Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
Και είναι αρκετά οικονομική, 1.40 τα 400 γραμμάρια.Πού και πού βέβαια του δίνω πολύ λίγο από κάτι γκουρμεδιάρικες κονσέρβες (είναι ΠΟΛΥ μικρές) σε φάση μους μοσχάρι ή μπουκίτσες μοσχάρι (από αυτές που βρωμάνε αφάνταστα). Ειδικά η μους μοσχάρι του άρεσε τόσο που επειδή είχε μείνει κολλημένο κάποιο μέρος της στο πιατάκι του έβαζε μέσα το πόδι του για να το ξεκολλήσει και μετά το έγλειφε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Για το δικό μου παίρνω purina proplan για στειρωμένους. Του είχα πάρει σε γεύση σολωμό και κουνέλι και το κουνέλι το έχει καταλατρέψει... ήθελα κοτόπουλο αλλά δεν είχε μείνει απόθεμα.Και είναι αρκετά οικονομική, 1.40 τα 400 γραμμάρια.
Πού και πού βέβαια του δίνω πολύ λίγο από κάτι γκουρμεδιάρικες κονσέρβες (είναι ΠΟΛΥ μικρές) σε φάση μους μοσχάρι ή μπουκίτσες μοσχάρι (από αυτές που βρωμάνε αφάνταστα). Ειδικά η μους μοσχάρι του άρεσε τόσο που επειδή είχε μείνει κολλημένο κάποιο μέρος της στο πιατάκι του έβαζε μέσα το πόδι του για να το ξεκολλήσει και μετά το έγλειφε.
εισαι ευχαριστημενη απο την proplan για στειρωμενα? αν δεν κανω λαθος η συσκευασια λεει after care και ειναι κοινη για αρσενικα και θηλυκα? σκεφτομαι να παιρνω αυτην αντι για την RC για στειρωμενα αρσενικα που παιρνω εδω κ καιρο γιατι παραειναι ακριβη (23 ευρω το δικιλο) και απ ο,τι ειδα τα συστατικα της ειναι σχεδον ιδια με αυτην της proplan.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mar1alena
Νεοφερμένο μέλος

Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
εισαι ευχαριστημενη απο την proplan για στειρωμενα? αν δεν κανω λαθος η συσκευασια λεει after care και ειναι κοινη για αρσενικα και θηλυκα? σκεφτομαι να παιρνω αυτην αντι για την RC για στειρωμενα αρσενικα που παιρνω εδω κ καιρο γιατι παραειναι ακριβη (23 ευρω το δικιλο) και απ ο,τι ειδα τα συστατικα της ειναι σχεδον ιδια με αυτην της proplan.
23 ευρώ το δίκιλο ohgod

Ναι είμαι υπερευχαριστημένη. Ο γάτος μου την λατρεύει και είναι όντως για αρσενικά+θηλυκά. Και όπως είπα και πριν, πολύ κομπλέ οικονομικά. Τα 15 κιλά μπορείς να τα πάρεις για 34 ευρώ. Σου στέλνω pm.

Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κατ'αρχήν Rania νομίζω πως αναφέρεσαι στην purina tonus κι όχι την pro plan. H pro plan έχει τις διπλάσιες περίπου τιμές από την tonus, ενδεικτικά 400 gr -3,40 euro / 1,5 kg - 12,40 euro / 3 kg - 21,20 euro (pro plan after care κοτόπουλο)
Το γνωρίζω γιατί ψάχνω τώρα τελευταιά κάποια εναλλακτική ξηρή γιια τον δικό μου... Για αρκετό κααιρό έπαιρνα την acana που όμως του πρκάλεσε διάρροια και δυστυχώς έπρεπε να την αλλάξω. Μέτα πήγαμε στην applaws... πάλι τα ίδια. Έπρεπε να του δίνω hill's intestinal για ένα διάστημα (και παρ'όλο που έτρωγε μόνο αυτήν, πάλι είχε διάρροια) Έτυχε και είχα πάρει σε προσφορα τα μικρά σακούλια της pro plan για στειρωμένα και ο Βίκτωρας τα λάτρεψε! Τρώει με πολλή όρεξη και σταμάτησαν οι διάρροιες! Αντίθετα η τουαλέτα του είναι φυσιολογικότατη!
Εδώ τώρα θέλω τα φώτα σας!
1) Από τα λίγα πράγματα που γνωρίζω η pro plan δεν είναι και ότι καλύτερο ποιοτικά, αλλά μέχρι στιγμής είναι η μόνη του έκατσε καλά. Να τη συνεχίσω ή να πάω στην royal canin που είναι της ίδιας τάξεως αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι λίγο καλύτερη ποιοτικά;
2) Από τη στιγμή που δεν του ταίριαξαν οι ολιστικές, να κάνω μια τελευταία προσπάθεια με την earthborn (για την οποία, βέβαια γνωρίζω ελάχιστα πράγματα, πχ προέλευση, ποιότητα κλπ.) ή να το αφήσω για να μην τον ταλαιπωρώ;
Επίσης καθε 1 ή 2 μέρες του δίνω κι ένα κονσερβάκι gourmet συμπληρωματικά για να παίρνει ένα κάποιο ποσοστό υγρασίας και του αρέσει πάρα πολύ.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
να πάω στην royal canin ;
Καλημέρα!
Εγώ πριν και μετά τη στείρωση παίρνω r.c. για τη γάτα!
Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη και δόξα το θεό δεν έχουμε προβλήματα μέχρι στιγμής!
ποιοτικά πρέπει να είναι αρκετά καλή γιατί τη μικρή την είχαμε βρει σε ένα σοκακι της γειτονιάς, και δυνάμωσε πολύ γρήγορα!
Και τώρα με τη στείρωση η γιατρός μας πρότεινε royal c. για θηλυκές!
Βέβαια μιας και οι εταιρίες τροφών είναι πάρα πολλές , υπάρχουν και πολλές επιλογές!
Για την ώρα σου λεω μην αλλάξεις τροφή, ας ηρεμήσει λίγο το έντερο του μικρού , εξάλλου δεν κάνει διάρροια πλέον! Πιο μετά κοιτάς να του δοκιμάσεις κάτι άλλο, εφόσον έχει σταθεροποιηθει!
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αχ αυτό το θέμα της διατροφής είναι το μόνιμο άγχος μου!

goutouna
Νεοφερμένο μέλος
στο πατρικο μου ειχα 2 γατους που ετρωγαν καθημερινα κονσερβα κ ξηρη υπηρχε stand by. Στο δικο μου σπιτι πηρα ενα μωρακι 6μηνων, στειρωμενο. Η κοπελα που το ειχε το ταιζε μονο ξηρη κι ετσι μου ειπε να συνεχισω.. Ομως δεν θα βαρεθει ολο το ιδιο; Να μην του δωσω καθολου κονσερβα; Θα παιρνει οτι χρειαζεται απο την ξηρα μονο;
madmazel
Νεοφερμένο μέλος

Εννοείται πως θα της δώσεις κονσέρβες, αλλά και ψάρι ή οτιδήποτε άλλο περισσεύει από το φαγητό σου και νομίζεις ότι μπορεί να το φάει!Πρέπει να υπάρχει ποικιλία στη διατροφή της, γιατί διαφορετικά θα έχει προβλήματα υγείας αργότερα! Ό,τι ισχύει για τους ανθρώπους ισχύει και για τα ζώα, τουλάχιστο ως προς το θέμα αυτό! Εσένα αν σε τάιζαν συνεχώς την ίδια τροφή δεν θα βαριόσουν
Πρέπει το ζώο να δοκιμάσει και άλλες τροφές!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Starmillly
Νεοφερμένο μέλος
! Ό,τι ισχύει για τους ανθρώπους ισχύει και για τα ζώα, τουλάχιστο ως προς το θέμα αυτό! Εσένα αν σε τάιζαν συνεχώς την ίδια τροφή δεν θα βαριόσουνΠρέπει το ζώο να δοκιμάσει και άλλες τροφές!!!!!
Η αποψη μου ειναι πως τα πραγματα δεν ειναι καθολου ετσι με τη διατροφη της γατας.
Μην ανθρωποποιειτε τα γατακια σας δεν εχουν ιδιες αναγκες με εμας. ΠΧ η γατα χρειαζεται ταυρινη που δεν θα την βρει σε σπιτικα τροφιμα. Θα προτεινα μια πολυ καλης ποιοτητας τροφη και ας ειναι κ η ιδια για οσο του ταιριαζει. Δεν ειναι θεμα βαρεμαρας ειναι θεμα καλης κ σωστης τροφης. Πχ αν κατι αλλαξει απο αποψη υγειας ναι μεταβαλεις και την τροφη αλλιως δεν παιζεις με το στομαχι της γατας απλα για να μη "βαριεται".
Οχι δε βαριεται...Αντιθετα ταλαιπωριεται ομως απο τις αλλαγες τροφης κανωντας διαρροιες.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ερώτηση. Υπάρχει Royal Canin Sterilized για αρσενικά και θηλυκά ? Ο Daffy θα στειρωθεί σε μία βδομάδα και έλεγα να του πάρω την Royal Canin Sterilized Kitten και αργότερα όταν περάσει τους 12 μήνες την Sterilized. Δε βρήκα στα ράφια του pet-shop εξιδεικευμένη σε αρσενικά.
Ηλία υπήρχε παλιότερα ξεχωριστή rc sterilized για αρσενικά και θηλυκά. Αλλά εδώ κι 1-2 χρόνια έχουν βγάλει μια ενιαία, γιατί υποθέτω θα δημιουργούσε προβλημα σε ιδιοκτήτες και των 2 φύλων. Μπορεί πάντως να κυκλοφορεί ακόμα σε 2 συσκευασίες αλλά φαντάζομαι θα είναι αυτές που έχουν ξεμείνει.
mar1alena
Νεοφερμένο μέλος
Αν της αλλάζεις διατροφή όπως λέει και η Starmilly, η γάτα θα σου κάνει διάρροιες και θα έχεις άλλα θέματα μετά. Γνώμη δική μου αλλά και όσων γιατρών έχω ρωτήσει είναι ότι πρέπει να τρώνε κάτι συστηματικά και η μόνη αλλαγή να είναι κάποιο δωράκι επιβράβευσης ας πούμε, είτε κονσέρβα είτε στικ κρέατος ή σπιτικο φαγητό, σε πολύ μικρή ποσότητα ανάμεσα στα κυρίως γεύματά της.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Ερώτηση. Υπάρχει Royal Canin Sterilized για αρσενικά και θηλυκά ? Ο Daffy θα στειρωθεί σε μία βδομάδα και έλεγα να του πάρω την Royal Canin Sterilized Kitten και αργότερα όταν περάσει τους 12 μήνες την Sterilized. Δε βρήκα στα ράφια του pet-shop εξιδεικευμένη σε αρσενικά.
υπαρχει εξειδικευμενη για αρσενικα στειρωμενα. και σιγουρα υπηρχε και μεχρι πριν 6 μηνες- απο εκει και περα δεν ξερω αν καταργηθηκε οπως λενε παραπανω. δεν τη βρισκεις σε πετ σοπς μονο απο κτηνιατρους την παιρνεις. οταν ειχα στειρωσει το δικο μου η κτηνιατρος επεμενε οτι πρεπει να παιρνουμε μονο αυτην απο εδω και περα γιατι ειναι πιο καλη για τα αρσενικα που εχουν θεμα με το ουροποιητικο. αλλα αλλοι λενε οτι ειναι καθαρα θεμα marketing. εγω για πρακτικους λογους παιρνω μεχρι τωρα την sterilised της RC που ειναι και για αρσενικα και για θηλυκα. και ειχα διαβασει στο forum παλιοτερα οτι τα συστατικα της ειναι οκ και για αρσενικο φυσικα (το λεει και στη συσκευασια οτι προλαμβανει προβληματα του ουροποιητικου) δεν ξερω τι παραπανω μπορει να εχει η αλλη τροφη ειλικρινα...
(μπερδευτηκα σε προηγ μηνυμα μου και λεω οτι παιρνω αυτη για στειρωμενα αρσενικα)
Στο site της Royal Canin παντως αν βαλεις τα στοιχεια που χρειαζονται σου βγαζει την persian και σαν δευτερη επιλογη ειδικη για στειρωμενες.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Υπηρχε σιγουρα διαφορετικη για αρσενικα στειρωμενα και διαφορετικη για θηλυκα.Στην ξηρη τροφη δεν ξερω τι εγινε τωρα,γιατι παιρνω ακανα,ομως στην υγρη τροφη η ρουαγιαλ ΣΙΓΟΥΡΑ καταργησε την διακριση θηλυκων και αρσενικων και εβγαλε κοινη και για τα δυο.Ερώτηση. Υπάρχει Royal Canin Sterilized για αρσενικά και θηλυκά ? Ο Daffy θα στειρωθεί σε μία βδομάδα και έλεγα να του πάρω την Royal Canin Sterilized Kitten και αργότερα όταν περάσει τους 12 μήνες την Sterilized. Δε βρήκα στα ράφια του pet-shop εξιδεικευμένη σε αρσενικά.

anna 21
Δραστήριο μέλος
Να σας μπερδεψω εγω λιγο, εγω εχω περσικη, μετα τους 6 μηνες θα την στειρωσω οι περισσοτεροι δινουν Royal Canin Persian και Persian kitten, τι κανουμε ομως οταν τις στειρωσουμε παμε σε ειδικες τροφες ή συνεχιζουμε με την Persian ?
Στο site της Royal Canin παντως αν βαλεις τα στοιχεια που χρειαζονται σου βγαζει την persian και σαν δευτερη επιλογη ειδικη για στειρωμενες.
λογικα τσεκαρεις τα συστατικα αυτα που πρεπει να ειναι μειωμενα στην τροφη των στειρωμενων. αν ειναι στα ιδια ποσοστα και στην τροφη για περσικες δινεις αυτην, αν οχι πας στη ειδικη για στειρωμενα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Απ'οσο εχω διαβασει εχει να κανει με το μαγνησιο και τα λιπαρα (διορθωστε με αν κανω λαθος) συγκρινοντας την PΕRSIAN και την STERILISED για γατες απο ενος χρονων και πανω.λογικα τσεκαρεις τα συστατικα αυτα που πρεπει να ειναι μειωμενα στην τροφη των στειρωμενων. αν ειναι στα ιδια ποσοστα και στην τροφη για περσικες δινεις αυτην, αν οχι πας στη ειδικη για στειρωμενα.
Pesian: λιπαρα 22% - μαγνησιο 0,05
Sterilised: λιπαρα 12% - μαγνησιο 0,08
Αλλα η Sterilised εχει 36% πρωτεινη, πολυ υψηλο ποσοστρο για περσικα

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εγω στη θεση σου θα της εδινα την ειδικη τροφη για περσακια.Εξαλλου τα θηλυκα σπανια παθαινουν ουρολιθιαση,λογω κατασκευης της ουρηρθας(δεν ειναι τοσο μακρια,οσο των αρσενικων,και ετσι αν πιασουν ουρολιθους τους αποβαλλουν συνηθως και δεν φραζουν,σε αντιθεση με τα αρσενικα)Απ'οσο εχω διαβασει εχει να κανει με το μαγνησιο και τα λιπαρα (διορθωστε με αν κανω λαθος) συγκρινοντας την PΕRSIAN και την STERILISED για γατες απο ενος χρονων και πανω.
Pesian: λιπαρα 22% - μαγνησιο 0,05
Sterilised: λιπαρα 12% - μαγνησιο 0,08
Αλλα η Sterilised εχει 36% πρωτεινη, πολυ υψηλο ποσοστρο για περσικα![]()
Παρολα αυτα ρωτα και τον γιατρο σου.Επισης,μπορει αυτη για τα περσακια να κανει και για στειρωμενα,.Δες τις τιμες μαγνησιου.

ΥΓ.Ουπς,τωρα ειδα οτι γραφεις τις τιμες του μαγνησιου.Μα καλε,αυτη για τα περσακια εχει χαμηλοτερο μαγνησιο απο την ειδικη για στειρωμενα,οποτε ασυζητητι αυτη να δινεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool