Τροφή για στειρωμένους γάτους

Cat's Miaow

Νεοφερμένο μέλος

Ο Cat's Miaow αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Εύοσμος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 71 μηνύματα.
Έχω κανένα μήνα που έκανα στείρωση στον γάτο μου, η κτηνίατρος όμως επείδη ήταν στα 6 με 7 μηνών μου είπε να του δίνουμε ακόμα την παλιά τροφή μέχρι να γίνει 1 χρονών.Υπάρχει πρόβλημα ; Ή καλά μου είπε η κτηνίατρος ώστε να αναπτυχθεί κανονικά ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν η γιατρος σου στο είπε, μάλλον ειναι η πιο κατάλληλη να σου απαντήσει, οποτε άκουσε την. Δεν ξέρω, κι εμένα μου ακούγεται λογικό ομως να μην τρώει ακομη λαιτ αφού ειναι στην ανάπτυξη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να τρωει τροφη,ειδικη για στειρωμενες γατες,,ενα παραπανω που ειναι και αρσενικος και υπαρχει ο φοβος της νοσου του κατωτερου ουροποιητικου της γατας,που ειναι συχνοτερη στα στειρωμενα αρσενικα...Καλυτερα να ρωτησεις κι αλλον γιατρο για να βεβαιωθεις..Εγω παντως στα δικα μου που θα τα στειρωσω πριν γινουν 1 ετους θα δινω ειδικη τροφη

δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που σου ειπε η κτηνιατρος.πρεπει να τρωει ειδικη τροφη γιατι μπορει να παθει ουρολιθιαση.

δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που σου ειπε η κτηνιατρος.πρεπει να τρωει ειδικη τροφη γιατι μπορει να παθει ουρολιθιαση.
.θα συμφωνήσω με την aggeliki.

Δηλαδή και εγώ που έχω γάτο άμα τον στειρώσω πρέπει να δίνω μετά μια ζωή ειδική τροφή;:blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δηλαδή και εγώ που έχω γάτο άμα τον στειρώσω πρέπει να δίνω μετά μια ζωή ειδική τροφή;:blink:

ναι,γιατι τί πειραζει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σε όλους.

Τώρα που στείρωσα το Frodo και ρώτησα το γιατρό μου σχετικά με την τροφή, μου είπε πως πρόβλημα στο ουροποιητικό είναι πιθανό να παρούσιάσουν και οι αστείρωτες αρσενικές γάτες και πως αυτό το "ειδική τροφή για στειρωμένους γάτους" είναι μάλλον κόλπο των εταιρειών για να αυξάνονται οι πωλήσεις. Μου είπε φυσικά ότι θέλει παρακολούθηση και προσοχή, και πως τα ίδια θα μου έλεγε ακόμα κι αν ήταν αστείρωτος ο γατούλης. Εφόσον όμως τρώει καλή σε ποιότητα τροφή πιθανότατα δε θα υπάρξει πρόβλημα. Αν έτρωγε χύμα ξηρά τροφή με τη σέσουλα από πετ σοπ, θα το παρουσίαζε σίγουρα.

Το θέμα της παχυσαρκίας μου είπε ότι όντως ισχύει και στα 2 φύλα, λίγο περισσότερο στα αρσενικά. Μόνο τότε μου είπε θα χρειαστεί να τους αλλάξουμε τροφή σε πιο Light.

στο πρωτο θα συμφωνησω(ομως οι στειρωμενοι εχουν παρα πολλες πιθανοτητες παραπανω απο τους αλλους για ουρολιθιαση).για το αλλο θεμα της τροφης δεν συμφωνω,τα συστατικα που εχει η τροφη για στειρωμενους που δημιουργουν πετρες ειναι μειωμενα στις τροφες αυτες.αφου του δινεις καλη τροφη(αρα και πιο ακριβη) τι σε πειραζει να εισαι σιγουρος και να του δινεις για στειρωμενους γατους,αφου ιδια τιμη ειναι πανω κατω.(και εμενα κτηνιατρος μου τα εχει πει αυτα)

Δηλαδή κατάλαβα.
Μετά την στείρωση μόνο κονσέρβες.
Θα πεθάνει απο παχυσαρκία μου φαίνεται αλλά χορτάτος και ευτυχισμένος αντί για νηστικός και αδέσποτος.

Δηλαδή κατάλαβα.
Θα πεθάνει απο παχυσαρκία μου φαίνεται αλλά χορτάτος και ευτυχισμένος αντί για νηστικός και αδέσποτος.

καλε,οχι κονσερβες,ειναι οτι χειροτερο :confused:και θα χαλασουν τα δοντια του,θα πρεπει να τον πηγαινεις για καθαρισμο μετα.ξηρη τροφη για στειρωμενους γατους,και σπανια κονσερβα,η κονσερβα ειναι κατι σαν τα χαμπουργερ για μας,δεν ειναι καλη τροφη!!

Η κονσέρβα με το που σφραγίζεται χάνει όποια θρεπτικά συστατικά έχει το περιεχόμενό της. Ωστόσο, κάποια στιγμή είδα σε ένα site ότι οι αρσενικοί γάτοι που τρέφονται αποκλειστικά με ξηρά τροφή ενδέχεται να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας. Εγώ θα έλεγα να προτιμώνται τα "φακελάκια" αντί της κονσέρβας, καθώς η επεξεργασία στην οποία υπόκεινται τα πρώτα είναι διαφορετική και κατά τι πιο υγιεινή.

Δηλαδή κατάλαβα.
Αυτό καλέ από πού το κατάλαβες;;;;;;;:blink:
Όπως σου είπε και η Αγγελική, η καλύτερη διατροφή για έναν στειρωμένο γάτο, είναι η ειδική ξηρά τροφή. Οι περισσότερες καλές εταιρείες έχουν τουλάχιστον από μία ειδική τροφή για στειρωμένα γατιά, που τους παρέχει ακριβώς ό,τι χρειάζονται και τα προστατεύει από παχυσαρκία και παθήσεις του ουροποιητικού.

Ειδικά οι αρσενικοί μετά την στείρωση τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες με αποτέλεσμα να παχαίνουν αρκετά γι αυτό πέρα από το πρόβλημα με το ουροποιητικό υπάρχει κ το πρόβλημα του βάρους. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση εγώ στον δικό μου δίνω Hills γιατί είναι καλή και για το τρίχωμα επίσης αλλά κ για τις τρίχες που μαζεύουν στο στομάχι τους.

Ειδικά οι αρσενικοί μετά την στείρωση τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες με αποτέλεσμα να παχαίνουν αρκετά γι αυτό πέρα από το πρόβλημα με το ουροποιητικό υπάρχει κ το πρόβλημα του βάρους. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση εγώ στον δικό μου δίνω Hills γιατί είναι καλή και για το τρίχωμα επίσης αλλά κ για τις τρίχες που μαζεύουν στο στομάχι τους.

Την Hills για στειρωμένους υποθέτω... ;);)

Μία χαρά είναι και αν τηρείται και η Καθημέρινή συνστώμενη 24ωρη ποσότητα που είναι περίπου 50-60γρ δεν θα πάρει και βάρος !!! :up::up:

Παιδιά πώς ακριβώς λέγεται η Hill's για στειρωμένα; Έχει κάποια ειδική ονομασία; Ή είναι η ίδια με τη light?

Παιδιά πώς ακριβώς λέγεται η Hill's για στειρωμένα; Έχει κάποια ειδική ονομασία; Ή είναι η ίδια με τη light?
Neutered Cat λέγεται. :)

Καλησπέρα κι από μένα.

Πρόσφατα στείρωσα των 6 μηνών γατάκι μου και ο κτηνίατρος μου είπε ότι πρέπει απο εδώ και πέρα να τρώει ειδική τροφή για στειρωμένους γάτους.Αλλη υπάρχει για αρσενικούς και άλλη για θυλικές.
Είναι αλήθεια ότι μπορεί να πειραχθεί το ουροποιητικό σύστημα των αρσενικών με την κανινική ξηρή τροφή. Βέβαια τους δίνω και κονσέρβες. Και οι 3 είναι γάτοι. Ο ένας μάλιστα είναι 19 ετών και τρώει ειδική ξηρή τροφή για τα νεφρά του. Οι άλλοι 2 (3 ετών και 6 μηνών αντιστοίχως) ειδική ξηρή τροφή για στειρωμένους αρσενικούς.:):):)

Πολύ σωστά σου τα είπε ο κτηνίατρός σου. Ειδικά τα αρσενικά πρέπει να τρώνε ειδική τροφή για να αποφεύγεται η ουρολοθίαση. Οι κονσέρβες δεν έχουν σχέση με την πάθηση αυτή, οπότε αν η κροκέτα είναι σωστή, μη φοβάσαι τίποτα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back