Τροφή για στειρωμένες γάτες

Ιδανική τροφή για στειρωμένες γάτες διαφορετικού φύλου

Καλημέρα σε όλους τους γατογονείς. Έχω μια γατούλα 2,5 χρονών που στειρώθηκε πριν 2 χρόνια. Ως τώρα της έδινα την royal canin για στειρωμένα θηλυκά ως 7 χρονών.
Πρίν λίγο καιρό μάζεψα έναν αδεσποτούλη γατούλη που είναι 10 μηνών. Πριν 15 μέρες στειρώθηκε και αυτός.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τί ξηρά τροφή να δίνω; Ο κτηνίατρος μου είπε να δίνω και στο κορίτσι την royal canin για στειρωμένα αρσενικά και οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά πρέπει να παίρνω οπωσδήποτε αυτή που είναι για αγόρια (μου εξήγησε τα πάντα για το ουροποιητικό σύστημα των αγοριών). Δυστυχώς δεν μπορεί το καθένα να τρώει ξεχωριστή κροκέτα γιατί ο μικρούλης πάει και τρώει απο το μπολ του κοριτσιού μου.
Ποιά είναι η γνώμη σας; Μπορώ να δίνω κροκέτα για στειρωμένα αγόρια και στο κορίτσι; Υπάρχει κάποια άλλη κροκέτα που θα μου προτείνατε και για τα δυο;
Επίσης, διάβασα όλα τα ποστ που αφορούν στη διατροφή αλλά έχω μπερδευτεί λίγο. Όταν μαγειρεύω κρέας γίνεται πόλεμος στο σπίτι για να τους δώσω. Αλλα το θέλουν ωμό. Υπάρχει πρόβλημα στο να τους δόνω ωμή τροφή; Μήπως επιταχύνει τη δημιουργία ενδοπαρασίτων;
Απο υγρή τροφή τους έδινα τις κονσέρβες της schezir αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά εδώ στη Ρόδο τους τελευταίους μήνες δεν μπορώ να τις βρω.
Τί άλλο θα μπορούσα να τους δώσω για να είναι ικανοποιημένα και χαρούμενα μιας και τα έχω αποκλειστικά μέσα στο σπίτι;

Συγνώμη για τις τόσες πολλές ερωτήσεις προκαταβολικά!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σας,
είμαι νέο μέλος και ήθελα να θέσω ένα ερώτημα που με απασχολεί. Πριν 3 μήνες απέκτησα τον πρώτο μου γάτο , σήμερα είναι 8 μηνών . Τον έχω στειρώσει στους 6 μήνες και από τότε του δίνω royal canin steralized. Ευτυχώς είναι μια χαρά ,και υπερενεργητικός και υγιέστατος. Το θέμα είναι ότι μου φαίνεται πολύ μικρόσωμος και ανησυχώ μήπως φταίει το ότι τρώει την συγκεκριμένη τροφή , η οποία ναι μεν είναι για στειρωμένες γάτες αλλά ταυτόχρονα δεν αφήνει το γατακι να παχύνει. Το ζύγισα και είναι 4 κιλά περίπου αλλά μου φαίνεται πολύ αδύνατο. Ποιά είναι η άποψη σας; Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα escarlata.Να χαιρεσαι το ζουζουνι σου.:)
Κοιτα κατι.Καταρχην μπορει να ειναι η κατασκευη του τετοια,μικροσωμος δηλαδη.Απο την αλλη,ειναι γεγονος οτι υπαρχουν αρκετοι γιατροι που υποστηριζουν οτι οι αρσενικοι γατοι ,οταν στειρωνονται σε μικρη ηλικια,κατω του ενος χρονου δηλαδη..ή εστω κατω των 8 μηνων,τελικα δεν αναπτυσονται τοσο,οσο αν στειρωνονταν μετα το 1ο ετος,οπου θα ειχαν ενηλικιωθει πληρως.Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο,αλλα ειναι γεγονος οτι αρκετοι γιατροι το υποστηριζουν.
Οποτε δεν ξερω αν παιζει τοσο ρολο η συγκεκριμενη τροφη,οσο το οτι στειρωθηκε στην ηλικια των 6 μηνων,που κατα καποιους γιατρους δεν ειχε ανεπτυχθει πληρως.:)
edit:Επισης αρκετοι γιατροι υποστηριζουν οτι ακομα και να στειρωθουν στους 6 μηνες,καλο θα ηταν να τρωνε την πληρη τροφη,μεχρι την ηλικια του ενος ετους,αλλα και παλι εδω διυστανται οι αποψεις.

Καλησπέρα σας,
είμαι νέο μέλος και ήθελα να θέσω ένα ερώτημα που με απασχολεί. Πριν 3 μήνες απέκτησα τον πρώτο μου γάτο , σήμερα είναι 8 μηνών . Τον έχω στειρώσει στους 6 μήνες και από τότε του δίνω royal canin steralized. Ευτυχώς είναι μια χαρά ,και υπερενεργητικός και υγιέστατος. Το θέμα είναι ότι μου φαίνεται πολύ μικρόσωμος και ανησυχώ μήπως φταίει το ότι τρώει την συγκεκριμένη τροφή , η οποία ναι μεν είναι για στειρωμένες γάτες αλλά ταυτόχρονα δεν αφήνει το γατακι να παχύνει. Το ζύγισα και είναι 4 κιλά περίπου αλλά μου φαίνεται πολύ αδύνατο. Ποιά είναι η άποψη σας; Ευχαριστώ.

Καλησπερα escarlata.Να χαιρεσαι το ζουζουνι σου.:)
Κοιτα κατι.Καταρχην μπορει να ειναι η κατασκευη του τετοια,μικροσωμος δηλαδη.Απο την αλλη,ειναι γεγονος οτι υπαρχουν αρκετοι γιατροι που υποστηριζουν οτι οι αρσενικοι γατοι ,οταν στειρωνονται σε μικρη ηλικια,κατω του ενος χρονου δηλαδη..ή εστω κατω των 8 μηνων,τελικα δεν αναπτυσονται τοσο,οσο αν στειρωνονταν μετα το 1ο ετος,οπου θα ειχαν ενηλικιωθει πληρως.Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο αυτο,αλλα ειναι γεγονος οτι αρκετοι γιατροι το υποστηριζουν.
Οποτε δεν ξερω αν παιζει τοσο ρολο η συγκεκριμενη τροφη,οσο το οτι στειρωθηκε στην ηλικια των 6 μηνων,που κατα καποιους γιατρους δεν ειχε ανεπτυχθει πληρως.:)
edit:Επισης αρκετοι γιατροι υποστηριζουν οτι ακομα και να στειρωθουν στους 6 μηνες,καλο θα ηταν να τρωνε την πληρη τροφη,μεχρι την ηλικια του ενος ετους,αλλα και παλι εδω διυστανται οι αποψεις.

Καλημέρα!
Καταρχήν Escarlata μου να σου πω ότι εάν ο γατούλης είναι 8 μηνών και 4 κιλά, είναι πολύ καλό και το βάρος του μου ακούγεται πολύ υγιές (εκτός εάν έχεις γάτα main coon:P).
Προσωπικά πιστευω ότι ο γάτος σου καλά κάνει και τρώει τροφή για στειρωμένα. Το έχω συζητήσει με γιατρό και μου έχει πει ότι μπορούν να τρώνε για στειρωμένα, άπό την πρώτη μέρα της στείρωσης. Βέβαια εάν θες, μέχρι να κλείσει τους 12 μήνες, μπορεί άνετα να τρώει τροφή kitten:).
Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσεις το ιδανικό βάρος στο γατάκι σου. Η παχυσαρκία είναι σαν αρρωστια για τις γάτες. Μπορεί να πάθουν διαβήτη και 1000 άλλα. Εάν ο γιατρός σου πει ότι είναι οκ από κιλά, θα σου πρότεινα να κάνεις τα πάντα για να μην παχύνει το γατάκι σου! Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από ένα υπέρβαρο γατάκι.

Όσο για το μέγεθός του, είναι πολύ μεγάλος μύθος αυτό για την στείρωση και την διακοπή της ανάπτυξής τους. Δεν ξέρω γιατί το επιμένουν οι Έλληνες κτηνίατροι σε αυτό.

Εάν ένας γάτος δε στειρωθεί τον πρώτο χρόνο της ζωής του, θα αναπτύξει περισσότερους μυες, πιο "δεμενο" και φαρδύ σβέρκο και κάτι ακόμα που αφορά το πέος τους(αλλά αυτό δεν μας νοιάζει στην παρούσα φάση:)).
Εάν ο γάτος στειρωθεί στους 7-8 μήνες, τότε τα χαρακτηριστικά αυτά δε θα εμφανιστούν ποτέ.

Αυτό δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη όμως. Καμία σχέση:)
Οπότε το πιθανότερο είναι ο γατούλης σου να είναι μικρόσωμος :)

Καλό θα ήταν να ρωτούσες και τη γνώμη ενός γιατρού πάντως σε ότι αφορά το βάρος :)
Καλή σου μέρα!:)

Η Μασκα ειναι στειρωμενη και της δινουμε την PRO PLAN aftercare που ειναι για γατες στειρωμενες και υπαρχει σε διαφορετικες γευσεις για αλλαγη. Ποια ειναι η γνωμη σας για την συγκεκριμενη τροφη; Καποιος με περισσοτερη εμπειρια εχει να πει κατι; Ευχαριστω.

Η Μασκα ειναι στειρωμενη και της δινουμε την PRO PLAN aftercare που ειναι για
γατες στειρωμενες και υπαρχει σε διαφορετικες γευσεις για αλλαγη. Ποια ειναι η
γνωμη σας για την συγκεκριμενη τροφη; Καποιος με περισσοτερη εμπειρια εχει να
πει κατι; Ευχαριστω.
Αν κ παλιο το σχολιο,θα σχολιασω.
Την ταιζα περιπου 8 μηνες με κανενα προβλημα εκτος απο τα δοντια του.Τα πισω πισω ειχαν πιασει κιτρινιλλα κ δεν μου αρεσε σε γατι 1 ετους κριμα ειναι. Κατα τα αλλα ολα καλα....

Τροφή στειρωμένης γάτας

Μπορεί κάποιος να μου αν στειρωμένες γάτες πρέπει να τρωνε ΜΟΝΟ ξηρά τροφή για στειρωμένες γάτες???????????
Ευχαριστώ......

Καλώς ήλθες στο MyCat, Γιώργο! :)
Το καλό θα ήταν μια στειρωμένη γάτα να τρώει τροφή για στειρωμένη κι αυτό κυρίως για να αποφευχθεί η λήψη υπερβολικού βάρους.
Τι ηλικία έχει η γάτα σου και ποια τροφή της δίνεις;

Μπορεί κάποιος να μου αν στειρωμένες γάτες πρέπει να τρωνε ΜΟΝΟ ξηρά τροφή για στειρωμένες γάτες???????????
Ευχαριστώ......
Τα θηλυκα γατακια δεν χρειαζεται να τρωνε αποκλειστικα για στειρωμενα εφοσον προσεχεις την ποσοτητα που τα ταιζεις γιατι αλλιως θα παχυνουν.Οι αρσενικοι μετα τα 2-3 χρονια αν ειναι στειρωμενοι,εμφανιζουν συνηθως ουρολιθιαση οποτε καλο ειναι να τρωνε μονο για στειρωμενα.Απο την αλλη υπαρχουν τροφες που ειναι για στειρωμενα για να μην παχαινουν και τροφες για αρσενικους που ειναι για να μην πιανουν αλατα και τους κανει ουρολιθιαση. Χωριζονται δλδ οι τροφες για στειρωμενα σε δυο κατηγοριες.Πολλοι δεν το γνωριζουν αυτο.

Καλησπέρα!
Έχω καποιες απορίες σχετικά με την τροφή για γάτες που έχουν στειρωθεί. Τη δικιά μου που είναι θυληκιά, τη στείρωσα σχεδόν 7 μηνών αλλά ο γιατρός μου είπε να συνεχίσει να τρώει τροφή για μη στειρωμένα, δηλαδή Royal Canin Kitten που της έδινα, μέχρι να ενηλικιωθεί για να αναπτυχθεί σωστα. Το ερώτημα μου είναι ποια είναι η διαφορά των τροφών για μη στειρωμένες απο αυτές που κάνουν αποκλειστικά για στειρωμένες? Ξέρω πως οι στειρωμένες γάτες δεν κάνει να τρώνε τροφή με υψηλές τιμές μαγνησίου και με πολλά λιπαρά για να μην παθουν ουρολιθιάσεις και να αυξήσουν κατα πολύ το βάρος τους.
Eντούτοις, όταν κοίταζα τους πίνακες συστατικών των τροφών της Royal Canin και έκανα σύγκριση με τις τιμές μαγνησίου της R.C Kitten και αυτή της R.C Sterilized, διαπίστωσα πως οι τιμές δε διαφέρουν, είναι και στις δύο 0.08% και η μόνη διαφορά ήτανε στα λιπαρά 18% με 12%. Παρ'όλα αυτά βρήκα κ άλλες τροφές της R.C με τις ίδιες τιμές μαγνησίου και χαμηλότερα λιπαρά και αναρωτίεμαι, τι διαφορές μπορεί να έχουν. Η γάτα μου δυστυχώς δεν τη δέχτηκε καλά τη R.C Sterilized και ψάχνω εναλλακτικές. Πρέπει να προσέξουμε κ άλλα συστατικά των τροφών όταν πρόκειται για στειρωμένη γάτα? Ο κτηνίατρος μου δυστυχώς δεν ήξερε να με συμβουλέψει για τροφές και οι πληροφορίες από υπαλλήλους των πετ σοπ δεν είναι πάντα αξιόπιστες γιατί όσο να'ναι είναι απλοί έμποροι.
Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει από τροφές, ας μου γράψει μια απάντηση.:)

Καλησπερα.:)
Καποιοι γιατροι συμβουλευουν τροφη για στειρωμενες γατες αμεσως μετα τη στειρωση,καποιοι υποστηριζουν πρωτα να συμπληρωσουν το ενα ετος της ηλικιας τους και μετα .Αυτο,προφανως για να παιρνουν ολα τα απαραιτητα συστατικα μεχρι να ενηλικιωθουν.
Η δικια σου ειναι θηλυκια,οποτε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα που θα συνεχισει μεχρι ενος ετους την ρουαγιαλ για μη στειρωμενα,και αυτο γιατι στα θηλυκα ειναι πολυ πιο δυσκολο να παθουν ουρολιθιαση(λογω κατασκευης της ουρηθρας)
Οσον αφορα τις τροφες για στειρωμενες,οντως οπως τα λες ειναι.Κυριως οι τιμες των μεταλλων και ειδικοτερα του μαγνησιου ειναι αυτο που τις διαφοροποιει.Οσον αφορα τις αλλες της ρουαγιαλ που εχουν την ιδια τιμη,ισως το εχουν κανει επιτηδες.Κοιταξε μηπως εχει χαμηλοτερςες τιμες και σε αλλα μεταλλα,νομιζω οτι και καποια αλλα πρεπει να ειναι πιο χαμηλα,αλλα τωρα μου διεφευγουν ποια ειναι.

Μπορεις να δοκιμασεις την ακανα,που ειναι πολυ ανωτερη τροφη απο ρουαγιαλ,κανει για στειρωμενα ,παρολο που δεν γραφει οτι ειναι για στειρωμενα,αν θυμαμαι καλα εχει και αυτη 0.8% μαγνησιο:)

Καλησπέρα! Δε γνωρίζω και πολλά πάνω στις τροφές, οπωσδήποτε οι ολιστικές τροφές που σου προτείνει η Έφη θα ήταν μια καλή λύση. Έχε υπόψιν σου πως υπάρχει και Royal Canin Kitten Sterilized αν δε θέλεις να αλλάξεις εταιρεία, πριν μια βδομάδα στείρωσα την μπέμπα μου (5,5-6 μηνών) και της τη δίνω ανακατεμένη με την Kitten και δεν έχει πρόβλημα... Καλή επιτυχία!

Γεια σας κορίτσια κ ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η γάτα μου περνάει μια γαστρίτιδα αυτές τις μέρες και αυτό πιστεύω το προκάλεσε η αλλαγή τροφής -την οποία αν και έκανα σταδιακά- από R.C kitten σε sterilized γιατί δε βρίσκω άλλη πιθανή εξήγηση (τριχόμπαλες δε νομίζω να έχει).
Μάλλον κάποιο συστατικό την έχει πειράξει, οπότε τώρα τρώμε μέχρι να στρώσει το έντερο την Gastro Intestinal της R.C μέχρι να βρούμε κάποια άλλη τροφή που να κάνει. Γενικά είμαι στο ψάξιμο, διάβασα διάφορα θέματα κ συζητήσεις για τροφές που έχουν αναρτηθεί εδώ και τα βρήκα πολύ χρήσιμα και επίσης κοίταξα τα συστατικά κ άλλων τροφών της R.C, που όπως είπα είναι τα ίδια όσον αφορά τις τιμές μαγνησίου κτλ. Έχω καταλήξει πως είναι λίγο πολύ όλα θέμα marketing και μόνο εμείς ξέρουμε τι είναι καλό για τις γάτες μας τελικά. (Για παράδειγμα η Gastro intestinal που τρώει τώρα η Alisa έχει 0.09% μαγνήσιο όπως οι άλλες περίπου και 15% λιπαρά που επίσης δεν είναι τραγικά πολλά.)
Έχω επίσης διαβάσει όλο το θέμα για την τροφή της Acana και η αλήθεια είναι πως θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω κάποια στιγμή, όταν βεβαιωθώ πως η γάτα μου είναι 100% καλά μετά από αυτή την περιπέτεια, αλλά επειδή είναι περσική δεν ξέρω αν ενδείκνυται γιατί διάβασα πως αν έχουν προδιάθεση για νεφρική ανεπάρκεια, η τροφή αυτή επιδεινώσει την κατάσταση. Παρ'όλα αυτά δεν είμαι και ειδική γιατί γενικά οι ξηρές τροφές πιθανόν να δημιουργήσουν τέτοιο πρόβλημα όταν υπάρχει προδιάθεση.
Προς το παρόν θα δω πως θα πάει με την τροφή που τρώει τώρα και ίσως δοκιμάσω την Young Female της R.C που επίσης άκουω καλά λόγια.
Tώρα όσον αφορά την Ακάνα είναι σίγουρο πως αντενδείκνυται για περσικά?

Καλησπέρα κι από μένα. :hello:
Ο Mailo μου είναι στειρωμένος και είναι τώρα 11 μηνών. Ζυγίζει γύρω στα 5 κιλά. Η όρεξή του για φαγητό είναι διαρκής και πολύ μεγάλη. Μπορεί να φάει τα πάντα. Του δίνω μόνο ξηρά τροφή για στειρωμένους ενήλικους γάτους και που κ που κάτι σνακ light. Όπως και να 'χει πεινάει συνέχεια!!! Το πρώτο ερώτημά μου είναι αν μπορώ να του δίνω κάτι από το σπίτι. :/: Είτε σαν σνακ ανάμεσα στα γεύματα είτε σαν γεύμα. Τρελαίνεται για φρούτα και λαχανικά. :clapup: Με το μαρούλι ειδικά έχει έρωτα. Κάνει να του δίνω ή θα του δημιουργήσω πρόβλημα; :hmm:
Το δεύτερο ερώτημά μου είναι η ποσότητα του φαγητού. Επειδή πεινάει διαρκώς στο pet shop μου είπαν να αυξήσω την ποσότητα που του έδινα (η οποία αναγραφόταν από πίσω από τη συσκευασία της τροφής), έτσι κι έκανα. Τρώει σύνολο κάθε μέρα 70 γρ περίπου και πάλι πεινάει.
Και επίσης, πρέπει για τον υπόλοιπο της ζωής του να τρώει μόνο τροφή για στειρωμένα;;
Ο γιατρός μας μου είπε ότι μετά από 6 μήνες από την ημέρα της στείρωσης μπορώ να του δώσω κανονική τροφή, αλλά στο pet shop μου είπαν να μην του ξαναδώσω ποτέ τέτοια τροφή. Γενικότερα οι απόψεις είναι πολλές και δεν ξέρω τι να ακολουθήσω για το καλό του γατούλη μου.
Τέλος, στο pet shop ήταν κατηγορηματικοί όσον αφορά τις κονσέρβες. Να μην του δίνω καθόλου γιατί είναι καλύτερη η ξηρά. Έτσι ο Mailo δεν έχει ιδέα τι είναι η κονσέρβα,δεν έχει φάει ποτέ. Πιστεύετε ότι πρέπει να του δίνω και τα δύο;;;
Είναι πολύ ευαίσθητος σε ασθένειες και με νοιάζει να μην ταλαιπωρηθεί άλλο από οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να τον κάνει να αρρωστήσει.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!! :) :panwkatw:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα Μαριαλένα! Έχω την εντύπωση πως προτιμότερο είναι σε αρσενικό γατάκι να προτιμήσεις και να μείνεις στις sterilized τροφές γιατί τα αντράκια μας έχουν και πιο συχνά προβλήματα με το ουροποιητικό τους. Οι τροφές αυτές τα βοηθούν. Επιπλέον, πάλι έχω την εντύπωση πως για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι καλό να λαμβάνει και υγρή τροφή με τα γεύματά του. Μπορείς να πάρεις ενδεχομένως γνώμη δεύτερου κτηνιάτρου; Θα ρωτήσω και κάτι φίλους που έχω και θα σου πω. Και φυσικά θα σου απαντήσουν και τα πιο έμπειρα μέλη του φόρουμ, εμένα η δική μου είναι θηλυκή, σου γράφω απλά από όσα έχω δει να γράφονται κατά καιρούς εδώ μέσα! Καλή συνέχεια! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαριαλενα μου να σου πω πρωτα για το μαρουλι, αυτο που ξερω και μου το ειχε πει κτηνιατρος για την γατα μου που ηταν διαβητικη, ειναι οτι το μαρουλι και η φλουδα του αγγουριου λειτουργουν σαν φυσικα μεσα για να ριχνουν το ζαχαρο, οποτε δεν νομιζω πως πειραζει να τρωει μαρουλακι. Τωρα για τα φρουτα δεν ξερω τι να σου πω, δεν μου εχει ξανατυχει να ακουσω για γατι που τρωει φρουτα, καλυτερα να ρωτησεις τον κτηνιατρο σου.
Οσον αφορα την τροφη του Μαιλο και η δικη μου γνωμη ειναι να τρωει ειδικη τροφη για στειρωμενα γατια, τα αρσενικα εχουν απο την κατασκευη τους ευπαθεια στις νοσους του ουροποιητικου και χρειαζονται τροφη χαμηλη σε μαγνησιο και νατριο για να μην δημιουργουνται ουρολιθοι. Προσωπικα ειμαι υπερ της υγρης τροφης σαν συμπληρωμα ομως, οχι σαν κανονικη τροφη, γιατι η υγρη τροφη ειναι κατα 70% νερο, οποτε το γατακι θα ειναι σαν νηστικο. Το καλυτερο κατα την γνωμη μου ειναι να τρωει ξηρη τροφη και καθε τοσο, δυο - τρεις φορες την εβδομαδα ας πουμε, να τρωει και ενα φακελακι ή ενα κονσερβακι καλης ποιοτητας. Και να τους κανουμε την ληψη νερου σαν παιχνιδι για να πινουν οσο γινεται περισσοτερο γιατι βοηθαει πολυ.
Θα ελεγα αν δεν εισαι σιγουρη για την αποψη του κτηνιατρου σου να παρεις και μια δευτερη γνωμη απο αλλον κτηνιατρο, αλλα να μην ακους τι λενε οι ιδιοκτητες pet shop. Ετσι κι αλλιως λεφτα θελουν να βγαλουν και γιατροι δεν ειναι.

Σας ευχαριστώ πολύ!! Θα ψάξω να βρω κι άλλο κτηνίατρο να πάρω μια ακόμα γνώμη , μήπως μου πούνε και για τις δοσολογίες. Ευτυχώς νερό πίνει αρκετό κάθε μέρα. Όσο για τα φρούτα, ο mailo μπορεί να φάει τα πάντα από τρόφιμα. Πιστεύω πως μέχρι και φακές θα έτρωγε με ευχαρίστηση...Είναι πολύ φαγανός. :)

Γεια σας Μαριαλένα κ Mailo, ωραίοι είστε μάνα κ γυιος! Εδώ μπορείτε να βρείτε ποιες τροφές δεν είναι καλές για τις γάτες https://wwwgatologio.blogspot.gr/p/blog-page_06.html.
Εγώ δίνω στον δικό μου γάτο (1.5 χρονών περίπου) ξηρά τροφή αλλά για στειρωμένους αρσενικούς γάτους νέους, τη Royal Canin Young Male. Επίσης, επειδή τα έχω καλομαθημένα τα γατιά μου (όσο αντέχω οικονομικά ακόμη βέβαια, γιατί σε λίγο θα κοπούν τα γκουρμεδιάρικα) τους δίνω κ συχνά κονσερβάκια που έχουν όμως πολύ φυσικά συστατικά (δηλ μεγάλη περιεκτικότητα σε κρέας, ψάρι κλπ) κ πολύ χαμηλά λιπαρά, έχουν κ φρούτα μερικές...Schesir κ Applaws. Κι ο δικός μου τρώει πολύ, κ του δίνω μεγαλύτερη ποσότητα από την προτεινόμενη από τον κτηνίατρο, αλλά δεν έγινε χοντρός κ είναι στειρωμένος εδώ κ 9 μήνες. Βέβαια οι διάφορες μάρκες τροφών είναι κ θέμα marketing, αν αρχίσεις να τις συγκρίνεις πεθαίνεις στα γέλια με το πόσο ίδια συστατικά έχουν, ειδικά οι τροφές της ίδιας μάρκας.
Τους δίνω κ πιο σπάνια τροφές που φτιάχνω εγώ (κοτοπουλάκι ψαχνό, ψαράκι, ρυζάκι, λίγο φρούτο, αυγουλάκι ομελέτα), τις τρώνε μια χαρά κ δεν έχουν πάθει τίποτα. Ο κτηνίατρος θα σε συμβουλέψει ανάλογα βέβαια κ κυρίως τη δοσολογία.

Ευχαριστούμε και οι δύο Λία!! :)
Λόγω στείρωσης δεν φοβάσαι να του δίνεις σπιτικό φαγητό; Αυτό είναι που φοβάμαι αλλιώς θα του έδινα τα πάντα από το σπίτι. :/

Δεν τους δίνω συχνά, κ τους φτιάχνω πολύ απλά πράγματα χωρίς σάλτσες κι αλάτι. Παρόλο που η μικρή είναι ΠΑΜΦΑΓΟ κ τρώει τα πάντα (κατάλληλα ή μη) αν τα πετύχει πουθενά...ακόμη κ λευκό κρασί έχει δοκιμάσει τρομάρα της! Αν κ δεν μου είπε αν της άρεσε η μάρκα ή όχι... :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back