Τροφική αλλεργία

• Thread starter Thread starter alexia
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Απάντηση: ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ

τι φαγητό δίνεται?σταμάτησαν οι εμετοί?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το λογικό δεν είναι να βρείτε πρώτα σε τι ακριβώς έχει αλλεργία για να μπορέσετε να το αποφύγετε;
22.gif

Στο κοτόπουλο;
Στη γαλοπούλα;
Στον τόνο;
Στο καλαμπόκι;
Στο ρύζι;
Ό,τι τροφή και να της δώσετε, αν περιέχει κάποιο από τα συστατικά στο οποίο έχει αναπτύξει αλλεργία, θα συνεχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα.
11.gif

Συνήθως οι κτηνίατροι προτείνουν δίαιτα η οποία περιέχει ένα είδος πρωτείνης το οποίο δεν συνήθιζε να τρώει η γατούλα - κουνέλι, πάπια ή αρνί για παράδειγμα ή απλά προτείνουν ειδική τροφή για αλλεργία.
Η γατούλα θα πρέπει να τρέφεται αποκλειστικά μόνο με αυτό το κρέας ή την ειδική τροφή, πχ. μόνο με κουνέλι, για ένα διάστημα 6-8 εβδομάδων.
Αφού της περάσουν τα συμπτώματα, τότε δοκιμάζετε ένα ένα τα συστατικά που είχε η τροφή που έτρωγε (όχι όλα, αλλά τα πιο βασικά - συνήθως τα 5-7 πρώτα).
Υπάρχουν και εξετάσεις αίματος, αλλά λένε ό,τι δεν είναι αρκετά αξιόπιστες.
3.gif

Κάποιοι ισχυρίζονται ό,τι γάτες που ήταν αλλεργικές στο μαγειρεμένο κρέας, σταμάτησαν να έχουν αλλεργία στο ωμό.
3.gif

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγώ επειδή ξυνόμουν κατάπινα τις τρίχες μου και μου έφραξε ο ποπός

παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις...το πρόβλημα είναι πολύπλοκο λόγω της δυστροπίας του στο φαγητό....αρνείται πεισματικά οτιδήποτε έχει σχέση με βραστο ψητό ωμό κρέας(όλων των ειδών) όπως επίσης και κονσέρβα...τρώει μόνο ένα κωδικό της r/c και τίποτα άλλο...τώρα πήρα hypoallergenic r/c και hills z/d...πρέπει για 6 εβδομάδες να τον πείσω να φάει μια από τις δύο και αν τη συνηθίσει και του αρέσει και φυσικά υποχωρήσουν τα συμπτώματα μπορεί να τη συνεχίσει για πάντα ή να βρω μια με πάπια ή γαλοπούλα που ποτέ δεν έχει φάει μήπως και δεν τον πειράξει...αφού βέβαια περάσουν οι 6 εβδομάδες...

Η δυστροπία του στο φαγητό λύνεται πολύ εύκολα
AddEmoticons01017.gif

1. Απομακρύνεις ό,τι φαγητό του έχεις αφήσει έξω.
2. Του δίνεις να φάει 2-3 φορές τη μέρα. Αν δεν φάει μέσα σε 30 λεπτά απομακρύνεις το φαγητό του και τον αφήνεις νηστικό.
3. Αν επιμένει και δεν τρώει για πάνω απο 24 ώρες, τότε ανακατεύεις την τροφή που πρέπει να φάει με κάτι που του αρέσει πάρα πολύ, π.χ., με λίγη κονσέρβα τόνου.
4. Αν δεν πετύχει το (3), τότε ανακατεύεις την τροφή που έτρωγε με την καινούργια.

Το λάθος που κάνουμε είναι ό,τι τους αφήνουμε μόνιμα τροφή έξω και καλομαθαίνουν. Όταν χάσουν την σιγουριά τους, τότε θα αρχίσουν να τρώνε ό,τι τους προσφέρεται στο πιάτο τους.

δεν υπάρχει τίποτα που να τρώει για να το ανακατέψω...και μου το απαγόρεψαν!!όσο τρώει την υποαλλεργική ένας κόκος από την παλιά είπαν οι γιατροί μπορεί να προκαλέσει τα προβλήματα...την τελευταία εβδομάδα έχω δώσω 250 ευρώ σε εξετάσεις και κροκέτες!! και καταλήξαμε να τον ταίζω με τη σύριγγα z/d κονσέρβα...έχω ειλικρινά απελπιστεί...πρώτη φορά στη ζωή μου το αντιμετωπίζω και πάντα ειχα γάτες και σκύλους!

Αρκετά ζόρικος ο γατούλης :/:
Αν δεν τρώει τότε μάλλον θα ήταν καλή ιδέα να του δώσετε κορτιζόνη για να φύγουν τα συμπτώματα και να μπορέσετε να του κάνετε σταδιακή μετάβαση στη νέα του τροφή :/: Αλλά μετά θα πρέπει να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή :(

ζόρικος δε θα πει τιποτα!!σήμερα το πρωί μιλούσα πάλι με τον κτηνίατρο και μου είπε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση...ένα υγιές ζώο να τρέφεται με σύριγγα..και αν του βάλεις την αγαπημένη του να φαει με όρεξη!!είναι λεει θέμα δυστροπίας και εκμετάλλευσης!μου είπε λοιπον να λείψω μια δυο μέρες από το σπίτι να του αφήσω κροκέτα μπόλικη και να τον αφήσω μόνο του...και αν γυρίσω και τα έχει φάει εκμεταλλεύεται καταστάσεις!!συνεπώς για ένα μήνα να το παίζω αδιαφορη και μετά να βρω κάτι άλλο....βρήκα ενα κωδικό της blue με γαλοπούλα-ρύζι, πάπια-πατάτα για γάτες με δυσανεξία και λέω να το δοκιμάσω...
λέτε να έχει δίκιο?

Δε σου μενει και τιποτε αλλο. Θα δειξει, μακαρι να παει καλα το σχεδιο και να δουλεψει

σ'ευχαριστώ!!Από το στόμα σου και στου θεού το αυτί!!έχει ταλαιπωρηθεί πολύ εδώ και μήνες και πονάει η καρδια μου!

Τι εγινε τελικά με τον γατούλι? και πως ανακάλυψες οτι εχει δυσανεξια?

Aπορίες σχετικά με τη διατροφή

γεια σας. η Τιτίκα μου είναι 4 χρόνων και στειρωμένη. της δίνω ξηρά τροφή αλλά τελευταία έπαθε αλλεργία και της δίνω υποαλλεργική ξηρά τροφή. ο γιατρός της έχει απαγορεύσει να της δίνω μαγειρευτά φαγητά αλλά σπάνια έχει δοκιμάσει από το φαγητό μας.(κοτόπουλο βραστό, μπριζολάκι, γάλα). τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
1. απαγορεύεται ή όχι το μαγειρευτό φαγητό; επειδή είναι στειρωμένη ή επειδή έχει αλλεργία;
2. επιτρέπεται το γάλα και αν ναι ποιο θα ήταν το καλύτερο;
3. από λιχουδιές (κονσέρβα) τι θα προτείνατε;
δυστυχώς ο γιατρός δεν μας διευκρινίζει και έχω μπερδευτεί.
ευχαριστώ

Απάντηση: Aπορίες σχετικά με τη διατροφή

Γεια σου Cooperaki!
Λοιπον οι αποψεις στο θεμα διατροφη διιστανται, αλλα
1.Το μαγειρευτο φαγητο δεν απαγορευεται καθαυτο. Δεν κανει να τρωνε μπαχαρικα, κρεμμυδι, σκορδο, ντοματα και διαφορα αλλα πραγματα που εμεις τρωμε, αλλα για μια γατα μπορει να ειναι τοξικα. Αν της φτιαχνεις ομως κοτοπουλο, ή καποιο αλλο κρεας ή ψαρι με πολυ λιγο αλατι και λαδι βραστο ή ψητο θα εισαι λογικα οκ.
2.Μια ενηλικη γατα δε χρειαζεται να πινει κανενα ειδος γαλατος.
3.Οι κονσερβες της applaws ειναι πολυ καλες, σαφως υπαρχουν κι αλλες μαρκες.
Εαν η Τιτικα σου εχει αλεργια λοιπον θα πρεπει πρωτα να βρεις σε τι εχει αλλεργα για να το αποφυγεις, ειτε σε ξηρη ειτε σε υγρη μορφη.
Ελπιζω να σε κατατοπισα καπως.

Το θεμα ειναι οτι η γατα ειναι αλλεργικη.:/:
Το οτι ειναι στειρωμενη..δεν ειναι καθολου απαγορευτικο για μαγειρευτη τροφη,αρκει να ειναι σωστα μαγειρεμενη.Προφανως ο γιατρος στο ειπε για την αλλεργια.
Το αν επιτρεπεται το γαλα.Καταρχην γενικα επιτρεπεται,αλλα το ειδικο γαλα για γατες και οχι αυτο που προοριζεται για ανθρωπους.Ομως αν δεν μαθετε που ακριβως ειναι αλλεργικη,δηλαδη σε ποιο τροφιμο..πως να εισαι σιγουρη και για το γαλα και για ολα τα υπολοιπα;:hmm:

γεια σας. η Τιτίκα μου είναι 4 χρόνων και στειρωμένη. της δίνω ξηρά τροφή αλλά τελευταία έπαθε αλλεργία και της δίνω υποαλλεργική ξηρά τροφή. ο γιατρός της έχει απαγορεύσει να της δίνω μαγειρευτά φαγητά αλλά σπάνια έχει δοκιμάσει από το φαγητό μας.(κοτόπουλο βραστό, μπριζολάκι, γάλα). τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
1. απαγορεύεται ή όχι το μαγειρευτό φαγητό; επειδή είναι στειρωμένη ή επειδή έχει αλλεργία;
2. επιτρέπεται το γάλα και αν ναι ποιο θα ήταν το καλύτερο;
3. από λιχουδιές (κονσέρβα) τι θα προτείνατε;
δυστυχώς ο γιατρός δεν μας διευκρινίζει και έχω μπερδευτεί.
ευχαριστώ

Καταρχήν πρέπει να βρείτε σε ποιά τροφή έχει αλλεργία. Δεν σας είπε ο κτηνίατρος τι πρέπει να κάνετε για να βρείτε τι της προκαλεί αλλεργία;
Το μαγειρευτό φαγητό απαγορεύεται μόνο όταν αποτελείται από την τροφή που της προκαλεί αλλεργία και φυσικά όταν της το δίνετε χωρίς συμπληρώματα κτλ (ως βασική διατροφή της γάτας, το μαγειρευτό χωρίς συμπληρώματα, μπορεί να οδηγήσει την γάτα ακόμα και στον θάνατο).
Επειδή έχουμε περάσει και εμείς από αυτή τη φάση, δεν θα σου πρότεινα καμία τροφή γιατί δεν ξέρω τι ενοχλεί την γάτα σου. Αν την πειράζει το κοτόπουλο, δεν μπορείς να της δώσεις ούτε κονσέρβα κοτόπουλο, ούτε μαγειρεμένο, ούτε ξηρά τροφή κοτόπουλο. Αυτό που επείγει είναι να βρείτε ποιό συστατικό της τροφής που έτρωγε όταν απέκτησε αλλεργία, την πειράζει.
Γαλά για γατάκια μπορείς να δίνεις, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι αλλεργική σε αυτό.

κορίτσια καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ακριβώς είναι αλλεργική. βασικά επειδή ξυνόταν πάρα πολύ της έχουμε δώσει φάρμακα, αμπούλες, αλλαγή τροφής, αποπαρασιτώσεις, έλεγχο για μύκητες, ψώρα, τα πάντα .......δεν έχουμε βρει τι είναι. είμαστε πολύ προσεκτικοί, απλά επειδή είναι ζηλιάρα στο φαγητό και θέλει να τρώει ότι τρωμε κι εμείες ήθελα να μάθω αν είναι εφικτό να τρώει κάτι ΄΄ανθρώπινο΄΄.

photo.php

σας έβαλα και φωτό μου......

Συνημμένα

• OIKO 160.jpg
    OIKO 160.jpg
    274,4 KB · Εμφανίσεις: 53

Κουκλακι μου εσυ!!! Πανεμορφη ειναι να την χαιρεσαι!!:D

καλησπερα
ολα οσα σου ειπαν οι απο πανω ειναι σωστα αλλα εγω πιστευω οτι καλυτερα να μιλησεις με τον γιατρο σου και να δινεις στην μικρουλα σου μονο αυτα που σε συμβουλευει..

Ε ναι..αυτο λεμε και εμεις.Απλα το καλυτερο θα ηταν να μαθει σε ποια ακριβως συστατικα ειναι αλλεργικη η γατουλα.Και δυστυχως καποιοι κτηνιατροι ειναι εντελως ασχετοι απο διατροφη.
Μια δευτερη γνωμη παντως δεν θα εβλαπτε.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back