cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
"elimination diet"
αυτό πρέπει να γίνει στην περίπτωση της για να βρουν σε τι είναι αλλεργική
Πώς είναι τώρα η γατούλα; Έχει σταματήσει να ξύνεται; Της κάνατε ένεση κορτιζόνης;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
σας έβαλα και φωτό μου......
Να σου ζήσει. Βλέπω πως τα άσπρα γατάκια αυξάνονται αλματωδώς.
cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
Να σου ζήσει. Βλέπω πως τα άσπρα γατάκια αυξάνονται αλματωδώς.
δεν επέλεξα το χρώμα....απλά ζήτησα από τη φιλοζωική ένα γατάκι και μου το έφεραν.... αλλά είναι γλυκούλα

cooperaki
Νεοφερμένο μέλος
"elimination diet"
αυτό πρέπει να γίνει στην περίπτωση της για να βρουν σε τι είναι αλλεργική
Πώς είναι τώρα η γατούλα; Έχει σταματήσει να ξύνεται; Της κάνατε ένεση κορτιζόνης;
δεν έκανε ένεση κορτιζόνης. παίρνει ένα χαπάκι εδώ και κάποιες μέρες και προσέχω μη φάει κάτι που δεν πρέπει. της βάζω betadine και περιμένω. δεν ξύνεται όπως πριν αλλά θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν ξύνεται καθόλου. έχει βγάλει σπυράκια στο κορμάκι της και ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι αλλεργία προφανώς σε κάτι τοξικό. η αλήθεια είναι ότι έβαζα χλωρίνη στο σφουγγάρισμα αλλά και που το σταμάτησα δεν άλλαξε κάτι. και ενίοτε ρίχνω dettol αποσμητικό. να φταίνε αυτά; να φταίει που έβγαινε στο μπαλκόνι στις γλάστρες και να την πείραξε κάτι στο χώμα; ή σε κάποιο έντομο; δεν ξέρω
έχω στενοχωρηθεί και προβληματιστεί πάρα πολύ και επίσης ανησυχούσα και μήπως είναι κάτι μεταδοτικό. αγκαλιές, χάδια, κοιμάται στα κρεβάτια μας, τα παιδιά όλη μέρα την πασπατεύουν, όλα αυτά τα χαδάκια που κάνουμε στα γατάκια μας....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
δεν έκανε ένεση κορτιζόνης. παίρνει ένα χαπάκι εδώ και κάποιες μέρες και προσέχω μη φάει κάτι που δεν πρέπει. της βάζω betadine και περιμένω. δεν ξύνεται όπως πριν αλλά θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν ξύνεται καθόλου. έχει βγάλει σπυράκια στο κορμάκι της και ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι αλλεργία προφανώς σε κάτι τοξικό. η αλήθεια είναι ότι έβαζα χλωρίνη στο σφουγγάρισμα αλλά και που το σταμάτησα δεν άλλαξε κάτι. και ενίοτε ρίχνω dettol αποσμητικό. να φταίνε αυτά; να φταίει που έβγαινε στο μπαλκόνι στις γλάστρες και να την πείραξε κάτι στο χώμα; ή σε κάποιο έντομο; δεν ξέρωέχω στενοχωρηθεί και προβληματιστεί πάρα πολύ και επίσης ανησυχούσα και μήπως είναι κάτι μεταδοτικό. αγκαλιές, χάδια, κοιμάται στα κρεβάτια μας, τα παιδιά όλη μέρα την πασπατεύουν, όλα αυτά τα χαδάκια που κάνουμε στα γατάκια μας....
Χμ, όταν η αλλεργία είναι τροφική, έχουν φαγούρα, πρήξιμο, απώλεια τριχώματος κτλ, στην περιοχή γύρω από τον λαιμό και στο κεφάλι. Η γατούλα σου μάλλον είναι αλλεργική σε κάτι που είτε έχει έρθει σε επαφή έιτε το έχει εισπνεύσει. Μπορεί να την πείραξαν τα καθαριστικά και τα αποσμητικά που χρησιμοποιείς ή ακόμα και η γύρη όταν έβγαινε στο μπαλκόνι. Θα πάρει χρόνο μέχρι να σταματήσουν τα συμπτώματα. Στον δικό μου του πήρε μήνες μέχρι να επανέλθει το τρίχωμα του
Απομάκρυνε όσο το δυνατόν πιο πολλά καθαριστικά, αποσμητικά και άλλες χημικές ουσίες από το σπίτι σου, μέχρι να βρείτε τι της προκάλεσε αυτά τα συμπτώματα. Είναι επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά πρέπει να την κάνεις. Μη φοβάσαι, αν ήταν κάτι κολλητικό θα είχες κολλήσει 
cyberkill
Νεοφερμένο μέλος
το γατάκι κατά πάσα πιθανότητα είναι αλλεργικό σε κάτι από το περιβάλλον(εφόσον δεν είναι μύκητας μετά από καλλιέργεια),δεν είναι απαραίτητο να είναι στην τροφή και επίσης δεν είναι μεταδοτικό.και ο δικός μου γάτος είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα αλλεργίας.πάρα πολύ σοβαρό.όχι απλώς σπυράκια,ολόκληρες πληγές είχε.μετά από πολλές θεραπείες και φάρμακα του πέρασε εντελώς το πρόβλημα, μόνο με θεραπεία που έκανε με ειδικό χαπάκι κορτιζόνης (πολύ φθηνό) για 5 εβδομάδες και με ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ αποπαρασίτωση με stronghold ανά 20 μέρες.όλα αυτά βέβαια σε συνεργασία με τον κτηνίατρο.μην απογοητεύεσαι δεν είναι τίποτα,απλά θέλει υπομονή.αν θες να ρωτήσεις κάτι και μπορώ να σου απαντήσω στείλε πμδεν έκανε ένεση κορτιζόνης. παίρνει ένα χαπάκι εδώ και κάποιες μέρες και προσέχω μη φάει κάτι που δεν πρέπει. της βάζω betadine και περιμένω. δεν ξύνεται όπως πριν αλλά θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν ξύνεται καθόλου. έχει βγάλει σπυράκια στο κορμάκι της και ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι αλλεργία προφανώς σε κάτι τοξικό. η αλήθεια είναι ότι έβαζα χλωρίνη στο σφουγγάρισμα αλλά και που το σταμάτησα δεν άλλαξε κάτι. και ενίοτε ρίχνω dettol αποσμητικό. να φταίνε αυτά; να φταίει που έβγαινε στο μπαλκόνι στις γλάστρες και να την πείραξε κάτι στο χώμα; ή σε κάποιο έντομο; δεν ξέρωέχω στενοχωρηθεί και προβληματιστεί πάρα πολύ και επίσης ανησυχούσα και μήπως είναι κάτι μεταδοτικό. αγκαλιές, χάδια, κοιμάται στα κρεβάτια μας, τα παιδιά όλη μέρα την πασπατεύουν, όλα αυτά τα χαδάκια που κάνουμε στα γατάκια μας....

harrisxr650
Νεοφερμένο μέλος
λοιποοοον ο Ορατιος ειναι παριπου 7 μηνων πλεον τσιτα συνεχεια και με ευαισθητο στομαχακι (βλεπε διαρροιες). Εδω και 2 μηνες περιπου τρωει arden grange για γατακια με την οποια δεν εχει ιδιαιτερο προβλημα(με μια μικρη διακοπη 2 εβδομαδων οπου ετρωγε νεροβραστο κοτοπουλο λογω του απο πανω θεματος). το θεμα ειναι οτι παει στην τουαλετα 2-3 φορες ημερησιος και πεθαινουμε στην βρωμα μιλαμε για πολυ βρωμα. επισης τα κακα του δεν ειναι 100% στερεα. επειδη γενικος ειχαμε θεμα του καναμε τις απαραιτητες εξετασεις για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχει κατι ο γαταρος και οντως ειναι 100% υγιεστατος. ο γιατρος μας ειπε οτι ειναι πιθανον να παρουσιαζει αλεργια στην τροφη αυτη εξου και οι διαρροιες καθε λιγο και λιγακη. οποτε σκεφτομουνα να δοκιμασω orijen μιας και εχω pet shop διπλα στο σπιτι μου που φερνει και διαβαζω και τα καλυτερα για αυτην και την acana.
η γνωμη σας ποια ειναι? και η arden grange απ' οσο εχω διαβασει ειναι καλη τροφη και ειμαι σε ενα μικρο διλημα.
ευχαριστω
πεινιιιαααααουυυυυυ!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlin
Δραστήριο μέλος
ουπς πρωτη φορα διαβαζω γι αυτη την τροφη
!το σωστοτερο θα ηταν να ακολουθησεις τη συμβουλη του γιατρου για το καλο ολων σας!αλλωστε η orijen και η acana ειναι δοκιμασμενες χρονια και πολυ αξιοπιστες τροφες.μπορεις επισης να του ζητησεις να σου προτεινει εκεινος καποια τροφη..οπως και να χει δοκιμαζεις και βλεπεις!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlin
Δραστήριο μέλος
ο γατος μου ειναι στην ιδια ηλικια με το δικο σου!του δινω royal canin(απο την οποια ειμαι πολυ ευχαριστημενη) ομως κατα καιρους λογω χρηματων κυριως του εχω δοσει 2-3 αλλες.και τις εφαγε ευχαριστα ,και δεν αντιμετωπισαμε κανενα προβλημα.ωστοσο αν οπως λες το στομαχακι του ειναι ευαισθητο οντως θα ηταν καλο να γινει μια ομαλη μεταβαση.
harrisxr650
Νεοφερμένο μέλος
Havana
Διάσημο μέλος
οι διάροιες στα μικρά γατάκια ειναι μια ολοκληρη ιστορια, μέχρι να ενηλικιωθούν ειναι λογικο να πηγαινουν 3-4 φορες την ημέρα τουαλετα , ειδικα αν ειναι σε ελευθερο σερβίσριμσα τροφης,
η id ειναι κλινικη διαιτροφολικη διαιτα που διδεται για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα και συγκεκριμενους σκοπους δεν συνισταται για χροναι χρηση και βασικη διατροφη της γατας,
τωρα για την γευστικοτητα ειναι δευτερευον ζητημα γιατι αν ειναι κλινικη διαιτα απλα την ακολουθεις οπως υπέδειξε ο γιατρος σου,
η arden ειναι υποαλλεργικη τροφη, (ναι αυτο ειναι καλο μας αρεσει κλπ)
δεν ξερω αν εχει συγκεκριμενη τροφη για τα γαστροεντερικα προβληματα,
εκεινο που σε ενδιαφερει ειναι να βρεις μια τροφη ξηρα (λογω της διαρροιας) με την μεγιστη αποροφητικοτητα απο τον οργανισμο της γατας του, και σχεδιασμενη για γατσρονετερικα προβληματα , η ευαισθητα στομαχια, η προβληματα αποροφητικοτικοτητας.
ψαξτο λιγο, υπαρχουν καποιες σειρες, καποιες με καλές, αποτελεσματα καποιες με μετρια καποιες με καθολου, αλαλ πρεπει αν βρεις κατι το οποιο να λειτουργει για την γατα σου, συζητησε το με τον κτηναιτρο αν πρεπει αν ειναι κλινικη διαιατα η αν μπορει αν ειναι τροφη που διατιθεται στο λιανικό εμπορίο.
Εγραψες οτι κανατε εξετασεις, υποθετω κανατε και παρασιτιλογικο ελεγχο για giardia σωστα?
harrisxr650
Νεοφερμένο μέλος
florentia86
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πολυ φοβαμαι πως η μονη σου λυση ειναι να του μαγειρευεις εσυ για να ξερεις ακριβως τι τρωει, πραγμα που δεν ειναι καθολου ευκολο γιατι θελει γνωσεις και μετρημα των συστατικων που θα βαζεις με ακριβεια.
Παντως θα σου ελεγα να ρωτησεις και τον γιατρο του σαιτ, μηπως και εχει καμμια καλυτερη ιδεα, μπορεις να ρωτησεις εδω:https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
florentia86
Νεοφερμένο μέλος
CatLover09
Δραστήριο μέλος
Οποτε πλεον ψαχνουμε υποαλλεργικες κροκετες.
Εχετε να μας προτεινετε καποια μαρκα? Η μοναδικη που γνωριζω ειναι αυτη https://www.ardengrange.com/pet-food/cat-food.asp?id=51 ομως θα με ενδιεφεραν και αλλες γνωμες.
Ευχαριστω πολυ!
blackfairy1986
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NIKH lefkada
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool