L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Kαι να ρωτήσω ρε παιδιά, αυτές οι λιχουδιές είναι "αθώες" όσον αφορά την υγιεινή διατροφή αλλά και θερμιδικά;![]()
εφοσον δε γινεται καταχρηση νομιζω πως ναι (κτηνιατρο δεν ρωτησα παντως). καποια ειναι σαν κροκετες και μπορεις πχ να δωσεις μια για επιβραβευση μετα το χτενισμα ή μετα απο το παιχνιδι, μπορεις γενικα να τις χρησιμοποιεις για εκπαιδευση-επιβραβευση. φανταζομαι οτι δεν ειναι ολες το ιδιο ποιοτικα αλλα δεν ξερω να σου πω καποια που να ειναι καλη γενικα δοκιμες κανω κι εγω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Kαι να ρωτήσω ρε παιδιά, αυτές οι λιχουδιές είναι "αθώες" όσον αφορά την υγιεινή διατροφή αλλά και θερμιδικά;![]()
'Αθώες" Θεωρούνται, απλά εάν θυμάμαι καλά πρέπει να δίνεις με μέτρο, δηλαδή την ημέρα θέλει συγκεκριμένα γραμμάρια ή όχι πάνω από 4-5 κροκέτες(ανάλογα την ηλικία - ήταν αρκετά μικρή όταν τα είχαμε αγοράσει) !
Είχα ρωτήσει το petshop και μας είχε προτείνει μία εταιρία που δεν τη θυμάμαι καθόλου ΄τωρα... Πάντως μια λιχουδιά που τιμάει η μικρή για επιβράβευση είναι το βρασμένο κοτοπουλάκι! Εκεί που έκλαιγε όταν τη φέρναμε σπίτι από την κτηνίατρο , μόλις της το έδωσα ... "στάνιαρε"!!!

Πάντως μόλις η νονά μας τις φέρει δώρο , θα σας πω ποια πέρνουμε να πείτε γνώμες και να τη δοκιμάσετε άμα θέλετε!!

Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

anna 21
Δραστήριο μέλος
Έχω και εγώ ένα γατάκι το οποίο θα το στειρώσω σε 2 μήνες και ψάχνω από τώρα τι ξηρά τροφή θα του δίνω.
Μέχρι στιγμής του δίνω Applaws Kitten με την οποία είμαι ευχαριστημένη, όπως και ο γατόυλης μου. Δυστυχώς η Applaws δεν έχει σειρά για στειρωμένους γάτους, αν και έχω διαβάσει ότι κάνει και για στειρωμένους. Στο συγκεκριμένο post αναφέρεται συχνά η Royal Canin για την οποία όμως έχω διαβάσει και κάποια αρνητικά σχόλεια. Τελικά ποια τροφή προτείνετε για στειρωμένους γάτους, που να είναι επιπέδου της Applaws σε ποιότητα;
Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεία σας!
Έχω και εγώ ένα γατάκι το οποίο θα το στειρώσω σε 2 μήνες και ψάχνω από τώρα τι ξηρά τροφή θα του δίνω.
Μέχρι στιγμής του δίνω Applaws Kitten με την οποία είμαι ευχαριστημένη, όπως και ο γατόυλης μου. Δυστυχώς η Applaws δεν έχει σειρά για στειρωμένους γάτους, αν και έχω διαβάσει ότι κάνει και για στειρωμένους. Στο συγκεκριμένο post αναφέρεται συχνά η Royal Canin για την οποία όμως έχω διαβάσει και κάποια αρνητικά σχόλεια. Τελικά ποια τροφή προτείνετε για στειρωμένους γάτους, που να είναι επιπέδου της Applaws σε ποιότητα;
Καλησπέρα!
Μέχρι σήμερα εγώ στον μικρό δίνω την Royal Canin Young Male Neutered. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την τροφή αυτή σε όλα εκτός από ένα πράγμα, ότι φαινομενικά δεν δημιουργούσε αίσθηση κορεσμού στο γατάκι, δηλαδή φαινόταν σαν να πεινάει συνεχώς, ακόμα και μόλις είχε φάει.
Μιλώντας με κάποιους ιδιοκτήτες pet shop καθώς και με τον κτηνίατρο μου με συμβούλεψαν να του συνεχίσω αυτή την τροφή και απλά να του αυξήσω ελαφρά την δόση τώρα που είναι ακόμα μικρός και άρα πολύ κινητικός, και αν δω να παίρνει βάρος τότε να του την μειώσω πάλι.
Απ' όταν του την αύξησα (εδώ και 20 μέρες περίπου) δείχνει πολύ πιο ικανοποιημένος, και επίσης δεν έχει πάρει καθόλου βάρος, τον τσεκάρω με ζυγαριά.
Από 'κει και πέρα εγώ ήθελα να δοκιμάσω και Hills ή Applaws γιατί έχω διαβάσει τα καλύτερα εδώ μέσα.
Τηλεφώνησα λοιπόν σήμερα στο pet4u που έχει και τις 3 αυτές τροφές και της εξήγησα την περίπτωση και ότι ήθελα να δοκιμάσω κάποια από τις άλλες τροφές, και η απάντησή της ήταν ότι αφού δεν αντιμετωπίζω θέμα με την RC θα με συμβούλευε να συνεχίσω με αυτή καθώς θεωρείται κορυφαία, και να μην πάω σε μία σειρά η οποία δεν έχει εξειδικευμένη τροφή για στειρωμένα.
Οπότε παίρνοντας και αυτή την απάντηση νομίζω ότι πλέον θα μείνω μόνιμα στην RC, ειδικά από τη στιγμή που ο μικρός φαίνεται ικανοποιημένος πλέον!
Α! Εάν αποφασίσεις να γυρίσεις σε RC όταν τον στειρώσεις, εμένα με την αλλαγή τροφής είχε δυσκοίλια. Η λύση ήταν σε ένα από τα 2 ημερήσια γεύματά του να του βάζω και λίγη υγρή τροφή ανακατεμένη με την ξηρά, μειώνοντας του ελάχιστα την ποσότητα της ξηράς. Αυτό στο λέω σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις το ίδιο πρόβλημα.
Θα ξεκινήσω τότε με RC και θα δούμε τις αντιδράσεις.
Πάντως και τώρα του δίνω κάθε μέρα μισή κονσέρβα ώς επιδόρπιο.
Τώρα δεν του ζυγίζω την τροφή, τη δίνω με το μάτι. Έτσι και αλλιώς δεν τρώει λέμαργα, αυτό είναι το καλό με την Applaws - πάντα χορταίνει!
Όταν τον στειρώσω μάλλον θα πρέπει να προσέχω τη δοσολογία.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
για αστείρωτα, καθότι ήταν μόλις 6 μηνών και αναπτυσσόταν ακόμα και μετά να πάω σε τροφή για στειρωμένα.
'Οταν λοιπόν πέρασε ο πρώτος μήνας, άρχισα το ένα μέρος της ξηράς τροφής να είναι για στειρωμένα και το άλλο συνέχισα για αστείρωτα την ίδια μάρκα, έτσι ώστε η μετάβαση να γίνει σταδιακά. Όμως τώρα που πλησιάζει ο δεύτερος μήνας μετά την επέμβαση, είδα οτι η μικρά άρχισε να παίρνει βάρος και πριν μου αρχίσει να παχαίνει ανεξέλεγκτα, συνεχίζω αποκλειστικά πλέον με Royal Canning Kitten Sterilized.
Κι εδώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πείτε, άραγε θα μπορούσε παράλληλα ένα της γεύμα της ημέρας να είναι με κροκέτες της Acana
ή της Orijen? (ολιστικές τροφές). Το ρωτάω επειδή έχουν περισσότερη πρωτεϊνη και παράλληλα δεν παχαίνουν από τη μια,
κι απ'την άλλη σκέφτομαι οτι η μονοφαγία ίσως δεν είναι και ό,τι καλύτερο (της δίνω και μισή κονσέρβα applaws η gourme diamant καθημερινά).
Να το δοκιμάσω ή διακινδυνεύω να χαλάσω το πεπτικό της σύστημα?

(σημειωτέον οτι είχε δοκιμάσει την Acana πολύ πριν τη στειρώσω και μια χαρά την είχε ανεχτεί, αλλά η κτηνίατρος τότε μου είχε συστήσει να μην
την τρέφω αποκλειστικά με Acana, αλλά μόνο ως συμπλήρωμα, δεν ξέρω γιατί)
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μηπως να ρωτουσες παλι την κτηνιατρο, ομως δεν μπορω να καταλαβω γιατι ηθελε την Acana μονο για συμπληρωμα, τοσα και τοσα γατια τρεφονται αποκλειστικα με αυτην και ειναι μια χαρα και οι γονεις τους το ιδιο. Τα δικα μου τα βλαμμενα δεν την θελουν γι' αυτο και συνεχιζουμε τοσα χρονια την Royal Canin, την οποια και θα ειχα αλλαξει απο καιρο αλλα τι να τα κανω.![]()
Βάσω αν δεν σε κουράζω θα ήθελα να μου πεις τους λόγους που θα ήθελες να αλλάξεις την Royal Canin. Έχεις κάποια κακή εμπειρία ή κάτι παρόμοιο? Αυτή του δίνω και εγώ και αν συντρέχουν λόγοι να την αλλάξω θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά...
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μηπως να ρωτουσες παλι την κτηνιατρο, ομως δεν μπορω να καταλαβω γιατι ηθελε την Acana μονο για συμπληρωμα, τοσα και τοσα γατια τρεφονται αποκλειστικα με αυτην και ειναι μια χαρα και οι γονεις τους το ιδιο. Τα δικα μου τα βλαμμενα δεν την θελουν γι' αυτο και συνεχιζουμε τοσα χρονια την Royal Canin, την οποια και θα ειχα αλλαξει απο καιρο αλλα τι να τα κανω.![]()
Σίγουρα θα τη ρωτήσω την επόμενη φορά που θα πάω, αλλά μέχρι τότε το ζήτημα είναι αν πειράζει που θα διατρέφεται με
2 διαφορετικά είδη κροκέτας. Μπορεί να μην είναι Acana, μπορεί να δοκιμάσω παράλληλα και Origen που από σχόλια που έχω διαβάσει εδώ είναι λίγο πιο "ελαφριά" και το ίδιο υγειινή.
Αυτό που καταλαβαίνω πάντως είναι οτι το κάθε γατί είναι ξεχωριστή περίπτωση και μπορεί ένα να του αρέσει και να το ωφελεί η μια τροφή, ενώ το άλλο να μη τη θέλει ούτε να τη βλέπει ή/και να το βλάπτει.
Πάντως με την Royal Canning μια χαρά είναι και το τρίχωμά της μεταξένιο, αλλά και τα δικά σου Βάσω μου τόσα χρόνια μια χαρά είναι, γιατί άραγε να θέλεις να την αλλάξεις?

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Γιατι η Royal Canin κανει πειραματα με ζωα, δυστυχως.Σίγουρα θα τη ρωτήσω την επόμενη φορά που θα πάω, αλλά μέχρι τότε το ζήτημα είναι αν πειράζει που θα διατρέφεται με
2 διαφορετικά είδη κροκέτας. Μπορεί να μην είναι Acana, μπορεί να δοκιμάσω παράλληλα και Origen που από σχόλια που έχω διαβάσει εδώ είναι λίγο πιο "ελαφριά" και το ίδιο υγειινή.
Αυτό που καταλαβαίνω πάντως είναι οτι το κάθε γατί είναι ξεχωριστή περίπτωση και μπορεί ένα να του αρέσει και να το ωφελεί η μια τροφή, ενώ το άλλο να μη τη θέλει ούτε να τη βλέπει ή/και να το βλάπτει.
Πάντως με την Royal Canning μια χαρά είναι και το τρίχωμά της μεταξένιο, αλλά και τα δικά σου Βάσω μου τόσα χρόνια μια χαρά είναι, γιατί άραγε να θέλεις να την αλλάξεις?![]()

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η ρουαγιαλ,και αλλες τροφες παρομοιου τυπου,χρησιμοποιουν παρα πολλα βελτιωτικα γευσεις,οπως επισης και χημικα συνρτηρητικα,βλεπε BHA,BHT,αν τα θυμαμαι σωστα,που ενοχοποιουνται γιαν καρκινογενεσεις,χωρια και τα grains που περιεχουν.
H ακανα οχι μονο ειναι πληρες τροφη,αλλα χωρις grains,χωρις βελτιωτικα ,χωρις χημικα συντηρητικα,με καθαρη πρωτεινη κλπ.
Μηπως η κτηνιατρος απλα δεν φερνει την ακανα,και σου προωθει αυτες που εχει;Για σκεψου και αυτο.

lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Εκτος απο αυτο που λεει η Βασω μας.
Η ρουαγιαλ,και αλλες τροφες παρομοιου τυπου,χρησιμοποιουν παρα πολλα βελτιωτικα γευσεις,οπως επισης και χημικα συνρτηρητικα,βλεπε BHA,BHT,αν τα θυμαμαι σωστα,που ενοχοποιουνται γιαν καρκινογενεσεις,χωρια και τα grains που περιεχουν.
H ακανα οχι μονο ειναι πληρες τροφη,αλλα χωρις grains,χωρις βελτιωτικα ,χωρις χημικα συντηρητικα,με καθαρη πρωτεινη κλπ.
Μηπως η κτηνιατρος απλα δεν φερνει την ακανα,και σου προωθει αυτες που εχει;Για σκεψου και αυτο.![]()
Όχι, Έφη μου, το τελευταίο δεν παίζει καν, διότι δεν πουλάει τροφές. Τις αγοράζω από pet store που μεν μου έχει συστήσει η ίδια, αλλά έχει και Acana και Origen και RC και απ΄όλες.
Για τα χημικά και τα συντηρητικά που λες, το έχω διαβάσει εδώ στο σχετικό θέμα, αλλά από τη μια βλέπω γατιά που μακροημερεύουν τρώγοντας αυτές τις τροφές (δεν μιλάω βέβαια για friskies κλπ), και από την άλλη, σε ό,τι αφορά
τις ολιστικές λεγόμενες, οι απόψεις διίστανται. Είναι καλό να τρώει καθαρή πρωτεϊνη?
Λ.χ. για τα αρσενικά κυρίως, έχουν κατηγορηθεί (όχι η συγκεκριμένη μάρκα) οτι επιβαρύνου τα νεφρά.
Πάντως, έτσι κι αλλιώς εγώ θα πάω να την αγοράσω, ή Acana ή Orijen και θα δούμε

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν εχει μονο πρωτεινη,εχει και λαχανικα και διαφορα αλλα,αλλα σημασια εχει η πρωτη υλη,οπως επισης και οτι η πρωτεινη που εχει ειναι ζωικης προελευσης και οχι φυτικης,κατι που ειναι πολυ σημαντικο.Απο οτι μου εχει πει ο κτηνιατρος μου,η φυτικη ειναι αυτη που κουραζει τα νεφρα.
Για τον δικο μου γιατρο,αλλα και για αυτον που εχουμε στην πατρα,η ακανα ειναι κορυφαια και δεν συγκρινεται με τις υπολοιπες παντως.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η ακανα εχει ελαχιστα παραπανω ποσοστο πρωτεινης απο την ρουαγιαλ και χιλς.
Δεν εχει μονο πρωτεινη,εχει και λαχανικα και διαφορα αλλα,αλλα σημασια εχει η πρωτη υλη,οπως επισης και οτι η πρωτεινη που εχει ειναι ζωικης προελευσης και οχι φυτικης,κατι που ειναι πολυ σημαντικο.Απο οτι μου εχει πει ο κτηνιατρος μου,η φυτικη ειναι αυτη που κουραζει τα νεφρα.
Για τον δικο μου γιατρο,αλλα και για αυτον που εχουμε στην πατρα,η ακανα ειναι κορυφαια και δεν συγκρινεται με τις υπολοιπες παντως.![]()
Ευτυχώς που την έχει δοκιμάσει και την τρώει μια χαρά την Acana, γιατί άλλα δεν τη δέχονται τόσο ευχάριστα.
Δεν ήξερα οτι περιέχει και λαχανικά, ούτε οτι η πρωτεϊνη της είναι καθαρά ζωικής προέλευσης.
Ευχαριστώ μου το είπες Έφη μου και θα πάω να την προμηθευτώ και πάλι, τώρα μάλιστα που έχει φτάσει στην κατάλληλη ηλικία

γιατί όταν ήταν μικρότερη/μωρό μου είχαν συστήσει να περιμένω λιγάκι μη της πέσει βαριά στα έντερα, άσχετα αν εγώ της έδινα
μετά φόβου και δεν την είχε πειράξει ομολογώ.
anna 21
Δραστήριο μέλος

Βασω ως προς τα πειραματα παντως, ολες οι εταιριες κανουν δυστυχως εκτος αν ανηκουν σε αυτες που εχουν το ειδικο σημα με το κουνελακι. οι orijen-acana εχουν τετοιο σημα/ εχουν δεσμευτει οτι δεν κανουν?
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Πριν μερικους μηνες δοκιμασα να τους δωσω Acana που δεν την ετρωγε η γατουλα μιας φιλης και κατεληξε η τροφη να παει στα αδεσποτα που την τιμησαν δεοντως μπορω να πω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool