Τρίχες!!!

Σε ευχαριστω για τη συμβουλη!!!

ισως βοηθουσε και το γατοχορτο για τις τριχομπαλες;
Το γατοχορτο τις βοηθαει να κανουν εμμετο οταν εχουν στομαχικες διαταραχες, δεν βοηθαει ομως στην αποφυγη δημιουργιας τριχομπαλας και δεν βοηθαει ιδιαιτερα στην αποβολη τους.
Καλο ειναι να υπαρχει και γατοχορτο οταν εχουμε γατουλες, για να μην τρωνε αλλα φυτα κυριως επειδη καποια φυτα ειναι τοξικα για τα γατια μας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρε παιδιά... τι είναι το γατοχορτο που λέτε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

βρε παιδιά... τι είναι το γατοχορτο που λέτε;
Ειναι ενα χορταρακι που βγαινει απο ενα μειγμα σπορων και ειναι καταλληλο για να το τρωνε οι γατες, τις βοηθαει να κανουν εμμετο οταν εχουν στομαχικες διαταραχες. Μπορεις να το βρεις σε κτηνιατρεια, pet shop και σε καποια μεγαλα super market στα ειδη που εχουν για τα κατοικιδια.

Πω κι'εμένα ξεκίνησε εδώ και μια βδομάδα πολύ τρίχα το άτιμο, το χτενιζω λίγο πιο τακτικά τώρα αλλά και πάλι με βλέπω να παίρνω την σκούπα αγκαλιά....
Πολλές επίσης τις παίρνω με ένα βρεγμένο πανάκι, το τι τρίχα μαζεύει δεν λέγεται.

Ειναι ενα χορταρακι που βγαινει απο ενα μειγμα σπορων και ειναι καταλληλο για να το τρωνε οι γατες, τις βοηθαει να κανουν εμμετο οταν εχουν στομαχικες διαταραχες. Μπορεις να το βρεις σε κτηνιατρεια, pet shop και σε καποια μεγαλα super market στα ειδη που εχουν για τα κατοικιδια.

μόνο για εμετό χρησιμοποιείται; δεν είναι κάτι σαν τροφή που είναι καλό να παίρνει;

Μονο γι' αυτο, δεν τους προσφερει τιποτα αλλο. Οι γατες ειναι σαρκοφαγα ζωα και δεν χρειαζονται τοσο τα χορταρικα οπως οι σκυλοι.

Μονο γι' αυτο, δεν τους προσφερει τιποτα αλλο. Οι γατες ειναι σαρκοφαγα ζωα και δεν χρειαζονται τοσο τα χορταρικα οπως οι σκυλοι.
Ναι, αλλά δεν τους παρέχει και ορισμένα ιχνοστοιχεία χρήσιμα για τον οργανισμό τους όταν το μασάνε?:hmm:
Ίσως, βοηθάει και το εντερικό τους σύστημα γενικότερα εκτός από το να τους φέρνει εμετό (η δική μου δεν έκανε ποτέ εμετό από γατόχορτο και το γουστάρει τρελλά:P)
Άλλωστε όταν ζουν αδέσποτες ή ελεύθερες στους κήπους, παρατηρούμε οτι τους αρέσει να το δοκιμάζουν, είναι στη φύση τους.

Πω κι'εμένα ξεκίνησε εδώ και μια βδομάδα πολύ τρίχα το άτιμο, το χτενιζω λίγο πιο τακτικά τώρα αλλά και πάλι με βλέπω να παίρνω την σκούπα αγκαλιά....
Πολλές επίσης τις παίρνω με ένα βρεγμένο πανάκι, το τι τρίχα μαζεύει δεν λέγεται.

Συχνό χτένισμα και, με την άδεια του κτηνίατρου, λίγο λαδάκι με βιταμινούλες αυτή την εποχή, ειδικές για να διατηρείται υγιές και όμορφο δέρμα και τρίχωμα:)

ακριβως το ιδιο εχω και εγω το πηρα προσφατα οντως αξιζει τοση τριχα ρε παιδι μου που τη βρισκουν τα σκασμενα! εγω το πηρα 40 ευρω...:wall: και εκνευριστηκα παρα πολυ γιατι σε ενα σημειο το πλαστικο ειναι ραγισμενο. δεν επηρεαζει τη λειτουργια του προς το παρον αλλα ειναι πολλα τα λεφτα για να παιρνεις κατι ελαττωματικο :/:

Κρίμα!:/:Ακριβώτερο (εμένα μου στοίχισε 34 ευρώ και είναι το γνήσιο εννοείται, αλλά με διαβεβαίωσε οταν διαμαρτυρήθηκα οτι το πουλάνε λίγοι και εκείνος είναι ο φθηνότερος), αλλά να είναι και ραγισμένο?:mad:
Αν το πήρες από μαγαζί και δεν το έχεις χρησιμοποιήσει πολύ, να το πας πίσω και να ζητήσεις να σου το αλλάξουν.
Πιστεύω οτι θα το κάνουν, γιατί οφείλουν να το κάνουν.

Εχω δοκιμάσει και εγώ το furminator για περίπου 3 μήνες. Τότε τα δικά μου γατιά έτρωγαν Royal canin , ήταν καλοκαίρι και μαδούσαν πολύ και το furminator το χρησιμοποιούσα μόνο 1 φορά την εβδομάδα... Λοιπόν, στους 2,5 μήνες χρήσης τους είχε κάνει το υποτρίχωμα χάλια. δεν είχε μείνει τίποτα πάνω στο γατί και στους 3 μήνες χρήσης, φαινότανε το δερματάκι τους ανάμεσα από τις τρίχες στην περιοχή της πλάτης... Εννοείτε πως το σταμάτησα αμέσως. Το τρίχωμα τους επανήλθε μετά από 5 μήνες περίπου...Οπότε αν δεί κανείς να αραιώνει επικίνδυνα το τρίχωμα της γάτας σας μπορεί να φταίει η συγκεκριμένη βούρτσα.

Καλύτερα πιο πολλές τρίχες στο χαλί παρά να είναι το γατάκι γυμνό...

Εμείς το χρησιμοποιούμε μέρα παρά μέρα (ορισμένες φορές και καθημερινά τώρα που η τριχόπτωση είναι στο ζενίθ) και τέτοιο πρόβλημα δεν μας προέκυψε. Μήπως το χρησιμοποίησες με λάθος τρόπο? Δλδ η γωνία κλίσης να ήταν τέτοια που να τραυμάτιζε το δέρμα? Μήπως το πίεζες έντονα ή/και διαρκούσε πολύ η όλη διαδικασία?:hmm:
Εκτός κι αν δεν ήταν το αυθεντικό...
Ειδάλλως, με μόνο μια φορά την εβδομάδα δεν δικαιολογείται τέτοια δερματική αντίδραση.. Φυσικά και καλώς έκανες και το σταμάτησες, προκειμένου να έχουν τέτοιο πρόβλημα τα γατάκια..
Πάντως εμείς συνεχίζουμε κανονικά και η γούνα μας διατηρείται μια χαρά, ασφαλώς η τριχόπτωση δεν σταμάτησε, αλλά μειώθηκε κατά πολύ:)

αυθεντικότατο, το πήρα 50 ευρώ από γερμανία;)

Νομίζω όμως είναι αμερικάνικο κι όχι γερμανικό.

Ναι, αλλά δεν τους παρέχει και ορισμένα ιχνοστοιχεία χρήσιμα για τον οργανισμό τους όταν το μασάνε?:hmm:
Ίσως, βοηθάει και το εντερικό τους σύστημα γενικότερα εκτός από το να τους φέρνει εμετό (η δική μου δεν έκανε ποτέ εμετό από γατόχορτο και το γουστάρει τρελλά:P)
Άλλωστε όταν ζουν αδέσποτες ή ελεύθερες στους κήπους, παρατηρούμε οτι τους αρέσει να το δοκιμάζουν, είναι στη φύση τους.
Απο οσο ξερω Αλεξανδρα μου, μονο γι' αυτο το χρησιμοποιουν, για το στομαχακι τους οταν εχουν ενοχλησεις. Δεν γνωριζω να εχουν καποιο συστατικο που να το χρειαζεται ο οργανισμος τους.:)

Εμένα αυτή την περίοδο το αρσενικο μου γατί μαδάει πολύ!!λίγο να τον χαιδέψω βγάζω τούφες!Είναι φυσιολογικό άραγε?? Δεν έχω πάρει βουρτσούλα ακόμα..κ ο άτιμος θέλει να ανεβαίνει στο κρεβάτι μου κ οι τρίχες δεν φεύγουν με τπτ από το πάπλωμα μου!

Εμένα αυτή την περίοδο το αρσενικο μου γατί μαδάει πολύ!!λίγο να τον χαιδέψω βγάζω τούφες!Είναι φυσιολογικό άραγε?? Δεν έχω πάρει βουρτσούλα ακόμα..κ ο άτιμος θέλει να ανεβαίνει στο κρεβάτι μου κ οι τρίχες δεν φεύγουν με τπτ από το πάπλωμα μου!

4 πραγματάκια:
Προμηθεύσου βούρτσα ειδική και άρχισε να τον χτενίζεις, μη καταπίνει τριχόμπαλες και κάνει εμετούς:/:
Να εμπλουτίσεις το φαγητό του με λάδι σολωμού (πουλάνε σε μπουκαλάκια με δοσομετρικό σταγονόμετρο), κάνει καλό σε δέρμα και τρίχωμα .
Να πάρεις από σούπερ μάρκετ ρολλό με αυτοκόλλητα χαρτιά που παγιδεύουν τις τρίχες, (συγκεκριμένα μ'αυτό που πουλάει το carefour σώθηκα είναι το καλύτερο του είδους του) και να περνάς τα σκεπάσματα και όλες τις επιφάνειες που αφήνει ο γατούλης τις τρίχες του.
Να ρωτήσεις κτηνίατρο σχετικά για το τι άλλο παραπάνω μπορείς να κάνεις.
Πιστεύω να βοήθησα:)

έχω πάρει ρολό με αυτοκόλλητα για τις τρίχες ..απο τα ρούχα μου κάπως φέυγουν αλλά από το πάπλωμα δύσκολα,θα δοκιμάσω κ απο το carefour..θα πάω να πάρω αύριο κιόλας βούρτσα γτ δεν πάει άλλο όπου ακουμπήσει αφήνει τρίχες!!!

Επίσης μη ξεχνάς όποτε τον βουρτσίζεις (όχι και συνέχεια μη γδαρθεί και σουρωμαδήσει εντελώς το γατί:/:) να περνάς στο τέλος με μια βρεγμένη με νερό και στιμένη καλά πετσετούλα το κορμάκι του, να πάρει όλο το τρίχωμα που θα έχει αφήσει η βούρτσα, αν θέλεις να γίνει σωστή και ολοκληρωμένη δουλειά. Με την πετσετούλα μιμείσαι κατά κάποιον τρόπο τον καθαρισμό που κάνουν τα γατιά από μόνα τους, αλλά με τη διαφορά οτι το απαλάσσεις από το να καταπιεί το τρίχωμα (με τις γνωστές συνέπειες).

Σε ευχαριστώ πολύ!! Ειναι πολύ χρήσιμα όσα μου είπες!! :-)

Παιδιά θέλω βοήθεια... έχω δύο χρόνια το Σβουράκο μου... η τρίχα που αφήνει, απερίγραπτη!!! Όταν ήταν κάπου ενός έτους είχα πάρει βούρτσα με τα σιδεράκια που ο γατούλης μου δεν την ήθελε... μέχρι και ηρεμιστικό του έδωσα και η ενέργειά του ήταν στο φουλ όταν τον βούρτσιζα... μετά πήγα και πήρα μία άλλη χτένα, που είναι σαν τις ανθρώπινες, με τα πολύ πυκνά δοντάκια! Κάπως καλύτερα, αλλά και πάλι μου έβγαλε την πίστη! Να σημειώσω ότι ο γάτης μου είναι ατίθασος... ΠΟΛΥ ατίθασος! Δηλαδή αγκαλίτσες, χάδια και τέτοια δεν υπάρχουν... Πολλές φορές σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένος να είναι έξω ελεύθερος, έτσι μου έδειχνε, αλλά δε μπορεί να τα βγάλει πέρα με άλλα γατιά... Νομίζω πως πλέον πρέπει να περάσω σε λύσεις πιο "βάρβαρες" με γάντια και λοιπά σύνεργα και να τον καθίζω κάτω θέλει δε θέλει για βούρτσισμα.. πιστεύετε θα μπορέσει ποτέ να το συνηθίσει; :/:

Γιατι πιο βαρβαρες;Υπαρχουν γαντια με πλαστικα δοντια,που τα φορας και χαιδευοντας τον γατο..μαζευει και την τριχα.Για δοκιμασε το.Και εμενα ειναι αγριμι,αλλα καθεται.Οχι για πολυ βεβαια..αλλα παντως την δουλεια μου την κανω.:)

Ααααααααααααχ, πικρή ιστορία. Η δικιά μου νομίζω ότι είναι το πιο μακρύτριχο γατί του κόσμου. :) Γεμίζει το σύμπαν.
Μέχρι και την ίδια περνάω απαλά με το αυτοκόλλητο ρολό και κάθεται (για να μαζέψω αυτές που μένουν πάνω της μετά το χτένισμα με την Furminator ή καμιά φορά και στα ενδιάμεσα του χτενίσματος). Λέτε να της κάνω κακό; Δε φαίνεται να δυσανασχετεί, απεναντίας γουργουρίζει -βέβαια, μπορεί και να γουργουρίζει επειδή ξέρει ότι μετά το χτένισμα ακολουθεί μεζεδάκι, η πονήρω.. :)

Ααααααααααααχ, πικρή ιστορία. Η δικιά μου νομίζω ότι είναι το πιο μακρύτριχο γατί του κόσμου. :) Γεμίζει το σύμπαν.
Μέχρι και την ίδια περνάω απαλά με το αυτοκόλλητο ρολό και κάθεται (για να μαζέψω αυτές που μένουν πάνω της μετά το χτένισμα με την Furminator ή καμιά φορά και στα ενδιάμεσα του χτενίσματος). Λέτε να της κάνω κακό; Δε φαίνεται να δυσανασχετεί, απεναντίας γουργουρίζει -βέβαια, μπορεί και να γουργουρίζει επειδή ξέρει ότι μετά το χτένισμα ακολουθεί μεζεδάκι, η πονήρω.. :)

Κακό δεν της κάνεις, ίσα-ίσα με το Furminator τη βοηθάς να απαλλαγεί από τις νεκρές τρίχες που ειδάλλως θα κατέληγαν στο στομάχι της. Αρκεί να μη γίνεται κατάχρηση. Για το ρολλό πάνω στο σώμα της γάτας, όσο απαλά κι αν το περνάς, είμαι λίγο επιφυλακτική...:hmm: γιατί είναι δυνατόν και υγιείς τρίχες που είναι λίγο ατίθασες, με την κόλλα του να ξεριζωθούν . Θα είναι σαν να κάνει αποτρίχωση με...κερί:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back