Τριχόμπαλα

Πώς θα τον κάνουμε να τρώει την πάστα για τις τριχόμπαλες;

του βάζουμε πάστα πάνω από της κροκέτες του, αλλά δεν την τρώει. σήμερα (αφού τον αφήσαμε νηστικό όλο το πρωί) έφαγε τα μισά, αλλά μετά τον ταΐσαμε :redface: (ε, αφού μας το ζητούσε όλο το πρωί :P). το φθινόπωρο παραλίγο να πεθάνει όταν του έφραξε το έντερο και δεν θέλουμε να το ξαναπάθει :/:. αλλά δεν την τρώει με τίποτα:(. είναι σωστό να τον αφήνουμε νηστικό μέχρι να την φάει;
αλλά μέχρι να τον ξαναταΐσουμε, μας ακολουθάει παντού, μπαίνει στα ντουλάπια και νιαουρίζει όλη την ώρα (παραλίγο να τον πατήσω όταν δεν τον είδα στο χαλάκι του μπάνιου :P- καλά που πετάχτηκε όρθιος)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Πώς θα τον κάνουμε να τρώει την πάστα για τις τριχόμπαλες;

Υπαρχει τροπος.Θα του βαλετε την παστουλα στο μπροστινο πατουσακι,απο το επανω μερος εννοειται.Επειδη δεν ανεχονται να ειναι βρωμικα,θα την γλυψει για να καθαριστει και ετσι θα την φαει.Στον μπουκακο μου πιανει.Ελπιζω μονο να μην τιναξει απλα το ποδι του αντι να την γλυψει.:hehe:
Αλλη εναλλακτικη.Μηπως να την ανακατευατε με μικρη ποσοτητα υγρης τροφης;(της αγαπημενης του)
Και τελευταια λυση.Να την βαλετε σε συριγγα(οχι αυτη με την βελονα...αλλα πλαστικο μπροστα,με μεγαλη τρυπα δηλαδη),και να του την αδειασετε κατευθειαν στο στομα.Εννοειται αμεσως κλεινουμε το στοματακι του με το χερι μας και περιμενουμε να την καταπιει.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα πιάσει αυτό με το μπροστινό ποδαράκι που λέει η Πούπυ!
Και στον Ντάμπο έτσι δίνω την αντιβίωση αυτήν την εβδομάδα! ;)

Απλά να το απλώσετε καλά, γιατί αλλιώς θα βρεθεί η πάστα στον τοίχο, το πάτωμα κλπ. :P

Μαυρούλη μου, μια άλλη λύση είναι να του την βάλεις στην άκρη της μυτούλας του. Θα την γλύψει αμέσως ;)

Εάν του την αλείψεις στο μπροστινό πόδι, μια χαρά θα τη γλύψει για να καθαριστεί και δεν θα έχει πρόβλημα.
Δεν χρειάζεται ούτε να τον πιέζετε αλλιώς, ούτε να περιμένετε να την φάει όταν πεινάσει.
Απλώστε την καλά - καλά στο μπροστινό πόδι και θα αναλάβει εκείνος μετά. :hehe:

Μαυρούλη μου, μια άλλη λύση είναι να του την βάλεις στην άκρη της μυτούλας του. Θα την γλύψει αμέσως ;)
αυτό λίγο δύσκολο, γιατί θα ανακατευτεί με τις μύξες του :P (όχι πως αυτός ο γάτος δεν έχει πρόβλημα να τρώει και τις μύξες του :crazy:

θα το δοκιμάσουμε αυτό με το πόδι, αν και ο Μαυρούλης είναι η εξαίρεση στο ''οι γάτες είναι καθαρά ζώα'' :mad: αλλά συνήθως κάνει μόνο τα πατούσια και την ουρά του, οπότε εντάξει:)

Πολλές ερωτήσεις. Και όλες για τρίχες - εστω, τριχόμπαλες.

α. Το χορταράκι που λέτε να φυτέψουμε και να αφήνουμε το γατί μας να βοσκαει, έχει σχέση με το κατνιπ; Ή είναι άλλο χορταράκι;
β. Οι φακές που λέτε να φυτέψουμε, για τις τριχόμπαλες είναι κι αυτές;
γ. Πόσο χορταράκι τα αφήνουμε να τρώνε;! Αν τα πιάσει καμιά λωλάδα και φάνε όλη τη γλάστρα, δε θα ρημάξουν στη διάρροια μετά;
δ. Η πάστα defurr συνίσταται αυστηρά για γατάκια άνω των 6 μηνών; Η δικιά μας είναι 5, και πρόσφατα νομίζω ότι αντιμετωπίζει μια ελαφριά δυσκοιλιότητα. Δηλαδή, από κει που έκανε κακάκια της κάθε μέρα ανελλιπώς, τώρα καμιά φορά μπορεί να περάσει μια μέρα, να μην κάνει καθόλου, και να κάνει την επόμενη.

Πολλές ερωτήσεις. Και όλες για τρίχες - εστω, τριχόμπαλες.

α. Το χορταράκι που λέτε να φυτέψουμε και να αφήνουμε το γατί μας να βοσκαει, έχει σχέση με το κατνιπ; Ή είναι άλλο χορταράκι;
β. Οι φακές που λέτε να φυτέψουμε, για τις τριχόμπαλες είναι κι αυτές;
γ. Πόσο χορταράκι τα αφήνουμε να τρώνε;! Αν τα πιάσει καμιά λωλάδα και φάνε όλη τη γλάστρα, δε θα ρημάξουν στη διάρροια μετά;
δ. Η πάστα defurr συνίσταται αυστηρά για γατάκια άνω των 6 μηνών; Η δικιά μας είναι 5, και πρόσφατα νομίζω ότι αντιμετωπίζει μια ελαφριά δυσκοιλιότητα. Δηλαδή, από κει που έκανε κακάκια της κάθε μέρα ανελλιπώς, τώρα καμιά φορά μπορεί να περάσει μια μέρα, να μην κάνει καθόλου, και να κάνει την επόμενη.
-Το χορταρακι για την γατα,δεν ειναι κατνιπ.:) Υπαρχουν στα πετ και κτηνιατρεια κουτακια με σπορακια ,τα ποτιζεις συμφωνα με τις οδηγιες ,φυτρωνουν και το τρωνε .Δεν ξερω αν ειναι ειδικο χορτο,παντως σιγουρα ειναι χορτο που δεν πειραζει τις γατες,γιατι δεν ειναι ολα τα φυτα ακινδυνα για αυτες.
-Ναι,για τις τριχομπαλες ειναι και οι φακες,απλα οκ..εγω δεν το εχω δοκιμασει,δεν ξερω τα αποτελεσματα.
Τα δικα μου ποτε δεν εχουν κανει καταχρηση του χορτου,βασικα οσο θελουν τρωνε.
-Παντως να ξερεις οτι το χορτο ειναι πολυ καλυτερο απο την παστα,καταρχην γιατι ειναι φυσικο(οταν ζουν εξω,χορτο τρωνε),και γιατι οι παστες αυτες περιεχουν συντηρητικα,οπου δεν ειναι και οτι καλυτερο.:/:

Τα περισσοτερα τα καλυψε η Εφη. Ειναι καλυτερα, αν της φυτεψεις εσυ κατι, να φυτεψεις φακες και σταρι ανακατεμενα, ειναι πιο κοντα στο ετοιμο χορτο. Δεν προκειται να φαει ολη τη γλαστρα, μη φοβασαι. Οσον αφορα την παστα, οπως ειπε και η Εφη, ειναι φαρμακευτικο προιον, γιαυτο ειναι καλυτερα να δοκιμασεις πρωτα την φυσικη μεθοδο του χορτου και αν εξακολουθησει να εχει προβλημα, τοτε δοκιμασε και την παστα, αφου πρωτα ενημερωσεις τον κτηνιατρο που την παρακολουθει. Η συγκεκριμενη, κανει και για γατακια, το γραφει επανω.
Η δυσκοιλιοτητα τωρα, μπορει να οφειλετε στο οτι ειναι σχεδον στο οριο της ηλικιας, αναμεσα σε τροφες για γατακια και τροφες για ενηλικες γατες. Ισως πρεπει να εχει η τροφη της λιγες περισσοτερες ινες, για να ενεργοποιειται το εντερακι της.
Την παστα δεν πρεπει να την χρησιμοποιησεις για τη δυσκοιλιοτητα, γιατι δεν ειναι αμιγως υπακτικη.
Υ.Γ. Το ετοιμο χορτο για γατες το εχουν και καποια μεγαλα S.M., οπως το Carfour.

Να κανω κι εγω μια ερωτησουλα: Καθε ποτε πρεπει να δινουμε την παστα για την τριχομπαλα;;

Απ' όσο ξέρω από τα δικά μου, μπορείς να δίνεις προληπτικά σε μια γάτα μεγαλύτερη των 6 μηνών μια φορά την εβδομάδα 1/8 περίπου και για μια γάτα μεγαλύτερης ηλικίας, 1/4. :)

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, ήταν πολύ κατατοπιστικές!

Δύο ερωτήσεις μόνο.

1. Τους σπόρους σιταριού πού τους βρίσκω; Τους φυτεύω κανονικά σε γλαστρούλα με χωματάκι;
2. Το λάδι σολωμού που λέτε, πού το βρίσκετε;
3. Είναι καλό να δίνουμε περιοδικά να γλείφουν λίγο ελαιόλαδο; Για τη δυσκοιλιότητα εννοώ.
4.
Η δυσκοιλιοτητα τωρα, μπορει να οφειλετε στο οτι ειναι σχεδον στο οριο της ηλικιας, αναμεσα σε τροφες για γατακια και τροφες για ενηλικες γατες. Ισως πρεπει να εχει η τροφη της λιγες περισσοτερες ινες, για να ενεργοποιειται το εντερακι της.

Είναι 5 μηνών η γατούλα. Είναι στο όριο για ενήλικη τροφή; Μπερδεύτηκα!

Το ξέρω ότι οι ερωτήσεις δεν αφορούν αμιγώς σε τριχόμπαλα, αλλά σε δυσκοιλιότητα, αλλά ελπίζω να μη μεταφερθούν καθώς πιστεύω ότι στη γατούλα μου τα δύο θέματα συνδέονται. Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια!

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, ήταν πολύ κατατοπιστικές!

Δύο ερωτήσεις μόνο.

1. Τους σπόρους σιταριού πού τους βρίσκω; Τους φυτεύω κανονικά σε γλαστρούλα με χωματάκι;
2. Το λάδι σολωμού που λέτε, πού το βρίσκετε;
3. Είναι καλό να δίνουμε περιοδικά να γλείφουν λίγο ελαιόλαδο; Για τη δυσκοιλιότητα εννοώ.
4.

Είναι 5 μηνών η γατούλα. Είναι στο όριο για ενήλικη τροφή; Μπερδεύτηκα!

Το ξέρω ότι οι ερωτήσεις δεν αφορούν αμιγώς σε τριχόμπαλα, αλλά σε δυσκοιλιότητα, αλλά ελπίζω να μη μεταφερθούν καθώς πιστεύω ότι στη γατούλα μου τα δύο θέματα συνδέονται. Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια!
Τους σπορους σταριου, τους αγοραζεις απο το SM, ειναι μαζι με τα οσπρια, σιταρι αποφλοιωμενο της 3Α, η αν εχει καποιας αλλης μαρκας και ναι τα φυτευεις σε γλαστρουλα με χωμα. Για το λαδι σολωμου, δεν γνωριζω , νομιζω ομως πως ειναι συμπληρωμα διατροφης για γατες, αρα σε καποιο pet shop, η κτηνιατρειο.
Για το ελαιολαδο δεν ξερω, ειχα διαβασει καποτε, οτι το δινουν στις γατουλες, για λαμπερο τριχωμα, εγω δεν τους εχω δωσει ποτε.
Η τροφη για ενηλικες γατουλες τωρα, δινεται αφου κλεισουν τον εκτο μηνα και πιστευω απο την εμπειρια μου, πως δυσκοιλιοτητα και τριχομπαλες δεν συνδεονται.

Αχα. Πολύ ενδιαφέροντα όλα. Ευχαριστώ!

Kαλημερα, επειδη η μικρη μου μαλλον εχει τριχομπαλα μιας και μαδαει πολυ τις τελευταιες μερες, γλυφει τα μπροστινα ποδαρακια και μετα ανοιγοκλεινει το στομα σαν να θελει να βγαλει κατι σαν αναγουλα ενα πραμα, το εκανε 2 φορες χθες.
Ειναι 2μιση μηνων ομως τι μπορω να της δωσω ?

Kαλημερα, επειδη η μικρη μου μαλλον εχει τριχομπαλα μιας και μαδαει πολυ τις τελευταιες μερες, γλυφει τα μπροστινα ποδαρακια και μετα ανοιγοκλεινει το στομα σαν να θελει να βγαλει κατι σαν αναγουλα ενα πραμα, το εκανε 2 φορες χθες.
Ειναι 2μιση μηνων ομως τι μπορω να της δωσω ?
Καλυτερα να ρωτησεις κτηνιατρο, για τοσο μικρη ηλικια εγω δεν διακινδυνευω να συστησω τιποτα.

Απ' όσο ξέρω, το Defurr-Um αναφέρει ότι μπορεί να χορηγείται σε γατάκια μεγαλύτερα των 6 μηνών οπότε ούτε εγώ θα σου συνέστηνα να της το δώσεις... :/:
Καλύτερα ρώτα τον κτηνίατρο τι μπορείς να κάνεις και να σου πει πώ θα το αντιμετωπίσετε. :)

Μιλησα με τον κτηνιατρο και μου ειπε για την Gimpet Malt Soft Extra Paste επειδη ειναι μικρο μου ειπε να δωσω πολυ μικρη ποσοτητα ή απευθειας ή στο ποδαρακι του,τι λετε να του δωσω μια πολυ μικρη ποσοτητα ή οχι ?
Εψαξα για δοσολογια και ηλικια αλλα δεν βρηκα κατι.

Εφόσον σου είπε ο γιατρός να το κάνεις, τότε δώσε μια πολύ μικρή ποσότητα.
Ούτε εγώ ξέρω τι δοσολογία πρέπει να δώσεις. :/:

Εφόσον σου είπε ο γιατρός να το κάνεις, τότε δώσε μια πολύ μικρή ποσότητα.
Ούτε εγώ ξέρω τι δοσολογία πρέπει να δώσεις. :/:
Mου ειπε λιγο σε μεγεθος, σαν στραγαλι :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back