Τριχόμπαλα

athanasiad

Πολύ δραστήριο μέλος

Η athanasiad αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.648 μηνύματα.
καλημέρα.
Επειδή δεν έχω καταφέρει μέσα στο σπίτι να έχω πρασινάδα (τις ειδικές που πουλάνε ), έχω πρόβλημα με εμετούς λόγω τριχόμπαλας. Τους δίνω από μόνη μου, χωρίς την έγκριση του κτηνιάτρου, το malt paste. Αυτό που είναι σαν κρέμα και τους το βάζω στα ποδαράκια και το γλύφουν.
Τι γνώμη έχετε για αυτό; Έχετε χρησιμοποιήσει τέτια σκευάσματα; Είναι υγιεινά;
:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στις δικές μου δίνω Defurr-Um και είναι πολύ καλό.. τις τριχόμπαλες δεν πρόκειται να τις γλυτώσεις ό,τι κι αν τους δίνεις:/: Δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργούν αυτά τα σκευάσματα, αλλά αν δίνεις την ποσότητα που χρειάζεται, δε θα πάθουν κάτι.. Στις ημι-/μακρύτριχες γάτες δίνουμε παραπάνω ποσότητα, ειδικά το καλοκαίρι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το πολυ πολυ να τους φερει διαρροια αν δωσεις μια φορα παραπανω.Αν συστηματικα παιρνει παραπανω βεβαια θα εχει συνεπειες.

Το πολυ πολυ να τους φερει διαρροια αν δωσεις μια φορα παραπανω.Αν συστηματικα παιρνει παραπανω βεβαια θα εχει συνεπειες.
Μα γιατι να δωσει παραπανω? Οσο πρεπει θα δωσει + το χορταρακι για γατες...τα πιανει κριση τριχομπαλων καποιες φορες και το οτι βγαινουν ειναι καλο...το να εμεναν μεσα θα ηταν ανησυχητικο...

Δεν εχει λεει χορταρακι...

Δεν εχει λεει χορταρακι...
ναι το ειδα....γιατι δεν εχει καταφερει να εχει ομως αραγε η κοπελα? :hmm:

Δέν έχει φυτρώσει γιατί μάλλον, αυτό που πουλάνε στα pet -shops,το πότισα πάρα πολύ και μούχλιασε. Δεν το επιχύρησα ξανά.:hmm:

Δέν έχει φυτρώσει γιατί μάλλον, αυτό που πουλάνε στα pet -shops,το πότισα πάρα πολύ και μούχλιασε. Δεν το επιχύρησα ξανά.:hmm:
Μηπως σε συνδιασμο με την ειδικη παστα (κι εγω τη Defurum χρησιμοποιω) το ξαναπαρεις ακολουθωντας σωστα τις οδηγιες για ποτισμα + το φως που χρειαζεται (οχι καταηλιου)...
Παντως οπως σου ειπα, μην ανησυχεις κι εμενα μου εκαναν ενα διαστημα πολλες τριχομπαλες παρολο που τους τα εδινα ολα αυτα...καλο ειναι αυτο και καθαριζει το στομαχι τους...

Ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι σχετικό και θα γίνω λίγο αηδιαστική αλλά πρέπει να το περιγράψω. Εμένα είναι ημιμακρύτριχος και δεν είχε ποτέ του πρόβλημα ούτε με εμετούς ούτε με τριχόμπαλλες οπότε δεν του δίνω κάτι. Την άνοιξη βέβαια ρημάζει τους πανσέδες αλλά χωρίς εμετό. Προχθές όμως πρόσεξα ότι τα κακά του ήτανε κάπως δυσκοίλια και είχανε περίεργο σχήμα έτσι όταν πήγα να τα πετάξω τα ''έψαξα" λίγο και διαπίστωσα ότι το εσωτερικό τους ήτανε φτιαγμένο από πολτοποιημένες τρίχες!!! Συγγνώμη και πάλι, το έθεσα όσο πιο "λεπτά" μπορούσα!!! Είναι φυσιολογικό? Είναι και λίγο δυσκοίλιος αυτές τις μέρες αλλά είναι η εποχή που έχουνε την πολλή την τρίχα...

Ήθελα κι εγώ να ρωτήσω κάτι σχετικό και θα γίνω λίγο αηδιαστική αλλά πρέπει να το περιγράψω. Εμένα είναι ημιμακρύτριχος και δεν είχε ποτέ του πρόβλημα ούτε με εμετούς ούτε με τριχόμπαλλες οπότε δεν του δίνω κάτι. Την άνοιξη βέβαια ρημάζει τους πανσέδες αλλά χωρίς εμετό. Προχθές όμως πρόσεξα ότι τα κακά του ήτανε κάπως δυσκοίλια και είχανε περίεργο σχήμα έτσι όταν πήγα να τα πετάξω τα ''έψαξα" λίγο και διαπίστωσα ότι το εσωτερικό τους ήτανε φτιαγμένο από πολτοποιημένες τρίχες!!! Συγγνώμη και πάλι, το έθεσα όσο πιο "λεπτά" μπορούσα!!! Είναι φυσιολογικό? Είναι και λίγο δυσκοίλιος αυτές τις μέρες αλλά είναι η εποχή που έχουνε την πολλή την τρίχα...

ναι ειναι φυσιολογικο! Ετσι τις βγαζει και ο δικος μου :lol: Απλα καλο ειναι να του δινεις λιγο παστα για τριχομπαλες για να εισαι σιγουρη οτι δεν υπαρχει περιπτωση να του μπλοκαρουν το εντερο. Οταν βλεπεις δυσκοιλιοτητα δινε του την παστα. Αν δεν εχεις παστα μπορεις να του δωσεις λιγο βουτυρο.

Εχω να ρωτησω κατι ασχετο. Του παιρνω καθε βδομαδα καινουριο χορτο και τα εχω παρει στο κρανιο. Γιατι μου ξερενεται αμεσως; :( Τι κανω λαθος;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ανακουφίστηκα! Εδώ στις εσχατιές τις Ελλάδας που είμαι τώρα δεν έχουμε και πολλές δυνατότητες, θα δω αν μπορώ να παραγγείλω από κάπου την παστούλα. Πάντως τα ζώα ξέρουν από ένστικτο το σωστό. Προχθές έπλενα ρόκα για τη σαλάτα και ζητούσε εξαιρετικά επίμονα, του έδωσα κι εγώ. Έφαγε πέντε!! φύλλα και ενεργήθηκε μια χαρά!!!

Ωπα ο μερακλης που τρωει και ροκα...:PΑσε μη μιλας για εσχατια,εγω που πρεπει εδω που ειμαι να βρω ομοιοπαθητικα φαρμακα για τον οιστρο να δεις...

Ό,τι χρειάζεσαι πες μου να στα στείλω, έχω καλή ομοιοπαθητικό εδώ, όλως παραδόξως!!!! Τη ρωτάω ό,τι θες. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει ιδέα από ζώα αλλά κάτι μπορούμε να κάνουμε.

Ευχαριστω πολυ καλο μου,μολις τωρα κανονιζω με μια φιλη που θα μας επισκεφθει να μας τα φερει απο Θεσσαλονικη(γιατι με τα απαγορευτικα εδω θα κανουν ενα μηνα να φτασουν).

Όσο για τα σκευάσματα που του δίνεις μην ανησυχείς εμένα μου τα ειχε προτείνει ο κτηνίατρος για το περσικό που εχω κ πρέπει να το βάζεις μια φορά την βδομάδα στο ποδαράκι του ή στον ουρανίσκο του κατευθείαν αν δεν το τρώει.Ξαναδοκίμασε παντως το χορταράκι,δεν ειναι δυσκολο να φυτρώσει,ριχνε περιορισμένο νερό για να μην σου μουχλιάσει.Προσπάθησε να το βλέπει και φως!:up:

Εμένα δεν έχει κάνει ποτέ εμετό απο τριχόμπαλα και πιστεύω (μεχρι τώρα) πως εχω βρεί την λύση.. Τον χτενίζω 2 φορές την μέρα (πρωί-βράδυ) απο 5 λεπτά, κάθε σάββατο του δίνω προληπτικά Defurr-Um το οποίο εχει γεύση κουνέλι και το τρώει μόνος του(στο μέγεθος μιας φακής) και περιόδους που παρατηρώ οτι αλλάζει τρίχωμα του βάζω στο φαΐ του Glavaderm το οποίο και του ζωντανεύει το τρίχωμα και βλέπεις αποτελέσματα απο την πρώτη κιόλας μέρα, ελπίζω να σε βοήθησα:)

Ο Κτηνίατρος μου συνέστησε την Malt Paste με γεύση λαχανικών. Βέβαια έχει λιπαρές ουσίες και τους τη δίνω με μέτρο. Μια μικρή ποσότητα στα ποδαράκια, μία φορά την εβδομάδα. Μάλλον το έλυσα το πρόβλημα των εμετών. Για να δούμε ;););)

ο δικος μου βγαζει τριχομπαλες καθε 2-3 μερες. Κυριολεκτικα. Σημερα αφησε μια τεραστια πανω στο χαλι. 3 φορες την ημερα τον χτενιζω, του δινω καθε 3 μερες παστα για τριχομπαλες και τρωει φρεσκο catnip αρκετα συχνα. Του αυξησα και τις ινες στην διατροφη αλλα δεν βλεπω καμια βελτιωση. Τι αλλο να κανω; Δεν θελω να τον βλεπω να ταλαιπωρειται ετσι και δεν θελω να τον κουρεψω :(

Εγω σωθηκα παντως με την κρεμα,απο τοτε που της την εδωσα μονο 1-2 φορες κατι υγρα εβγαλε,απο τριχομπαλα nada!

μαδαει υπερβολικα ο δικος μου, καθε φορα που τον χτενιζω βγαζω μια χουφτα τριχες και αυτο γινεται 3 φορες τη μερα. Δεν ξερω πλεον τι αλλο να κανω :( Του εχω δωσει απο την παστα για 3 συνεχομενες μερες και μετα καθε 3 μερες αλλα δεν εχει λυθει το προβλημα μου :(:(:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back