Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Το γατοχορτο τις βοηθαει να κανουν εμμετο οταν εχουν στομαχικες διαταραχες, δεν βοηθαει ομως στην αποφυγη δημιουργιας τριχομπαλας και δεν βοηθαει ιδιαιτερα στην αποβολη τους.Σε ευχαριστω για τη συμβουλη!!!
ισως βοηθουσε και το γατοχορτο για τις τριχομπαλες;
Καλο ειναι να υπαρχει και γατοχορτο οταν εχουμε γατουλες, για να μην τρωνε αλλα φυτα κυριως επειδη καποια φυτα ειναι τοξικα για τα γατια μας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aidonaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ειναι ενα χορταρακι που βγαινει απο ενα μειγμα σπορων και ειναι καταλληλο για να το τρωνε οι γατες, τις βοηθαει να κανουν εμμετο οταν εχουν στομαχικες διαταραχες. Μπορεις να το βρεις σε κτηνιατρεια, pet shop και σε καποια μεγαλα super market στα ειδη που εχουν για τα κατοικιδια.βρε παιδιά... τι είναι το γατοχορτο που λέτε;
Πολλές επίσης τις παίρνω με ένα βρεγμένο πανάκι, το τι τρίχα μαζεύει δεν λέγεται.
aidonaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειναι ενα χορταρακι που βγαινει απο ενα μειγμα σπορων και ειναι καταλληλο για να το τρωνε οι γατες, τις βοηθαει να κανουν εμμετο οταν εχουν στομαχικες διαταραχες. Μπορεις να το βρεις σε κτηνιατρεια, pet shop και σε καποια μεγαλα super market στα ειδη που εχουν για τα κατοικιδια.
μόνο για εμετό χρησιμοποιείται; δεν είναι κάτι σαν τροφή που είναι καλό να παίρνει;
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ναι, αλλά δεν τους παρέχει και ορισμένα ιχνοστοιχεία χρήσιμα για τον οργανισμό τους όταν το μασάνε?Μονο γι' αυτο, δεν τους προσφερει τιποτα αλλο. Οι γατες ειναι σαρκοφαγα ζωα και δεν χρειαζονται τοσο τα χορταρικα οπως οι σκυλοι.

Ίσως, βοηθάει και το εντερικό τους σύστημα γενικότερα εκτός από το να τους φέρνει εμετό (η δική μου δεν έκανε ποτέ εμετό από γατόχορτο και το γουστάρει τρελλά
)Άλλωστε όταν ζουν αδέσποτες ή ελεύθερες στους κήπους, παρατηρούμε οτι τους αρέσει να το δοκιμάζουν, είναι στη φύση τους.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πω κι'εμένα ξεκίνησε εδώ και μια βδομάδα πολύ τρίχα το άτιμο, το χτενιζω λίγο πιο τακτικά τώρα αλλά και πάλι με βλέπω να παίρνω την σκούπα αγκαλιά....
Πολλές επίσης τις παίρνω με ένα βρεγμένο πανάκι, το τι τρίχα μαζεύει δεν λέγεται.
Συχνό χτένισμα και, με την άδεια του κτηνίατρου, λίγο λαδάκι με βιταμινούλες αυτή την εποχή, ειδικές για να διατηρείται υγιές και όμορφο δέρμα και τρίχωμα

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
ακριβως το ιδιο εχω και εγω το πηρα προσφατα οντως αξιζει τοση τριχα ρε παιδι μου που τη βρισκουν τα σκασμενα! εγω το πηρα 40 ευρω...και εκνευριστηκα παρα πολυ γιατι σε ενα σημειο το πλαστικο ειναι ραγισμενο. δεν επηρεαζει τη λειτουργια του προς το παρον αλλα ειναι πολλα τα λεφτα για να παιρνεις κατι ελαττωματικο
![]()
Κρίμα!
Ακριβώτερο (εμένα μου στοίχισε 34 ευρώ και είναι το γνήσιο εννοείται, αλλά με διαβεβαίωσε οταν διαμαρτυρήθηκα οτι το πουλάνε λίγοι και εκείνος είναι ο φθηνότερος), αλλά να είναι και ραγισμένο?
Αν το πήρες από μαγαζί και δεν το έχεις χρησιμοποιήσει πολύ, να το πας πίσω και να ζητήσεις να σου το αλλάξουν.
Πιστεύω οτι θα το κάνουν, γιατί οφείλουν να το κάνουν.
Εχω δοκιμάσει και εγώ το furminator για περίπου 3 μήνες. Τότε τα δικά μου γατιά έτρωγαν Royal canin , ήταν καλοκαίρι και μαδούσαν πολύ και το furminator το χρησιμοποιούσα μόνο 1 φορά την εβδομάδα... Λοιπόν, στους 2,5 μήνες χρήσης τους είχε κάνει το υποτρίχωμα χάλια. δεν είχε μείνει τίποτα πάνω στο γατί και στους 3 μήνες χρήσης, φαινότανε το δερματάκι τους ανάμεσα από τις τρίχες στην περιοχή της πλάτης... Εννοείτε πως το σταμάτησα αμέσως. Το τρίχωμα τους επανήλθε μετά από 5 μήνες περίπου...Οπότε αν δεί κανείς να αραιώνει επικίνδυνα το τρίχωμα της γάτας σας μπορεί να φταίει η συγκεκριμένη βούρτσα.
Καλύτερα πιο πολλές τρίχες στο χαλί παρά να είναι το γατάκι γυμνό...
Εμείς το χρησιμοποιούμε μέρα παρά μέρα (ορισμένες φορές και καθημερινά τώρα που η τριχόπτωση είναι στο ζενίθ) και τέτοιο πρόβλημα δεν μας προέκυψε. Μήπως το χρησιμοποίησες με λάθος τρόπο? Δλδ η γωνία κλίσης να ήταν τέτοια που να τραυμάτιζε το δέρμα? Μήπως το πίεζες έντονα ή/και διαρκούσε πολύ η όλη διαδικασία?
Εκτός κι αν δεν ήταν το αυθεντικό...
Ειδάλλως, με μόνο μια φορά την εβδομάδα δεν δικαιολογείται τέτοια δερματική αντίδραση.. Φυσικά και καλώς έκανες και το σταμάτησες, προκειμένου να έχουν τέτοιο πρόβλημα τα γατάκια..
Πάντως εμείς συνεχίζουμε κανονικά και η γούνα μας διατηρείται μια χαρά, ασφαλώς η τριχόπτωση δεν σταμάτησε, αλλά μειώθηκε κατά πολύ

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
αυθεντικότατο, το πήρα 50 ευρώ από γερμανία![]()
Νομίζω όμως είναι αμερικάνικο κι όχι γερμανικό.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Απο οσο ξερω Αλεξανδρα μου, μονο γι' αυτο το χρησιμοποιουν, για το στομαχακι τους οταν εχουν ενοχλησεις. Δεν γνωριζω να εχουν καποιο συστατικο που να το χρειαζεται ο οργανισμος τους.Ναι, αλλά δεν τους παρέχει και ορισμένα ιχνοστοιχεία χρήσιμα για τον οργανισμό τους όταν το μασάνε?
Ίσως, βοηθάει και το εντερικό τους σύστημα γενικότερα εκτός από το να τους φέρνει εμετό (η δική μου δεν έκανε ποτέ εμετό από γατόχορτο και το γουστάρει τρελλά)
Άλλωστε όταν ζουν αδέσποτες ή ελεύθερες στους κήπους, παρατηρούμε οτι τους αρέσει να το δοκιμάζουν, είναι στη φύση τους.

Cindy23
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Εμένα αυτή την περίοδο το αρσενικο μου γατί μαδάει πολύ!!λίγο να τον χαιδέψω βγάζω τούφες!Είναι φυσιολογικό άραγε?? Δεν έχω πάρει βουρτσούλα ακόμα..κ ο άτιμος θέλει να ανεβαίνει στο κρεβάτι μου κ οι τρίχες δεν φεύγουν με τπτ από το πάπλωμα μου!
4 πραγματάκια:
Προμηθεύσου βούρτσα ειδική και άρχισε να τον χτενίζεις, μη καταπίνει τριχόμπαλες και κάνει εμετούς

Να εμπλουτίσεις το φαγητό του με λάδι σολωμού (πουλάνε σε μπουκαλάκια με δοσομετρικό σταγονόμετρο), κάνει καλό σε δέρμα και τρίχωμα .
Να πάρεις από σούπερ μάρκετ ρολλό με αυτοκόλλητα χαρτιά που παγιδεύουν τις τρίχες, (συγκεκριμένα μ'αυτό που πουλάει το carefour σώθηκα είναι το καλύτερο του είδους του) και να περνάς τα σκεπάσματα και όλες τις επιφάνειες που αφήνει ο γατούλης τις τρίχες του.
Να ρωτήσεις κτηνίατρο σχετικά για το τι άλλο παραπάνω μπορείς να κάνεις.
Πιστεύω να βοήθησα

Cindy23
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
) να περνάς στο τέλος με μια βρεγμένη με νερό και στιμένη καλά πετσετούλα το κορμάκι του, να πάρει όλο το τρίχωμα που θα έχει αφήσει η βούρτσα, αν θέλεις να γίνει σωστή και ολοκληρωμένη δουλειά. Με την πετσετούλα μιμείσαι κατά κάποιον τρόπο τον καθαρισμό που κάνουν τα γατιά από μόνα τους, αλλά με τη διαφορά οτι το απαλάσσεις από το να καταπιεί το τρίχωμα (με τις γνωστές συνέπειες).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cindy23
Νεοφερμένο μέλος
Augustina
Νεοφερμένο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Γεμίζει το σύμπαν.Μέχρι και την ίδια περνάω απαλά με το αυτοκόλλητο ρολό και κάθεται (για να μαζέψω αυτές που μένουν πάνω της μετά το χτένισμα με την Furminator ή καμιά φορά και στα ενδιάμεσα του χτενίσματος). Λέτε να της κάνω κακό; Δε φαίνεται να δυσανασχετεί, απεναντίας γουργουρίζει -βέβαια, μπορεί και να γουργουρίζει επειδή ξέρει ότι μετά το χτένισμα ακολουθεί μεζεδάκι, η πονήρω..

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ααααααααααααχ, πικρή ιστορία. Η δικιά μου νομίζω ότι είναι το πιο μακρύτριχο γατί του κόσμου.Γεμίζει το σύμπαν.
Μέχρι και την ίδια περνάω απαλά με το αυτοκόλλητο ρολό και κάθεται (για να μαζέψω αυτές που μένουν πάνω της μετά το χτένισμα με την Furminator ή καμιά φορά και στα ενδιάμεσα του χτενίσματος). Λέτε να της κάνω κακό; Δε φαίνεται να δυσανασχετεί, απεναντίας γουργουρίζει -βέβαια, μπορεί και να γουργουρίζει επειδή ξέρει ότι μετά το χτένισμα ακολουθεί μεζεδάκι, η πονήρω..![]()
Κακό δεν της κάνεις, ίσα-ίσα με το Furminator τη βοηθάς να απαλλαγεί από τις νεκρές τρίχες που ειδάλλως θα κατέληγαν στο στομάχι της. Αρκεί να μη γίνεται κατάχρηση. Για το ρολλό πάνω στο σώμα της γάτας, όσο απαλά κι αν το περνάς, είμαι λίγο επιφυλακτική...
γιατί είναι δυνατόν και υγιείς τρίχες που είναι λίγο ατίθασες, με την κόλλα του να ξεριζωθούν . Θα είναι σαν να κάνει αποτρίχωση με...κερί
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
και εκνευριστηκα παρα πολυ γιατι σε ενα σημειο το πλαστικο ειναι ραγισμενο. δεν επηρεαζει τη λειτουργια του προς το παρον αλλα ειναι πολλα τα λεφτα για να παιρνεις κατι ελαττωματικο