Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εύχομαι σε όλους μας να έχουμε πάνω απ'όλα υγεία και να είναι οι φετινές γιορτές όπως τις επιθυμεί ο καθένας μας! Και άμα μας "κάτσει" και το Joker, ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
Σήμερα με ξύπνησαν απ'τις 8:00 τα κουδούνια για τα κάλαντα...
Ουφ, πειράζει που δεν άνοιξα την πόρτα και προτίμησα να χουζουρέψω στο κρεβάτι λίγο ακόμα; Ελπίζω να συνεχίσουν να έρχονται γιατί θέλω να ακουστούν τα κάλαντα στο σπίτι, το έχω κάτι σαν γούρι.
Την καλημέρα μου σε όλους!
Και Κατερινάκι, καλώς ήρθες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Άντρας δουλεύει πάλι και εγώ έχω συνέχεια στα ψώνια-δωρα. Και το βραδυ "ρεβεγιον" σε σπίτι φίλου.
Κατερινα συνονόματη καλως ήρθες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Καλημέρα!!! Πρέπει να ομολογήσω ότι μου έλειψε να γράφω στο MyCat! Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που καθήσαμε λίγο στο ξενοδοχείο και που επιτέλους αποκαταστάθηκε η βλάβη και έχω πρόσβαση στο internet. Δε μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει μέχρι τώρα!Από που ν'αρχίσω?
Λοιπόν, Πέμπτη 12:30 το μεσημέρι φεύγουμε από το σπίτι γιατί 13:00 έπρεπε να είμαστε στο αεροδρόμιο. Φτάνουμε με μισή ωρα καθυστέρηση και τραβάμε μια ψιλοταλαιπωρία γιατί η φιλενάδα μου που μας είχε κλε'ισει τα εισιτηρια και είχε κανονίσει γενικά το ταξίδι ήθελε να τα αλλάξει και να τα κάνει όλα first class αλλά έπρεπε να περιμένουμε μέχρι να περάσουν όλοι και να δουμε τι θεσεις είχαν μείνει. Ο.Κ. οι θέσεις τελικά αλλά είχε καθυστέρηση 1 ώρα το αεροπλάνο των Royal Jordanian Airlines. Τελικά αντί 15:00 που ήταν να ταξιδέψουμε φύγαμε 17:00.Φτάνουμε Αμμάν 19:50 με αποτέλεσμα να χάσουμε την πτήση μας για Jeddah η οποία είχε αναχωρήση 5 ' πριν! Η επόμενη πτήση ήταν στις 22:00 αλλά ήταν γεμάτη κι έτσι μας λένε ότι πρέπει να φύγουμε στις 3 τα ξιμερώματα. Μας στέλνουν με πουλμανάκι σ'ένα άθλιο ξενοδοχείο, ενώ μέχρι να φτάσουμε περνάγαμε συνέχεια από στρατιωτικά φυλάκια και ελέγους διαβατηρίων! Τλικά νοικιάζουμε βανάκι και ξεκινάμε όλη η παρέα (3 ζευγάρια) να γνωρίσουμε το Amman by night. Αρχ..... Amman by night δηλαδή γιατί μιλάμε για πολύ πίκρα .... ΄Μια ώρα και άτι μέχρι να φτάσουμε στην πόλη, η οποία είναι υποτίθεαι η προτεύουσα της Ιορδανίας αλλά είναι χειρότερα από την τελευταία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Φάγαμ βέβαια αρκετά καλά αλλά μέχρι εκεί. Γυρνάμε ξενοδοχείο κι απο εκεί πίσω στο αεροδρόμιο με το πούλμαν κι όλους οσους είχαν ξεμίνει από την πτήση που χάσαμε. Πάλι έλεγχοι, πάλι βλέματα με καχυποψία από στρατιώτες και φύλακες αεροδρομιου κατά τον έλεγχο διαβατηρίων καιτελικά φτάνει η ώρα να μπουμε στο αεροπλάνο. Ξεκινάμε τροχιοδρόμηση και σταματάμε. Ξαναξεκινάμε ξανασταμαάμε. Αυτό εγινε αρκετές φορες μέχρι που μας είπαν ότι εχει ομίχλη και δεν εχουν ορατότητα πάνω από 3 μέτρα οπότε πρέπει να περιμένομε να καθαρήσει. Αφού έχει περάσει 1,5 ώρα μέσα στο αεροπλάνο, ξαναξεκινάμε και ξαφνικά τραντάζεται όλο το αεροπλάνο και αρχίζουν να πέφτουν πράγματα από τα ντουλάπια. Είχε σπάσει ο μπορστικνός τροχός!!!! Έρχονται με αυτοκίνητα μας παίρνουν και μας γυρίζουν πίσω στην αίθουσα αναμονής. Ευτυχώς είμασταν στο VIP Lounge. Κατά τις 8:30 το πρωίφεύγουμε με άλλο αεροπλάνο και φτάνουμε 11:30 σην Jeddah (εδώ είμαστε μια ώρα μπροστά) δηλαδή ακριβώς 23 ώρες από την ώρα που φύγαμε από το σπίτι!!!
Νομίζατε ότι η ταλαιπωρία τελείωσε εδώ? Αμ, δε!!!. Οι βαλίτσες κάπου στην διαδρομή είχαν χαθεί και ειχαν φτάσει στη Μέκκα, όπου αυτή την περίοδο είναι ιερή γιορτή των Μωαμεθανών και υπάρχουν δκάδες χιλιάδε κόσμος με αντίστοιχες βαλίτσες. Έτσι βρέθηκα χωρίς καλλυντικα, ρούχα, παπούτσια και ούτε καν εσώρουχα ν'αλλάξω έστω! Βγήκαμε με τα ίδια βρωμερά ρούχαγια φαγητό και βόλτα και το βράδυ 2 η ώρα που γυρίσαμε αναγκάστηκα να πλύνω τα εσώρουχα και να τα στεγνώσω με το πιστολάκι του ξενοδοχείου! Τελικά οι βαλίτσες βρέθηκαν και μας ήρθαν στο Jeddah Hilton το πρωί ου Σαββάτου, οπού το beauty case με τα καλλυντικά ήταν σε κομμάτια. Σπασμένα όλα! Τελος παντων, λέω μικρό το κακό, ταχτοποιώ τα πράγματα όπως όπως και πάμε να βγούμε βόλτα να αλλάξουμε και χρήματα γιατί την πρώτη μέρα δεν το κάναμε. Είχαμε ξεχάσει τα διαβατήρια στη reception κατά το ckeck in, οπότε πήγαμε να τα ζητήσουμε γιατί εδώ δεν είναι να κυκλοφορείς χωρίς διαβατήριο. Τα διαβατήρια όμως άφαντα! Κανείς δεν ήξερε που ήταν! Φεύγουμε χωρίς διαβατήρια και χωρίς να αλλάξουμε χρήματα και πάμε στο πατρικό ή καλύτερα να πω παλάτι της φιλενάδας μου της Εnam. Ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο περιγραγμένο με τεράστια τείχη και ασφάλεια γύρω γύρω. Ξεκινήσαμε από εκεί κομβόι εμείς και η οικογένεια της, 9 αδέλφια με τα παιδιά τους, η μαμά, οι θείες και οι υπηρέτες για τη φάρμα. Φάρμα εστί μια αχανής περιφραγμένη έκταση με ζώα (καμήλες, άλογα, πρόβατα, και πάσης φύσεως πουλερικά)μέσα στην έρημο, όπου τα μόνα κτίσματα ήταν οι τουαλέτες και οι κουζίνες, ενώ η διαμονή γινόταν σε κάτι τεράστιες σκηνές. Μιλάμε για απίστευτο, κινηματογραφικό σκηνικό!!! Έχω βγάλει άπειρες φωογραφίες και κάποια στιγμήα θα σας βάλω να τι δείτε. Τρομερή εμπειρία!Γυρνόντας αργά το βράδυ χθες μας είπαν ότι είχαν βρεθεί και τα διαβατήρια. Κάποιος μθητευόμενος υπάλληλος τα είχε βάλει σ'ένα συρτάρι και τα είχε ξεχάσει!!!! Ελπίζω όλα να πάνε καλά στο υπόλοιπο ταξίδι, αν και τελικά το ταξίδι αυτό ήταν μόνο για τους άνδρες. Εδώ είναι ενας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Για να περνάς καλά αν είσαι γυναίκα, πρέπει να είσαι γυναίκα σείχη ή πολύ πλούσιου όπως η οικογεένια της φίλης μου. Ακόμα και στο Hilton δεν επιτρέπετε να κυκλοφορούμε χωρίς την abaya δηλαδή τη μαύρη κελεμπία και το μαντήλι στο κεφάλι. Η πρόσβαση στο γυμνστήριο και στην πισίνα είναι μόνο για τους άνδρες. Γυναίκες απαγορεύονται δια ροπάλου. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω εκτός αν συνοδευόμαστε από άνδρα. Στα μαγαζιά δεν υπάρχουν δοκιμαστήρια και πωλητές είναι μόνο άνδρες. Δεν επιτρέπεται να φαίνεται ούτε καρπός, ούτε αστράγαλος! Μιλαμε κυριολεκτικά και απόλυτα this is a men's world!!!!.... Δεν είναι να απορείς που η Enam και οι περισσότερες αδελφές της έχουν φύγει και μένουν Λονδίνο ή Παρίσι...
Κατά τ'αλλα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι. Διαφορετικές συνήθειες και πολιτισμός. Μια ιδιορρυθμη κουλτούρα που δεν μπορώ να την καταλάβω και ίσως είναι πολύ νωρίς για να την απορριψω. Είναι τοσα πολλά αυτά που ρωτάω και μαθαίνω κάθε μέρα που έω πάθει overdose από τις ΄καινούργιες πληροφορίες. Θα μου πάρει χρόνος για να τα επεξεργαστώ και να τα αφομιώσω όλα αυτά.
Ελπιζω να μην σας κούρασα.
Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους. Εμείς θα τα περάσουμε στην ελληνική παροικία σήμερα, καλεσμένοι από τον Έλληνα πρόξενο και την οικογενεια του, σε μια εκκλησία που έχουν φτιάξει στα κρυφά γιατί απαγορεύεται και μ'εναν παπά που θα έρθει ειδικά για την λειτουργία, επίσης στην λούφα!!!...
Φιλιά από την μακρινή Σαουδική Αραβία

χριστινα
Διάσημο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος

Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
πραγματικα ομως,αισθανομαι τυχερη που δε γεννηθηκα σε μια τετοια χωρα.λες και ειναι απο αλλον πλανητη αυτες οι καταστασεις.Κατερινακι,καλως μας ηρθες!!περιμενουμε να δουμε και καμια φωτο απο τον κουκλο σου
!εγω τρεχω απο χτες για ψωνια,δωρα και τα γνωστα.εχει και ψοφοκρυο,το κοβω,κατεψυγμενη θα μεινω μπροστα απο καμια βιτρινα μαγαζιου.το βραδυ εχουμε κανονισει παρεα για μαγαζι με μουσικη,ειχαμε παει και περσι εκει,και ηταν πολυ ωραια.τα αλλα που ψαξαμε η ειχαν κλεισει η ηταν πανακριβα.
Κατερίνακι1
Νεοφερμένο μέλος
Να ευχηθώ σε όλες και όλους σας (εσάς, στις οικογενείες σας και στους γάτους σας) καλά χριστούγεννα γεμάτα ευτυχία υγεία και ό,τι ποθείτε!!
Κατερίνακι1
Νεοφερμένο μέλος

anabou
Διάσημο μέλος
Άσχετο κάλαντα δεν άκουσα. Γενικά δεν έρχονται πολλά παιδάκια γιατί η πολυκατοικία μας δεν είναι πάνω στον δρόμο αλλά σε παράδρομο και οι κάτω όροφοι κατοικούνται από φοιτητές ως επί το πλείστον οι οποίοι λείπουν. Οπότε όσα παιδάκια ανακαλύπτουν την πολυκατοικία αποθαρρύνονται που κανείς δεν τους ανοίγει και φεύγουν. Κατά τις 12 βέβαια μου φάνηκε ότι χτύπησε το κουδούνι αλλά εγώ είχα κοιμηθεί στις 7, οπότε απλά γύρισα πλευρό! Ελπίζω την πρωτοχρονιά να σταθώ πιο τυχερη.
Φτιάξαμε και τα μελομακάρονα επιτέλους σήμερα, καλά έγιναν αν αναλογιστεί κανείς το βεβαρημένο ιστορικό μας. Εγω επιμένω παντως ότι πρέπει να παίρνουμε από ζαχαροπλαστείο.
Κατερινάκι καλωσήρθες, είναι αλήθεια οι γάτες μπορούν να γίνουν απίστευτα εθιστικές.
Ασπασία φοβερή εμπειρία αυτό το ταξίδι (παρόλα τα παρατράγουδα). Εμένα προσωπικά δεν με κουράζεις όσα και να λες γι'αυτό!
Lactoula ελπίζω να τα διάβασες καλά τα μηνύματα γιατί θα εξεταστείς (πλάκα κάνω)!
Καλά χριστούγεννα σε όλους/όλες με αγάπη, υγεία, χαρά και ευτυχία για εσάς και τις οικογένειές σας!
maxi2
Δραστήριο μέλος
Εμείς σπίτι...
μιας και είπαμε να "σαπίσουμε" στην ξάπλα αυτές τις μέρες για να ηρεμήσουμε λίγο.. Ρεβεγιόν και τέτοια δεν είναι του στύλ μας.. μιας και το ευχαριστιόμαστε πιο πολύ στο σπίτι αγκαλιά με τα γατουλίνια μας...
('Οσο γερνάει ο άνθρωπος....)
Μελομακάρονα τέλος (τα φάγαμε σε 2 μέρες), σήμερα το μενού έχει χορτοφαγική χριστουγενιάτικη μακαρονάδα special και πολλές ταινίες....
Την Τετάρτη ξανα για δουλειά, και έρχεται και άλλο ενα 3μερο ξάπλας....
Τι άλλο να ζητήσω απο το Αγ. Βασίλη???
Να είμαστε καλά και αγαπημένοι..
Και του χρόνου!!!!!

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Λέω να αρχίσω να επισυνάπτω φωτογραφίες. Λοιπόν η πρώτη ειναι από το αεροδρόμιο του Αμμάν που είχαμε την πολύωρη καθυστέρηση. Επαθα ένα ψιλοσοκ γιατί λόγω της θρησκευτικής γιορτής που έχουν αυτή την περίοδο στη Μεκκα έρχονται μωαμεθανοί απ'όλο τον κόσμο οι οποιοι είναι ντυμενοι μονο με κουβέρτες ή πετσέτες γιατί απ'ότι έμαθα πρέπει να προσκυνήσουν μόνο με ευτελή ρούχα και γυμνοί από μέσα(!!!).
Στη δεύτερη φωτογραφία είμαι εγώ με την φίλη μου με abaya και στην τριτη σε μια από τις σκηνές στη φάρμα της Enam
ladycat
Διάσημο μέλος
ωραια περνατε εκει κατω αντε να σε δω πως θα μαυρισεις
καλα να περσσεις βρεΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
εμεις τωρα τελειωσαμε το γευμα των Χριστουγεννων,με καλεσμενους θειους,θειες και λοιπα σογια.εγω φυσικα σερνομαι απο την αυπνια μιας και χτες γυρισα 7παρα σπιτι,αφου ετρεχα την Τσικι στο γιατρο.περιμενω πως και πως να φυγουν οι συγγενεις να ξεραθω στον υπνο....

giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Ασπα με ναργιλε? Χαχαχα θα φερης καινουργιες συνηθειες οταν ερθης (Πλακα κανω) Αλλα βλεπω οτι και γυναικες καπνιζουν ναργιλε
Ωραιο το καφτανι το μαυρο , μια χαρα ειναι .Ντυσου αντρας για να κανης και κανα μπανιο γιατι θα καης εκει με 35 βαθμους
Καλη συνεχεια
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
προσεχε μη σε απαγαγουν
mimikaki
Διάσημο μέλος
Για όσες κραιπαλιάσατε δημιουργικά συνεχίστε έτσι είστε σε καλό δρόμο.
Για όσες κραιπαλιάσατε όπως εγώ μην το βάζετε κάτω, εκεί που είναι ήμασταν και εδώ που είμαστε θα έρθουν.
Για όσες είσαστε μακρυά να χαίρεστε που το μακρυά έχει να κάνει μόνο με την απόσταση.
Και τέλος η ειδική κατηγορία Ασπασία, κάτι σε μαύρο κεντημένο με χρυσή κλωστή δεν βγαίνει. Διάβασα ότι είναι το φετεινό μάστ για τα Χριστούγεννα. Καλά να περνάς.

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool