Τρώνε οι γάτες αυγό;

κάνει να τους δείνουμε ωμό αυγό κ αν ναι κάθε πότε,έχω ακούσει οτι είναι πηγή πρωτεινών:rolleyes:

ναι, κανει, αλλα μονο τον κροκο. Αν δινεις συχνα και το ασπραδι μπορει να τους δημιουργησει προβληματα. Πολλοι φοβουνται για σαλμονελλα, αλλα εγω πιστευω πως δεν υπαρχει τετοιο προβλημα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πασχαλινά αυγά

Γειά σας.Η γατούλα μου ειναι 4 μηνών κ μόλις την είδα να ξετρελένεται με τα πασχαλινά αυγά μας!Τρίβεται πάνω τους κ τα γλύφει σαν τρελή!!Δεν της δίνω όμως ακόμα γιατί νυστεύουμε μεχρι το βράδυ!:lol:
μπορώ κάποια στιγμή να της δώσω;(όχι ωμό φυσικά)
της δίνω ξηρά τροφή μόνο (royal canin & hills) κ φοβάμαι μην την πειράξει στο στομαχάκι της..την ίδια αγωνία έχω επίσης κ για χόρτο γάτας που σκέφτομαι να της πάρω.ανυπομονώ για τις απαντήσεις σας!!!!! κ καλή ανάσταση σε όλους!!!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δωσ'της τον κροκο,το ασπραδι δεν θα ηταν ο'τι καλυτερο.

σ'ευχαριστώ πολύ.Θα το δοκιμάσω..για το χόρτο ξερεις;

Τελικά ο κρόκος δεν κάνει ή το ασπράδι; εγώ ήξερα ότι δεν κάνει να δίνουμε τον κρόκο
ιωάννα-μπιάνκα για ποιο χόρτο μιλάς:hmm:

με μπερδέψατε τώρα!!μιλάω για το γατόχορτο.υπάρχει περίπτωση να την πειράξει στο στομάχι της; κ αν μπορεί κάποιος να μου πει κ για το αυγό.κρόκο ή ασπράδι;

Κροκο να δινεις,το ασπραδι τους δημιουργει προβλημα,εκτος αν δωσεις μονο ενα την εβδομαδα,εχει ενα συστατικο που τα πειραζει.
Για γατοχορτο υπαρχει σχετικο θεματακι,ριξε μια ματια!

Ο Αρης μου, που είναι "παμφάγος"και δοκιμάζει τα πάντα, παραδόξως αγνόησε τελειώς τον κρόκο.:blink:;):P:):rolleyes:

Ασχετο... η κλέφτρα μου, η Μπουμπου μόλις λεηλάτησε τα σκουπίδια του γείτονα.
Το μενού είχε κοκορέτσι, αρνί, πατάτες, και για φρούτο έφερε ένα μήλο με κανέλα, που τελικά έφαγε η Λού...
Είχαν και ένα κασόνι μπύρες, ελπίζω να μην φέρει καμία...:lol:
(φυσικά δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα...)

Ασχετο... η κλέφτρα μου, η Μπουμπου μόλις λεηλάτησε τα σκουπίδια του γείτονα.
Το μενού είχε κοκορέτσι, αρνί, πατάτες, και για φρούτο έφερε ένα μήλο με κανέλα, που τελικά έφαγε η Λού...
Είχαν και ένα κασόνι μπύρες, ελπίζω να μην φέρει καμία...:lol:
(φυσικά δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα...)

καλά δεν το πιστεύω!!!:lol::lol: το τίμησαν μια χαρά το πάσχα τα γατόνια!!!τελικά η δικιά μου δεν έφαγε αυγό.μόνο να τριφτεί πάνω τους ήθελε..δεν πειράζει όμως τα καταβρόχθησα εγώ!!επίσης η μπιάνκα μου έδειξε προτίμηση περισσότερο στις πατάτες παρά στο αρνί σαν κ εμένα!!το καμάρι μου!!τήνει στην χορτοφαγία!!:blink::blink:
άντε κ καλή μας χώνεψη!!!!!!!!:D

Αυγά;

Λύστε μου μια απορία, όποιος ξέρει. Τα αυγά είναι από τις τροφές που μπορούν να φάνε οι γάτες;
Επειδή εγώ από το αυγό τρώω μόνο το ασπράδι, και βλεπω όμως ότι τα παιδιά μου κάνουν σαν παλαβά για τον κρόκο, μπορώ να τους τον δίνω; Και σε τι συχνότητα; Μιλάω πάντα για βραστό.

Γεια σου..Από ότι ξέρω τα αυγά δεν βρίσκονται στις απαγορευτικές τροφές.:hmm:Όμως μια φορά που δοκίμασα να δώσω στην 'Ηβη μου,την έπιασε διάρροια.Οπότε μάλλον εξαρτάται από την γάτα.Πάντως αν οι δικές σου το τρώνε χωρίς πρόβλημα δεν έχεις λόγο να φοβάσαι..:)Αυτά από μένα.Ίσως κάποιος άλλος μπορέσει να σε βοηθήσει περισσότερο..Γεια!!

Ένα την εβδομάδα έχω ακούσει οτι είναι ΟΚ...:redface:

Λύστε μου μια απορία, όποιος ξέρει. Τα αυγά είναι από τις τροφές που μπορούν να φάνε οι γάτες;
Επειδή εγώ από το αυγό τρώω μόνο το ασπράδι, και βλεπω όμως ότι τα παιδιά μου κάνουν σαν παλαβά για τον κρόκο, μπορώ να τους τον δίνω; Και σε τι συχνότητα; Μιλάω πάντα για βραστό.

https://paratrixa.skai.gr/default.asp?pid=15&vdID=103
:):)

Ακριβώς! Και εγώ αυτό το λινκ θα έβαζα!!! :D Το έχω δει και απευθείας το επεισόδιο! :up: :up:

Τα δικά μου τρώνε έναν κρόκο αυγού ωμό το καθένα κάθε 15 μέρες...Τους κάνει πολύ καλό στο τρίχωμα.:):)

Δε φοβασαι για σαλμονελλα Αννα;

Δωρα το εψαχνα χθες για σαλμονελλα (γιατι καποια ψυχη θελει να τρωει ωμα αυγα για πρωτεινες μετα το γυμναστηριο :lol:) και οι πιθανοτητες ειναι ελαχιστες (1 αυγο στα 30,000). Τα αυγα στις μερες καθαριζονται και απολυμαινονται εξωτερικα γι' αυτο και εχουν μειωθει τοσο πολυ τα περιστατικα σαλμονελλας.

στο ναρουτο δινω ενα κροκο 1-2 φορες τη βδομαδα :hmm:

Δεν ξερω τι κανουν στον Καναδα Ηρω μου,αλλα στην Ελλαδα πριν μερικα χρονια,πολυ προσφατα, υπηρχε προβλημα με τη σαλμονελλα,και δεν το θεωρω ασφαλες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back