Cat's Miaow
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
patousaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
.θα συμφωνήσω με την aggeliki.δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο που σου ειπε η κτηνιατρος.πρεπει να τρωει ειδικη τροφη γιατι μπορει να παθει ουρολιθιαση.
Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Δηλαδή και εγώ που έχω γάτο άμα τον στειρώσω πρέπει να δίνω μετά μια ζωή ειδική τροφή;![]()
ναι,γιατι τί πειραζει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nmc
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τώρα που στείρωσα το Frodo και ρώτησα το γιατρό μου σχετικά με την τροφή, μου είπε πως πρόβλημα στο ουροποιητικό είναι πιθανό να παρούσιάσουν και οι αστείρωτες αρσενικές γάτες και πως αυτό το "ειδική τροφή για στειρωμένους γάτους" είναι μάλλον κόλπο των εταιρειών για να αυξάνονται οι πωλήσεις. Μου είπε φυσικά ότι θέλει παρακολούθηση και προσοχή, και πως τα ίδια θα μου έλεγε ακόμα κι αν ήταν αστείρωτος ο γατούλης. Εφόσον όμως τρώει καλή σε ποιότητα τροφή πιθανότατα δε θα υπάρξει πρόβλημα. Αν έτρωγε χύμα ξηρά τροφή με τη σέσουλα από πετ σοπ, θα το παρουσίαζε σίγουρα.
Το θέμα της παχυσαρκίας μου είπε ότι όντως ισχύει και στα 2 φύλα, λίγο περισσότερο στα αρσενικά. Μόνο τότε μου είπε θα χρειαστεί να τους αλλάξουμε τροφή σε πιο Light.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Γεράνι
Νεοφερμένο μέλος
Μετά την στείρωση μόνο κονσέρβες.
Θα πεθάνει απο παχυσαρκία μου φαίνεται αλλά χορτάτος και ευτυχισμένος αντί για νηστικός και αδέσποτος.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Δηλαδή κατάλαβα.
Θα πεθάνει απο παχυσαρκία μου φαίνεται αλλά χορτάτος και ευτυχισμένος αντί για νηστικός και αδέσποτος.
καλε,οχι κονσερβες,ειναι οτι χειροτερο
και θα χαλασουν τα δοντια του,θα πρεπει να τον πηγαινεις για καθαρισμο μετα.ξηρη τροφη για στειρωμενους γατους,και σπανια κονσερβα,η κονσερβα ειναι κατι σαν τα χαμπουργερ για μας,δεν ειναι καλη τροφη!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό καλέ από πού το κατάλαβες;;;;;;;Δηλαδή κατάλαβα.

Όπως σου είπε και η Αγγελική, η καλύτερη διατροφή για έναν στειρωμένο γάτο, είναι η ειδική ξηρά τροφή. Οι περισσότερες καλές εταιρείες έχουν τουλάχιστον από μία ειδική τροφή για στειρωμένα γατιά, που τους παρέχει ακριβώς ό,τι χρειάζονται και τα προστατεύει από παχυσαρκία και παθήσεις του ουροποιητικού.
elvenstar
Επιφανές μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ειδικά οι αρσενικοί μετά την στείρωση τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες με αποτέλεσμα να παχαίνουν αρκετά γι αυτό πέρα από το πρόβλημα με το ουροποιητικό υπάρχει κ το πρόβλημα του βάρους. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση εγώ στον δικό μου δίνω Hills γιατί είναι καλή και για το τρίχωμα επίσης αλλά κ για τις τρίχες που μαζεύουν στο στομάχι τους.
Την Hills για στειρωμένους υποθέτω...

Μία χαρά είναι και αν τηρείται και η Καθημέρινή συνστώμενη 24ωρη ποσότητα που είναι περίπου 50-60γρ δεν θα πάρει και βάρος !!!

Desdemona
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Neutered Cat λέγεται.Παιδιά πώς ακριβώς λέγεται η Hill's για στειρωμένα; Έχει κάποια ειδική ονομασία; Ή είναι η ίδια με τη light?

Desdemona
Διάσημο μέλος
Σας ευχαριστώ Αρήθα μαςNeutered Cat λέγεται.![]()

Nevil
Νεοφερμένο μέλος
Πρόσφατα στείρωσα των 6 μηνών γατάκι μου και ο κτηνίατρος μου είπε ότι πρέπει απο εδώ και πέρα να τρώει ειδική τροφή για στειρωμένους γάτους.Αλλη υπάρχει για αρσενικούς και άλλη για θυλικές.
Είναι αλήθεια ότι μπορεί να πειραχθεί το ουροποιητικό σύστημα των αρσενικών με την κανινική ξηρή τροφή. Βέβαια τους δίνω και κονσέρβες. Και οι 3 είναι γάτοι. Ο ένας μάλιστα είναι 19 ετών και τρώει ειδική ξηρή τροφή για τα νεφρά του. Οι άλλοι 2 (3 ετών και 6 μηνών αντιστοίχως) ειδική ξηρή τροφή για στειρωμένους αρσενικούς.

Desdemona
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool