Καλημέρα σε όλες και όλους! Πω-πω απαντήσεις για την χοληστερίνη μου!!! Κι εγώ κι η χοληστερίνη μου σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!!!

Λοιπόν, είμαι κατά των φαρμάκων γιατί αν παίρνω για το παραμικρό σε ποιο σοβαρά θέματα δεν θα με πιάνει τίποτα. Ούτε ασπιρίνη δεν παίρνω και αποφεύγω τους γιατρούς γενικότερα. Όσο ψάχνεις βρίσκεις...
Η χοληστερίνη δεν είναι κληρονομική, είναι καθαρά από κακή διατροφή, αλλά βρε παιδιά, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν ξενυχτάω... Τι στο καλό να κόψω το φαγητό μια από τις δύο από τις μεγαλύτερες απολάυσεις που μου έχουν απομείνει? (Και μη ρωτήσετε ποια είναι η δεύτερη...)
Φρόσω έχεις δίκιο. Τόσο η χοληστερίνη, όσο και το ζάχαρο και η πίεση ανεβαίνουν και λόγω άγχους, μου το έχει πει και ο παθολόγος μου.
Aretha γυμναστήριο πήγαινα από μικρή και μέχρι πριν 2 χρόνια καθημερινά, αλλά λόγω προβλήματος τόσο στην μέση (δισκοπάθεια) αλλά και στα χέρια (σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα) το έκοψα. Ο άνδρας μου, ο οποίος έχει τελειώσει Γυμναστική ακαδημία στην Γερμανία αλλά και ο ορθοπεδικός μου το απαγόρευσαν. Μπορώ να κάνω μόνο περπάτημα (ούτε καν τρέξιμο) και pilates που έχω ήδη ξεκινήσει σπίτι. Το αυτοκίνητο έτσι κι αλλιώς το χρησιμοποιώ ελάχιστα. Μ'αρέσει να περπατάω και τον τελευταίο χρόνο μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον γυρνάω με τα πόδια από πλατεία Κολωνακίου στη Νεα Σμύρνη με τα πόδια (ελέω συλλαλητηρίων)
Πάντως πρέπει να ράψω το στοματάκι μου και να χάσω κανένα κιλό γιατί λόγω παραπανίσιων κιλών έχει επιβαρυνθεί η μέση και κατακαιρούς μου αλλάζει τα φώτα...
Τι να κάνω όμως που μου είναι τρομερά δύσκολο να κάνω διαίτα, ενώ όταν πω ότι νυστεύω το κρατάω μέχρι τελικής πτώσεως? Μάλλον ψυχολογικό είναι...

Λέω να κάνω κανένα τάμα και να νηστέυω ολοχρονίς. Κάτι μπορεί να γίνει έτσι...