ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria_lulu
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Οι ολιστικές τροφές είναι καλύτερες ποιοτικά, εξ' ού και πιο ακριβές, γτ έχουν μόνο κρέας και κάποια άλλα συστατικά σε πολύ μικρή ποσότητα(αλλά όχι σιτηρά και τέτοια,που θεωρούνται άχρηστα για τη γάτα). Η γάτα ως σαρκοφάγο ζώο χρειάζεται για την ανάπτυξή της κατά βάση πρωτείνη, αυτό είναι το πλεονέκτημα των ολιστικών.
Απλώς για να είμαστε σίγουροι ότι "κάνει" στη γάτα μας μια τροφή και δεν της προκαλεί προβλήματα πρέπει να τη δοκιμάσουμε 1-2 μήνες, με σωστή και αργή μετάβαση.
Προσωπικά, αν είχα καλύτερη οικονομική κατάσταση, θα διάλεγα την acana, κι αν έβλεπα πως δεν τους κάνει θα πήγαινα σε sanabelle-flatazor-happy cat.
Φυλλίτσα
Νεοφερμένο μέλος
Όσο καιρό τρώει Acana,μπορώ να πω επιεικώς δεν πλησιάζεται η άμμος χωρίς μάσκα οξυγόνου
maria_lulu τι ποσότητες τους δίνεις με τη royal;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria_lulu
Επιφανές μέλος
Η αλήθεια είναι πως η royal κάνει καλύτερη τουαλέτα...και πιο ανεκτή στη μύτηΌσο καιρό τρώει Acana,μπορώ να πω επιεικώς δεν πλησιάζεται η άμμος χωρίς μάσκα οξυγόνου
maria_lulu τι ποσότητες τους δίνεις με τη royal;;
Στον μικρό που είναι γύρω στα 5,5 κιλά δίνω 70γρ και στη μικρή που είναι 4,5 δίνω 60γρ. Γενικά ακολουθώ τις δοσολογίες που έχει στο σακί. Πολλές φορές δεν την τρώνε όλη, αφήνοντας 5-10 κόκκους.
Φυλλίτσα
Νεοφερμένο μέλος
Οπότε εάν της το γυρίσω δεν ξέρω κατά πόσο θα την ωφελήσει.Εσείς τι λέτε;;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zozethecat
Νεοφερμένο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Φυλλίτσα
Νεοφερμένο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Οι στειρωμένες γάτες, μετά τη στείρωση έχουν τη τάση να πάιρνουν βάρος εαν είναι μέσα στο σπίτι και δεν κινούνται πολύ ,γι αυτό χρειάζονται ειδική ξηρή τροφή με λιγότερες θερμίδες,λιγότερο μαγνήσιο,νατριο για την υγεία τους. Υγρή τροφή κατά τη γνώμη μου μπορούν να τρώνε από όλες αλλά με μέτρο.
Μυθος. Το γατι θα παρει βαρος αν τρωει περισσοτερο και ασκειται λιγοτερο. Απο τα 2 μου γατια, το ενα μετα την στειρωση αδυνατισε και το αλλο παχυνε. Αυτο που αδυνατισε αρχισε να κινειται πολυ περισσοτερο σε σχεση με πριν την στειρωση και το αλλο που παχυνε αρχισε να τρωει περισσοτερο (ειχε τροφη διαθεσιμη 24/7). Επομενως δεν χρειαζονται ειδικη τροφη, αλλα προσοχη στην ποσοτητα που τρωνε (περιορισμος σε 2-3 γευματα ημερησιως). Η υγρη τροφη ειναι πολυ καλυτερη απο την ξηρα για το ουροποιητικο τους, οποτε καλο ειναι να την αυξησουμε. Να επιλεγετε ομως πατε και οχι κονσερβες με σαλτσες γιατι παχαινουν. Επισης οι περισσοτερες καλες τροφες, αυτες δηλαδη χωρις σιτηρα και πολλες φυτικες ουσιες γενικοτερα, κανουν και για στειρωμενα και για αστειρωτα, οποτε δεν χρειαζονται ειδικες τροφες. Εγω σε κανενα απο τα γατια μου δεν δινω ειδικες τροφες, ουτε προκειται να δωσω. Ουτε βλεπω μαγνησιο, θερμιδες και αλλες τετοιες αηδιες. Απλα ταιζω ποιοτικη τροφη οσο πιο κοντα στην φυση της γατας γινεται.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μετά τη στείρωση γίνονται ορμονικές αλλαγές κάτι που επηρεάζει το μεταβολισμό τους, ο οποίος επιβραδύνεται κι αυτός είναι βασικά ο λόγος που παχαίνουν αν συνεχίσουν να τρώνε τροφή για αστείρωτα.Παιδια εγω και παλι δεν μπορω να καταλαβω,ειναι υπωχρεωτικο η γατουλα μετα την στειρωση να τρωει μονο γατοτροφη για στειρωμενες γατες?
Από κει κι έπειτα, παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες στο αν και πόσο η γάτα θα βάλει βάρος, όπως η ποσότητα της τροφής, το αν ασκείται , η ιδιοσυγκρασία κλπ.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Επηρεάζεται,φαντάσου σταματά ξαφνικά η αναπαραγωγή τους και μάλιστα απο μικρή ηλικία, ειναι σαν τις γυναίκες στη εμμηνόπαυση.Δεν αλλάζουν οι ορμόνες τους,δεν παίρνουν βάρος εαν δεν προσέξουν τη διατροφή τους ;.Στη φύση τους οι γάτες ειναι κυνηγοί ,τη μέρα κοιμούνται και το βράδυ όλο δράση.Μέσα σε ενα διαμέρισμα πόσο μπορεί να ασκηθεί μια γάτα;
Σου διαφευγει ομως κατι. Οταν μια γυναικα φτασει στην εμμηνοπαυση, βρισκεται στην 5η δεκαετια της ζωης της και η μυικη της μαζα εχει μειωθει αισθητα (με την προυποθεση οτι δεν γυμναζεται), οποτε οι ενεργειακες της αναγκες ειναι ηδη μειωμενες σε σχεση με μια 20αρα. Η αλλαγη στις ορμονες απλα μεταφερει το λιπος απο τα ποδια στην κοιλια.
Οταν μια γατα ζει μεσα στο σπιτι, ειτε ειναι αστειρωτη ειτε οχι, δεν αλλαζει κατι. Η αστειρωτη θα σπαταλαει περισσοτερο χρονο να περιφερεται ασκοπα, με μειωμενη εως ανυπαρκτη ορεξη για παιχνιδι και η στειρωμενη θα παιζει ολη την ωρα. Η αστειρωτη δεν θα μπορει να ζευγαρωσει και να περπατησει 5-10km για να δαπανησει περισσοτερη ενεργεια. Ουτε θα ανταγωνιζεται αλλες γατες με νυχια και με δοντια. Με την ιδια ποσοτητα τροφης και τα 2 θα εχουν πανω κατω το ιδιο βαρος. Αν το αστειρωτο ζουσε εξω σιγουρα θα αδυνατιζε γιατι θα εκανε τα παραπανω. Στο σπιτι ομως μεσα οι ενεργειακες του αναγκες παραμενουν ιδιες με αυτες ενος στειρωμενου.
Κι όμως κι εγώ ξέρω ότι επηρεάζεται ο μεταβολισμός τους από τη στείρωση και δεν είμαι κθ σίγουρη για το αν παραμείνει αστείρωτο ένα γατί που ζει μέσα σε σπίτι θα παχύνει εξίσου Nelliel...Πιστεύω πως όχι, κι αυτό γιατί έχοντας ορμές κατά κανόνα γίνονται πιο "δραστήρια" και δεν έχουν το νου τους τόσο στο φαγητό...από την εμπειρία μου τουλάχιστον! Ωστόσο θα συμφωνήσω μαζί σου στο γεγονός ότι αν μία τροφή (είτε υγρή είτε ξηρή) είναι πολύ καλής ποιότητας όντως μπορεί άνετα να καταναλωθεί και από στειρωμένα. Από τη στιγμή όμως που κυκλοφορούν πλέον πάρα πολλές τροφές ειδικές γι΄αυτά, νομίζω ότι είναι καλό να τις προτιμάει κανείς, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αρσενικούς που είναι επιρρεπείς και στην ουρολιθίαση, για την αποφυγή της οποίας επίσης θεωρώ κι εγώ ότι η λήψη υγρής τροφής κατά το δυνατόν βοηθάει πολύ. Από την άλλη όπως έχω ξαναπεί παίζει μεγάλο ρόλο και το "σκαρί" του καθενός για το αν θα παχύνει πολύ μετά τη στείρωση ή όχι, ακόμη κι αν ζει αποκλειστικά έξω![]()
Ο μεταβολισμος τους δεν επηρεαζεται, αλλα επηρεαζεται η δραστηριοτητα τους, κυριως σε αυτα που ζουν εξω. Ενα αστειρωτο που ζει εξω εχει σαφως αυξημενες ενεργειακες αναγκες σε σχεση με ενα που ζει μεσα. Αν το στειρωσεις και το αφησεις να ζει εξω θα μειωθει η δραστηριοτητα του, αλλα και παλι θα ειναι πιο αυξημενη σε σχεση με ενα στειρωμενο ή αστειρωτο που ζει μονιμα μεσα. Συγκρινουμε ανομοια πραγματα ομως. Απο την δικη μου εμπειρια, η στειρωση εκανε το ενα γατι μου πιο δραστηριο και το αλλο δεν το επηρεασε καθολου. Το 1ο αδυνατισε τρωγοντας την ιδια ποσοτητα τροφης και το 2ο παχυνε γιατι ετρωγε οσο ηθελε 24/7 (και τα 2 γατια ζουν μονιμα μεσα).
Το λαθος που κανουν πολλοι ειναι οτι συνεχιζουν να ταιζουν το γατι τους την ποσοτητα που το ταιζαν οταν ηταν κατω των 12 μηνων. Μεγιστο λαθος γιατι το γατι εχει σταματησει πλεον να αναπτυσσεται και οτι τρωει μπαινει σε λιπος!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η έλλειψη ορμονών επιβραδύνει το μεταβολισμό. Είναι γενικώς παραδεκτό και επιστημονικά διαπιστωμένο (κι εγώ δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω).
Όμως το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Είναι επίσης αδιαμφισβήτητο, οτι η ταυτόχρονη πρόσληψη μεγάλης ποσότητας τροφής σε συνδυασμό με έλλειψη άσκησης, αποτελούν εξίσου σημαντικούς επιβαρυντικούς παράγοντες, οι οποίοι είναι από μόνοι τους ικανοί να καταστήσουν υπέρβαρο κι ένα αστείρωτο ζώο.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool