Raman
Νεοφερμένο μέλος
Eπειδη γινεται μοια ατερμονη κουβεντα για τις τροφες που μπορει να μας τρελανει,εγω εχω καταληξει στα εξης συμπερασματα.
1. Προσπαθω να αποφευγω εταιριες που ανηκουν σε πολυεθνικους ομιλους,πιστευω οτι οι μικροτεροι παραγωγοι εχουν καλυτερο ελεγχο στις πρωτες υλες και δεν εχουν τον CEO να προσπαθει καθε χρονο να παρει bonus και να εξασφαλισει μεγαλυτερο μερισμα στους μετοχους.Νομιζω οτι η ιστορια του διατροφικου σκανδαλου το 2007 με την μελαμινη μας εκανε ολους πιο σοφους.
2. Προσπαθω η τροφη που αγοραζω να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα στις διατροφικες συνηθειες της γατας.Προφανως και τα δημητριακα σε μεγαλη ποσοτητα ειναι εκτος διατροφικης αλυσιδας των αιλουροειδων.Βεβαια υπαρχουν καποιες εξαιρεσεις.H RC φερ'ειπειν,εγινε διασημη γιατι ο ιδρυτης της εταιριας χρησιμοποιησε δημητριακα για να λυσει προβληματα που ειχαν να κανουν με την γουνα των ζωων,Η διαιτα αυτη ειχε πολυ καλα αποτελεσματα και ετσι καθιερωθηκε και εγινε σημα κατατεθεν της εταιριας.Ολα αυτα βεβαια πριν εξαγοραστει.
3. Επιλεγω εταιριες που μου εξασφαλιζουν οτι οι πρωτες υλες ειναι καλης ποιοτητας και δεν περιεχουν συντηρητικα και χρωστικες,τα οποια μακροχρονια μπορει να προκαλεσουν προβληματα.Στην κατηγορια αυτη σιγουρα οι ΑCANA και Orijen ειναι απο τις κορυφαιες,ομως πιστευω οτι δεν ειναι τελειως καταλληλες για indoor sterilised.Ακουω επισης απο πολλους οτι και καλα δεν αναγραφουν οτι ειναι καταλληλες για στειρωμενς επειδη στον Καναδα ειναι αυτονοητο να στειρωνουν τις γατες.Λυπαμαι που θα σας απογοητευσω,αλλα αυτο δεν ισχυει.ετσι κι αλλιως δεν απευθυνονται μονο στην αγορα του Καναδα.Τεινω να καταληξω στο οτι αυτες οι τροφες τυπου holistic απευθυνονται κυριως σε breeders και γατες επιδειξεως και φοβαμαι οτι δεν ταιριαζουν σε ολες τις γατες.
4. Τελος,παντα πριν χρησιμοποιησω μια νεα τροφη,επικοινωνω παντα με την εταιρια,δοξα το Θεο ολες εχουν sites με link επικοινωνιας.Τις περισσοτερες φορες μπορω ευκολα να καταλαβω απο τις απαντησεις τους αν μπορω να τους εμπιστευθω.
Τελος να μην ξεχναμε οτι καθε γατα εχει διαφορετικη προδιαθεση σε θεματα υγειας,ειδικα οταν προκειτε για αδεσποτακια,δεν μπορουμε να γνωριζουμε θεματα κληρονομικοτηατας.Σε καθε περιπτωση λοιπον,περα απο τα εμβολια,καλα θα ειναι να κανουμε μια φορα το χρονο μια σειρα εξετασεων,ετσι ωστε να ειμαστε σιγουροι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα σταθώ μόνο στο δεύτερο point σου, ότι παρόλο που η φυσική δίαιτα της γάτας είναι χωρίς σιτηρά και η ρόγιαλ είναι τίγκα στα σιτηρά, αυτό τελικά δεν είναι κακό γιατί ο ιδρυτής της το έκανε σήμα κατατεθέν...;
Δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό. Εννοείς ότι είναι καλό το ότι κατόρθωσαν, παρόλο που πουλάνε μια τροφή που έχει γλουτένη, σόγια, καλαμπόκι κλπ, να είναι ανεκτή από το πεπτικό σύστημα της γάτας; Μα οι περισσότερες τροφές έτσι είναι. Eukanuba, IAMS, Royal, Hill's, Purina κλπ.Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι αυτό που είπα και πριν. Το ποσοστό του λίπους δεν παίζει κανένα ρόλο από μόνο του. Η μπολονέζ είναι λιπαρό φαΐ και μπορεί να έχει και λίπος 30% αλλά το πιτόγυρο με τη λαδωμένη πίτα και τις προτηγανισμένες πατάτες που μπορεί να έχει λίπος 22% είναι σαφώς "χειρότερο φαΐ", με μπακαλίστικους όρους και πάλι. Δε χρειάζεται να αρχίσω να παραθέτω κομμάτια από βιοχημείες τροφίμων για να πείσω κανέναν, ούτε ενδιαφέρει κανέναν αυτό ούτε και θα καταλάβει κανείς την τεχνική ανάλυση.
Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η δική μου στειρωμένη γάτα τρώει 2 χρόνια τώρα μόνο τροφές του στυλ της ακάνα και παραμένει 4 κιλά. Όπως και να 'χει, στα στειρωμένα το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι ουρολιθιάσεις και όχι τόσο η παχυσαρκία, καθώς μια γάτα που ζει μέσα στο σπίτι είτε είναι στειρωμένη είτε αστείρωτη πάλι δεν κινείται πολύ, οπότε πιο πολύ με ενδιαφέρει να έχει η τροφή πράγματα που ρυθμίζουν το πεχά των ούρων και φυσικά χαμηλό μαγνήσιο, παρά το 5 κάτω 5 πάνω στο λίπος.
Όπως και να 'χει ο καθένας κοιτάει τα συστατικά των τροφών και επιλέγει. Εγώ όταν συνειδητοποίησα ότι τα μισά συστατικά που έχει η ρόγιαλ είναι πράματα που θα έδινα στις κότες μας να φάνε, δεν την πλησίασα ξανά. Η συζήτηση περί τροφών δεν είναι τόσο τεράστια όσο λες, λίγη σκέψη θέλει και φυσικά να ταιριάζει στο γατί η τροφή που θα επιλέξεις. Εμείς αποφασίσαμε να δίνουμε υποαλλεργικές και ολιστικές, μετά από λίγη σκέψη και δοκιμή. Άλλοι αποφασίζουν κάτι άλλο. Αυτά

Επανέρχομαι για να φέρω παράδειγμα.
Η τροφή πχ που ανέφερες παραπάνω ως σχετικά καλή τροφή, έχει τα ακόλουθα συστατικά
Composition: Chicken (dried chicken 25%, fresh Swedish chicken 4%), bakery wheat meal, maize meal, meat meal, animal fat, rice, chicken digest, cellulose fiber, maize gluten, Arctic fish, whole egg powder, molasses yeast, beet fiber, potassium chloride, methionine, dicalcium phosphate, yeast (ß -1.3/1.6-glucan, 0.05%), L-carnitine (0,005%).
H acana έχει τα παρακάτω:
INGREDIENTS
Boneless lamb*, lamb meal, boneless duck*, Pollock meal, duck fat, green lentils, boneless perch*, herring meal, red lentils, salmon meal, chickpeas, green peas, herring oil, whole eggs*, lamb fat, sun-cured alfalfa, dried kelp, pumpkin*, butternut squash*, spinach greens*, carrots*, apples*, pears*, cranberries, mixed tocopherols (preservative), chicory root, dandelion root, chamomile, peppermint leaf, ginger root, caraway seeds, turmeric, rose hips, freeze-dried lamb liver, freeze-dried duck liver, freeze-dried lamb, Enterococcus faecium fermentation product, plus premium vitamins and minerals.
* DELIVERED FRESH FROM OUR REGION DAILY
Θεωρώ ότι η διαφορά είναι χαοτική.
Αυτό που ανέφερες με το αν είναι 100% ταιριαστή για στειρωμένα με προβληματίζει και μένα, αλλά ευτυχώς δε χρειάζεται να ανησυχώ καθώς έχω θηλυκή γάτα που σημαίνει ότι δεν κινδυνεύει όσο κινδυνεύουν τα αρσενικά από ουρολιθιάσεις. Το θέμα της παχυσαρκίας δε με απασχολεί καθώς τρώει λίγο. Ως αντιπαράδειγμα μπορώ να σκεφτώ τα στειρωμένα αρσενικά που έχουμε στο νησί, που ζουν κυρίως έξω αλλά είναι τελείως τόφαλοι γιατί οι δικοί μου τους δίνουν κάτι τροφές μέτριας προς κακής ποιότητας. Παρατήρησα επίσης όταν ήμουν εκεί ότι τρώνε μεγάλες ποσότητες και πεινάνε σχεδόν συνεχώς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raman
Νεοφερμένο μέλος
Ο δικος μου παντως στειρωθηκε πριν 20 μερες και εχει βαλει ηδη μισο κιλο,αν και τρωει low calorie,δεν θελω λοιπον να φανταστω πως θα γινει αν παμε σε τροφες με πολλες θερμιδες.Απο απο τοτε που στειρωθηκε ειναι συνεχεια μπροστα στο πιατο του.Τον καλοπιανω που και που με Orijen treats,αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να παιρνει βαρος απο αυτα.Απο την αλλη του δινω καθημερινα ενα γευμα υγρη,για να ειμαι σιγουρος οτι παιρνει υγρα,δεν νομιζω ομως η αυξηση βαρους να ειναι απο αυτο γιατι παντα ετρωγε ενα γευμα υγρη.
Βασικα τον δικο μου τον βρηκα στο παρκο πολυ μικρο,ηταν δεν ηταν δυο εβδομαδων και δωσαμε αγωνα για να τον φερουμε στα ισα του.Επειδη θηλασε πολυ λιγο και δεν πηρε πολλα αντισωματα απο την μητερα του,θελω να ειμαι πολυ προσεκτικος στη διατροφη του.Μεχρι στιγμης ειναι μια χαρα,την αλλη βδομαδα βεβαια θα παει για μια γενικη,να δουμε πως εχουν τα πραγματα,τωρα που ενηλικιωθηκε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Προσπάθησε να του ζυγίζεις την τροφή κανονικά με ζυγαριά. Παρατηρώ ότι οι ποσότητες ημερήσιας πρόσληψης που γράφουν πάνω οι συσκευασίες των τροφών είναι πάντα γενναιόδωρες, όμως τα λαίμαργα γατιά διαφωνούν και κλαψουρίζουν συνέχεια για φαΐ. Μην τον μάθεις να έχει το μπολ συνέχεια γεμάτο, μην υποκύπτεις αν κλαψουρίζει και δίνε του μάξιμουμ όση τροφή λέει το σακούλι κι αυτό φυσικά με προσοχή, μπορεί για το γάτο σου να είναι πολύ, εξαρτάται απ' τον κάθε γάτο. Άμα καλομάθει και σου γίνει μπόγος την έκατσες, όλη μέρα θα θέλει να τρώει.
(Δεν ξέρω αν τα κάνεις ήδη όλα αυτά, απλά αναφέρω τα πιο συνηθισμένα κόλπα για να κοπεί το πολύ φαΐ).
Έχουν γίνει grain free και οι arden πλέον, οπότε ακόμα λιγότερες θερμίδες λόγω έλλειψης σιτηρών. Δε θα ανησυχούσα για το πώς θα τη δεχτεί, έχω παρατηρήσει ότι την arden την αγαπάνε πολύ οι γάτες. Όχι ότι αποκλείεται να τη φτύσει ο δικός σου αλλά λέμε.
Αυτό που μπορείς να κάνεις με την κονσέρβα για να μοιράσεις τις θερμίδες είναι να του δίνεις μισή κονσέρβα τη μέρα. Η υπόλοιπη ψυγείο και ζέσταμα την επόμενη. Ή βράζε του κοτόπουλο που είναι σίγουρα (?) πιο λάιτ. Κάθε μέρα 70-80 γρ κονσέρβα μου ακούγονται πολλά, ειδικά αφού έχει τάση να παχαίνει.
Επίσης αν φοβάσαι για την πρόσληψη υγρών, θα μπορούσες ίσως να επενδύσεις σε ένα συντριβανάκι για να πίνει περισσότερο νερό (εκτός αν απλά παίζει με αυτό και δεν πίνει γουλιά, υπάρχει αυτό το ρίσκο).
Βέβαια οκ δεν είχα προσωπική εμπειρία ποτέ, αλλά τα γατιά που έχουμε στο πατρικό μου και οι 2 γάτες της αδερφής μου είναι μπόγοι (τα δεύτερα τρώνε τοπ τροφή αλλά δε χορταίνουν για κανένα λόγο, τώρα βέβαια έκαναν μια τρελή δίαιτα και έστρωσαν αλλά είναι γενικώς λυσσασμένα για φαΐ) και παρατήρησα ότι τα συνηθέστερα λάθη ήταν αυτά
- τάισμα σε ακανόνιστες ώρες
- γεμάτο μπολ σχεδόν συνέχεια
- ακανόνιστες και τεράστιες ποσότητες
- μέτρια/κακή τροφή
- λύγισμα θέλησης κάτω από την επίμονη κλάψα για φαΐ
- ανθρώπινο φαΐ lying around το οποίο φυσικά τα γατιά ανακάλυπταν και έτρωγαν (πχ σε μια δόση έφαγαν ωμά ρεβύθια που μούλιαζαν στο νερό, οκ αυτά τα γατιά είναι αρκετά ψυχοπαθή αλλά καλά είναι γενικώς να κρύβουμε ό,τι τρώγεται)
Ένα λέιζερ, ένα τουνελ κι ένα flying frenzy παιχνιδάκι ενθαρρύνουν επίσης την άσκηση που είναι πολύ βασική ειδικά για γατιά εντός των τειχών.
Καλή τύχη! Γατομπόντιλάιν.
(λογοδιάρροια, σόρι)
Και μιας και είμαι κι εγώ σε αναζήτηση τροφής, σήμερα πήρα το δοκιμαστικό αυτής:
Fish4Cats με σκουμπρί.
Analytical Constituents: Crude Protein 31%, Fat Content 19%, Crude Ash 8%, Crude Fibres 2.2%, Omega-3 Fats 1.3%
Composition: Salmon Meal (33%), Fresh Mackerel (22%), Sweet Potato (17%), Cassava (13%), Salmon Oil (8%), Fish Digest (2.5%), Sunflower Oil, Yeast Extract, Malt Extract, Pea Fibre, Dried Algae, Dried Cranberries, Minerals .
Additives (Per Kg) Vitamins: Vitamin A 22,500 IU, Vitamin D3 1,850 IU, Vitamin E 550 IU
Trace Elements: Zinc Chelate Of Amino Acid Hydrate 500 mg, Manganese Chelate Of Amino Acid Hydrate 133 mg, Copper Chelate Of Amino Acid Hydrate 30 mg, Calcium Iodate Anhydrous 2.9 mg. Organic selenium produced from Saccharomyces cerevisiae (CNCM I-3060) (selenium yeast inactivated) (3b 8.10) 87 mg. Antioxidants (Stabilised With Rosemary And Tocopherol-rich Extracts)
Από ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σας το λίπος είναι κάπως υψηλό. Γενικά για τις τροφές με κύριο συστατικό το ψάρι τι γνώμη έχετε?
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Τροφή με μόνο/κύριο συστατικό το ψάρι δε θα έδινα για πολύ μακροχρόνια χρήση, δηλαδή θα την άλλαζα περιοδικά. Η γάτα μας πχ τρώει λίγο πάνω από 1 κιλό τροφή το μήνα, οπότε θα αγόραζα ένα δίκιλο σακούλι (όπως είναι η συνηθισμένη συσκευασία) και θα άλλαζα τη γεύση κάθε δίμηνο. Κοτόπουλο, αρνί, ψάρι, πάπια, ελάφι, φτου κι απ' την αρχή και ούτω καθεξής.
Επίσης το ψάρι παρατηρώ ότι αρκετά γατιά δεν το προτιμούν, δεν ξέρω γιατί.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Το μόνο για το οποίο τρελαίνεται είναι ο ανθρώπινος τόνος που της δίνουμε ένα ίχνος για να μη φωνάζει. Όταν όμως της βάλεις τόνο απλοζ ή σεζίρ, τον τρώει με βαριά καρδιά.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η Τέρψη δεν είναι οτι προτιμάει τα ψάρια, όλα τα προτιμάει
Όσο δύσκολη κι εκλεκτική ήταν μωρό με το φαγητό της, που συχνά δεν της άρεσε η τροφή που με φροντίδα είχα επιλέξει, τη μύριζε κι έβαζε το ποδάρι κι "έσκαβε" να μου δείξει οτι μάλλον για την αμμολεκάνη προοριζόταν
, τόσο τώρα που ενηλικιώθηκε και στειρώθηκε, έγινε σχεδόν.. παμφάγο!
Εννοείται οτι δεν τολμάω και δεν αφήνω καμιά ανθρώπινη τροφή, ή υπολείματα τροφής εκτεθειμένα στον πάγκο! Θα φάει και ψίχουλα από ψωμί, θα δοκιμάσει και το ελάχιστο ζελέ που έχει μείνει στο μπολ, θα γλείψει και το κουτάλι από τη φασολάδα..
Πάλι καλά που, με προσοχή στις μερίδες και τις ποσότητες, διατηρούμε τη σιλουέτα μας σαν να είμαστε αστείρωτες και να δραστηριοποιούμαστε ελεύθερες στη φύση..
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raman
Νεοφερμένο μέλος
Raman
Νεοφερμένο μέλος
Κι ο δικος μου το ιδιο.Ουτε να τα δει τα φρεσκα,τις προαλλες του εδωσα για δοκιμη νια φρεσκια μαριδουλα,επαιξε λιγο μαζι της και τελος.Του ειχα παρει κονσερβες Naturea με ψαρι,οι οποιες εχουν φυσικη γευση και μυρωδια.Ενω γουσταρει με τρελλα wet food,τις συγκεκριμενες ουτε να τις δοκιμασει.Τα αδεσποτακια βεβαια χαρηκαν πολυ,τις τσακισαν.
Για το θέμα των μετάλλων (πιο πολύ της πηγής των ψαριών) οι πληροφορίες που δίνουν είναι αυτές https://www.fish4dogs.com/About-Fish4Dogs/From-Sea-to-Bag.aspx
Τις κονσέρβες της Naturea δεν τις προτίμησε ούτε ο δικός μου, είχαν έντονη μυρωδιά και "έσκαβε" το πάτωμα να την καλύψει. Τις κονσέρβες της Applaws επίσης. Βρήκα πρόσφατα τις Naturest, που του αρέσουν πολύ, αλλά είναι πλήρης τροφή.
Φοβάμαι ότι με αυτά και με εκείνα θα κάνω κακό στο στομάχι του και θα καταλήξω στην τροφή που προτείνει ο κτηνίατρος, δηλαδή την Ρουαγιάλ.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειδικά οι pronature είναι καταπληκτικές τροφές, grain free, έχουν επιλογή με λιγότερο λίπος (12%, για ηλικιωμένες ή μη δραστήριες γάτες) κι έχουν πολλές γεύσεις. Επίσης σε μας αυτή η τροφή κάνει άοσμα κακά και πολύ ταχτοποιημένο έντερο (κάθε μέρα στις 7 το απόγευμα πάμε και τα κάνουμε, αμέ!).
pronature cat food
Sorry, my bad, ξέχασα να πω ότι έχουν επιλογή είτε για grain-free είτε με grains αλλά το σιτηρό που έχει μέσα είναι καστανό ρύζι, οπότε και πάλι είναι αποδεκτό. Τελείως grain-free είναι αυτό με την πάπια και το πορτοκάλι μόνο. Εμείς αλλάζουμε γεύση κάθε δίμηνο. Έχει και καλή τιμή, 26 ευρώ τα 2,7 κιλά, σε μας δλδ βγαίνει 13 ευρώ το μήνα. Αυτά, ελπίζω να βοήθησα!
Raman
Νεοφερμένο μέλος
Pepper το link που δινεις νομιζω ειναι για καινουρια σειρα.Μεχρι τωρα εβγαζε εναν κωδικο για γατες.Εσυ πηρες αυτη που εχει στο λινκ η την παλια με την κλασικη μπλε συσκευασια.Αν εξαιρεσεις το fish digest φαινεται καλη σε γενικες γραμμες.Τα ψαρια της,συμφωνα με τα λεγομενα τους,φαινονται ποιοτικα.Παντως κι εγω θα σου προτεινα να μην κολλησεις σε fish food.Δοκιμασε την Arden,ειναι ποιοτικη και value for money.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ξερεις που εχει Pronature στην Αθηνα?Την εψαχνα αλλα δεν μπορεσα να βρω.
Δυστυχώς δεν έχω ιδέα. Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον εισαγωγέα όμως, έχει τηλέφωνα στο σάιτ.
Όλες οι τροφές που προτείνατε είναι προσβάσιμες εδώ, θα τις ψαχουλέψω λίγο παραπάνω και θα διαλέξω.
rouli726
Δραστήριο μέλος
χθες στειρώσαμε την 7 μηνών γατούλα μας. η κτηνίατρος μας είπε πως δεν είναι ανάγκη να αλλάξουμε αμέσως σε τροφή για στειρωμένες, αλλά να γίνει σταδιακά. έτσι κι αλλιώς έχω ακόμη αρκετή τροφή, ίσως και για ένα μήνα ακόμη.
λέτε να υπάρχει πρόβλημα? να πρέπει να την αλλάξω πιο γρήγορα από 1 μήνα?
από τις καλές μάρκες, ποια ξηρή τροφή προτείνετε για στειρωμένες? προς το παρόν τρώμε κυρίως royal canin σε συνδυασμό με κάτι δωράκια που μας δίνουν φίλοι, όπως πχ acana, meowing heads.
από ότι είδα πάντως είναι λίγο ακριβότερες οι τροφές για στειρωμένες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool