Τσίμπλες / Υγρά στα μάτια

• Thread starter Thread starter Fifiki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Με φυσιολογικό ορό, πήγαινε το στον γιατρό όμως αύριο, είναι ανεμβολίαστο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομιζω να εχει κανει εμβολια.Πριν 5 μερες μου το χαρισαν και η κυρια που το ειχε μου ειπε μονο τι τρωει,δεν μου ανεφερε τιποτα για εμβολια και αποπαρισιτωσεις κ.α

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οκ, άρα καλό θα ήταν να γίνει καλά πρώτα, και μετά ξεκινάς τα εμβόλια και αποπαρασιτώσεις.:)

Σε ποια ηλικια πρεπει να κανει το πρωτο του εμβολιο?

Εξαρτάται ποιό...:redface:
Πήγαινέ το πρώτα στον γιατρό, να το δεί, να δεί πόσο είναι, ότι είναι καλά γενικά, θα του πείς ΠΟΥ θα ζεί.. μέσα μόνο, μέσα έξω κλπ.. και θα σου πεί την σειρά και ποιά εμβόλια θα πρέπει να κάνεις.:)

Κοντά στους 2 μήνες ξεκινάς.. με το τριπλό, αλλά αυτό είναι μόνο αν το γατί είναι μέσα.

μηπως έχει ερπη ;

καλησπέρα σε όλους ,
ετσι οπως βλέπω το γατάκι στην φωτο μου θυμίζει πολυ τον έρπη που είχε πάθει ο γάτος
μου και υστερα απο πολυ προσπαθεια σωσαμε το ματι! Θέλει πολυ προσοχή πηγαινε το αμέσως στον
γιατρο συνήθως δινουν tombrex κολλυριο για αρκετες μέρες

Λογο οτι πριν λιγο καιρο δουλευα ως καθαριστης για 6 μηνες ταισμα και ποτισμα αλλα δεν ειχα καμια ευθυνη για φαρμακα και επεμβασεις στα ζωντανα περιπου 80 γατες οχι σε σωματειο, μοιαζει με επιφυγγητιδα (ελπιζω να το εγγραψα σωστα) δεν το λεω με σιγουρια αλλα θυμηθηκα 2 γατακια που ειχαν ακριβως ετσι το ματι τους και η θεραπεια ηταν κατι σταγονες για τα ματια οπως και να εχει πρεπει να παει σε γιατρο.

Τσίμπλες στα μάτια!

Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας πω για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και ενάμιση χρόνο που έχω την γατούλα μου. Ο μαλλιαρός σίφουνας που έχω είναι ένα θηλυκό chinchilla Περσίας, που τώρα είναι περίπου 2 ετών και αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ματάκια του. Έχει πολλές τσίμπλες ακόμα και μετά από εντατικό, καθημερινό καθάρισμα. Συμβουλεύτηκα 2 γιατρούς από τους οποίους δεν πήρα ουσιαστικές λύσεις, παρά μόνο ότι είναι (φυσιολογικό) και πως με τις σταγόνες που μου έδωσαν το πρόβλημα αν δεν λυνόταν τουλάχιστον θα περιοριζόταν στο ελάχιστο. Παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Εκτός του ότι είναι αντιαισθητικό για ένα τόσο όμορφο ζώο να έχει τέτοιο άσχημο (σημάδι) πιστεύω πως της είναι και πρόβλημα, αν και δεν διαμαρτύρεται από ότι καταλαβαίνω. Έτσι λοιπόν ζητάω και την δική σας συμβουλή και αν είναι δυνατόν και του κτηνίατρου του site.

Υ.Γ. Έχω δοκιμάσει να την καθαρίσω με χαμομήλι, φυσιολογικό ορό το eye envy και με νερό ενώ καθαρίζει μετά από ώρες ξαναεμφανίζονται και μάλιστα χειρότερα!

Ευχαριστώ, εκ των προτέρων.

δεν μου εμφανίζεται το κείμενο σου ! δεν ξέρω αν είναι μόνο σε μένα εαν δεν είναι πάντως ξανα δοκίμασε να το γράψεις!

γενικά τα περσικά και ειδικά τα τσιντσιλά έχουν πολλές τσίμπλες στα μάτια κάθε μέρα και σχεδόν μετά από κάθε υπνάκο! τώρα αν είναι κάτι πολύ έντονο όπως για παράδειγμα να σφραγίζουν τα μάτια είναι κάτι σοβαρό! σε κάθε άλλη περίπτωση είναι φυσιολογικό νομίζω και απλά πρέπει να το βοηθάς να καθαριστεί!

Εγω νομιζα οτι ισα ισα,τα τσιντσιλα επειδη δεν εχουν τοσο εξτριμ φατσουλαεχουν λιγοτερα προβληματα του αναπνευστικου και των ματιων.:hmm:Παντως ειναι χαρακτηριστικο της φυλης,αφου δεν εκανα τιποτα και οι σταγονες δε μπορεις να κανεις κατι παραπανω νομιζω.

Εγω νομιζα οτι ισα ισα,τα τσιντσιλα επειδη δεν εχουν τοσο εξτριμ φατσουλαεχουν λιγοτερα προβληματα του αναπνευστικου και των ματιων.:hmm:Παντως ειναι χαρακτηριστικο της φυλης,αφου δεν εκανα τιποτα και οι σταγονες δε μπορεις να κανεις κατι παραπανω νομιζω.

δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το πόσο εξτρίμ είναι η φατσούλα της γάτας. η δική μου πάντως έχει και τσίμπλες όχι βέβαια κάτι το τρομερό αλλά έχει και αρκετά στενή μύτη. την είχα πάει μάλιστα στον κτηνίατρο γιατί ροχάλιζε μερικές φορές και μετά από τρέξιμο ενέπνεε από το στόμα! ο γιατρός μου είπε οτί δεν υπάρχει πρόβλημα απλά ειναι έτσι η μορφολογία της γάτας

Μήπως να έπαιρνε επίχρισμα για ανάλυση? Να δεί ο γιατρός αν είναι μικρόβιο ή φυσιολογικό....:hmm:

Τσίμπλες στα μάτια

Γεια σας. Είμαι νέα στην ιστοσελίδα σας, αλλά την παρακολουθώ καιρό τώρα και έχει ενδιαφέροντα θέματα για τις γάτες. Έχω μια ερώτηση για τις γάτες μου. Δύο από τις γάτες μου έχουν πολλές τσίμπλες στα μάτια. Τα μάτια της είναι μισόκλειστα, κατά μήκος των βλεφάρων έχει μικρές τσιμπλίτσες και το εσωτερικό των ματιών μου φαίνεται ότι είναι ερεθισμένο. Η δεύτερη γάτα μου έχει επίσης πολλές τσίμπλες, αλλά μόνο στο κάτω μέρος του ματιού και είναι περισσότερο ρευστές οι δικές της. Την είδα να τινάζει το κεφάλι της και αυτές ρέουν. Αυτό συμβαίνει τρίτη μέρα σήμερα. Τους βάζω χαμομήλι στα μάτια με μπατονέτες. Η πρώτη γάτα είναι 7 μηνών και η δεύτερη 10 μηνών. Θα χρειαστούν φάρμακα? Ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τσίμπλες στα μάτια της γάτας

σιγουρα θα χρειαστει γιατρος να τις δει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και καλωσηρθες!
Ειναι εμβολιασμενες οι γατουλες;Στειρωμενες;Ερχονται σε επαφη με αλλες γατες;Πρεπει να τις δει γιατρος.

πρεπει να την δει σιγουρα γιατρος......το χαμομιλι δεν κανει τιποτα(ρωτησα τη μανα μου που ειναι οφθαλμιατρος)....θελει κολιροια και λογικα προκειτε για καποια μολυνση....οι μολυνσεις στα ματια κολλανε για αυτο πρεπει να παρει θεραπεια και η αλλη γατουλα σου....

Ναι, θέλουν κολλύριο και αντιβίωση τα οποία θα τα πεί ο Κτηνίατρος αφού τις δει.:/:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Οι γάτες μου είναι στην αυλή και είναι πολλές μαζί. Είναι αποπαρασιτωμένες, αλλά όχι εμβολιασμένες ή στειρωμένες. Πήρα τηλέφωνο τον κτηνίατρο και μου είπε να τους βάλω οφθαλμικές σταγόνες FML ΝΕΟ, αν δεν υποχωρήσουν μέσα στο σαββατοκύριακο θα τις πάω την Δευτέρα.

Γατάκια-τσίμπλες-αδυναμία

Βρηκα σημερα 2 γατακια γεματα τσιμπλες.Το ενα εχει λιγες δυναμεις τρεχει ,τρωει κτλ το αλλο ειναι αδυναμο κ εχει παρα πολλες τσιμπλες ,τα ματια του ειναι εντελως κλειστα.Το πιο ζωηρο εχει επισης πολλες τσιμπλες αλλα τα ματακια του ηδη εχουν ανοιξει καπως.
Ειμαι σε διακοπες στη Κυπρο κ θα φυγω τη Τεταρτη :( το αγορι μου μενει εδω κ δε ξερω αν θα καταφερει να τα φροντισει οπως πρεπει,ειναι πολυ δυσκολη κατασταση.:/:
Πηγαμε στο κτηνιατρο κ τα εκανε απο 3 ενεσεις το καθενα με ορο κ απο μια στο καθενα με αντιβιωση.Επισης τους εβαλε μια κρεμα στα ματια.Στο αδυναμο που εχει τελειως κλειστα ματια,οπως τα ανοιξε για να βαλει μεσα τη κρεμα ετρεξε πολυ ασπρο υγρο :eek:
Μου εδωσε tobradex να βαζω 2 φορες τη μερα,αλλα διαβασα λογω κορτιζονης δε κανει ,τι να κανω τωρα;;; Επισης μου εδωσε amoxapen (αντιβιωση ειναι απο οτι καταλαβα) παλι 2 φορες τη μερα.Πως σας φαινεται η αγωγη;
Το κορυφαιο ειναι που τον ρωτησα τι να τα δωσω να φανε κ μου ειπε,κιμα ή κοτοπουλο ή γαλα σκονη για μωρα ή κονσερβα.Περιμενα κ γω να μου δωσει καμια κονσερβα...τιποτα!Που να εβρισκα κυριακατικα!Τεσπα με τα πολλα,τους εδωσα γαλα σκονη για μωρα ανθρωπακια κ μετα τους εδωσα σαλαμακι .Απο ορεξη καλα πανε (ειδικα το ενα,αλλα κ το αλλο εφαγε δε μπορω να πω),επισης ηπιαν πολυυυ μα πολυυυ νερο.
H πλακα ειναι πως ουτε για τους ψυλλους εδωσε κατι κ του κανω "συγνωμη,για τους ψυλλους θα κανουμε κατι;" κ γυρναει λεει "αα εχουν ψυλλους;" Δε τους ειδε δηλαδη ,γκαβος ειναι..μετα τα εβαλε φροντλαιν σπρει.εν ολιγης μου φανηκε μαπα ο κτηνιατρος κ δε ξερω αν πρεπει να εμπιστευτω αυτα που ειπε...
Τελος παντων...μακαρι να ζησουν.τα καθαρισα λιγο με νερακι κ βαμβακι,το ενα γλυφετε κ λιγο.
Σας βαζω κ μια φωτογραφια να τα δειτε τα καημενα...το αδυναμο ειναι αυτο που ΔΕ φαινεται,αυτο που φαινεται ειναι το πιο ζωηρο...φανταστειτε πως ειναι το αλλο.
Τωρα κοιμουνται.
ΑΑ κ κατι αλλο ,μου ειπε το σκυλακι μου δε μπορει να κολλησει κατι...τα εχω κλεισμενα σε ενα κλουβι μεταφορας τωρα κ δεν ερχονται σε επαφη.Εσεις τι λετε?ειναι κολλητικο αυτο που εχουν;
DSC00685.jpg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back