Akasha
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα κάθεται δίπλα μου και κοιμάται ευτυχισμένη! 
Πραγματικά Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Greg House
Νεοφερμένο μέλος
Guest User 74802
Επισκέπτης

Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν παρεις την αντιστοιχη νομιζω είσαι καλυμμένη! Οι κτηνίατροι τις έχουν αυτές!
Να ρωτήσω τώρα εγώ κάτι άλλο?? Το έχω ξαναρωτήσει νομίζω ή αν όχι εγώ σίγουρα έχει γραφτεί!!! ..Απλά βαριέμαι να ψάχνω..

Λοιπόν , από ότι έχω πάρει πρέφα η RC sterilised , δεν μου χορταινει τη γατα αλλα τη φουσκωνει.
Να δοκιμάσω άλλη τροφή??
Ελεγα μπας και δοκιμαζα orijen / applaws / acana / earthborn?
τι λέτε οι πιο έμπειροι?
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος

Και το βάρος τους είναι φυσιολογικό και το τρίχωμά τους λάμπει και την τρώνε με όρεξη πάντα.

Garfieldakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε γενικές γραμμές μου είπαν το ίδιο πράγμα, ότι η RC είναι κορυφαίας ποιότητας τροφή και δεν συμφωνούν να την αλλάξω, παρά να αυξήσω ελάχιστα την ποσότητα που του δίνω και να δω αντιδράσεις. Αν δω ότι παίρνει βάρος να την ξαναμειώσω.
Έτσι και έκανα, την αύξησα κατά μία γραμμή ανά γεύμα (χρησιμοποιώ δοσομετριτή RC) και από τότε ο μικρός είναι υπέρχορτάτος και υπέρευχαριστημένος. Επίσης δεν έχει πάρει καθόλου βάρος και έχουν περάσει 2 μήνες απ' όταν την αύξησα.
Προσωπικά μετά από αυτή την εξέλιξη δεν σκοπεύω να του αλλάξω τροφή, γιατί και του αρέσει πάρα πολύ και δεν θέλω να τον βάζω σε αλλαγές και τα σχετικά.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Της την έχω αυξήσει την ποσότητα και έχει παχύνει!
Χμμμ.... Ισως να κάνω το άλλο, να της δίνω το πρωί φακελάκι και το βράδυ ξηρά τροφή. Εχω παρατηρησει με τα φακελακια RC πως χορταίνει.
Σαν διατροφική συνήθεια θα της κάνει καλό έ?? Εννοώ θα παίρνει όλες τις βιταμίνες και τα απαραίτητα στοιχεία αμα το κάνω έτσι ή όχι?
Αν κι εγώ δεν αντιμετωπίζω μέχρι στιγμής τέτοιο πρόβλημα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι λένε τα φακελάκια πάνω; Εϊναι πλήρης τροφή; Δεν θυμάμαι... Κοίταξε μόνο μην καλομάθει και δεν τρώει την ξηρά μετά!Αν κι εγώ δεν αντιμετωπίζω μέχρι στιγμής τέτοιο πρόβλημα.

Δεν ξέρω...
Δεν έβγαλα άκρη με το σακουλάκι, στο ιντερνετ που κοίταξα πάντως λέει πλήρης τροφή!
Οπότε τι να κάνω? Να της δίνω το μεσημέρι υγρή τροφή και το απόγευμα ξηρά?
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Εμένα μέχρι στιγμής τρώει Applaws, αλλά όταν τον στειρώσω δεν ξέρω αν κάνει να συνεχίσω να τη δίνω. Πάντως είμαστε (όλοι) πολύ ευχαριστημένοι με την Applaws και δεν θα ήθελα να την αλλάξω. Ξέρετε μήπως αν μπορώ να του δίνω 2 ειδών ξηράς τροφής;
Φυσικά και μπορείς να συνεχίσεις να τη δίνεις και μετά τη στείρωση. Είναι πολύ σημαντικό για ένα στειρωμένο αρσενικό γατάκι να τρέφεται με υγρή τροφή γιατί του παρέχει την μεγαλύτερη άμυνα ενάντια στις ασθένειες του ουροποιητικού: το νερό

Γι' αυτό και δεν θα δεις υγρή τροφή να έχει διαφορετική σειρά για στειρωμένα.
Γιατί να δίνεις 2 ειδών ξηράς τροφής όμως; Καταρχήν σε ποιες αναφέρεσαι;

Δεν ξέρω...
Δεν έβγαλα άκρη με το σακουλάκι, στο ιντερνετ που κοίταξα πάντως λέει πλήρης τροφή!
Οπότε τι να κάνω? Να της δίνω το μεσημέρι υγρή τροφή και το απόγευμα ξηρά?
Απ' ό,τι θυμάμαι οι συσκευασίες της ξηράς έχουν 2 δοσολογίες: Μία αποκλειστικά για ξηρά τροφή και μία σε συνδυασμό ξηράς+υγρής. Ακολούθησε αυτές τις οδηγίες. Αν και πάλι δεν είσαι πολύ σίγουρη, τότε ρώτα τον κτηνίατρο!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Εννοώ ξηρά τροφή της Applaws και RC για στειρωμένους γάτους. Όσον αφορά υγρή τροφή του δίνω και τώρα και θα συνεχίσω να δίνω. (Απαντάω στην Selina Kyle)
Ναι αγαπούλα μου, φυσικά και μπορείς

Αυτό κάνουν οι περισσότεροι. Δίνουν συνδυασμό ξηράς και υγρής (οσο αντέχει η τσέπη του καθενός γιατί η τιμή της υγρής τροφής είναι και λίγο τσουχτερή. Άλλοι πάλι δίνουν και μαγειρευτό κάποιες φορές.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Αν λοιπόν ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι καλύτερα να δίνεις RC για στειρωμένα σε ξηρά τροφή και Applaws υγρή.
Αλλά ψάξε το λίγο με την Applaws, ίσως η σειρά τους της ξηράς κάνει και για στειρωμένα, όπως συμβαίνει με την Acana πχ
Αν κατάλαβα καλά και η Applaws δεν έχει σειρά για στειρωμένα (ξηρά τροφή) τότε θα πρέπει να δίνεις μια για στειρωμένα.
Αν λοιπόν ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι καλύτερα να δίνεις RC για στειρωμένα σε ξηρά τροφή και Applaws υγρή.
Αλλά ψάξε το λίγο με την Applaws, ίσως η σειρά τους της ξηράς κάνει και για στειρωμένα, όπως συμβαίνει με την Acana πχ
Το έχω ψάξει και δυστυχώς δεν βγάζει τέτοια σειρά
Νόμιζα ότι ούτε η Acana βγάζει, θα το ψάξω.... Σ'ευχαριστώ
spica
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool