::bleh::bleh: Tί κουκλάκια που είναι??? λύγωσα που τα είδα!!! Σκέτη γλύκα μέσα στο κρεββατάκι και τα 3!!!

Φχαριστούμε, φχαριστούμε Μιμικάκι μας!!! Ας είν' καλά το Mycat κι οι συμβουλές σας!!!

Ήταν απίστευτα εύκολο! Κοίτα και το λινκ, ποστ #17
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=24417&page=2
Βασικά μόλις έκλεισε την τρίτη εβδομάδα, της αγόρασα άμμο και την έβαλα σε χαμηλό αμμοδοχείο, στο οποίο μπορούσε να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα. Μετά από κάθε τάισμα την έβαζα μέσα στην άμμο και την έτριβα με το βαμβάκι, πάνω από την άμμο για να τα κάνει εκεί. 3 μέρες χρειάστηκαν, μια μέρα ως δια μαγείας (πραγματικά όμως, γιατί ούτε τη Λουκρητία είχε δει ποτέ να τα κάνει, το δοχείο της ήταν σε άλλο δωμάτιο στο οποίο το μικρό δεν πήγαινε τότε), την έβαλα στην άμμο μετά το φαγητό, έσκαψε, τα έκανε και τα έχωσε!!! Λες και το έκανε εδώ και μια δεκαετία!!! Και ακόμη καλά καλά δεν περπατούσε τότε. Οπότε για την επόμενη βδομάδα την έβαζα κάθε φορά μετά από το φαγητό μέχρι που δεν χρειαζόταν ούτε αυτό. Ο απογαλακτισμός μας πήρε πολύ περισσότερο χρόνο και κόπο από την εκπαίδευση στην τουαλέτα!

Απίστευτο!!!:blink: Αυτή η Ντάλια είναι υπέροχη περίπτωση! Αύριο κιόλας θα πάω να τους αγοράσω άμμο κι δοχείο! Σ ευχαριστώώώώ!!!

Τίποτα καλέ! Καλή επιτυχία!!!:up:

Πανεμορφα!!! :inlove::inlove::inlove::baby::baby: Ταιζε τα οσο θελουν, μην ανησυχεις καθουλου.... Κουκλακια ειναι!!!

Τέλεια τα μωρά σου, να σου ζήσουν!! :baby::baby::happy:

ωραια! οσο για φετος που θα στερηθεις τις διακοπες..ε.. δεν πειραζει το αξιζουν αυτα τα ζουζουνια:bleh::baby::baby::baby::bleh:

Τι κάνουνε τα μπεμπουλίνια μας Ελένη;
Καμιά πρόοδο με την άμμο και το φαγητό;

Τώρα είδα τις εξελίξεις. Μπράβο σου για τα γατίνια :up: όλα πήγαν καλά. Να τα χαίρεσαι! Είναι κουκλάκια.

Γειά σας!!! Λοιπόν αυτές τις μέρες είχα πάρει τα γατόνια μου παραμάσχαλα και πήγα να συναντήσω τους δικούς μου στην Κρήτη! Τώρα ξέρω ότι μπορεί να με πείτε ανεύθυνη που πήρα τα μωρά και έτρεχα:redface:, αλλά οι συνθήκες γι αυτά δεν ήταν και τόσο άσχημες γι αυτό και το αποφάσισα. Πήγαμε με high speed οπότε κάναμε γύρω στις πέντε ώρες ταξίδι, όπου τα είχα συνέχεια στο διπλανό μου κάθισμα στη γατοφόρο με την κουβερτούλα τους. Κι ύστερα στο ξενοδοχείο τα είχαμε πάντα μέσα στο δωμάτιο στο καλάθι τους κοντά μας. Και τα φέρναμε έτσι με το πρόγραμμα που γευμάτιζαν στην ώρα τους κανονικά. Καλά, έχουν μεγαλώσει απίστευτα πολύ, εξερευνούν τα πάντα, τρέχουν (δεν ήξερα ότι μπορούν να πάνε τόσο γρήγορα:blink:) και έχουν αρχίσει να λειτουργούν με την όλη διαδικασία της αμμοδόχου. Όχι και τα τρία, αλλά όλα έχουν αρχίσει τουλάχιστον να σκάβουν. Και τώρα στα πρακτικά: έχω πολλές απορίες: πρώτον την ξηρά τροφή για τα γατάκια τη μουλιάζουμε σε νερό ή γάλα; Δεύτερον ο κτηνίατρος μου είχε πει να τους δώσω λίγο βραστό κοτόπουλο, τί είναι καλύτερο σ αυτήν την ηλικία η ξηρά τροφή ή η κονσέρβα κοτόπουλο για γατάκια; Τρίτον η Μιμή σκάβει και ουρεί αλλά μέχρι εκεί... Να περιμένω να κάνει μόνη της τα κακά της ή να τη βοηθάω εγώ μετά τα ούρα με το βαμβάκι να αφοδεύσει; Απ τη στιγμή δε που άρχισε να ουρεί μόνη της δε θέλει να την πλησιάζω με το βαμβάκι, δεν κάθεται λεπτό ήσυχη στα χέρια μου και οι παλάμες μου έχουν γεμίσει νυχιές...Α ναι και αισίως κλείσαμε το μήνα αυτές ςτις μέρες:)!!!

μπράβο γατομάμά που δεν κολλάει πουθενά:P:up::up:
Πολύ χαίρομαι που τα μικρά σου πάνε τόσο καλά!!
Είναι ωραιίο να ακούμε και τόσο καλά νέα μέσα σε όλα!!!:):):)
Η ξηρά τροφή για μικρά γατάκια δεν νομίζω ότι χρειάζεται μούλιασμα...Ετσι όπως είναι...

:up::up::up:
Οχι δεν νομιζω πως εισαι ανευθυνη, καθε αλλο....
Μπραβο που πανε καλα τα μικρα!!!

Μπράβο, μπράβο και σας σκεφτόμουνα. Ώστε πήγανε διακοπούλες τα μωρά μας, μια χαρά σας βρίσκω! Την γατοτροφή τη βρέχουμε σε νερό ή στο ειδικό γάλα αλλά και το βραστό κοτόπουλο είναι πολύ καλό για αρχή. Τώρα για τη μικρή δεν κατάλαβα καλά:hmm:Έχει δυσκοιλιότητα; Πάντως και η Ντάλια με τα κακάκια ζοριζόταν, όταν ήθελε να τα κάνει έμπαινε στην άμμο και έκλαιγε (άσε που έσκαβε καμιά 10αριά φορές μέχρι να το αποφασίσει). Υποθέτω όμως αν έχει πάνω από 1-2 μέρες να τα κάνει δεν είναι κακή ιδέα να της "δώσεις ένα χεράκι":P

Μικρά, αλλά κοσμογυρισμένα δηλαδή!! :D :baby: Μην ανησυχείς, είναι προσαρμοστικά τα γατάκια, ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία.
Την ξηρή τροφή μπορείς να τους την μαλακώνεις λίγο με νεράκι για να την μασάνε ευκολότερα τώρα στην αρχή και σιγά σιγά θα τη συνηθίσουν.
Την μικρή που σκάβει, αλλά δεν κάνει κακά της, καλό θα ήταν να τη βοηθήσεις λίγο με το βαμβάκι, μέχρι να... πάρει μπρος! :lol: :redface: Μήπως το βρέχεις με κρύο νερό το βαμβάκι και γι' αυτό δεν το θέλει; Δοκίμασε ζεστό νερό, έτσι ώστε να μοιάζει λίγο με τη γλώσσα της μαμάς της.
Όσο για τις νυχιές... και πού 'σαι ακόμα!! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back