Τρόποι περίφραξης βεράντας ή αυλής

Βασίλη ΜΠΡΑΒΟ!!! Τελεια η κατασκευή σου!!
Θα ήθελα να έρθω κάποια στιγμή να την δω και απο κοντά!!!
Καλή επιτυχία και στη συνέχεια!:)

θενκς Αναστασια :)

τελος, εδω και μια εβδομαδα το πορτακι ειναι μονιμως ανοιχτο με τα δυο γατια να μπαινοβγαινουν οποτε θελουν..
Σημερα βαλαμε και τη δευτερη αμμολεκανη εξω.

Ο quentin επι το εργο προσπαθώντας να σαμποταρει την ολη κατασκευη.

p1010646i.jpg

μια καλυτερη φωτο του μερους που οχυρωθηκε
p1010647a.jpg

δεν ξερω εαν ειναι η καλυτερη λυση αλλα επειδη δεν ηθελα να τρυπησω το κατω μερος του μπαλκονιου με 100 γατζακια προτιμησω να βαλω αυτο το ξυλο οπου κατα μηκος του βιδωσα τα γατζακια που βλεπετε και το ξυλο βιδωθηκε με 2 τρυπες μονο στο μπαλκονι.

p1010650r.jpg

και τελος το σημειο που μου ειχε μεινει και δεν τα αφηνα ελευθερα. Τελικα η λυση ηρθε με δυνατη ταινια (οχι λεπτη) διπλης οψεως οπου παρολες τις αρχικες αμφιβολιες εκανε τρελη δουλεια και το ξυλο δεν ξεκολαει με τιποτα

p1010678gh.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι είναι η καλύτερη περίφραξη που έχω δει ως τώρα:clapup::clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τρόποι περίφραξης βεράντας;

Πολυ καλη δουλεια οντως!!!:)

Φοβερή δουλειά Βασίλη και πολύ καλαίσθητο το αποτέλεσμα. Η Αναστασία μου είπε ότι έχεις βάλει φωτό και μπήκα να τις δω, γιατί πρόκεiται σύντομα να μετακομίσω και με απασχολεί φοβερά το θέμα της περίφραξης, καθότι τα νέα μπαλκόνια είναι τελείως διαφορετική κατασκευή, σε σχέση με το σπίτι που μένω τώρα.
Το πρόβλημα είναι ποιος θα το φτιάξει όλο αυτό!!! Μήπως πρέπει να σας καλέσω για κανένα γεύμα στο καινούριο σπίτι :P

Απίστευτη κατασκευή!! Ψάχνω τρόπο να κλείσω το πίσω μπαλκόνι για να βγαίνουν οι γάτες αλλά δεδομένου ότι ο γάτος μου σκαρφαλώνει οπουδήποτε δεν θέλω απλή κατασκευή...Είναι ότι καλύτερο έχω δει μέχρι στιγμής και πολύ καλή η ιδέα με τα γαντζάκια και το ξύλο

Απίστευτη κατασκευή!! Ψάχνω τρόπο να κλείσω το πίσω μπαλκόνι για να βγαίνουν οι γάτες αλλά δεδομένου ότι ο γάτος μου σκαρφαλώνει οπουδήποτε δεν θέλω απλή κατασκευή...Είναι ότι καλύτερο έχω δει μέχρι στιγμής και πολύ καλή η ιδέα με τα γαντζάκια και το ξύλο
ε ναι... Ο λεόν είναι γάτος-κασκαντέρ!:hehe::hehe:

θενκς Αναστασια :)

τελος, εδω και μια εβδομαδα το πορτακι ειναι μονιμως ανοιχτο με τα δυο γατια να μπαινοβγαινουν οποτε θελουν..
Σημερα βαλαμε και τη δευτερη αμμολεκανη εξω.

Ο quentin επι το εργο προσπαθώντας να σαμποταρει την ολη κατασκευη.

p1010646i.jpg

μια καλυτερη φωτο του μερους που οχυρωθηκε
p1010647a.jpg

δεν ξερω εαν ειναι η καλυτερη λυση αλλα επειδη δεν ηθελα να τρυπησω το κατω μερος του μπαλκονιου με 100 γατζακια προτιμησω να βαλω αυτο το ξυλο οπου κατα μηκος του βιδωσα τα γατζακια που βλεπετε και το ξυλο βιδωθηκε με 2 τρυπες μονο στο μπαλκονι.

p1010650r.jpg

και τελος το σημειο που μου ειχε μεινει και δεν τα αφηνα ελευθερα. Τελικα η λυση ηρθε με δυνατη ταινια (οχι λεπτη) διπλης οψεως οπου παρολες τις αρχικες αμφιβολιες εκανε τρελη δουλεια και το ξυλο δεν ξεκολαει με τιποτα

p1010678gh.jpg
Πόσο, μα πόσο, μα πόσο το έχω ζηλέψει το μπαλκόνι σας!!!!!:)
Είναι φοβερό!!!:) Να το χαίρεστε/-νται!!
:hmm:Αλλά πιάνουν και τα χέρια σου...εγώ είμαι αγγούροβιτς σε κάτι τέτοια...:(

ε ναι... Ο λεόν είναι γάτος-κασκαντέρ!:hehe::hehe:

Μην γελάς καθόλου έχω πρόβλημα. Εγώ σκεφτόμουν το κλασσικό το δίχτυ το πράσινο το πλαστικό (δεδομένου ότι το μπαλκόνι είναι πίσω και βλέπει σε ακάλυπτο χώρο δεν με ενδιαφέρει τόσο να είναι καλάισθητη η κατασκευή) ίσα ίσα που αποφεύγω και τα περιστέρια που στην περιοχή είναι πρόβλημα. Σκέφτηκα να το κλείσω και να το έχουν και σαν παρατηρητήριο να βλέπουν τα περιστέρια. Αλλά ο λεόν όχι απλά θα σκαρφαλώνει αλλά θα ορμάει κ όλας γι'αυτό το θέλω σταθερό. Σε όποιον το είπα γελούσε και με βρίσκει υπερβολική. Η μόνη ιδέα που είχα ήταν να καρφώσω 2 γαντζάκια στο πάνω μέρος του μπαλκονιούοπότε να κλείσει έτσι και τα πλαινά δέσιμο με πλαστικά πιαστράκια κατά μήκος. Που σημαίνει ότι θέλω σκάλα στο μπαλκόνι και πολλές πιθανότητες να σκοτωθώ στην προσπάθεια :D Αυτό όμως με τα κοντάρια είναι τέλειο έχω ενθουσιαστεί ούτε πιαστράκια ούτε τίποτα. Θα κάνω την ηλίθια ερώτηση αλλά σε περίπτωση που η γάτα πηδήξει πάνω κρατάει φαντάζομαι ε?

Φοβερή δουλειά Βασίλη και πολύ καλαίσθητο το αποτέλεσμα. Η Αναστασία μου είπε ότι έχεις βάλει φωτό και μπήκα να τις δω, γιατί πρόκεiται σύντομα να μετακομίσω και με απασχολεί φοβερά το θέμα της περίφραξης, καθότι τα νέα μπαλκόνια είναι τελείως διαφορετική κατασκευή, σε σχέση με το σπίτι που μένω τώρα.
Το πρόβλημα είναι ποιος θα το φτιάξει όλο αυτό!!! Μήπως πρέπει να σας καλέσω για κανένα γεύμα στο καινούριο σπίτι :P

θα πρεπει να μας καλεσεις σε πολλα γευματα τοτε :P
η ολη κατασκευη μου πηρε εβδομαδες επειδη ηταν λιγο βασανο..μακαρι να ηταν ευκολη αλλα για εμενα που δεν εχω τρομερη εμπειρια απο μαστορεματα, απλα το εκανα σιγα σιγα.
Το χειροτερο ηταν το απλωμα του διχτιου και το "πλεξιμο" του σχοινιου γυρω γυρω. Στο διχτυ διαστασεων 8Χ3μ φανταζομαι πως θα μου παρει κανα 2-3 τριωρο (με τη βοηθεια παντα ενος ακομα ατομου) μονο και μονο το "απλωμα".

Μην γελάς καθόλου έχω πρόβλημα. Εγώ σκεφτόμουν το κλασσικό το δίχτυ το πράσινο το πλαστικό (δεδομένου ότι το μπαλκόνι είναι πίσω και βλέπει σε ακάλυπτο χώρο δεν με ενδιαφέρει τόσο να είναι καλάισθητη η κατασκευή) ίσα ίσα που αποφεύγω και τα περιστέρια που στην περιοχή είναι πρόβλημα. Σκέφτηκα να το κλείσω και να το έχουν και σαν παρατηρητήριο να βλέπουν τα περιστέρια. Αλλά ο λεόν όχι απλά θα σκαρφαλώνει αλλά θα ορμάει κ όλας γι'αυτό το θέλω σταθερό. Σε όποιον το είπα γελούσε και με βρίσκει υπερβολική. Η μόνη ιδέα που είχα ήταν να καρφώσω 2 γαντζάκια στο πάνω μέρος του μπαλκονιούοπότε να κλείσει έτσι και τα πλαινά δέσιμο με πλαστικά πιαστράκια κατά μήκος. Που σημαίνει ότι θέλω σκάλα στο μπαλκόνι και πολλές πιθανότητες να σκοτωθώ στην προσπάθεια :D Αυτό όμως με τα κοντάρια είναι τέλειο έχω ενθουσιαστεί ούτε πιαστράκια ούτε τίποτα. Θα κάνω την ηλίθια ερώτηση αλλά σε περίπτωση που η γάτα πηδήξει πάνω κρατάει φαντάζομαι ε?

Βασικα η γατα δεν μπορει να γατζωθει επειδη ειναι πολυ ευκαμπτο. Δηλαδη εαν πηδηξει πανω του θα βρεθει κατευθειαν στο εδαφος. Υπαρχουν δυο ειδων διχτακια της trixie, εγω ευτυχως ή δυστυχως επελεξα το πολυ λεπτο και διαφανο. Υπαρχει και πιο δυνατη και ενισχυμενη bite proof εκδοση (με διαμετρο 1εκ) οπου θεωρητικα πρεπει να ειναι αδυνατο να τρυπησει.
97972_trixie_netzoliv3_1.jpg

ουαουυυυυυυυυυυυυυυυυ τέτοια τέλεια κατασκευή δεν έχω ξαναδει Βασίλη μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ουαουυυυυυυυυυυυυυυυυ τέτοια τέλεια κατασκευή δεν έχω ξαναδει Βασίλη μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

ελπιζω επομενη φορα που θα τα πουμε να δεις οχυρωμενο ολο το μπαλκονι :)

Το ερχομενο ΣΚ τωρα που εφτιαξε ο καιρος σκεφτομαι να αρχισω ξανα τις εργασιες :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ελπιζω επομενη φορα που θα τα πουμε να δεις οχυρωμενο ολο το μπαλκονι :)

Το ερχομενο ΣΚ τωρα που εφτιαξε ο καιρος σκεφτομαι να αρχισω ξανα τις εργασιες :P
Να αρχίσεις να αρχίσεις !!!! Ειναι τέλεια η κατασκευή . Την επόμενη φορά μήπως να πιουμε και τον καφέ μας εξω παρέα με τα μικρά σας??? :clapup:

Λίγη βοήθεια για περίφραξη μπαλκονιού

θέλω λίγη βοήθεια σε σχέση με την περίφραξη μπαλκονιού.
ο γατούλης μου πηγαίνει στους δίπλα και σκαλίζει το χώμα με αποτέλεσμα
να έχουμε πρόβλημα και παράπονα.
δε θέλω να περιφράξω όλο το μπαλκόνι αλλά μόνο ένα μέρος.
αυτό είναι το μπαλκόνι μας. περπατάει πάνω στα κάγκελα και περνάει στο δίπλα μπαλκόνι.
5d2d719779d615827a6d0d426f10a1e2.gif

θέλουμε η σίτα να πιάνει μόνο το μέρος του άσπρου πλαισίου
δηλαδή να ναι σαν συνέχεια του πλαστικού που έχουμε ήδη και να στηρίζεται πάνω στο κάγκελο.
478f025d5c44ad00a479a6ccd2895474.gif

γίνεται να το πετύχω αυτό?αν ναι,πως?αν έχετε καμιά ιδέα πείτε ελεύθερα.
ελπίζω να ήμουν κατανοητή.

Απάντηση: Λίγη βοήθεια για περίφραξη μπαλκονιού

μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι πλαστικού σαν αυτό που υπάρχει ήδη και να το κολλήσεις με αφρό

Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα κομμάτι πλέξι γκλάς και να το κολλήσεις με σιλικόνη πάνω στο διαχωριστικό!:)

ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
μήπως ξέρετε που τα βρίσκουμε αυτά?:)
και πόσο περίπου κοστίζει ένα μικρό σχετικά κομμάτι
πλεξι γκλας?

ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
μήπως ξέρετε που τα βρίσκουμε αυτά?:)
και πόσο περίπου κοστίζει ένα μικρό σχετικά κομμάτι
πλεξι γκλας?

Μπορείς να βρείς σε πολλά σημεία.Και στα praktiker και στα Leroy Merlin και σε αυτούς που εμπορεύονται τζάμια ακόμα και σε καταστήματα αλουμινοκατασκευών όπως η etem, η europa κλπ(σε αυτή την περίπτωση,αν θέλεις,έρχονται και σου το τοποθετήσουν οι ίδιοι,για σίγουρο κράτημα).Επίσης πολλά μαγαζιά με plexiglass υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας,στην Πραξιτέλους,πήγαινε απο κεί και ρίξε μια ματιά.

Τιμές δεν ξέρω να σου πώ,πάντως σαν υλικό,δεν είναι ακριβό!Δε νομίζω να σου στοιχίσει πάνω απο 10 ευρώ το κομματάκι που θέλεις:)

Οι αφροί και οι σιλικόνες δεν είναι κολλητικές ουσίες!!! Είναι απλά μονωτικές! Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάποιο σκελετό , με πηχάκια για παράδειγμα, πάνω στον οποίο να στηρίξεις την κατασκευή σου με βίδες. Τα πηχάκια μπορούν να 'δεθούν" με σύρματα πάνω στο κάγκελο του μπαλκονιού. Το plexiglass δεν είναι εύκολο υλικό δυστυχώς! Θέλει ειδικές κόλλες και δεν τρυπιέται εύκολα. Το ξέρω ότι σε μπέρδεψα χειρότερα, σόρυ! Το πράγμα θέλει ψάξιμο, αν βρω καμιά εικόνα κατάλληλη, θα τη βάλω.

μπορείς να βρεις και στην ΙΚΕΑ
τελικά αποφάσισες τι θα κάνεις;
μπορείς να βάλεις και καμια ξύλινη σανίδα

Λουκία,να σε ενημερώσω σε περίπτωση που ΔΕΝ γνωρίζεις,πως υπάρχουν πολλά είδη σιλικόνης,εκτός απο τις μονωτικές(!)
Μεταξύ τους και αυτές που είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ισχυρές και η χρήση τους είναι ΜΟΝΟ για συγκόλληση!!!!:)
Καλό μεσημέρι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back