Τρίχες!!!

οταν εχεις γατα,ειναι αναποφευκτο οτι θα καταπιεις και μερικες τριχες;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σας ρωτήσω όμως αυτό το τοξόπλασμα που λέτε τι είναι ακριβώς?Εγώ όταν είχα πρωτοβρει τη γατούλα μου δεν την είχα εμβολιάσει για μίαμιση εβδομάδα και την είχα μέσα στο σπίτι , οι τρίχες της παντού και φυσικά άντε να της πεις να μη κοιμάται μαζί μου στο κρεβάτι ...ήταν επικίνδυνο αυτό ε?Με αγχώσατε τώρα ...!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν εχει σχεση με τον εμβολιασμο το τοξοπλασμα.υπαρχει ξεχωριστο θεμα για αυτο αν πατησεις home εχει αρθρο για το τοξοπλασμα,αλλα μην ανησυχεις

Σ'ευχαριστώ πολύ Αγγελική μου!!Ουφ!:)

αν φανε ωμο αρρωστο κρεας μπορει να μεταδοσουν το τοξοπλασμα αλλα μονο για 1 φορα στη ζωη τους και μονο για 2-20 μερες αν φας τα μολυσμενα κακα της,οποτε οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο να μολυνθεις,εξαλλου αν ειναι μεσα δεν υπαρχει τετοιος κινδυνος .
ο μεγαλυτερος κινδυνος για να παθεις τοξοπλασμα δεν ειναι η γατα αλλα τα απλητα λαχανικα και τα μισοψημενα κρεατα.το 0.9% κολλαει απο γατες και το υπολοιπο απο τα λαχανικα και τα κρεατα.εξαλλου οι περισσοτεροι που εχουν τοξοπλασμα δεν το καταλαβαινουν γιατι δεν εχουν καποιο συμπτωμα.ειναι επικινδυνο μονο το 1 τριμηνο της εγκυμοσυνης,αν το κολλησει καποια τοτε για πρωτη φορα.το εχω ψαξει πολυ το θεμα γιατι οταν εμεινα εγκυος ειχα και τις εξι γατες που εχω και τωρα,και ειχα ρωτησει και διαβασει πολλα γυρω απο αυτο το θεμα και το συμπερασμα ειναι οτι δεν κινδυνευεις,παρα μονο αν κολλησεις το 1 τριμηνο,πραγμα πολυ δυσκολο ,συμφωνα με τον τροπο που μεταδιδεται
αν η γατα ειναι μεσα στο σπιτι και δεν τρωει ωμα κρεατα δεν υπαρχει περιπτωση να παθει τοξοπλασμα,ακομη και αν ειχε οταν τον βρηκες θα μπορουσε να το μεταδοσει μονο για 20 μερες το πολυ και ακομη και αν το εχεις κολλησει ακομη καλυτερα απο την αποψη οτι δεν θα εχεις αγχος αν το κολλησεις απο λαχανικα η κρεας στην εγκυμοσυνη που ειναι και το επικινδυνο!

Τι μαθαίνει κανείς!Δεν είχα ιδέα!Γενικότερα οι τρίχες της γάτας μπορούν να προκαλέσουν κάποιο κακό αν η γάτα δεν είναι εμβολιασμένη ?Θυμάμαι τις πρώτες μέρες που την είχα στο σπίτι .. είχα βρει μία τριχούλα της ακόμη και ...στο βρακάκι μου !!!

οχι,δεν εχει σχεση με τα εμβολια.

Δηλαδή τα εμβόλια ουσιαστικά έχουν να κάνουν μόνο με την υγεία της γάτας και όχι με τη δική μας?Η αποπαρασίτωση ?

η αποπαρασιτωση εχει να κανει με τις τριχες και τα κοπρανα της γατας

Δηλαδή δεν κινδυνεύω να έχω κολλήσει τίποτα που την είχα μέσα στο σπίτι χωρίς εμβόλια και χωρίς αποπαρασίτωση?Κακάκια της κάνει στο μπαλκόνι!

οχι,εξαλλου το γατακι ειχε λουρακι,οταν το βρηκες αρα λογικα θα ειχε κανει ολα τα απαραιτητα;)

Κι εγώ έτσι θέλω να πιστεύω αλλά της τα ξαναέκανα για καλό και κακό !

αν ειχες κολλησει κατι θα το ειχες καταλαβει μεχρι τωρα,μην ανησυχεις!εγω τουλαχιστον τοσα χρονια,ακομη και με γατια ανεμβολιαστα και χωρις αποπαρασιτωση συχνη,δεν εχω κολλησει τιποτα ουτε εγω ουτε αυτα,οχι βεβαια οτι ειναι καλο για τα γατακια να ειναι ανεμβολιαστα,αλλα με αυτα που εχω ακουσει και μου εχει πει η κτηνιατρος,δεν πρεπει καθε χρονο εμβολια,καθε 2ή 3 ειναι σωστο να γινεται εμβολιασμος,αλλα πολυ κτηνιατροι δεν το λενε αυτο για τους ευνοητους λογους

συγκεκριμενα στη γερμανια και δανια οι εμβολιασμοι γινονται πλεον καθε 3 χρονια.μεχρι τοσο κρατανε τα εμβολια,αλλα εδω δεν το λενε αυτο,το ειπα στο δικο μου και συμφωνησε,αλλα επειδη δεν εχει βγει νομος κτηνιατρικος εδω δεν μπορει λεει να το διαδωσει αυτο.

Φαντασου σκηνικο να πας στον κτηνιατρο γι'αυτο το λογο και να τσακωθεις με το ζωακι σου για τη σειρα!!!?????? :lol: :lol: :lol:
πολυ σουρεαλιστικο το σκηνικο αλλα σαν σκετσακι θα ειχε πλακα!

παντως σοβαρα τωρα, εγω που εχω προβλημα με το αναπνευστικο χρονια τωρα, ουδεποτε μου ειπε ο γιατρος να διωξω τα γατακια μου. Αυτο θα επρεπε να γινει μονο σε περιπτωση αλλεργιας. Π.χ. εγω που εχω στα σκυλακια αλλεργια, δεν μπορω να εχω οχι μονο της αλλεργιας αλλα επειδη θα επιβαρυνοταν το αναπνευστικο..
χαχαχα πολύ περίεργο σκηνικό!Και να σε δουλεύει κι ο γιατρός μετά, ότι σ'έφερε το ζωάκι σου για φτιάξιμο:lol: :|

Εμένα ποτέ δεν με ενοχλούσαν οι τρίχες από τις γάτες μου, ίσος επειδή περνούσαν αρκετό χρόνο έξω από το σπίτι και ήταν όλες κοντότριχες. Μόνο από τότε που με υιοθέτησε η Μαρίκα, η οποία είναι μιξ με μακρύτριχη ταρταρούγα και δεν βγαίνει ποτέ από το σπίτι και έχει πρόσβαση παντού έτσι και οι τρίχες της είναι παντού. Έχω αγοράσει 3 διαφορετικές χτένες, με καμιά δεν με αφήνει να την χτενίσω, γίνεται μάχη…! Πάντως αυτό με το ρόλερ το κάνω και εγώ αλλά μόνο σε ανθρώπους που συμπαθώ! :P

:lol: :lol: :lol: που συμπαθεις και συμπαθουν και τα ζωα!!!

Ακριβώς! :up: και βλέπεις ότι αυτούς τους ανθρώπους δεν τους νοιάζει αν έχουν τρίχες πάνω στα ρούχα τους. Πάντως είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνεις τους ‘ανθρώπους’ που δεν συμπαθείς να μην ξαναπατήσουν ούτε πόδι στο σπίτι σου!!!! :P

Αχαχαχαχ ψωρόγατο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ!!! Λες να το εφαρμόσω?Και ξέρεις , ε ?Σε αυτή τη περίπτωση τσουρομαδάς μόνος σου τη γάτα και βάζεις όλες τις τρίχες της στον καφέ τους!

Καλόόόόό!!!!:lol: :lol: :lol: :up: :up: :up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back