τζερρυ
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τζερρυ
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Καλό είναι από τώρα να αρχίσεις να προσέχεις τη διατροφή του εφ'όσον ήδη έχει κρεμάσει η κοιλίτσα.Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερη (και ευκολότερη) η πρόληψη, παρά η δίαιτα αφού πλέον έχει πάρει περιττό βάρος.
Φυλλίτσα
Νεοφερμένο μέλος
), θέλω τη γνώμη σας! Η μόνη τροφή που έχει κάτσει καλά στη Λούνα μου είναι η RC Young Female και η Pro Plan Sterilised. Τι Acana δοκιμάσαμε, τι Natural Trainer, δεν της καθόταν και πολύ καλά. Ωστόσο ακόμα ψάχνομαι για μια καλύτερη τροφή και έχω βρει την Arden Grange Light. Ξέρετε τίποτα γι αυτή; Την έχει δοκιμάσει κανείς; Υποτίθεται πως είναι grain-free και τέλος πάντων καλύτερη από τις προηγούμενες που ανέφερα.(Βέβαια,σκέφτομαι να ξαναδοκιμάσω Acana τώρα που έχει μεγαλώσει κι άλλο,γιατί όταν την είχαμε ξαναδοκιμάσει δεν είχε κλείσει χρόνο.) Όποιος γνωρίζει κάτι,καλοδεχούμενη η άποψή του! 
Η acana αν δεν της άρεσε , γνώμη μου μην τη ξαναδοκιμάσεις .
Θα σου πρότεινα αυτή που δίνω στον δικό μου τωρα . Είναι πολύ γκουρμέ και του αρέσει πολύ .PRONATURE ,πάπια πορτοκάλι .
kat-cats
Διάσημο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
kat-cats
Διάσημο μέλος
Tην Pronature εδινα για χρονια στις γατες μου ειναι παρα πολυ καλη. Για την Sanabelle τη γνωμη εχετε ειναι καλη,ειναι σαν την Happy cat;
Η pronature είναι πραγματικά πολύ καλή. Για τη sanabelle έχω ακούσει καλά λόγια. Η Happy cat πρέπει να είναι πιο χαμηλή κατηγορία... ή κάνω λάθος...;;;

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

kat-cats
Διάσημο μέλος
Δεν ξερω ,γιατι παντα εδινα στις γατουλες μου ολιστικες τροφες.Ειδα την Sanabelle που εχει και για senior και θελω να παρω να την δοκιμασω θα την ανακατευω μαζι με την ολιστικη που τους δινω για να μην τρωει η Μινι μου πολυ πρωτεινη.![]()
Φλώρα κοίταξε δεν κάνει να ανακατεύεις τις τροφές. Αφενός όταν ανακατεύονται τα συστατικά δεν είναι σωστό γιατί είναι διαφορετικές σε σύσταση τροφές και αφετέρου δεν ξέρεις αν κάποια και ποια θα το πειράξει. Οπότε επέλεξε μια τροφή, αυτή που θεωρείς καλύτερη και μείνε σταθερά για ένα διάστημα εκεί. Μπορείς να κάνεις αλλαγή τροφής, σταδιακά και όχι συχνότερα από 2 φορές το χρόνο. Δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς. Η ρουτίνα τα ωφελεί.

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Κι όταν όλα δείχνουν οτι βαίνουν καλώς, αποφεύγω να πειραματίζομαι με αλλαγές

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Φλώρα κοίταξε δεν κάνει να ανακατεύεις τις τροφές. Αφενός όταν ανακατεύονται τα συστατικά δεν είναι σωστό γιατί είναι διαφορετικές σε σύσταση τροφές και αφετέρου δεν ξέρεις αν κάποια και ποια θα το πειράξει. Οπότε επέλεξε μια τροφή, αυτή που θεωρείς καλύτερη και μείνε σταθερά για ένα διάστημα εκεί. Μπορείς να κάνεις αλλαγή τροφής, σταδιακά και όχι συχνότερα από 2 φορές το χρόνο. Δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς. Η ρουτίνα τα ωφελεί.![]()
Οταν λες να μην αλλάζεις συχνότερα από 2 φορές το χρόνο εννοείς εταιρία ? Σε ρωτάω γιατί εγώ σκέφτομαι καθε 2 , 3 μηνες να του αλλάζω γεύση . Ας πούμε τωρα του πήρα πάλι pronature πάπια πορτοκάλι και όταν τελειωσει θα του παρω ψάρι με καστανό ρύζι που έχει λιγότερη πρωτείνη και το καλοκαιρι που θα έχει ζέστη γαλοπούλα με βατόμουρα που έχει και λιγότερο λίπος .
kat-cats
Διάσημο μέλος
Δηλαδη δεν μπορω να τους δινω μεσα στη μερα δυο διαφορετικες τροφες και κονσερβα,αυτο εννοω ανακατεμα,οχι να βαλω την μια στην αλλη.Να τους δωσω το πρωι ας πουμε Αcana το μεσημερι κονσερβα και το βραδυ Sanabelle;Θα τους κανει κακο;
Καλημέρα!!

μα γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο; δεν έχεις λόγο. Και στην περίπτωση που εμφανίσει κάποιο πρόβλημα, είτε στα έντερα, είτε αλλεργία δεν θα ξέρεις καθόλου τι συμβαίνει. Ασε που μπορεί να σταματήσει να τρώει και τη μία και την άλλη. Αφού βλέπεις ότι τρώει και τις δυο και του ταιριάζουν, θα πρότεινα να δίνεις κάποιους μήνες τη μία, κάποιους μήνες την άλλη οπότε να έχει ποικιλία και να μην βαριέται. Οσο για την κονσέρβα θα σου πρότεινα να δίνεις είτε μια φορά την εβδομάδα οπότε να έχει κάτι να προσμένει, είτε λίγο το πρωί π.χ. μια κουταλίτσα του γλυκού και μία το απόγευμα. Νομίζω πως έτσι θα τον κρατάς σε πιο καλή φόρμα, θα έχει να περιμένει και το κάτι τις του.
Οταν λες να μην αλλάζεις συχνότερα από 2 φορές το χρόνο εννοείς εταιρία ? Σε ρωτάω γιατί εγώ σκέφτομαι καθε 2 , 3 μηνες να του αλλάζω γεύση . Ας πούμε τωρα του πήρα πάλι pronature πάπια πορτοκάλι και όταν τελειωσει θα του παρω ψάρι με καστανό ρύζι που έχει λιγότερη πρωτείνη και το καλοκαιρι που θα έχει ζέστη γαλοπούλα με βατόμουρα που έχει και λιγότερο λίπος .
Εγώ όταν πρόκειται για την ίδια εταιρία αλλάζω γεύσεις. Πιστεύω πως εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν κάνω ούτε μετάβαση από τη μία γεύση στην άλλη. Οταν πρόκειται όμως για διαφορετικές εταιρίες θέλει προσοχή.
Παιδιά γενικά νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να αναμιγνύουμε τις τροφές. Κατ' αρχήν μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Και επειδή αυτό δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει καλό είναι να έχουμε σταθερή εικόνα για την διατροφή του, ώστε να αντιδράσουμε ανάλογα.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι για ποιο λόγο να αναμιγνύουμε τροφές διαφορετικής σύστασης, ποιότητας κλπ. Δεν έχει νόημα....
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Φυλλίτσα
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα , Φυλλίτσα ! Λοιπόν την arden grange light την δοκίμασα στο γάτο μου συνδυαστικά με την canagan . Kαι οι δύο grain free. Του αρεσε ,θεωρειται αξιοπρεπης τροφή , όμως κάποια συστατικά της , ψιλά γράμματα , δεν μου φάνηκαν και τόσο αθώα . Ο λόγος που του την έκοψα ήταν γιατί δεν υπήρχε λόγος να τρώει light τροφή . Πιστεύεις ότι συντρέχει λόγος για το δικό σου γατάκι ?? Απλά μετά την στείρωσή του πειραματίστηκα πολύ γιατί έπαθα μία φοβία , μπας και μου παχύνει ...Αναζήτησε μία τροφή καλή αλλά όχι light aν δεν εχει ξεφύγει πολύ η σιλουέτα της .
Η acana αν δεν της άρεσε , γνώμη μου μην τη ξαναδοκιμάσεις .
Θα σου πρότεινα αυτή που δίνω στον δικό μου τωρα . Είναι πολύ γκουρμέ και του αρέσει πολύ .PRONATURE ,πάπια πορτοκάλι .
Καλησπέρα!
Κι εγώ το σκέφτηκα να ξαναδοκιμάσω την Acana! Ίσως να μην της είχε κάτσει καλά γιατί ήταν και μικρό! Δεν είχε κλείσει καν χρόνο. Απλώς είδα την light της arden γιατί αν δεις στην περιγραφή λέει '' για γάτες που έχουν τάση στην παχυσαρκία,όπως στειρωμένες...'' Κι εμένα τα ψιλά της γράμματα δεν μου πολυάρεσαν,γενικά είμαι στο ψάξιμο για κάτι καλό! Η pronature τώρα που την είδα φαίνεται πολύ καλή! Αλλά άαααντε να τη βρω στη Σάμο...
kat-cats
Διάσημο μέλος
Εγω εχω προβλημα οτι αλλαζουν στη ξηρη τροφη πιατα δηλ,τα μικρα τρωνε της μεγαλης και η μεγαλη των μικρων για αυτο πηρα μια ολιστκη για να ειναι κοινη και για τα τρια αλλα επειδη η Μινι μου ειναι 10 χρονων δεν θελω να της δινω συνεχεια πολυ πρωτεινη για αυτο σκεφτηκα να τις δινω και μια για την ηλικια της ,βεβαια και τοσο καιρο προτου φερω τα μικρα στο σπιτι ετρωγαν μαζι με την Νταιζουλα μου ξηρη τροφη για senior της Pronature γιατι ηταν κοντα στην ηλικια.Τωρα με τα μικρα αλλαξε το προγραμμα αυτα ειναι 8 μηνων πρεπει να τρωνε πρωτεινη γιατι ειναι στην αναπτυξη .
Α μάλιστα τώρα κατάλαβα....όπως και να χει όμως δεν ξέρεις και πάλι ποιο τρώει τι....δύσκολο αυτό σε καταλαβαίνω.... Πιστεύεις πως θα μπορούσες να τα "αναγκάσεις" να τρώνε σε ώρες που βρίσκεσαι εκεί εσύ; γιατί αυτό θα σου έλυνε το θέμα της διατροφής τους.
Καλησπέρα!Κι εγώ το σκέφτηκα να ξαναδοκιμάσω την Acana! Ίσως να μην της είχε κάτσει καλά γιατί ήταν και μικρό! Δεν είχε κλείσει καν χρόνο. Απλώς είδα την light της arden γιατί αν δεις στην περιγραφή λέει '' για γάτες που έχουν τάση στην παχυσαρκία,όπως στειρωμένες...'' Κι εμένα τα ψιλά της γράμματα δεν μου πολυάρεσαν,γενικά είμαι στο ψάξιμο για κάτι καλό! Η pronature τώρα που την είδα φαίνεται πολύ καλή! Αλλά άαααντε να τη βρω στη Σάμο...
![]()
Θα μπορούσες ίσως να παραγγείλεις και να σου στείλουν από κάποιο pet μεγάλο εδώ στην Αθήνα. Για δες το λίγο γιατί είναι κρίμα να δίνεις πολλά λεφτά χωρίς λόγο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool