Τροφή για στειρωμένες γάτες

Πηρα και γω ξηρη τροφη Sanabelle και δινω και στα τρια.Ειναι φοβερη τροφη ,την τρωνε εδω και μια εβδομαδα και ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι!!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απλως εχω δει εμετο(οχι συχνα, μιλαμε για μια φορα σε 2-3 μηνες ή κ πιο αραια) κ διαρροιες, το ιδιο σπανια, κατι που δεν ειχα με τη sanabelle. βεβαια την αγοραζω κ την equilibrio χυμα,αλλα απο πιο μικρο μαγαζι π εχω κοντα μου,κ δεν εχει τετοια ζητηση οπως το πετοπωλειο, οποτε ισως παιζει ρολο κι αυτο.
σκεφτομαι ομως να αγοραζω πλεον παλι τη sanabelle χυμα σε μεγαλη ποσοτητα γτ μου πεφτει λιγο πιο μακρια το μαγαζι απλως να μην πηγαινω καθε λιγο για 1 κιλο.

αλλη μια που μου ειχαν συστησει στο πετοπωλειο ως καλη, ζωρζινα, ειναι η flatazor. απλως σ ειπα να πας εκει γιατι εχουν παρα πολλες τροφες, μπορει να βρεις πχ καλη κ σε λογικη τιμη ολιστικη ή grain free που εγω δισταζω να δωσω. κι επειδη εχουν γατες τις δοκιμαζουν οι ανθρωποι τις τροφες δεν σου λενε παραμυθια.

θα τους πεις τις αναγκες σου και θα βρειτε τη χρυση τομη ή εστω θα παρεις ιδεες για το τι κυκλοφορει στην αγορα.

Rouli Kαλησπέρα ! Ηθελα να σε ρωτήσω γιατί διστάζεις να δώσεις ολιστική ή grain free τροφή ????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα.
ΕΛΑ, απλως οταν ειχα δωσει στη shanti arden grange ειχα μεγαλο προβλημα με τα κ@κακια. ενω στην αρχη ηταν καλα ενα μηνα περιπου μετα εκανε παρα πολυ μαλακά(οχι διαρροια) με αποτελεσμα οταν εβγαινε απο το μπανιο να πρεπει να την κυνηγαω να τη σκουπισω αλλιως οπου καθοταν εμενε...αποτυπωμα :P
επίσης απο ενα σημειο και μετα δεν χορταινε με τιποτε. και τελος τα κ@κα βρωμουσαν απιστευτα. δεν εμπαινες στο μπανιο για καμμια ωρα αν πηγαινε.
ολα αυτα βεβαια οταν ηταν μικροτερη, δεν ειχε στειρωθει καν ακομη, την κιτεν ειχα παρει. κι ετσι την αφησα, με την προσδοκια αργοτερα, οταν θα εφτιαχναν τα οικονομικα να δοκιμαζα acana (που την εχω δωσει ανακατεμενη με αλλη τροφη βεβαια) κι ηταν μια χαρα.
οταν μεγαλωσει λιγο ακομη ο ινκυ θα δοκιμασω ακανα αλλα ειναι κ τα οικονομικα τωρα δυσκολα ακομη.

τζερυ, την χυμα equilibrio δεν την παιρνω πολυ φτηνα μη νομιζεις, 4μιση ευρω το κιλο. για αυτο θα γυρισω σε sanabelle χυμα π ειναι κ λιγο καλυτερης ποιοτητας.

Γεια σας και παλι ειναι μερικους μηνους που βρισκεται η "πιτσα" στο σπιτικο μας .. την ταιζαμε purita για μια βδομαδα και την αλλαξαμε στην πρωτη βδομαδα κιωλλας .. με θεραπεια για το εντερακι της γυρισαμε επιτυχως στην royal canin kitten μιας και δεν εχει κλεισει 6 μηνες ακομα.. διαβαδα τα πιο πανω κειμενα και σκεφτομαι για τις τροφες sanabelle και equilibrio με καθαρο και μονο γνωμονα την ποιοτητα των τροφων μιας και δε θα μου λειψουβ τα λιγα ευρω προς το παρων τουλαχιστον .. επισης δεν δινω κατι αλλο στη γατουλα μου, οπως μιλησαμε με τον κτηνιατρο ειναι πολυ δραστηρια για αυτο μας προτεινει να μην αλλαξουμε σε διατροφη για στειρωμενες γατες,.. μηπως να της εδινα και καμια κονσερβουλα ή τπτ αλλο γιατι βλεπω εσεις ολο και καμια λιχουδιά τις δινετε τις δικές σας αν ναι παρακαλω ποια μου προτεινεται
Αυτα τα ολιγα ευχαριστώ πολυ

καλημερα. αν δεν εχει παραπανισια κιλα οντως δεν χρειαζεται να παρεις light κλπ. αν εχει στειρωθει κοιτας μονο τα επιπεδα μαγνησιου και φωσφορου να μην ειναι πανω απο 0,1 και 1%(αν δεν κανω λαθος για το φωσφορο) αντιστοιχα.

η sanabelle εχει την adult που ειναι νοστιμη(την τρωνε πολυ ευκολα οι γατες) και εχει πολυ καλα συστατικα και ειναι μεσα στα ορια μαγνησιου και φωσφορου. κανε μια ερευνα διαδικτυακη να δεις τιμες, νομιζω ειναι πολυ καλη σε σχεση με αλλες grain free.

οσο για λιχουδιες εγω στον μικρο δινω σχεδον τα παντα απο ελαχιστο βεβαια γτ ειναι τερμα λιμαρης χαχαχαχαχαχα ο,τι δει να τρωω θελει να δοκιμασει οποτε αν δεν τον βλαπτει του δινω λιγακι για τη γευση.
κονσερβες πλεον παιρνω μονο οσες εχουν κανονικο κρεας μεσα που φαινεται, που τρωγεται ανετα κ απο ανθρωπο δλδ γιατι τα αλλα δεν τα εμπιστευομαι πια. επειδη εχω κ αρσενικο φροντιζω να δινω συχνα κονσερβακια, σχεδον 1-2 μερες ή πχ παιρνω μια μεγαλη(140-200 γρ) και τους τη δινω σε δοσεις.
απο μαρκες προτιμω applaws-schesir-stuzzy-bozita... αν ρωτησεις στο πετ σοπ ποιες εχουν κανονικο κρεας ή ψαρι μεσα, θα ξερουν. ειναι λιγο τσιμπημενες αλλα χαλαλι.
βεβαια βγαινουν καινουριες συνεχως οποτε ρωτας και δοκιμαζετε.

Αμα ειναι να της δινω κρεας γιατι να μην της το μαγειρευω και μαζι με το δικο μου αμα ειναι?απλα στης γατας δεν θα βαζω αλατι και μπαχαρικα.. και επισης κοτοπουλο ξερω κανει να τρωει τα υπόλοιπα κρεατα που τρωμε εμεις? Χοιρινο μοσχαρι κουνελι λαγος ψαρια μιλάω παντα για ολοκληρα κομματια και οχι πολτους του εμποριου ( σαλαμια ζαμπονια κτλ

Αμα ειναι να της δινω κρεας γιατι να μην της το μαγειρευω και μαζι με το δικο μου αμα ειναι?απλα στης γατας δεν θα βαζω αλατι και μπαχαρικα.. και επισης κοτοπουλο ξερω κανει να τρωει τα υπόλοιπα κρεατα που τρωμε εμεις? Χοιρινο μοσχαρι κουνελι λαγος ψαρια μιλάω παντα για ολοκληρα κομματια και οχι πολτους του εμποριου ( σαλαμια ζαμπονια κτλ

Αμα μπορείς να μαγειρεύεις κομμάτια κρέατος - όπως παίρνουμε για εμάς - χωρίς αλάτια, μπαχάρια κλπ. μια χαρά θα είναι και μάλιστα το ζουμί με το ζελέ του κρέατος που θα μένει θα το δίνεις μαζί.

Να ρωτησω κατι κανει να δινουμε μοσχαρισιο και χοιρινο μαγειρεμενο κρεας στις γατες;Eγω νομιζω οτι πιο ευπεπτο ειναι η γαλοπουλα,κοτοπουλο και κουνελι.Ειχα την εντυπωση οτι κοκκινο κρεας βραστο, τρωνε μονο οι σκυλοι,λαθος κανω;:hmm:

Να ρωτησω κατι κανει να δινουμε μοσχαρισιο και χοιρινο μαγειρεμενο κρεας στις γατες;Eγω νομιζω οτι πιο ευπεπτο ειναι η γαλοπουλα,κοτοπουλο και κουνελι.Ειχα την εντυπωση οτι κοκκινο κρεας βραστο, τρωνε μονο οι σκυλοι,λαθος κανω;:hmm:
Δεν ξέρω καθόλου αν κάνει ή όχι, το σίγουρο είναι πως στην φύση δεν θα μπορούσε μια γάτα να σκοτώσει μοσχάρι ή γουρούνι για να τα φάει... Πάντως εγώ στην μεγάλη μου που έτρωγε μόνο μαγειρευτό, έδινα.
Δεν γινόταν να τρώει συνέχεια το ίδιο και της έδινα απ' όλα, φτιαγμένα εννοείται με τον σωστό τρόπο και με τα κατάλληλα συμπληρώματα. Ολόκληρη διατριβή είχα κάνει για να μάθω να της μαγειρεύω σωστά... :/:

Καλημέρα! και εγώ πάντως θα έλεγα ότι εξαρτάται τη γάτα. Η μία γάτα μου το τρώει ή άλλη όχι. Αν το τρώει νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

οπως μιλησαμε με τον κτηνιατρο ειναι πολυ δραστηρια για αυτο μας προτεινει να μην αλλαξουμε σε διατροφη για στειρωμενες γατες,..

Εφόσον είναι μικρή ακόμα η γατούλα σου (6 μηνών αν κατάλαβα καλά) έχεις ακόμα χρόνο για να αλλάξεις σε τροφή για στειρωμένα, αλλά πρέπει να το κάνεις κάποια στιγμή. Εγώ θα πρότεινα σε 2-3 μήνες το αργότερο. Αν πάρεις equilibrio/sanabelle θα πρότεινα να προτιμήσεις τους κωδικούς που έχουν για στειρωμένες γάτες. Αν πας σε κάποια ολιστική (υποτίθεται ότι) κάνουν και για στειρωμένες. Πάντως σε καμία περίπτωση μην ταΐζεις τη γατούλα σου για πολύ καιρό ακόμα απλή τροφή ενώ είναι στειρωμένη. Χάσαμε πρόσφατα τον γάτο μας από μια τέτοια λανθασμένη επιλογή τροφής, λόγω φραγμένης ουρήθρας. Ναι στις θηλυκές συμβαίνει πιο σπάνια, αλλά συμβαίνει. Θέλει προσοχή.

Γιατι ειναι λιγο δυσκολο να φτιαξεις πληρη τροφη μονος σου. Υπαρχουν καποισ συστατικα πχ ταυρινη που χρειάζεται συγκεκριμενη διαδικασία για να την προσθεσεις.
Σαν λιχουδια ή συμπληρωματικα, φυσικα μπορεις να δίνεις.

ευχαριστω πηρα bosch sanabelle απο προχθες και σιγα σιγα θα την αλλαζω ανα 10 μερες ανα 1/3 με την παλια

αν ειναι να της δινεις κρεας ως βασικη τροφη, δεν αρκει, και κυριως το μαγειρευτο χωρις συμπληρωματα δεν ενδεικνυεται. Για λιχουδια δινε οτι θελεις. Εγω δινω απο ολα.

κανει.

Δεν ξέρω καθόλου αν κάνει ή όχι, το σίγουρο είναι πως στην φύση δεν θα μπορούσε μια γάτα να σκοτώσει μοσχάρι ή γουρούνι για να τα φάει... Πάντως εγώ στην μεγάλη μου που έτρωγε μόνο μαγειρευτό, έδινα.
Δεν γινόταν να τρώει συνέχεια το ίδιο και της έδινα απ' όλα, φτιαγμένα εννοείται με τον σωστό τρόπο και με τα κατάλληλα συμπληρώματα. Ολόκληρη διατριβή είχα κάνει για να μάθω να της μαγειρεύω σωστά... :/:

στην φυση τους δεν κυνηγανε, αλλα αν βρουν καποιο σκοτωμενο απο αλλα ζωα, δεν υπαρχει περιπτωση να μη το φανε. Εγω δινω απο ολα. Ωμα και μαγειρευτα.

Καλησπέρα.Κι εμείς μιά φορά την εβδομάδα τρώμε και κονσέρβα,την naturest για στειρωμένες και εννοείται πως όποτε μαγειρεύω κοτόπουλο για εμάς κρατάω 2 κομματάκια και τα βράζω με ελάχιστο λάδι για τους γάτους.Όσο για μαγειρευτά δικά μας,ο πρώτος μου γάτος(18 μηνών) τον οποίο βρήκαμε 20 ημερών δεν τα έχει αγγίξει ποτέ,δεν του αρέσει τίποτα και ο δεύτερος(10 μηνών) μέχρι και πριν απο 2 μήνες που ήταν αδέσποτος και του κατέβαζα διάφορα φαγητά τα τσάκιζε,ενώ τώρα που ζει μαζί μας πια,δεν τα πλησιάζει...

Καλησπέρα σε όλους τους γατογονείς.
Σήμερα ξεμείναμε από ξηρά τροφή(τρώμε τη sanabelle) και επισκέφτηκα για πρώτη φορά ένα νέο pet shop στη γειτονιά μου.Δεν είχε τη δική μας και μου πρότειναν τη LARA(για στειρωμένες) ως καλής ποιότητας.Την αγόρασα για να βγάλουμε το Σαβ/κο αλλά ειλικρινά δεν την έχω ξανακούσει.Ψάχνω για πληροφορίες και δυσκολεύομαι να βρω κάτι στο internet...Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με την τροφή αυτή,θα με βοηθούσε.Δεν γνωρίζω καν αν είναι super premium..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων:confused:

Δεν την έχω ακούσει τη συγκεκριμένη, αλλά σε μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτό

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.Με προβλημάτισε γιατί η τιμή της είναι χαμηλή αλλά τα συστατικά μου φαίνονται μια χαρά(περίμενα να διαβάσω για χρώστικές ουσίες κλπ).Ειδικά τα λιπαρά είναι χαμηλότερα και απ'αυτήν που αγοράζω τόσο καιρό.Θα το ψάξω αναλυτικότερα..

Δεν διάβασα όλο το άρθρο και ίσως επαναλάβω απόψεις άλλων μελών.
Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ την Roayal Canin και ποτέ μα ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα.Την συνέστησα σε πολλούς και κανείς δεν είχε παράπονο.Θέμα τύχης,τι να πω.Τουλάχιστον έχω το κεφάλι μου ήσυχο μέχρι στιγμής.Ακόμη και σε στειρωμένο γάτο έδινα κατά καιρούς τροφή για Περσικές,ή και άλλες ανάλογα την εποχή και πάλι δεν είχα πρόβλημα.Τις δίνω που λένε με κλειστά τα μάτια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back