Τρίχες!!!

• Thread starter Thread starter lili.
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Τι γίνεται με τις τρίχες στις μακρύτριχες;

η λιλυ μου ως περσιας μακρυτριχη γατουλα εχει πολυ τριχα! την περιποιουμαστε καθημερινα, φροντιζουμε για το καθημερινο της χτενισμα, τα καθημερινα της χτενισματα βασικα, αλλα υπαρχει προβλημα! παντου τριχες αιωρουνται!!! απευθυνομαι σε οσες εχετε μακρυτριχες γατουλες...πως αντιμετωπιζετε αυτο το προβλημα? υπαρχει καποιος τροπος περαν των τυπικων(χτενισμα κτλ)? θα με βοηθουσε καμια περαιτερω συμβουλη...χιλια ευχαριστω!!:):):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τι γίνεται με τις τρίχες στις μακρύτριχες;

χμ....μην στεναχωριεσαι..και εμεις που δεν εχουμε περσικες..παλι εχουμε τριχες...αφθονες..:hehe::hehe::hehe:
Εγω χρησιμοποιω καταρχην το ρολακι που υπαρχει στα σουπερ μαρκετ(αυτο που λεει για τη σκονη..αλλα ειναι οτι πρεπει και για τριχες)..αλλα υπαρχει και αλλο συστημα.Με τα γαντια τα χειρουργικα,αυτα τα πολυ λεπτα.Καποιοι λενε οτι πρεπει να ειναι βρεγμενα.Αντιθετα εγω...οταν δεν το βρεχω..οι τριχες μαζευονται σε κομπους..και καθαριζω καναπε κλπ..πολυ πιο ευκολα.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρειάζεσαι πολύ καλή ηλεκτρική σκούπα, πρώτα απ' όλα. Ειδικά τώρα το χειμώνα που έχουμε και χαλιά, εγώ βάζω ηλεκτρική σκούπα μέρα παρά μέρα. Για ρούχα και καναπέδες χρησιμοποιώ το αυτοκόλλητο ρολάκι με την κολλητική ταινία διπλής όψεως. Αναπόφευκτα ο χρόνος που αφιερώνεις για καθαριότητα είναι περισσότερος, αλλά χαλάλι! Τις αγαπάμε τόσο πολύ τις γατούλες μας!

δεν θα σου προτεινα να παρεις το furminator καθως αφαιρει το υποστρωμα απο τα περσικα:)

Άσχετη αλλα ... Ποιο υποστρωμα? και για μη περσινά Είναι εντάξει? συγνώμη για την άσχετη ερώτηση ...

Νομίζω ότι είμαι δικαιωματιcat ειδήμων στο θέμα τρίχες...:pfff::pfff::pfff::pfff:
οπότε... ας μιλήσουμε για τρίχες!:P
Η ηλεκτρική catαρχήν έχει γίνει προέκταση του χεριού μου... -ποιος το περίμενε...- ;)
Για τα ρούχα ρολό....
Αλλά στις επιφάνειες του σπιτιού που έχουν ύφασμα - τραπεζομάντηλα, καρέκλες, πάπλωμα...- με βοηθάει πολύ το πέρασμα με βρεγμένο χέρι... -το ένα χέρι βρεγμένο, το άλλο στεγνό, ώστε να αφαιρώ με το στεγνό χέρι τις τρίχες από το βρεγμένο χέρι, και να αφαιρώ με το βρεγμένο χέρι τις τρίχες από τις υφασμάτινες επιφάνειες... Δίπλα έχω δύο μπωλάκια, το ένα με νερό, που βουτάω το χέρι ώστε να μην κάνω δρομολόγια στη βρύση... κΑΙ ένα άδειο μπωλάκι, ώστε να βάζω τις τούφες που βγάζω από το βρεγμένο χέρι, και να μην πηγαινοέρχομαι στον σκουπιδοτενεκέ... :)
Πλέον οι δουλειές σε σχεδόν καθημερινή βάση περιλαμβάνουν το τετράπτυχο ηλεκτρική, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα, ΞΕΤΡΙΧΙΑΣΜΑ.... ;)
αααααααααα!!!!! Και μην νομίσετε ότι διαμαρτύρομαι! ΧΑΛΑΑΑΑΑΑΛΙ ΤΟΥΣ!!!!!:):):):):):):):)

Τρίχες!

Καλησπέρα! Έχω τον γατούλη μου εδώ και 4 μήνες κ ήδη έχει γίνει θηριάκι! Η τρίχα του δεν είναι κοντή κ έχει γεμίσει το σπίτι κ η ατμόσφαιρα.. προσπαθώ να του της παίρνω κάθε τόσο με μια βούρτσα που έχω αγοράσει αλλά το πρόβλημα δεν παύει.. εσείς πώς το αντιμετωπίζετε αυτό? στην πόρτα έχω ένα αυτοκόλλητο ρολό κ περνάω τα ρούχα μ κάθε φορα που φεύγω έξω αλλά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό κ με τους καναπεδες.. Ισχύει οτι υπάρχουν ειδικές τροφές που μειώνουν την τριχόπτωση? Αν έχει κάποιος κατι στα υπόψιν του ας το μοιραστεί μαζι μας!! :)

τρίχες παντού.......

καλημέρα σε όλους.
η Τιτίκα μου είναι άσπρη και έχει μακρύ τρίχωμα. αυτό σημαίνει..........τρίχες. τρίχες παντού. αιωρούνται, κολλάνε στα ρούχα, στα έπιπλα, παντού. ΄΄Δουλεύει΄΄ το αυτοκόλλητο στο φουλ.
πάω στη δουλειά και ειδικά το παντελόνι μου από μαύρο γίνεται άσπρο (μιας και η Τιτή μου το πρωί ειδικά που ντύνομαι,θέλει χάδια και τρίβεται στα πόδια μου).
υπάρχουν άνθρωποι που δεν έρχονται στο σπίτι μου γιατί σιχαίνονται τη γάτα και τις τρίχες της. (το αντιπαρέρχομαι).
εσείς πως αντιμετωπίζετε το θέμα;
φιλικά

ειδα τις παραπάνω απαντήσεις και με κάλυψαν. επίσης παρηγορήθηκα γιατί δεν είμαι η μόνη.....
ευχαριστώ

Είπατε κάτι για τρίχες;; Έβαλα σκούπα πριν από 48 ώρες ακριβώς... Και να σήμερα (και δεν έκανα καν τα πάντα, είπα ίσα να περάσω "τα πολλά" με το swiffer)

100220122610.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ, τρελλη υπόθεση η τρίχα!...
Είναι παντού!...
:yahoo::yahoo::yahoo:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λύση για τις τρίχες στο κρεβάτι

Γεια σας! Εχω δυο γατουλες που τις υπεραγαπω και γι αυτο το λογο δεν μπορω να τις αποχωριζομαι ουτε στο κρεβατι. Οπως καταλαβαινετε εχω το γνωστο προβλημα με τις τριχες. Απο τους καναπεδες σκουπιζονται ευκολα με την ηλεκτρικη ομως απο το παπλωμα μου στο κρεβατι δεν φευγουν με τιποτα. Σκευτομαι να παρω μια παπλοματοθηκη η ενα καλυμα με διαφορετικο υφασμα απο αυτο του παπλωματος (που ειναι βαμβακερο η πολυεστερας δεν ειμαι σιγουρη). Εχετε να μου προτεινετε καποιο υφασμα που να σκουπιζεται πιο ευκολα η να μη μαζευει πολλες τριχες?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Λυση για τις τριχες στο κρεβατι

το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι να πάρεις αυτο το εργαλειάκι που έχει αυτοκόλλητες ταινίες και μαζεύει τις τρίχες από ρούχα κτλ,πάντως το ίδιο πρόβλημα έχω και εγω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας! Εχω δυο γατουλες που τις υπεραγαπω και γι αυτο το λογο δεν μπορω να τις αποχωριζομαι ουτε στο κρεβατι. Οπως καταλαβαινετε εχω το γνωστο προβλημα με τις τριχες. Απο τους καναπεδες σκουπιζονται ευκολα με την ηλεκτρικη ομως απο το παπλωμα μου στο κρεβατι δεν φευγουν με τιποτα. Σκευτομαι να παρω μια παπλοματοθηκη η ενα καλυμα με διαφορετικο υφασμα απο αυτο του παπλωματος (που ειναι βαμβακερο η πολυεστερας δεν ειμαι σιγουρη). Εχετε να μου προτεινετε καποιο υφασμα που να σκουπιζεται πιο ευκολα η να μη μαζευει πολλες τριχες?
Τι να σου πω.. Εγώ χρησιμοποιώ εναλλάξ 2 παπλωματοθήκες που είναι βαμβακερές, και παρότι μαδάει (είναι η εποχή τους τώρα) δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Χωρίς να είμαι σίγουρη όμως, έχω την εντύπωση οτι τα συνθετικά υφάσματα τραβάνε περισσότερες τρίχες από τα λινά ή βαμβακερά, οπότε μια κατάλληλη παπλωματοθήκη ενδεχομένως θα βοηθούσε.
Επίσης σε χαλιά και καλύματα καναπέ που δεν είναι βαμβακερά χρησιμοποιώ ένα ρολό, όχι αυτό που πουλάνε τα σούπερ μάρκετ το χάρτινο που σε 2 μέρες μου τελειώνει, αλλά κάποιο που αγόρασα από τελεμάρκετινγκ και λέγεται Rollie-Genie
και το οποίο κάνει την ίδια δουλειά,αλλά αντί να κόβεις χαρτάκια (που στραβο-κόβονται πολλές φορές με αποτέλεσμα τη άσκοπη σπατάλη), απλά το πλένεις, το στεγνώνεις και είναι έτοιμο για άπειρες χρήσεις;)
Ελπίζω να βοήθησα :)

Αυτο το Rollie-Genie το εψαξα στο internet και φαινεται ενδιαφερων. Ειπες δεν το χρησιμοποιεις στα βαμβακερα επειδη δεν εχει αποτελεσμα η καποιο αλλο λογο? Επειδη κυριως με ενδιαφερει πως θα καθαριζω το παπλωμα στο κρεβατι..

Αυτο το Rollie-Genie το εψαξα στο internet και φαινεται ενδιαφερων. Ειπες δεν το χρησιμοποιεις στα βαμβακερα επειδη δεν εχει αποτελεσμα η καποιο αλλο λογο? Επειδη κυριως με ενδιαφερει πως θα καθαριζω το παπλωμα στο κρεβατι..

Όχι βρε, μια χαρά τα καθαρίζει τα βαμβακερά, και αυτό και το κλασσικό με το χαρτί που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ:)
Απλά τα ρολλά, τουλάχιστον σε μένα, είναι άχρηστα όταν πρόκειται για fleece ή τύπου βελούδινο που η τρίχα δεν βγαίνει με τίποτα, ή όπως πολύ πετυχημένα το είχε περιγράψει κάποιο άλλο μέλος, "μόνο με τσιμπιδάκι"!:P

Αν μου το θυμίσεις αύριο θα ανεβάσω και μια φωτο του rollie-genie που το αγόρασα από την Ακαδημίας από telemarketing.
Κοστίζει αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 18 ευρώ? (είναι κομάτι ακριβό η αλήθεια είναι) συνοδευόμενο με δώρο ένα μίνι για
λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής, π.χ., αν πριν την έξοδό σου δεις κάτι λίγες πάνω στα ρούχα σου.
Βέβαια υπάρχει και άλλη συσκευασία που περιέχει το κλασσικό μεσαίο, το μίνι (που είναι είπαμε δώρο) και ένα μεγάλο για
μεγάλες επιφάνειες (καναπέδες, χαλιά κλπ) Αυτό και πήρα...αλλά με έτσουξε στην τιμή.. Συνοδεύεται και από προσαρμοζόμενο κοντάρι.
Κάνει την ίδια δουλειά με αυτό με τις ταινίες, αλλά το σπαστικό του είναι οτι κάθε φορά που γεμίζει (και γεμίζει αμέσως το άτιμο τρίχες) θα πρέπει να το περνάς από βρύση με, κατά προτίμηση, χλιαρό νερό και ίσως λίγο υγρό σαπούνι για πιάτα
(αυτό κάνω εγώ).
Από την άλλη γλυτώνεις τα άλλα με τις αποσπώμενες ταινίες που μπερδεύονται και σπάνε νεύρα, και θέλουν διαρκώς αντικατάσταση.
Λάβε τα υπ'όψη κι αποφάσισε αν θα σου ταιριάξει τελικά:)

Εγώ έχω πρόβλημα με τις τρίχες και το πλυντήριο. Εδώ και καιρό παρατηρώ ότι οι τρίχες δεν φεύγουν από τα ρούχα, όταν τα πλένω και έτσι χρησιμοποιούσα ένα ρολό-αυτοκόλλητο από το jumbo για κάθε ρούχο. Όμως, πρόσφατα παρατήρησα ότι βάζοντας καθαρό από τρίχες πουλόβερ του αδερφού μου που δε μένει σπίτι μου, ήταν γεμάτο με τρίχες του γάτου. Λες και ανακυκλώνονται στο πλυντήριο και δεν υπάρχει ελπίδα να έχω πεντακάθαρα ρούχα χωρίς τρίχες. Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορώ να κάνω;

Εγώ έχω πρόβλημα με τις τρίχες και το πλυντήριο. Εδώ και καιρό παρατηρώ ότι οι τρίχες δεν φεύγουν από τα ρούχα, όταν τα πλένω και έτσι χρησιμοποιούσα ένα ρολό-αυτοκόλλητο από το jumbo για κάθε ρούχο. Όμως, πρόσφατα παρατήρησα ότι βάζοντας καθαρό από τρίχες πουλόβερ του αδερφού μου που δε μένει σπίτι μου, ήταν γεμάτο με τρίχες του γάτου. Λες και ανακυκλώνονται στο πλυντήριο και δεν υπάρχει ελπίδα να έχω πεντακάθαρα ρούχα χωρίς τρίχες. Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορώ να κάνω;

Κοίταξε υπάρχουν πολλές λύσεις, είτε για την πρόληψη του σκορπίσματος τριχών σε όλο το σπίτι (κατ'επέκταση και στα ρούχα μας) με βιταμίνες και ειδικές χτένες, είτε για την αντιμετώπισή τους (με συχνό σκούπισμα, ρολλά που παγιδεύουν τρίχες και
διάφορα άλλα)και τα οποία έχουμε όλοι οι γατο-γονείς δοκιμάσει και χρησιμοποιούμε στην προσπάθειά μας να μειώσουμε το πρόβλημα.
Παρόλ'αυτά όποιος έχει γάτα στο σπίτι, καλό είναι να έχει υπόψη του οτι δεν υπάρχει τρόπος για την ολοσχερή εξάλειψή τους και μάλλον θα πρέπει θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα οτι οριστική λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει.
Πάντα θα βρίσκει τρίχες εδώ κι εκεί, ειδικά τις περιόδους που αλλάζουν τρίχωμα (και που είναι πολύ πιο μακρόχρονες για τις γάτες που ζουν μέσα στα σπίτια) :)

Προφανώς έχει μαζέψει το πλυντήριο τρίχες και όντως ανακυκλώνονται.. μίλα με τον τεχνικό ούτως ώστε να σου πει πως μπορείς να τις αφαιρέσεις ή αν χρειάζεται, να το κάνει εκείνος.

Καλο θα ηταν μετα απο καθε πλυση να καθαριζες τον καδο με ενα vetex, εγω αυτο το κανω παντα ανεξαρτητα απο το θεμα των τριχων, οπως επισης και το συρταρακι του απορυπαντικου και του μαλακτικου. Χαριζεις ετσι και επιπλεον χρονια ζωης στο πλυντηριο σου.
Νομιζω πως με αυτο και αν ελεγχεις τα δικα σου ρουχα που βαζεις στο ιδιο προγραμμα με του αδελφου σου να μην εχουν τριχες, το προβλημα σου θα λυθει.:)

Ο δικός μου, ψυχούλα μου, :/: μαδάει πολύ. Του δίνω όπως πάντα λάδι σολωμού και τον χτενίζω τακτικά αλλά τί να το κάνεις ? Μαδάει ο καημένος.
Του έχουμε απαγορεύσει λοιπόν την είσοδο στις κρεβατοκάμαρες και ιδιαίτερα στο παιδικό δωμάτιο, όπου όλο το χειμώνα την έβγαλε στο κρεβάτι της μικρής ( απο κάτω, απο πάνω , απο μέσα ) και αυτό του λείπει. Φαίνεται.
Κάθε φορά που θα βρεί περιθώριο θα τρέξει προς το κρεβάτι και θα κάτσει φρόνιμος σε μιά άκρη αλλά δε θα ανέβει. Είναι σα να μας λέει, "Να!Κοίτα ήσυχος θα κάτσω.Δε θα ενοχλώ καθόλου, να μη κάτσω εδώ όπως παλιά.."
Ψυχή μου, δε θέλω να νομίζει πως τον τιμωρούμε.
Θα τον πάρω τότε μαζί μου, θα τον βάλω στα γόνατα μου με πολλά χάδια και θα δούμε μαζί τηλεόραση στο σαλόνι για να ξεχαστεί...;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back