Τροφή για στειρωμένες γάτες

από ότι είδα πάντως είναι λίγο ακριβότερες οι τροφές για στειρωμένες
Είσαι σίγουρη? :hmm:Συγκεκριμένα τη Rc Sterilized την αγοράζω φθηνότερα από την αντίστοιχη RC για αστείρωτα που της έδινα πριν.
Για το χρονικό διάστημα, η δική μου κτηνίατρος μου είπε για 1-2 μήνες ακόμα μετά τη στείρωση μπορούσα να την ταίζω πλήρη και μετά μετάβαση σε αυτήν για στειρωμένα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

φωτεινή, την acana μας την εκαναν δωρο, ειναι λιγο τσιμπημενη για την τσεπη μας. αλλωστε επειδη με τις grain free εκανε μαλακα κ@κακια, η βασικη μας ειναι η rc kitten. απλα συνδυασα και acana(50-50 δλδ) κ αφου δε την πειραξε το δινω μεχρι να τελειωσει η ακανα.
δεν ειχα δει οτι εχει και για στειρωμενα γατακια η ρογιαλ, θα ρωτησω τη γιατρο μηπως συνεχισουμε ετσι μεχρι να κλεισει χρονο.

alcyone, πριν κανα διμηνο που κοιταζα τιμες για sterilised, στο πετ4υ που ψωνιζω συνηθως λογω της εκπτωσης, την κιτεν την ειχε 15 και την sterilised 19-20. δεν εχω τσεκαρει αλλες μαρκες, νομιζω η equilibrio εχει ιδιια τιμη για πριν και μετα. μου ειπαν για τη brekkies για στειρωμενα πως εχει καλη τιμη αλλα δε θελω να παω σε τοσο κατωτερη κατηγορια, οσο αντεχει η τσεπη μου ακομη τουλ, οκ μια την εχουμε τη μικρουλα, αντεχουμε ακομη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Στο pet4u είχα βρει την 7κιλη acana περί τα 40€ αν θυμάμαι καλά. Για αυτό και μου είχε φανεί οικονομική (πιο οικονομική από την RC δηλαδή). Φυσικά αν την πειράζει δε θα τη δώσεις. Εμάς μας έκανε διάρροια κι έτσι την απορρίψαμε. Χώρια που δεν την ήθελαν. :/:

γεια σας.
χθες στειρώσαμε την 7 μηνών γατούλα μας. η κτηνίατρος μας είπε πως δεν είναι ανάγκη να αλλάξουμε αμέσως σε τροφή για στειρωμένες, αλλά να γίνει σταδιακά. έτσι κι αλλιώς έχω ακόμη αρκετή τροφή, ίσως και για ένα μήνα ακόμη.
λέτε να υπάρχει πρόβλημα? να πρέπει να την αλλάξω πιο γρήγορα από 1 μήνα?

από τις καλές μάρκες, ποια ξηρή τροφή προτείνετε για στειρωμένες? προς το παρόν τρώμε κυρίως royal canin σε συνδυασμό με κάτι δωράκια που μας δίνουν φίλοι, όπως πχ acana, meowing heads.
από ότι είδα πάντως είναι λίγο ακριβότερες οι τροφές για στειρωμένες.

Καλο ειναι να τρωει kitten μεχρι να κλεισει χρονο,ωστε να παρει ολα τα απραιτητα στοιχεια αναπτυξης.Ψαχτηκα κι εγω για την Meowing Heads,δυστυχως ομως δεν μπορεσα να βγαλω ακρη με τα ποσοστα μαγνησιου,τα οποια δεν αναφερονται ουτε στη συσκευσαια,ουτε στο site της εταιριας.Σε ερωτηση που τους εκανα,μου απαντησαν οτι δεν μπορουν να απαντησουν,γιατι θα πρεπει λεει να μετρανε καθε παρτιδα που παρασκευαζουν!Αυτο κατα τη γνωμη μου στερει απο την συγκεκριμενη εταιρια καθε ειδους αξιοπιστιας.Αν τρωει Acana και αντεχεις οικονομικα συνεχισε την.Ειναι πολυ καλη επιλογη.Αν θες κατι φτηνοτερο αλλα ποιοτικο και grain free δοκιμασε την Arden light.

μάλλον θα πάω στη rc kitten sterilised. την arden ειχαμε δοκιμασει από grain free και μας εκανε μαλακα κ@κακια.

Γενικά με τις grain free νομίζω συμβαίνει αυτό με τα μαλακά κόπρανα. Αν όμως είναι σε ανεκτά επίπεδα μπορείς και να τη συνεχίσεις! ;)

μπα, ηταν ανυποφορο. λερωνοταν η μικρη και λερωνε και οπου καθοταν μετα. εκτος του οτι βρωμουσε το μπανιο για μιση ωρα μολις πηγαινε :P

Ααα εντάξει, τότε αλλάζει! Πάντως αν ήταν μικρή όταν τη δοκίμασε μπορεί να οφειλόταν και στο νεαρό της ηλικίας :hmm:

Γεια σας.Εχω ενα στειρωμενο γατο 3 κ μισο χρονων και ειναι λιγο παχουλος(6 κιλα!).Παλια σε καλυτερες μερες επερνα ακομα και hils αλλα συνηθως την arden 24 ευρο τα 4Kg.Yπαρχει καμοια σχετικα πιο φτηνη απο την arden? Για παραδειγμα η purina tonus ή one τι λετε?Ευχαριστω

σε λίγο πιο οικονομική από αυτή που παίρνεις ξέρω τη josera και την equilibrio, αλλά δεν έχω δοκιμάσει καμμιά από τις δυο ακόμη.

κι εμένα πήγε 4 κιλά και όλο πεινάει, μάλλον θα της πάρω royal canin appettite control, κάπως έτσι νομίζω λέγεται :confused:

κι εμένα πήγε 4 κιλά και όλο πεινάει, μάλλον θα της πάρω royal canin appettite control, κάπως έτσι νομίζω λέγεται

Αν είναι αυτή με τις κροκέτες που έχουν την τρύπα στο κέντρο (που μοιάζει με λιλιπούτεο donat στην όψη), της RC είχα πάρει κι εγώ στην Τέρψη, και ενώ υποτίθεται θα της έδιναν την αίσθηση του κορεσμού, έφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Διαρκώς απαιτούσε (εκείνη την ελάχιστη κουκίδα που έλειπε από το κέντρο?:P) μου φαίνεται κατάλαβε τη διαφορά και δεν ξεγελάστηκε;)Δεν είπα οτι δεν τηρεί όσα υπόσχεται η συγκεκριμένη τροφή, απλώς στη δικιά μου δεν έπιασε το κόλπο και δεν θα ξαναπάρω:/:

Λοιπον!Επειδη ακουω πολλες συζητησεις περι τροφων και επειδη το παιδι στο πετ σοπ της γειτονιας μου ειναι πολυ φιλος προτεινω josera.αυτος απο τοτε που ανοιξε μου την ειχε συστησει και δεν τον πιστευα και ειναι ο μονος στη γειτονια μου που την εχει (ενω σημειωτεο εχουμε αλλα 4 πετ σοπς !).ουτε εγω την εχω δοκιμασει αλλα εγω παιρνω τωρα την proplan που δινει δωρο στο 1.5 kg αλλα 400gr, δηλαδη συνολο γυρω στα 2 kg με 13.50ε.Το κακο ειναι οτι το δωρο δεν θα υπαρχει παντα.Στην ιδια ποσοτητα( 2kg) ειναι και η josera με 10ε χυμα, επισης super premium τροφη.Ελπιζω να βοηθησα!

η josera τόσο έχει και συσκευασμένη, για χύμα αν δν είσαι σίγουρος για την ποιότητα.. θα ήμουν λίγο επιφυλακτική.
ξέρω βέβαια κι άλλους που παίρνουν χύμα τροφές αλλά είναι δοκιμασμένες κι είναι ευχαριστημένοι.

Αν είναι αυτή με τις κροκέτες που έχουν την τρύπα στο κέντρο (που μοιάζει με λιλιπούτεο donat στην όψη), της RC είχα πάρει κι εγώ στην Τέρψη, και ενώ υποτίθεται θα της έδιναν την αίσθηση του κορεσμού, έφεραν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Διαρκώς απαιτούσε (εκείνη την ελάχιστη κουκίδα που έλειπε από το κέντρο?:P) μου φαίνεται κατάλαβε τη διαφορά και δεν ξεγελάστηκε;)Δεν είπα οτι δεν τηρεί όσα υπόσχεται η συγκεκριμένη τροφή, απλώς στη δικιά μου δεν έπιασε το κόλπο και δεν θα ξαναπάρω:/:

:hehe: Δεν ξεγελιομαστε εμεις.!!! θελουμε αυτα που λειπει η κουκιδα στο κεντρο:P Τα κανουν και αυτοι επιτηδες ετσι :Pνα ξεχωριζουν και στα γατουλινια μας αρεσει το καθετι διαφορετικο

Αυτος που παιρνω δεν εχει συσκευασμενη οποτε βολευομαι λιγο με οτι υπαρχει.θα δουμε κ τα γατονια πως θα το παρουν γιατι συνηθισαν με την προπλαν.μια φορα ετυχε να τους δωσω την ουαν της πουρινα γιατι ηταν αργια και δεν μπορουσα να παρω και κατευθειαν εβγαλαν μαλακα κακακια.

Ο δικος μου ειναι δεκαπεντε μηνων.Τον Μαιο που στειρωθηκε αρχισαμε την RC 37.Την ετρωγε με πολυ ορεξη αλλα δυστυχως εβαλε βαρος,ασε που ηθελε συνεχεια φαγητο.Εδω και λιγες μερες γυρισαμε σε Αrden light. Αν και η αλλαγη εγινε απευθειας,χωρις το σταδιο αναμειξης,δεν παρουσιασε προβληματα.Τωρα τρωει λιγοτερη ποσοτητα και χορταινει γρηγορα.Η τιμη ειναι VFM,15,5 ευρω το δικιλο,αν ομως υπολογισουμε οτι τρωει λιγοτερη ποσοτητα τοτε η αναλογια τιμης προς κιλο ειναι ακομα χαμηλοτερη.Την συνδιαζω με μιση κονσερβα καλης ποιοτητας (Scheshir και Naturea) για να παιρνει σιγουρα υγρα και να αποφυγουμε τα θεματα του ουροποιητικου.

καλησπέρα.
η ανήσυχη γατομαμά δεν είχα τί να κάνω και έψαχνα για οικονομικές τροφές πάλι, καθώς όπως πάει δεν το βλέπω για πολύ καιρό ακόμη να μπορούμε να δίνουμε royal:confused:

βρήκα μερικές και θέλω τη γνώμη σας, για όσες έχετε δοκιμάσει.
ευχαριστώ!:P

https://www.pet4u.gr/pro-plan-after-care-and.html

https://www.pet4u.gr/farmina-team-breeder-cat.html

https://www.pet4u.gr/josera.-leger.html

https://www.pet4u.gr/profine-sterilized.html

Θεωρω οτι η Profine ειναι η καλλυτερη απο αυτες .Εχει σχετικα καλη συσταση με το κοτοπουλο να ειναι πρωτο συστατικο.Δεν την εχω δοκιμασει αλλα γενικα εχω ακουσει απο ειδικους καλα λογια.

το αιώνιο πρόβλημά μας θα είναι αυτό..Από αυτές έπαιρνα την pro plan την οποία θέλησα να σταματήσω μόνο γιατί δε θέλω να παίρνω προιόντα της nestle...
η κτηνίατρος μας πάντως έχει επιμείνει απόλυτα ότι θα πρέπει να είναι ειδικά για στειρωμένες γάτες μια τροφή -εφόσον η γατούλα είναι στειρωμένη- και όχι να είναι μια τροφή που κάνει για όλες ακόμη κ για στειρωμένες.

για τη farmina λες που έβαλα?κάπου νομίζω είδα πως κάνει για στειρωμένα η συγκεκριμένη.
κι εγώ για στειρωμένες ενδιαφέρομαι, αν και πχ οι holistic δεν έχουν ειδικές σειρές και κάνουν για όλες, απλώς το πορτοφόλι μου δεν φτάνει ως εκεί :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back