Τριχόμπαλα

Εχω ακουσει παρα πολλες φορες τον ''μυθο'' της τριχομπαλας και δεν ξερω αν αληθευει.Δεν εχω δει ποτε απο τα 7 γατακια μου μου περασαν απο το χερι μου να φτυνουν τριχομπαλες.Σας εχει τυχει ποτε???

ο Δίας μου που είναι μακρύτριχος τρώει κονσέρβες γκουρμέ, καθόλου χόρτο (το έχω δοκιμάσει πολλές φορές) και βγάζει τριχόμπαλες (περίπου 12-15 εκατοστά) με εμετό- περίπου - 1 φορά το μήνα και αν... αυτό συμβαίνει εδώ και 11 χρόνια.
η 'Ηρα μου που είναι κοντότριχη τρώει ροιαλ κανιν την ομπέσιτι, σπάνια έκανε εμετούς αυτά τα έντεκα χρόνια και πολύ πιο σπάνια έβγαζε τριχόμπαλες, εκτός πριν απο 2 μηνες που είχε πάθει κολίτιδα και έκανε συνέχεια εμετούς βγάζοντας τρίχες και τριχόμπαλες με εμετό, η κολίτιδα δεν ήταν αποτέλεσμα τριχόμπαλας απο οτι μου είπε ο γιατρός γιατί είχε ψιλαφίσει το εντεράκι της και δεν είχε τίποτα (είχε βγάλει και ακτινογραφία).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω ακουσει παρα πολλες φορες τον ''μυθο'' της τριχομπαλας και δεν ξερω αν αληθευει.Δεν εχω δει ποτε απο τα 7 γατακια μου μου περασαν απο το χερι μου να φτυνουν τριχομπαλες.Σας εχει τυχει ποτε???

Mόνο μύθος δεν είναι. Περισσότερο με εφιάλτη θα το παρομοίαζα. Μου έχει τύχει να βγάλει και 2 τριχόμπαλες την ίδια μέρα. Έχει βγάλει ακόμα και τριχόμπαλα 12-13 εκατοστών.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κάθε βράδυ τον βγάζω λίγο με σαμαράκι. Το πρώτο του μέλημα είναι να φάει χορταράκια. Ένστικτο. Αυτά κι αν βοηθούν στις τριχόμπαλες..

Βρε παιδιά,δεν είναι τίποτα να φυτέψετε λίγο γατόχορτο και να δείτε πώς θα αντιδράσει η γατούλα σας..Εγώ αγόρασα και φύτεψα,έχει φτάσει περίπου τα 3 εκ. και περιμένω να μεγαλώσει λίγο ακόμα για να του το δώσω. Πρόβλημα ακόμα με τριχόμπαλες δεν έχουμε,αλλά αφού είναι κάτι που θα το έκανε ούτως ή άλλως έξω,γιατί να μην το δοκιμάσω??So simple...

ο Δίας μου που είναι μακρύτριχος τρώει κονσέρβες γκουρμέ, καθόλου χόρτο (το έχω δοκιμάσει πολλές φορές) και βγάζει τριχόμπαλες (περίπου 12-15 εκατοστά) με εμετό- περίπου - 1 φορά το μήνα και αν... αυτό συμβαίνει εδώ και 11 χρόνια.
η 'Ηρα μου που είναι κοντότριχη τρώει ροιαλ κανιν την ομπέσιτι, σπάνια έκανε εμετούς αυτά τα έντεκα χρόνια και πολύ πιο σπάνια έβγαζε τριχόμπαλες, εκτός πριν απο 2 μηνες που είχε πάθει κολίτιδα και έκανε συνέχεια εμετούς βγάζοντας τρίχες και τριχόμπαλες με εμετό, η κολίτιδα δεν ήταν αποτέλεσμα τριχόμπαλας απο οτι μου είπε ο γιατρός γιατί είχε ψιλαφίσει το εντεράκι της και δεν είχε τίποτα (είχε βγάλει και ακτινογραφία).

και εγώ που νόμιζα ότι τα 12-13 εκατοστά τριχόμπαλα ήταν μεγάλη! Τελικά υπάρχουν και μεγαλύτερες! :P

Βρε παιδιά,δεν είναι τίποτα να φυτέψετε λίγο γατόχορτο και να δείτε πώς θα αντιδράσει η γατούλα σας..Εγώ αγόρασα και φύτεψα,έχει φτάσει περίπου τα 3 εκ. και περιμένω να μεγαλώσει λίγο ακόμα για να του το δώσω. Πρόβλημα ακόμα με τριχόμπαλες δεν έχουμε,αλλά αφού είναι κάτι που θα το έκανε ούτως ή άλλως έξω,γιατί να μην το δοκιμάσω??So simple...

Γατόχορτο είχα αγοράσει από pet shop και του έδωσα αλλά έκανε εμετό. Αν συμβεί κάτι τέτοιο μην απογοητευτείς. Πάρε το χόρτο που τρώνε οι γάτες από κάποιο κήπο ή αγρό και φύτεψε σε γλάστρα. Το κανα κι αυτό και λειτούργησε περίφημα! Το χόρτο που προτιμά ο γατούλης μου όμως διαφέρει από εκείνο που είχα αγοράσει.

Εμετός με τρίχες- Φυσιολογικό?

Γεια σας!
σήμερα το πρωί η γατούλα μου τριών ετών στειρωμένη έκανε εμετό.... όμως δεν εβγαλε το φαγητό της αλλά τρίχες Είναι φυσιολογικό αυτό? εχει καποια σχέση με τις γνωστές τριχόμπαλες? υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω προληπτικά για το μέλλον?
ευχαριστώ

Απάντηση: Εμετός με τρίχες- Φυσιολογικό?

Είναι φυσιολογικό να βγάζει τριχόμπαλες. :)
Μπορείς να της δίνεις το χορταράκι για γάτες ή προληπτικά κάποια πάστα (Defurr-Um).

Γεια σας!
σήμερα το πρωί η γατούλα μου τριών ετών στειρωμένη έκανε εμετό.... όμως δεν εβγαλε το φαγητό της αλλά τρίχες Είναι φυσιολογικό αυτό? εχει καποια σχέση με τις γνωστές τριχόμπαλες? υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω προληπτικά για το μέλλον?
ευχαριστώ

Καλωσήρθες στον μαγικό κόσμο των τριχομπαλων :lol:
Φυσιολογικό είναι εφόσον δεν γίνεται συχνά. Αν η γάτα σου δεν έχει πρόσβαση σε γατόχορτο, νομίζω πως ήρθε η ώρα να αγοράσεις ένα γλαστράκι. Υπάρχουν και ειδικές πάστες, αλλά εγώ δεν θα έδινα.

Εμετοί

παιδιά η γατούλα μου το βράδυ έκανε δυο φορές εμετό .. :worry: βέβαια από όσο είδα έβγαλε τρίχες της ... και παλαιότερα βέβαια είχε κάνει αλλά τώρα τελευταία είχε καιρό να κάνει ? μπορεί να είναι άρρωστη ή λογω τριχών ?? ξέρετε κάτι που μπορώ να κάνω για τισ τρίχες ??τη χτενίζω διαρκώς αλλά .... :hmm: επίσης τώρα τελευταία μαδάει οοοτι πρασινάδα μπαίνει στο σπίτι ... κάνει ή οχι ?
ευχαριστώ πολύ ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο Πάρης έχει βγάλει μόνο μια τριχόμπαλα μέχρι τώρα και όχι πολύ μεγάλη, ο Μύτσα ποτέ.
Τους φυτεύω φακές ή φασόλια και τρώνε αλλά ο Μύτσα έχει τσουρομαδήσει και όλα μου τα φυτά και μερικά απο αυτά είναι τοξικά σε μεγάλες ποσότητες :(
Σήμερα θα πάω σε πετ σοπ να αγοράσω και γατόχορτο, μήπως και σταματήσει να τρώει τα φυτά μου :)
Παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και η τροφή που τους δίνουμε, φυσικά.
Πάστα δεν τους έχω δώσει ποτέ :) :) :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδιά η γατούλα μου το βράδυ έκανε δυο φορές εμετό .. :worry: βέβαια από όσο είδα έβγαλε τρίχες της ... και παλαιότερα βέβαια είχε κάνει αλλά τώρα τελευταία είχε καιρό να κάνει ? μπορεί να είναι άρρωστη ή λογω τριχών ?? ξέρετε κάτι που μπορώ να κάνω για τισ τρίχες ??τη χτενίζω διαρκώς αλλά .... :hmm: επίσης τώρα τελευταία μαδάει οοοτι πρασινάδα μπαίνει στο σπίτι ... κάνει ή οχι ?
ευχαριστώ πολύ ...

Καλημερα elenidn.:)
Υπαρχουν ειδικες παστες για τις τριχομπαλες.Βεβαια,οπως ειπε και η Καλλια παραπανω,υπαρχει και ο πιο φυσικος τροπος για την αντιμετωπιση της τριχομπαλας και αυτον ακολουθω και εγω.Παιρνω το γατοχορτο,ενα χορτο ειδικο για γατες που τις βοηθαει να αποβαλλουν τις τριχομπαλες.Απο το κτηνιατρειο το παιρνω,και εχουν και τα πετ σοπς.Ειναι απαραιτητο το χορτο παντως στη διατροφη της γατας .:)

Η δικια μας ειναι ημιμακρυτριχη. Μενει μεσα κυριως αλλα περναει και αρκετες ωρες εκτος σπιτιου γιατι ειμαστε σε περιοχη ημιαγροτικη. Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Δεν εχω δει ποτε να βγαζει τριχες με εμετο ουτε τις εχω δωσει ποτε κανενα ειδικο χορτο. Πρεπει οπωσδηποτε να τις βγαλει με εμετο; Δεν μπορει να αποβληθουν και με τα κοπρανα; Πρεπει να της δινω ειδικο χορτο η μπορει, εφοσον αλλωνιζει, να εχει βρει καποιο χορταρι που την βοηθαει; Παντως ποτε δεν εχει δειξει να προσπαθει να βγαλει κατι βηχοντας.

Η δικια μας ειναι ημιμακρυτριχη. Μενει μεσα κυριως αλλα περναει και αρκετες ωρες εκτος σπιτιου γιατι ειμαστε σε περιοχη ημιαγροτικη. Το ερωτημα μου ειναι το εξης: Δεν εχω δει ποτε να βγαζει τριχες με εμετο ουτε τις εχω δωσει ποτε κανενα ειδικο χορτο. Πρεπει οπωσδηποτε να τις βγαλει με εμετο; Δεν μπορει να αποβληθουν και με τα κοπρανα; Πρεπει να της δινω ειδικο χορτο η μπορει, εφοσον αλλωνιζει, να εχει βρει καποιο χορταρι που την βοηθαει; Παντως ποτε δεν εχει δειξει να προσπαθει να βγαλει κατι βηχοντας.

Το ιδανικό είναι να βγαίνουν με τα κόπρανα :P

Εμετός - τριχόμπαλες

καλησπερα! ο γατουλης μας ειναι ενος ετους σχεδον, μακρυτριχος ! εδω και καποιο διαστημα μαδαει παρα πολυ, σε τετοιο σημειο που αν τον σηκωσουμε ψηλα οπως η μαμα του για λιγο παιζει να αφησει και τουφες στο χερι μας.. να φανταστειτε οταν τρεχει γρηγορα πανω κατω παιζει να αφησει και τουφες τρεχωντας εχει γεμισει το σπιτι! μετα απο αυτο αρχισε να τις τρωει κιολας απο κατω καποιες φορες! ετσι μεσα σαυτο το διαστημα τον εχω ακουσει να βηχει σαν να πνιγεται, τουλαχιστον δυο μερες το θυμαμαι αυτο εκτος αν μου διαφευγει και καμια. οχι συνεχομενες. τον εχω ακουσει να βηχει σαν να εχει τσιγαροβηχα και να προσπαθει να βγαλει κατι αλλα να μην μπορει. φρικαρα αλλα δεν μπορουσα να κανω κατι και περιμενα διπλα του μεχρι που του περασε και ηταν μια χαρα. δεν ειχε ξερασει ποτε μεσα στο σπιτι τριχομπαλα παντως! για να καταληξω, την τεταρτη, βρηκα στο σουπερμαρκετ whiskas antihairball λιχουδιτσες. μοιαζαν με τα τρεζορ σε εμφανιση. ειπα να του τα παρω γιατι ελεγε πως βοηθανε στις τριχουλες που μαζευει στο στομαχακι και ειπα μηπως βοηθησουν και στο βηχα/πνιξιμο που τον πιανει!
τουδινα 10 την ημερα(μια μερα τουδωσα ενα παραπανω για λιχουδια γιατι του αρεσε πολυ κ του το μειωσα απτην επομενη μερα - χωρις ναχω ιδεα τι κανουν αυτες οι λιχουδιες μιας και δεν διευκρινιζαν απο πισω ). το επομενο πρωι αν δεν κανω λαθος βρηκε ο αντρας μου μια τριχομπαλα κατω, δεν ηξερε αν ηταν κακα ή εμετος γιατι ειχε τριχες πανω αλλα δεν του μυριζε σαν κακα. καταλαβαμε οτι το εκανε η λιχουδια, και σκεφτηκα πως ενταξει, δουλευει τουλαχιστον τωρα θα ηρεμησει και με το πνιξιμο! οποτε λεω ολα καλα συνεχισα να του την δινω, παρολαυτα σημερα το πρωι βρηκα σε δυο σημεια(στο δευτερο κοντα στην τουαλετα του αλλα σε πολυ μεγαλυτερη ποσοτητα) κατι σαν καφε ανοιχτο(σαν την ευκοιλια σε μας) στο πατωμα δεν μου μυριζε ομως σαν κακα και οταν τα μαζευα μουρθε μυρωδια εμετου. ανησυχησα πολυ ειναι η αληθεια :/ η ερωτηση μου.

τουκανα μεγαλη ζημια? μηπως εβγαλε οτι τριχες ειχε και επρεπε να σταματησω να του το δινω καθημερινα και τωρα εκανε κανονικα εμετο? :( googlαρα για την τροφη και διαβασα οτι βοηθαει πολυ στις τριχομπαλες στα γατακια και ειχε θετικες κριτικες αλλα δεν ξερω αν εγω το παραχεσα απτην ανησυχια μου.. πειτε μου σας παρακαλω.

σας βαζω και μια φωτογραφια του μωρου μας να καταλαβετε τι τριχωμα εχει.
430182_307449282645566_100001414901777_861227_1341523992_n.jpg

Απάντηση: Εμετός - τριχόμπαλες

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να του δίνεις κάθε μέρα τις λιχουδιές.
Προσπάθησε να βρεις το Defurrum, είναι μια πάστα που τη δίνεις είτε προληπτικά είτε για να καταπολεμηθεί το θέμα με τις τριχόμπαλες, εάν έχει ήδη θέμα.
Μέσα όμως γράφει κάθε πότε πρέπει να δίνεις και πότε.

Πιστεύω όμως ότι αυτά που είδες είναι απλώς οι τριχόμπαλες που αποβάλλει.
Η γενικότερη υγεία του πως είναι;

Ξερεις τι θα σου πρότεινα; Μια πιο φυσική λύση, χορταράκι! Φύτεψε σπόρους σιταριού σε μια γλάστρα.. και άσε τον να τρώει όποτε αισθάνεται την ανάγκη

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! λοιπον η υγεια του ειναι πολυ καλη, και πολυ τρωει και ορεξουλες εχει.. τα κακα του μια χαρα, καποιες φορες μας τα κανει βεβαια εξω απτην τουαλετα του, μαλλον επειδη καποιες φορες ενιωσε πως παραλειψαμε το φαι του ενω του το βαλαμε νωριτερα δεν ξερω χεχ, παρολαυτα απο υγεια δεν εχει κανενα προβλημα! απλα η αληθεια ειναι πως στα τελευταια που εβγαλε δεν ειδα καθολου τριχες, και φοβηθηκα μηπως τον αρρωστησε η λιχουδια.. την πεταω δηλαδη εκεινη? ή την χρησιμοποιω μονο οταν τον πιανει αυτος ο βηχας? (ή αντιστοιχα το χορτο αυτο να το παρουμε για συνεχεια να τοχουμε ή μονο οταν βηχει? - ή την παστα)

Το χορταράκι μπορείς να το έχεις συνέχεια. Το χει προνοήσει αυτό η ίδια η φύση, να μπορούν τα γατάκια να αντιμετωπίζουν τις τριχόμπαλες με αυτό της το δώρο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back