maria_lulu
Επιφανές μέλος
περίπου μέχρι πόσο μπορείς να δώσεις? Οι πολύ φθηνές που έχω δώσει είναι οι tonus και josera. Περίπου στα 7 ευρώ. Η Josera κάπως καλύτερη. Α και η farmina του είχε αρέσει. Ποιοτικά μπορεί να βρεις και καλύτερες πάνω από το 10ευρω.
Εγω θελω να τους δωσω τη καλυτερη, οσο και να κοστιζει... Αλλα οι γονεις μου δεν θελουν...
Και απο αυτες, ποια σειρα πρεπει. Παρω για στειρωμενες γατες 9 μηνων (αρσενικό και θηλυκό)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria_lulu
Επιφανές μέλος
Καταλαβαίνω και την άποψη των γονιών σου. Έχετε και δυο γατάκια και οι συσκευασίες θα τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα. Συνήθως προσέχουμε τα στειρωμένα αρσενικά για ουρολοιμώξεις, οπότε προτίμησε μια σειρά για το ουροποιητικό. Αν δεν έχει συγκεκριμένα για το ουροποιητικό τότε αυτή για τα στειρωμένα αρκεί. Μπορώ να σου κάνω μια μικρή σύγκριση και μιλάω πάντα για τροφές που έχουν φάει τα δικά μου γατιά. Το 1.5 κιλό tonus θα το βρεις περίπου 6 ευρώ. Δηλαδή τα 2 κιλά 8 ευρώ. Η josera κοστίζει 12 (αν και έχω την εντύπωση πως την έπαιρνα φθηνότερα) το 2κιλο. Εσείς θα χρειάζεστε 4 κιλά τον μήνα περίπου.
Συγκεκριμένα ποια μου προτείνεις; Έριξα μια ματιά στη josera και είδα ότι έχει πάρα πολλές, αλλά δεν κατάλαβα ποια ειναι η καταλληλη...
rouli726
Δραστήριο μέλος
ενδεικτικα παραθετω
farmina matisse
και
farmina team breeder cat
επισης οπως ειπωθηκε καλα λογια εχω ακουσει για
josera leger
και για την
brekkies sterilised
τη farmina την εχουμε δοκιμασει και μειναμε ικανοποιημενοι, αλλα δεν χορταινε η μικρη μου, οποτε γυρισα στη sanabelle που χορταινει λιγο πιο ευκολα κι ειναι καλυτερης ποιοτητας(αλλα προσωπικα την εχω βρει πολυ οικονομικα σε χυμα).
δοκιμασε ενδεικτικα 1-2 και θα δεις στην πορεια ποια ταιριαζει στα γατακια σου. απλως καθε δοκιμη να κρατα τουλαχιστον 2 μηνες γιατι πιο νωρις δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα, και πανω απο ολα να ειναι ειδικη σειρα για στειρωμενα που εχουν καποιες συγκεκριμενες απαιτησεις , πχ ουροποιητικο.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Ξερετε καποια τροφη που να ειναι για στειρωμενα γατακια σε μια καλη τιμη;
Η κτηνίατρός μας στη Θεσσαλονίκη προτείνει αυτήν την τροφή Gran plus Είναι πάμφθηνη και η γιατρός μας προτείνει αυτή ειδικά για αρσενικά, που είναι επιρρεπή σε ουρολοιμώξεις, άρα και για το κοριτσάκι σας μια χαρά θα είναι.
Καταλαβαίνω και την άποψη των γονιών σου. Έχετε και δυο γατάκια και οι συσκευασίες θα τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα. Συνήθως προσέχουμε τα στειρωμένα αρσενικά για ουρολοιμώξεις, οπότε προτίμησε μια σειρά για το ουροποιητικό. Αν δεν έχει συγκεκριμένα για το ουροποιητικό τότε αυτή για τα στειρωμένα αρκεί. Μπορώ να σου κάνω μια μικρή σύγκριση και μιλάω πάντα για τροφές που έχουν φάει τα δικά μου γατιά. Το 1.5 κιλό tonus θα το βρεις περίπου 6 ευρώ. Δηλαδή τα 2 κιλά 8 ευρώ. Η josera κοστίζει 12 (αν και έχω την εντύπωση πως την έπαιρνα φθηνότερα) το 2κιλο. Εσείς θα χρειάζεστε 4 κιλά τον μήνα περίπου.
συγγνωμη που θα ξεφυγω και γω λιγο (όσο πατει η γατα) απο το θεμα.....
η κτηνιατρος όσο αφορα το ουροποιητικο προβλημα στα στειρωμενα αρσενικα εκτος απο τροφη για στειρωμενα αρσενικα προτεινε να του βρεχω και την τροφη.. δεν ξετρελάθηκε ο όλιβερ αλλα αφου του το βάζω μια βδομαδα τωρα ξηρα τροφη με λίγο νερακι μαζι τρωει...
εσας όμως σας εχουν δωσει ποτε τετοια συμβουλη ??? ή κατι παρεμφερες?? δεν ξερω κατα πόσο ειναι αναγκαιο να το κανω εφοσον μολις καναμε την στειρωση και δεν εχουμε προβλημα...
ακόμα δεν του έχω αλλαξει τροφη απο βδομαδα θα πάω να κοιταξω και γω ειδικες τροφες για στειρωμενους γατους που να εξασφαλίζουν την υγεια του ουροποιητικου και να αρχισω σε μερικες μερες να την αλλάζω ...
γενικα εχω αγχωθει ιδιαιτερα για τα προβλήματα που προκαλει η στειρωση ... και θα είμαι αρκετα αυστηρη μου φαινεται σε αυτο το θεμα!!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Να ασκούνται τα δόντια τους με τη μάσηση και να μειώνεται η πιθανότητα να τους δημιουργηθεί πέτρα και άλλα προβλήματα.
Απλά επειδή πρόκεται για γατούλη, καλό θα είναι να του δίνεις όσο πιο συχνά (εγώ δίνω στη δική μου καθημερινά από ελάχιστη ποσότητα κι ας είναι θηλυκή) υγρή τροφή σε μορφή κονσέρβας. Αυτό βοηθάει στην ενυδάτωση και πρόληψη για την αποφυγή μετέπειτα προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος που κινδυνεύουν κάποια στιγμή αργότερα να εμφανίσουν και το οποίο αφορά περισσότερο τα αρσενικά. Πιθανολογώ οτι αυτός ήταν και ο λόγος που σου συνέστησε να βρέχεις την τροφή του. Προσοχή όμως στην ποσότητα της κονσέρβας, γιατί είναι αρκετά παχυντική.
Με λίγο ψάξιμο θα βρεις κονσέρβες καλής ποιότητας, ειδικές για στειρωμένα γατιά με τις οποίες θα μπορείς να συμπληρώνεις τη διατροφή του, μειώνοντας παράλληλα και ανάλογα την ποσότητα της ξηρής τροφής ώστε να φτάσει η ημερήσια πρόσληψη σε γραμμάρια που είναι κατάλληλα για να μη πάρει βάρος. Στο πίσω μέρος κάθε συσκευασίας που περιέχουν κροκέτες, υπάρχει συνήθως ένδειξη για το πόσα γραμμάρια θα είναι η καθημερινή του μερίδα χωρίς κονσέρβα και πόσα (σαφώς λιγώτερα) αν διατρέφεται επιπλέον και με κονσέρβα.
Ας πουν και τα άλλα μέλη με περισσότερη εμπειρία τη γνώμη τους σχετικά.

Εννοείς άλλης φύσης προβλήματα? Συμπεριφοράς λ.χ.? Αν ναι, υπάρχουν κατηγορίες θεμάτων που μπορούν να σε βοηθήσουν να λύσεις τις τυχόν απορίες σου η/και να τις συζητήσουμε, έτσι ώστε να μην έχεις άγχος ή, τουλάχιστον, να μην έχεις τόσο άγχος.γενικα εχω αγχωθει ιδιαιτερα για τα προβλήματα που προκαλει η στειρωση ...
Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος γατούλης είναι που στειρώθηκε. Και η πλειοψηφία τους μια χαρά τα πηγαίνει
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
η κτηνιατρος όσο αφορα το ουροποιητικο προβλημα στα στειρωμενα αρσενικα εκτος απο τροφη για στειρωμενα αρσενικα προτεινε να του βρεχω και την τροφη.. δεν ξετρελάθηκε ο όλιβερ αλλα αφου του το βάζω μια βδομαδα τωρα ξηρα τροφη με λίγο νερακι μαζι τρωει...
εσας όμως σας εχουν δωσει ποτε τετοια συμβουλη ???
Πρώτη φορά το ακούω. Όχι μόνο μου φαίνεται παράξενο αλλά είναι και τελείως μη πρακτικό. Αν βρέχεις την ξηρή τροφή, ακυρώνεις αμέσως την ευκολία που προσφέρει η ξηρή: το ότι δε χαλάει όσες ώρες κι αν μείνει στο μπολάκι. Η ξηρή τροφή αν βραχεί πρέπει να φαγωθεί και όση δε φαγωθεί πρέπει να πεταχτεί.
Υπάρχει μια παστούλα (Uropet) που μπορείς να χρησιμοποιείς και προληπτικά αλλά και θεραπευτικά (φυσικά με διαφορετικές δοσολογίες) για προβλήματα του ουροποιητικού. Πιο πρακτικό απ' το να βρέχεις τις κροκέτες.
γενικα εχω αγχωθει ιδιαιτερα για τα προβλήματα που προκαλει η στειρωση ... και θα είμαι αρκετα αυστηρη μου φαινεται σε αυτο το θεμα!!
Μην αγχώνεσαι. Όσα γατιά είναι να πάθουν κάτι στο ουροποιητικό τους, θα το πάθουν ούτως ή άλλως. Ο κυρίαρχος παράγοντας είναι πάλι η προδιάθεση. Τα στειρωμένα αρσενικά έχουν απλά στατιστικά μια παραπάνω πιθανότητα.
Για να συνεισφέρεις όσο γίνεται σε καλή ουροποιητική υγεία
- τροφούλα ειδική για στειρωμένα
- να φροντίζεις να πίνουν αρκετό νερό (πάντα έχε καθαρό νερό στα μπολάκια τους γιατί αλλιώς δεν το θέλουν - είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα πιάνει τριχούλες και σκόνη, εμείς προσπαθούμε να το αλλάζουμε 3 φορές τη μέρα)
- αν έχεις γατιά που δεν τους αρέσει το νερό και δεν πίνουν παρά ελάχιστο, τότε ξεγέλασέ τα όσο πιο συχνά μπορείς με ζωμό ή δίνε οπωσδήποτε ένα υγρό γεύμα τη μέρα (εμείς βράζουμε λίγο κοτοπουλάκι και το τρώμε σα σουπίτσα με λίγο ζουμάκι)
- καλό είναι να τους δίνεις συμπληρωματικά και λίγη υγρή τροφή (είτε κονσέρβα καλής ποιότητας είτε κοτόπουλο/γαλοπούλα νερόβραστη, ώστε να σου έρχεται οικονομικά αλλά και πάλι να είναι ασφαλές για τη γάτα) - εμείς έχουμε καταργήσει το 1 απ' τα 3 γεύματα ξηρής που τρώγαμε ημερησίως και το κάναμε υγρή, δλδ 2 ξηρή, 1 υγρή τη μέρα*
- και ΚΥΡΙΩΣ να έχεις το νου σου στο τι κάνουν στην αμμοδόχο (δηλαδή, κατουράνε; Κατουράνε κανονικά όπως πάντα; Ή άρχισαν ξαφνικά να πηγαίνουν πολλές φορές στην αμμοδόχο, να ζορίζονται αλλά να κάνουν ελάχιστα/καθόλου τσίσα; Κλαψουρίζουν όταν πάνε στην αμμοδόχο; Είδες πουθενά καμια σταγόνα αίμα; Βουρ κτηνίατρο)
*με 3-4 ευρώ παίρνεις ένα πακέτο κοτόπουλα απ' το σουπερ, συνήθως κάτι φιλετάκια, τα βράζεις, κρατάνε στο ψυγείο 5 μέρες άφοβα. Αν δε έχεις και κατάψυξη είσαι άρχοντας. Βράζεις ένα κιλό φιλετάκια, καταψύχεις μεριδίτσες και βγάζεις μία κάθε μέρα/όποτε θες. Λέω φιλετάκια για να μη ζορίζεσται στο καθάρισμα μετά, γιατί καλύτερα να μην τους δώσεις κόκαλα μέσα στο σπίτι, θα τα βγάλουν σίγουρα απ' το μπολ και θα λαδώσουν το σύμπαν.
Οκ μπορεί να φαίνονται πολλά όλα αυτά και να σκεφτείς "πω πολύς κόπος", αλλά δεν είναι τίποτα, αλήθεια.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
https://www.pets-friends.gr/index.php?route=product/product&path=301_302_317&product_id=4756
https://www.pets-friends.gr/index.php?route=product/product_grouped&path=301_302_321&product_id=5418
https://www.pets-friends.gr/index.php?route=product/product_grouped&path=301_302_307&product_id=5858
https://www.pets-friends.gr/index.php?route=product/product_grouped&path=301_302_320&product_id=6302
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος
Αλλαξα γιατι ηθελα να ανεβω σε ποιοτητα και συνεχισα με arden που την θεωρω πολυ καλη τροφη. (Αλλα πιο τσιμπημενη)
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
κατα κυριο λογο σα γατακι του εδινα μια σχετικα καλη απ ο,τι μου λεγε ο υπαλληλος του πετ σοπ, lara λεγεται.. μετα βρηκα και την equilbrio και τον τελευταιο καιρο εδινα αυτη αναμεικτα με λαρα.. απο τοτε που τον στειρωσα (1μιση μηνα τωρα) βρηκα και τη naturea για γατακια αλλα και για στειρωμενα, κι ετσι πηρα ενα σακι απ'το καθενα.. κι απο τοτε του δινω αναμεικτα. σκεφτομαι να το παω ετσι αναμεικτα ως τους 12μηνες και μετα μονο για στειρωμενα, ομως δε ξερω τι παιζει με τις αναλογιες..ποιες ειναι οι ιδανικες δηλαδη.
kat-cats
Διάσημο μέλος
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
οποτε για τη τροφη για γατακια να τη κοψω; ή να τη συνεχισω ανακατεμενη με την αλλη για στειρωμενα; της ιδιας εταιρειας παντα.. επειδη ακομα ειναι 10μηνων.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ήδη έχοντας κλείσει 2 χρόνια που έχει στειρωθεί και αν και τα βασικά γεύματά της (που τα χωρίζω σε μικρές καθημερινές δόσεις) αποτελούνται από την ίδια τροφή για στειρωμένες,(R/C sterilized), φροντίζω μια από αυτές τις μεριδούλες να είναι και μια διαφορετική, πάντα με λιγώτερα λιπαρά (όπως π.χ. η Happy Cat light).Επίσης οι τροφές που σου πρότεινε παραπάνω η Kat-cats (Κατερίνα) θεωρούνται πολύ καλής έως άριστης ποιότητας.

Κι ένα μικρό tip (με σημασία όμως)
: Επειδή έχω χωρίσει το ημερήσιό της γεύμα σε μικρές μεριδούλες, μου δίνεται η δυνατότητα μια από αυτές να αποτελείται και από υγρή τροφή (κονσέρβα) την οποία θεωρώ απαραίτητη (υπάρχουν και για στειρωμένες) ιδιαίτερα σε αρσενικά γατιά για την πρόληψη μιας πιθανής ουρολιθίασης στο μέλλον. Εννοείται βέβαια οτι όταν λέω κονσέρβα, εννοώ όχι ολόκληρη αλλά ένα μέρος αυτής (την υπόλοιπη την κρατάω στο ψυγείο για την επομένη και την μεθεπομένη δόση που θα της βάλω).Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό ισχύει, αλλά στην περίπτωση που τρέφεται αποκλειστικά με κονσέρβες. Ένα μικρο-γεύμα κονσέρβας την ημέρα δεν νομίζω οτι είναι από μόνο ικανό να βλάψει τα δόντια του, εφ'όσον η βασική του τροφή είναι οι κροκέτες που ασκούν κατά κάποιο τρόπο την οδοντοστοιχία του και περιορίζουν την εμφάνιση πέτρας...κονσερβουλα ετσι για τη λιχουδια, οχι ομως σε τακτικη βαση κυριως γιατι ειχα ακουσει πως μπορει να βλαψουν τα δοντια,..
Σε ό,τι αφορά τη μάρκα της τροφής ανάμεσα σε πολλές προτεινόμενες, εσύ είσαι εκείνη που θα αποφασίσει με κριτήριο τις ανάγκες του δικού σου γατιού (κατά πόσο του είναι αρεστή και ανεκτή από τον οργανισμό του) και ασφαλώς την όσο το δυνατό καλύτερη ποιότητά της (και βέβαια σε συνάρτηση με τις οικονομικές σου δυνατότητες).
Raman
Νεοφερμένο μέλος
Το βάρος σταθερά 5.8-6 κιλά,με λίγα λιπάκια χαμηλά στην κοιλιά.Σταθερά δύο γεύματα ξηρή και ένα ενδιάμεσο υγρή.Το τρίχωμα σε πλήρη ανάπτυξη,μετά από 16 μήνες.Λιγότερη κινητικότητα από τότε που περιφράξαμε το μπαλκόνι,αναγκαστικά μία τουλάχιστον ώρα την ημέρα παιχνίδι.
Απο ξηρές φάγαμε:
-RC 37.Την σταματήσαμε γρήγορα γιατί δεν σταματούσε να ζητάει φαγητό,αποφασίσαμε να γυρίσουμε σε grain free.
-Αrden Grange Light.Kαλή αντίδραση,αν και η μετάβαση δεν έγινε σταδιακά,χορταινε ευκολα και είχε βελτίωση στο τρίχωμα.Μειονέκτημα το ότι δεν είναι πάντα διαθέσιμη στο πετ που ψωνίζω,Γύρω στα 15 ευρώ το δίκιλο.
-Sanabelle light ή sterilized.Η νέα grain free σειρά.Πολύ καλύτερη από την προηγούμενη σειρά,την τρώει με πολύ όρεξη.Αοσμα περιττώματα,σε αντίθεση με την παλιά σειρά που βρωμούσε όλο το σπίτι.Πλεονέκτημα της εταιρίας τα πολύ χαμηλά ποσοστά σε μαγνήσιο,ακόμα και στην απλή adult.Το δίκιλο στα 14 ευρώ.
-Μaxima grain free sterilized.Νέα άφιξη,πολύ καλά συστατικά,ο πωλητής στο pet4u την θεωρεί ισάξια της Orijen.Πήρα δοκιμαστικά ένα κιλό,την έφαγε με ευχαρίστηση,χότραινε με λιγότερη ποσότητα από τις άλλες.Το κιλό στα 11 ευρώ,το τρίκιλο στα 29.Μάλλον θα είναι η επόμενη και σταθερή επιλογή.Η εταιρία είναι ισπανική,έχει κάποιος πληροφορίες;
Από υγρές οι βασικές μας είναι Νaturea κοτόπουλο ή κουνέλι για την οποία δίνει ρέστα.Τσιμπιμένη σε τίμη,1.15 ευρώ αλλά μας σώζει η μόνιμη προσφορά 2+1 οπότε βγαίνει φύρω στο 0.75.Από κει και πέρα για αλλάγη τρώμε περιστασιακά Schessir,Applaws,Life.Τελευταία λογω οικονομικων δυσχεριών μπήκαν στο μενού οι Gourmet,αν και αποφεύγω σαν το διάολο προιόντα πολυεθνικών,λόγω προιστορίας με μελαμίνες κλπ.
Που και που θα παίξει και κανένα treat,μόνο freeze dried για να αποφύγουμε την σαβούρα.Κυρίως Orijen,εναλλακτικά Natures Menu.
Από ουρλογικά είναι μια χαρά,ευτυχώς πίνει χωρίς πίεση αφθονο νερό.
O Raman βρέθηκε μόνος και σε πολύ κακή κατάσταση στο πάρκο,σε ηλικία δέκα ημερών,με το ένα μάτι μολύσμενο και σε οριακή κατάσταση.Με πολύ αγώνα και αγ[απη έζησε και σήμερα είναι ένας πανέμορφος γάτος.Ας κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας για να βοηθήσουμε τα ζώα που ζουν στους δρόμους.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μόνο έτσι θα λιγοστεύουν τα δυστυχισμένα γατιά στους δρόμους, ενώ θα αυξάνονται τα ευτυχισμένα γατιά σε σπίτια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool