Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenidn
Νεοφερμένο μέλος
γεια σας παιδιά,
εδώ και 5 χρόνια έχω μια πέρσικη γατούλα ...τόσα χρόνια της έδινα μόνο ξηρά τροφή και μια φορά στον ένα μήνα συγκεκριμένη κονσέρβα .... Ωστόσο πριν λίγες μέρες πήγαμε σε νέο κτηνίατρο και μου είπε να της δώσω οπωσδήποτε λόγω ράτσας μία πάστα για τριχόμπαλες ...Συγκεκριμένα μου έδωσε μια Defurr-UM PLUS και μου είπε να της δίνω για πρόληψη 1/4 κουταλάκι του γλυκού μια φορά τη βδομάδα.Παράλληλα μου είπε να της δίνω αν θέλω και κάποιες λιχουδιές....το ερώτημα μου είναι κατά πόσο αυτή η παστούλα είναι καλή και κατά πόσο κάνει να της δίνω λιχουδιές γιατί φοβάμαι λίγο ...
ευχαριστώ πολύ ,

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Φιλη elenidn, η παστουλα που αναφερεις ειναι πολυ καλη για τις τριχομπαλλες, εγω την χρησιμοποιω πολλα χρονια και εχω δει οτι και την δουλεια που πρεπει κανει και τα γατια μου δεν εχουν κανενα προβλημα με αυτην.
Υπαρχουν εδω στο σαιτ καποιοι φιλοι που εχουν περσικα γατακια και ισως να σε συμβουλεψουν πιο εξειδικευμενα απο εμενα. Αν παλι εχεις προβλημα με τις οδηγιες που σου εδωσε ο κτηνιατρος σου, γιατι δεν πηγαινεις και σε καποιον αλλον να παρεις μια δευτερη γνωμη. Αν και ο δευτερος γιατρος συστησει τα ιδια τοτε θα εισαι σιγουρη πως αυτο πρεπει να κανεις.

vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την πάστα που δίνουμε για τριχόμπαλες και το χορταράκι γάτας. Διάβασα στη συσκευασία της πάστας Deffur-um που πήρα και είδα πως έχει paraben τα οποία απ'ότι ξέρω είναι καρκινογόνα και δεν ξέρω τώρα αν κάνει καλό να δίνω στη γάτα μου τέτοια πράγματα..
Επομένως κοιτάω σαν λύση το χορταράκι..Κάνει όμως την ίδια δουλειά με την πάστα ή το τρώνε απλά για χώνεψη? Βλέπετε έχω και μακρύτριχη γάτα οπότε οι τριχόμπαλες θα με απασχολούν συχνα και πρέπει να παίρνει οπωσδήποτε κάτι έστω προληπτικά..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ έχω της beaphar και της gimpet το πρώτο είναι τελείως φυσικό το αλλο έχει και κάποια συντηρητικά απ ότι είδα..
όσο για το χόρτο πολλοί έχουν βρει σωτηρία ενάντια στους εμετούς που προκαλούν οι τριχόμπαλες...
μάλλον εξαρτάται και τον οργανισμό του κάθε γατουνιου..σε άλλους βολεύει η πάστα σε αλλους το χόρτο..
εμένα πάντως τα σκασμένα δεν το τρωνε το χόρτο...
vregmeni_gata
Νεοφερμένο μέλος
Και, επίσης, επειδή είναι μακρύτριχη, παίζει τώρα να αρχίσω να έχω θέμα με εμετούς και τριχόμπαλες; Δεν ξέρω καν πώς είναι, δεν έχω δει ποτέ, θα σκιαχτώ;
Όλες αυτές οι πάστες που λέτε, είναι για να προλαμβάνεται η δημιουργία τους ή για να κάνουν εμετό πιο εύκολα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλησπερα φιλη μου.Η γατούλα μου (εννιά μηνών τώρα) έχει αρχίσει να καθαρίζεται εδώ και έναν μήνα περίπου. Πριν δεν το έκανε καθόλου. Φυσιολογικό είναι αυτό;
Και, επίσης, επειδή είναι μακρύτριχη, παίζει τώρα να αρχίσω να έχω θέμα με εμετούς και τριχόμπαλες; Δεν ξέρω καν πώς είναι, δεν έχω δει ποτέ, θα σκιαχτώ;Όλες αυτές οι πάστες που λέτε, είναι για να προλαμβάνεται η δημιουργία τους ή για να κάνουν εμετό πιο εύκολα;

Συνηθως οταν εχουν τριχομπαλες,κανουν σαν να βηχουν,προσπαθοντας να βγαλουν κατι απο το στομα τους.Ετσι το περιγραφω εγω.
Θα σου ελεγα να ξεκινησεις να της βαζεις το ειδικο χορταρακι που ειναι για τις τριχομπαλες,(παντα σε συννενοηση με τον κτηνιατρο σου βεβαια)ειναι πιο φυσικος τροπος για να τις αποβαλλουν και τους αρεσει κιοιλας,χωρια οτι τους προσφερει και καποιες βιταμινες.Πουλανε ειδικες συσκευασιες σε κτηνιατρεια και πετσοπς.Για προληπτικα τουλαχιστον αυτο θα εκανα εγω.το χορτο,που δεν ειναι φαρμακο αλλα πιο φυσικος τροπος αποβολης των τριχομπαλων.
Οι παστες ειναι και για να προλαβαινουν και για να καταπολεμουν τις τριχομπαλες.Παντως σημασια εχει και η διατροφη τους,με τι ξηρα τροφη τρεφονται.Οι ξηρες τροφες που εχουν πολλες φυτικες ινες,προφανως τα διευκολυνει στο να τις αποβαλλουν πιο ευκολα.
ΥΓ.Το καλυτερο βεβαια ειναι να συμβουλευτεις και τον κτηνιατρο σου.

Γιόκο
Νεοφερμένο μέλος
να σας ρωτησω,απο τι ηλικια αρχιζουν οι τριχομπαλες στα γατακια?η δικια μου ειναι 3 μηνων,,μακρυτριχη και δεν εχω παρατηρησει τιποτα περιεργο ακομα,η αληθεια ειναι δεν ειχα ανησυχησει και ιδιαιτερα για αυτο το θεμα μεχρι τωρα γιατι δεν ηξερα κιολας(ειναι το πρωτο μου γατακι)!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω από ποια ηλικία και μετά μπορεί να δημιουργηθούν τριχόμπαλες αλλά δεν νομίζω να δημιουργούνται κατά τους πρώτους μήνες.
Μπορείς να ρωτήσεις και τον κτηνίατρο από ποια ηλικία μπορείς να της δίνεις το ειδικό χόρτο για γάτες ή κάποια ειδική παστούλα (απ' όσο ξέρω η Defurrum ενδείκνυται για γατάκια μεγαλύτερα των 6 μηνών).
Έχω μια απορία: εδω και αρκετό καιρο, αραιά και πού, η Μπριάμ κάνει σα να θέλει να βγάλει κάτι. Γενικα δε βγάζει ποτε τριχόμπαλες ούτε είχε δείξει κάτι άλλο. Απλα κάθεται και βήχει, σα να παει να κάνει εμετό. Μόνο σήμερα έβγαλε λιγα σαλάκια, διαφανή σχεδόν
Νόμιζα ότι δεν είναι κάτι κι ότι απλα είχε τρίχες, μόνο που σιγά σιγα αναρωτιέμαι αν συνέπεσε με την αλλαγή στις κροκέτες που της έκανα.
Νομίζω δεν έχει σχέση με αυτήν την αλλαγή, και... δεν ξέρω, τι να κάνω;
Θα της άλλαζε κροκέτες έτσι κι αλλιώς αλλα μόλις το Σάββατο αγόρασα δέκα κιλά ακόμα

Σε καθε περίπτωση είναι πιο πολυ σα να της έχει κάτσει κάτι παρά σα να έχει πρόβλημα στο στομάχι
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Πάντως -αν θυμάμαι καλά- η κτηνίατρος μου είχε πει για τη μαμά των μικρών που έβηχε κάπου κάπου να την παρακολουθώ γιατί ο βήχας ακόμα και πρόβλημα στην καρδιά μπορεί να σημαίνει. Την είχε εξετάσει βέβαια πριν και δεν είχε βρει κάτι. Εγώ πάλι είχα κάνει δύο βράδια να βρω τον ύπνο μου!!

Εύχομαι το Μπριαμάκι να μην έχει τίποτα!!
Πάντως -αν θυμάμαι καλά- η κτηνίατρος μου είχε πει για τη μαμά των μικρών που έβηχε κάπου κάπου να την παρακολουθώ γιατί ο βήχας ακόμα και πρόβλημα στην καρδιά μπορεί να σημαίνει. Την είχε εξετάσει βέβαια πριν και δεν είχε βρει κάτι. Εγώ πάλι είχα κάνει δύο βράδια να βρω τον ύπνο μου!!![]()
Καλέ! Μην τα λες αυτά έτσι απότομα και χάσει και το γίδιόν μας τον ύπνο του! Τίποτα δεν θα είναι γιδάκι μου, τηλέφωνο αύριο στον γιατρό και όλα περαστικά θα είναι! Πάντως με τέτοια ζέστη οι πιθανότητες για τριχόμπαλες αυξάνονται...
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος

Σίγουρα δεν είναι τίποτα! Και η γατούλα άλλωστε τελικά τίποτα δεν είχε!!
Μην ανησυχείς Ειρήνη μου, κι εγώ δεν πιστεύω ότι είναι κάτι. Σας ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες κορίτσια

Θα πάρω σήμερα είτε τον εδώ γιατρό είτε αυτόν στην Ελλάδα. Μιας και θα'μαστε κάτω σε μία εβδομάδα, ίσως περάσει ο της Αθήνας να τη δει...

Τη σκατούλα, πάνω που ένιωθα ότι είχαμε κατασταλλάξει στην ιδανική τροφή, κι αφού μου βγήκε η πλάτη να κουβαλάω τα δέκα κιλά Hills, μου κάνει νάζια...!
Εσάς βγάζουν τριχόμπαλες;;;
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Και τώρα να εκτεθώ λέγοντας πως στην αρχή νόμιζα πως οι τριχόμπαλες είναι στ'αλήθεια στρογγυλές σα μπάλάκια!!

Και όταν είχα δει μια του γατούλη στο ξενοδοχείο κατάλαβα το μέγεθος της ασχετοσύνης μου!!

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ο Κοκος δεν παρουσιασε ποτε προβλημα με τις τριχομπαλλες, τις διαχειριζοταν μια χαρα ο οργανισμος του και το ιδιο και η Ριρικα μου. Η Τασουλα μου εμφανισε καποιες ιστοριουλες τωρα που γερασε και επειδη πλενεται μανιωδως, λες και δεν θα ξαναπλυθει ποτε της και ο Κοναν επειδη τρελλαινεται για το φαρμακο για τις τριχομπαλλες απο μικρος, δεν νομιζω να εχει ποτε του προβλημα.

Γιδι μου οπως το περιγραφεις πιστευω πως ειναι τριχομπαλλες, μαλλον εχουν μαζευτει πολλες στο στομαχακι της και της δημιουργουν προβλημα. Και ναι μεν οι τριχομπαλλες μπροστα σε αλλα προβληματα δεν ειναι τιποτα σοβαρο εφ' οσον ομως αντιμετωπιστουν απο την αρχη, αν τις αφησουμε και χρονισουν μπορουν να δημιουργησουν ενα σωρο θεματα. Το πιο απλο, μια γαστρεντεριτιδα με εμμετους και ακομα και διαρροια, με την οποια την πατησα ακομα κι εγω που ειμαι 40 χρονια φουρναρης κι εχω ψηηηηηηηηησει.

Άρα τι λες να κάνω, Βάσω μου;

Μήπως να δοκιμάσω να αλλάξω την τροφή που της πήρα, για μία που υπάρχει για τριχόμπαλες;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool