Τώρα που πήρα φόρα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Μπράβο mimikaki, και του χρόνου! ;)
Να ρωτήσω κάτι; Επειδή έβγαλα κι εγώ πολλά ρούχα για δώσιμο, εσείς πού τα δίνετε; Υπήρχαν πριν από λίγα χρόνια κάποιοι ειδικοί κάδοι μιας ΜΚΟ που λεγόταν Humana, αλλά δε θυμάμαι να τους έχω δει πουθενά πρόσφατα... :hmm:
Εμείς τα δίναμε παλιότερα στην εκκλησία, αλλά επειδή είδα πριν 2-3 χρόνια κάποια ρούχα μου να τα φοράει η κόρη του νεοκώρου δεν ξαναέδωσα:mad: Είπαμε να πηγαίνουν στους φτωχούς, όχι στο σόι του παπά, του νεοκόρου, ή της καντιλανάφτισας...:down:
Ένας κάδος που υπάρχει κοντά στο παλιό μου σχολείο στη Ν.Σμύρνη χρησιμοποιείται ευρέως ως σκουπιδοντενεκές (:confused: ) οπότε δεν έχω ρίξει ποτέ εκεί. Τελευταία τα δίνουμε στην κυρία που μας καθαρίζει, η οποία έχει ένα κοριτσάκι στην εφηβεία (15-16 χρονών) που είναι ψιλόλιγνο και του κάνουν τα ρούχα μου. Δυστυχώς όχι και τα παπούτσια...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλλά πιστεύω ότι αν τα δώσεις σε μια εκκλησία αυτοί όλο και κάποιον θα έχουν που τα έχει ανάγκη...:hmm:
Τρία τινά θα συμβούν: ή θα τα δώσουν σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, ή θα τα πουλήσουν στο Μοναστηράκι και τα λεφτά θα τα δώσουν σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, ή θα τα πουλήσουν στο Μοναστηράκι και τα λεφτά θα τα βάλουν στη τσέπη τους.
Εσείς ποιο τινό νομίζεται ότι θα συμβεί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aλλά πιστεύω ότι αν τα δώσεις σε μια εκκλησία αυτοί όλο και κάποιον θα έχουν που τα έχει ανάγκη...:hmm:

Εμείς τα δίναμε παλιότερα στην εκκλησία, αλλά επειδή είδα πριν 2-3 χρόνια κάποια ρούχα μου να τα φοράει η κόρη του νεοκώρου δεν ξαναέδωσα:mad:
Για να 'μαι ειλικρινής έχω χοντρό κόλλημα με τις εκκλησίες, δε θέλω πολλά πολλά (για την ακρίβεια, όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα). Θα το ψάξω λίγο μπας και βρω καμιά άκρη με τη humana και τους εξαφανισμένους κάδους της... :hmm:

Εμείς τα δίναμε παλιότερα στην εκκλησία, αλλά επειδή είδα πριν 2-3 χρόνια κάποια ρούχα μου να τα φοράει η κόρη του νεοκώρου δεν ξαναέδωσα:mad:
Ααα τεταρτο τινό

κοιτα και εδώ :https://www.polyteknoi.gr/viewpage.php?page_id=2
και οι πολύτεκνοι έχουν άναγκη... με τόσα παιδια άντε να ψωνίσεις σε όλα ρούχα....:/:

Για να 'μαι ειλικρινής έχω χοντρό κόλλημα με τις εκκλησίες, δε θέλω πολλά πολλά (για την ακρίβεια, όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα). Θα το ψάξω λίγο μπας και βρω καμιά άκρη με τη humana και τους εξαφανισμένους κάδους της... :hmm:
Κοντά στο πατρικό μου στο Ηράκλειο υπάρχει ακόμα κάδος. Μέχρι το φθινόπωρο (που έριξα εκεί τα χειμωνιάτικα) δεν τον είχαν κάνει ακόμα κάδο σκουπιδιών. Θα το τσεκάρω μέσα στη βδομάδα που θα πάω στους γονείς μου και θα σου πω!

Ευχαριστώ πολύ!! :) Αν μπορείς, δες αν γράφει επάνω κανένα url ή τηλέφωνο μπας και τους βρω...

Αυτά που έχω βρει δε φαίνεται να ισχύουν πια...

Τρία τινά θα συμβούν: ή θα τα δώσουν σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, ή θα τα πουλήσουν στο Μοναστηράκι και τα λεφτά θα τα δώσουν σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, ή θα τα πουλήσουν στο Μοναστηράκι και τα λεφτά θα τα βάλουν στη τσέπη τους.
Εσείς ποιο τινό νομίζεται ότι θα συμβεί;
Κατά πάσα πιθανότητα το τελεύταίο. Αλλά δεν υπάρχει μόνο το Μοναστηράκι Θανάση, υπάρχουν και οι Αμερικάνικες Αγορές ή τα μαγαζιά που πουλάνε μεταχειρισμένα. Και σε περιπτώσεις σαν τη δική μου που τα ρούχα μου τα έχω σε άριστη κατάσταση και για καινούργια να τα πουλήσει κάποιος θα τον πιστέψουν...:/: :down: :down:

Ευχαριστώ πολύ!! :) Αν μπορείς, δες αν γράφει επάνω κανένα url ή τηλέφωνο μπας και τους βρω...

Αυτά που έχω βρει δε φαίνεται να ισχύουν πια...
Βρήκα το site τους, αλλά δεν έχει τίποτα για Ελλάδα...
Δες... https://www.humana.org/default.asp

κοιτα και εδώ :https://www.polyteknoi.gr/viewpage.php?page_id=2
και οι πολύτεκνοι έχουν άναγκη... με τόσα παιδια άντε να ψωνίσεις σε όλα ρούχα....:/:
Ε.Ο.Π.Α.
ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Ο.Π.Α.)
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 6 104-31 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 2105232689 Fax 2105234654

Καλή ιδέα κι αυτή... Ευχαριστώ! :up:

Στο Λονδίνο σε αρκετά σημεία είχα συναντήσει μαγαζιά με μεταχειρισμένα ρούχα, βιβλία, αντικείμενα κλπ. μάλιστα είχα αγοράσει και 2 πολύ ωραία μπλουζάκια, στα οποία έδινες ότι δεν χρειαζόσουν και με τα χρήματα που μάζευαν από την πώλησή τους βοηθούσαν τους άστεγους. Νομίζω ότι η επωνυμία ήταν Notting Hill Housing Trust Γιατί να μη μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και εδώ?:hmm:

Ναι στην Αγγλία υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια μαγαζιά που πουλάνε διάφορα πράγματα. Έχω ψωνίσει πολλά αντικείμενα από τέτοια μαγαζιά. Charities λέγονται και το καθένα μαζεύει τα χρήματα για άλλο σκοπό. Υπάρχουν σε κάθε γειτονιά. Μακάρι να υπήρχαν και εδώ!
Εμείς πάντως ότι ρούχα, παπούτσια κτλ δεν θέλουμε τα δίνουμε σε φτωχές οικογένεις που γνωρίζουμε. Την εκκλησία για να είμαι ειλικρινής δεν την εμπιστεύομαι!

Στο Λονδίνο σε αρκετά σημεία είχα συναντήσει μαγαζιά με μεταχειρισμένα ρούχα, βιβλία, αντικείμενα κλπ. μάλιστα είχα αγοράσει και 2 πολύ ωραία μπλουζάκια, στα οποία έδινες ότι δεν χρειαζόσουν και με τα χρήματα που μάζευαν από την πώλησή τους βοηθούσαν τους άστεγους. Νομίζω ότι η επωνυμία ήταν Notting Hill Housing Trust Γιατί να μη μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και εδώ?:hmm:

ναι υπαρχουν εκει πολλα και για διαφορους σκοπους , ακομη και για αδεσποτα ζωακια, ειναι τα γνωστα charity shops που εχουν τα παντα σε πολυ φθηνες τιμες και τα χρηματα ειναι ολα για φιλανθρωπικους σκοπους...εγω ψωνιζω αρκετα συχνα οταν παω, βρησκεις ωραια πραγματακια διακοσμητικα:P

καποια στιγμη ειχα σκεφτει να το κανω εδω αλλα οι Ελληνες ψιλο σνομπαρουν τα μεταχειρησμενα....:/:

Μιμίκα το ίδιο λέμε!
Έχεις δίκιο, σνομπάρουν ειδικά τα ρούχα και τα παπούτσια!

Εκεί που έμενα εγώ πάντως στην Αγγλία, τα μεταχειρισμένα της Oxfam (που είναι το μεγαλύτερο τέτοιο charity) ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση... Αλλά πού να γίνουν τέτοια στο Ελλάντα... Εδώ και στους κάδους της humana πετούσαν σκουπίδια, απ' αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς... :down:

Μιμίκα το ίδιο λέμε!
Έχεις δίκιο, σνομπάρουν ειδικά τα ρούχα και τα παπούτσια!

πιασε κοκκινο!!!:P :P :P :D :D

Πιάνω!!!:P

καποια στιγμη ειχα σκεφτει να το κανω εδω αλλα οι Ελληνες ψιλο σνομπαρουν τα μεταχειρησμενα....:/:
Η αλήθεια είναι ότι ψιλοσιχαίνωμαι να φορέσω από άλλον, αλλά με την αδελφή μου αλλάζουμε συχνά ρούχα και ειδικά τώρα που έχω παχύνει και φοράμε το ίδιο νούμερο, φορέματα και μπλουζάκια έχω πάρει αρκετά. Στο Λονδίνο όμως αγόρασα δύο ωραιότατα T-shirt, το ένα μάλιστα που ήταν Cowboys & Angels και ήταν ζωγραφισμένο στο χέρι με τον Μέγα Ναπολέωντα (:blink: :lol: :lol: ) μου το "βούτηξε" ο ανηψιός μου. Γενικά είχε πολλά πραγματάκια που ήθελα να δω, αλλά είχα τον Κώστα και μια φίλη μας που είχαν λυσσάξει να πάνε για φαγητό και δεν με άφησαν. Λέτε να έπιανε κάτι τέτοιο εδώ? Μπορεί ως λαός να μην συμπαθούμε τα μεταχειρισμένα αλλά όταν πρόκειται να μαζευτούν λεφτά για καλό σκοπό (φιλανθρωπία) κάτι μπορεί να γίνει:hmm: :hmm: :hmm:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back