Τροφή για στειρωμένες γάτες

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον! Λοιπόν μίλησα με τον κτηνίατρο και θα έρθει να τη δει αύριο να συζητησουμε και το θέμα της διατροφής. :) Τώρα κάθεται δίπλα μου και κοιμάται ευτυχισμένη! :baby::baby:
Πραγματικά Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να εισαι καλα και εσυ και η μικρουλα σου και καποια στιγμη να μας την γνωρισεις με καποιες φωτογραφιες να την θαυμασουμε κι εμεις.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο ο,τι γνωριζω οι τροφες για στειρωμενες γατες εχουν χαμηλη ποσοτητα μαγνησιου ,γιατι με την στειρωση παυει να αναπτυσσεται το ουροποιητικο,ισως και να συρικνωθει ελαφρως. Οποτε ,για να μην υπαρξει προβλημα υπερβολικης κατακρατησης οξυτητας κλπ και παραιτερω ,βλαβη στα νεφρα ,ειναι οι τροφες ειδικες για στειρωμενες γατες. Παντως εφοσων λες οτι ειναι 3 χρονια στειρωμενη ,μου φαινεται απιθανο να ειχε παθει νεφρικη ανεπαρκεια και μαλιστα χωρις να φαινεται...

Καλησπέρα. Η γάτα μου τώρα είναι ενός έτους. Μέχρι τώρα της έπαιρνα τη r.c. kitten sterilised και ζει μόνο μέσα στο διαμέρισμα. Είδα ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι κροκέτας. Οπότε πρέπει να περάσω στη r.c. sterilised ή r.c. indoor ή r.c. petit control sterilised ή r.c. neuterd young female; Είναι λίγο μπέρδεμα...:hmm:

Εγώ να σου πω παίρνω την sterilised female, μιας και είμαστε κοριτσακια νταβραντιζμενα!!! Και η δική μας στο σπίτι μένει, δεν βγαίνει καθόλου
Αν παρεις την αντιστοιχη νομιζω είσαι καλυμμένη! Οι κτηνίατροι τις έχουν αυτές!

Να ρωτήσω τώρα εγώ κάτι άλλο?? Το έχω ξαναρωτήσει νομίζω ή αν όχι εγώ σίγουρα έχει γραφτεί!!! ..Απλά βαριέμαι να ψάχνω..:redface::D

Λοιπόν , από ότι έχω πάρει πρέφα η RC sterilised , δεν μου χορταινει τη γατα αλλα τη φουσκωνει.
Να δοκιμάσω άλλη τροφή??

Ελεγα μπας και δοκιμαζα orijen / applaws / acana / earthborn?

τι λέτε οι πιο έμπειροι?

Τελευταία επεξεργασία:
Εμείς με την Acana είμαστε μια χαρά. :)
Και το βάρος τους είναι φυσιολογικό και το τρίχωμά τους λάμπει και την τρώνε με όρεξη πάντα. ;)

Είχα παρόμοιο θέμα με την RC Sterilized, και μίλησα με 3 κτηνίατρους (οι 2 δεν πουλάνε καν τροφές οπότε δεν είχαν λόγο να προωθήσουν μία συγκεκριμένη) και μία υπεύθυνη από μεγάλο pet shop.
Σε γενικές γραμμές μου είπαν το ίδιο πράγμα, ότι η RC είναι κορυφαίας ποιότητας τροφή και δεν συμφωνούν να την αλλάξω, παρά να αυξήσω ελάχιστα την ποσότητα που του δίνω και να δω αντιδράσεις. Αν δω ότι παίρνει βάρος να την ξαναμειώσω.
Έτσι και έκανα, την αύξησα κατά μία γραμμή ανά γεύμα (χρησιμοποιώ δοσομετριτή RC) και από τότε ο μικρός είναι υπέρχορτάτος και υπέρευχαριστημένος. Επίσης δεν έχει πάρει καθόλου βάρος και έχουν περάσει 2 μήνες απ' όταν την αύξησα.
Προσωπικά μετά από αυτή την εξέλιξη δεν σκοπεύω να του αλλάξω τροφή, γιατί και του αρέσει πάρα πολύ και δεν θέλω να τον βάζω σε αλλαγές και τα σχετικά.

Η αλήθεια είναι πως το γαστρεντερικό της γάτας είναι ιδιαίτερα περίπλοκο, κατά τα λεγόμενα της κτηνιάτρου μας. Εγώ είχα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (δεν χόρταιναν με RC kitten sterilized) και δοκίμασα να τους δώσω acana. Η οποία όμως δεν τους ξετρέλαινε και τους έκανε και διάρροια τελικά. Τώρα προσπαθώ να τα στρώσω με κλινική δίαιτα και να τους δώσω σταδιακά πάλι RC kitten sterilized και η Μίσι ακόμη ταλαιπωρείται από "ημιδιάρροιες".... Γενικά η κτηνίατρός μας είναι της άποψης πως όταν τους δίνεις μιας καλής ποιότητας τροφή και δεν έχουν προβλήματα (δεν μιλάμε τώρα για friskies, αλλά η RC είναι μιας κάποιας ποιότητας-κάνει και 10€ το κιλό, δεν μπορεί!) να μην την αλλάζεις. Η δικιά της γάτα εμφάνισε δυσανεξία στην τροφή που της έδινε (hill's για υπέρβαρα) μετά από έναν χρόνο. Με 2 μήνες μου λέει, δεν μπορείς να καταλάβεις. Οπότε από τη μία θέλεις και να πειραματιστείς για να βρεις κάτι καλύτερο, από την άλλη στις γάτες δεν αρέσουν και τόσο οι αλλαγές και μπορεί να μην τις πάρουν καλά.... Οπότε να είσαι προετοιμασμένη πως μπορεί να μην δεχτεί μια καινούρια τροφή. Αυτά...

Αυτό και εγώ σκέφτομαι ... Οι γάτες δεν είναι και πολύ υπέρ των αλλαγών και από την άλλη από την πρώτη μέρα που την έχουμε στο σπίτι, της δίνουμε RC.
Της την έχω αυξήσει την ποσότητα και έχει παχύνει!

Χμμμ.... Ισως να κάνω το άλλο, να της δίνω το πρωί φακελάκι και το βράδυ ξηρά τροφή. Εχω παρατηρησει με τα φακελακια RC πως χορταίνει.

Σαν διατροφική συνήθεια θα της κάνει καλό έ?? Εννοώ θα παίρνει όλες τις βιταμίνες και τα απαραίτητα στοιχεία αμα το κάνω έτσι ή όχι?

Τι λένε τα φακελάκια πάνω; Εϊναι πλήρης τροφή; Δεν θυμάμαι... Κοίταξε μόνο μην καλομάθει και δεν τρώει την ξηρά μετά! ;) Αν κι εγώ δεν αντιμετωπίζω μέχρι στιγμής τέτοιο πρόβλημα.

Εμένα μέχρι στιγμής τρώει Applaws, αλλά όταν τον στειρώσω δεν ξέρω αν κάνει να συνεχίσω να τη δίνω. Πάντως είμαστε (όλοι) πολύ ευχαριστημένοι με την Applaws και δεν θα ήθελα να την αλλάξω. Ξέρετε μήπως αν μπορώ να του δίνω 2 ειδών ξηράς τροφής;

Τι λένε τα φακελάκια πάνω; Εϊναι πλήρης τροφή; Δεν θυμάμαι... Κοίταξε μόνο μην καλομάθει και δεν τρώει την ξηρά μετά! ;) Αν κι εγώ δεν αντιμετωπίζω μέχρι στιγμής τέτοιο πρόβλημα.

:hmm::hmm:
Δεν ξέρω...
Δεν έβγαλα άκρη με το σακουλάκι, στο ιντερνετ που κοίταξα πάντως λέει πλήρης τροφή!

Οπότε τι να κάνω? Να της δίνω το μεσημέρι υγρή τροφή και το απόγευμα ξηρά?

Εμένα μέχρι στιγμής τρώει Applaws, αλλά όταν τον στειρώσω δεν ξέρω αν κάνει να συνεχίσω να τη δίνω. Πάντως είμαστε (όλοι) πολύ ευχαριστημένοι με την Applaws και δεν θα ήθελα να την αλλάξω. Ξέρετε μήπως αν μπορώ να του δίνω 2 ειδών ξηράς τροφής;

Φυσικά και μπορείς να συνεχίσεις να τη δίνεις και μετά τη στείρωση. Είναι πολύ σημαντικό για ένα στειρωμένο αρσενικό γατάκι να τρέφεται με υγρή τροφή γιατί του παρέχει την μεγαλύτερη άμυνα ενάντια στις ασθένειες του ουροποιητικού: το νερό :)
Γι' αυτό και δεν θα δεις υγρή τροφή να έχει διαφορετική σειρά για στειρωμένα.
Γιατί να δίνεις 2 ειδών ξηράς τροφής όμως; Καταρχήν σε ποιες αναφέρεσαι; :hmm:

:hmm::hmm:
Δεν ξέρω...
Δεν έβγαλα άκρη με το σακουλάκι, στο ιντερνετ που κοίταξα πάντως λέει πλήρης τροφή!

Οπότε τι να κάνω? Να της δίνω το μεσημέρι υγρή τροφή και το απόγευμα ξηρά?

Απ' ό,τι θυμάμαι οι συσκευασίες της ξηράς έχουν 2 δοσολογίες: Μία αποκλειστικά για ξηρά τροφή και μία σε συνδυασμό ξηράς+υγρής. Ακολούθησε αυτές τις οδηγίες. Αν και πάλι δεν είσαι πολύ σίγουρη, τότε ρώτα τον κτηνίατρο!

Εννοώ ξηρά τροφή της Applaws και RC για στειρωμένους γάτους. Όσον αφορά υγρή τροφή του δίνω και τώρα και θα συνεχίσω να δίνω. (Απαντάω στην Selina Kyle)

Εννοώ ξηρά τροφή της Applaws και RC για στειρωμένους γάτους. Όσον αφορά υγρή τροφή του δίνω και τώρα και θα συνεχίσω να δίνω. (Απαντάω στην Selina Kyle)

Ναι αγαπούλα μου, φυσικά και μπορείς :)
Αυτό κάνουν οι περισσότεροι. Δίνουν συνδυασμό ξηράς και υγρής (οσο αντέχει η τσέπη του καθενός γιατί η τιμή της υγρής τροφής είναι και λίγο τσουχτερή. Άλλοι πάλι δίνουν και μαγειρευτό κάποιες φορές.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά μάλλον δεν είχα διατυπώσει εγω σωστά την ερώτηση. Εννούσα αν εκτος από υγρή τροφή που του δίνω έτσι και αλλιώς κάθε πρωϊ, μπορώ να του δίνω και 2 ειδών ξηράς τροφής όταν τον στειρώσω: ξηρά της Applaws (που τρώει τώρα) και την RC για στειρωμένους γάτους. Να πώ την αλήθεια θα προτιμούσα να του δίνω από ξηρά τροφή μόνο της Applaws, αλλά από ότι διάβασα θα πρέπει αναγκαστικά να του αλλάξω την τροφή σε ειδική για στειρωμένους γάτους, αφού στειρωθεί.

Αν κατάλαβα καλά και η Applaws δεν έχει σειρά για στειρωμένα (ξηρά τροφή) τότε θα πρέπει να δίνεις μια για στειρωμένα.
Αν λοιπόν ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι καλύτερα να δίνεις RC για στειρωμένα σε ξηρά τροφή και Applaws υγρή.
Αλλά ψάξε το λίγο με την Applaws, ίσως η σειρά τους της ξηράς κάνει και για στειρωμένα, όπως συμβαίνει με την Acana πχ

Αν κατάλαβα καλά και η Applaws δεν έχει σειρά για στειρωμένα (ξηρά τροφή) τότε θα πρέπει να δίνεις μια για στειρωμένα.
Αν λοιπόν ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι καλύτερα να δίνεις RC για στειρωμένα σε ξηρά τροφή και Applaws υγρή.
Αλλά ψάξε το λίγο με την Applaws, ίσως η σειρά τους της ξηράς κάνει και για στειρωμένα, όπως συμβαίνει με την Acana πχ

Το έχω ψάξει και δυστυχώς δεν βγάζει τέτοια σειρά:( Νόμιζα ότι ούτε η Acana βγάζει, θα το ψάξω.... Σ'ευχαριστώ;)

Η Acana δεν βγάζει ειδική τροφή για στειρωμένες,αλλά μπορείς να την δίνεις χωρίς φόβο και σε στειρωμένες,γιατί έχει ψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες (65%) κι επομένως οι γάτες δεν κινδυνεύουν να παχύνουν.Ακόμη καλύτερη λύση είναι η Orijen (80% πρωτείνες).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back