Υπερ-άρρωστο γατάκι, θολό μάτι, μύξες, δεν τρώει, δεν πίνει....θα ζήσει;

kounelaki

Περιβόητο μέλος

Η kounelaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.415 μηνύματα.
Μια φιλη βρηκε το γατακι αυτο
DSC03949-1.jpg

DSC03950-1.jpg

στην Παλια Πολη του Ρεθυμνου,εξω απο ενα ρακαδικο και το ταιζαν.
Το πηγε στον κτηνιατρο,του εβαλε ορο,του εκανε 3 ενεσεις (δεν ξερω τι ενεσεις) και της ειπε οτι εχει ιωση (???) :worry: και να το ξαναπαει να το δει την επομενη εβδομαδα.Της εδωσε και ενα βιταμινουχο.
Το γατακι τωρα το εχω εγω,φυσικα στην απομονωση να μην κολλησουν ολα τα υπολοιπα (5 εχω τωρα σε συνολο).
Μαλλον ειναι ρινοτραχιιτιδα??Εχει το ενα ματι θωλο.Τρεχουν τσιμπλες,μυξες. Αλλα το χειροτερο ειναι οτι δεν τρωει.Ουτε γαλα με το μπιμπερο,ουτε με τη συριγγα,το φτυνει.Κονσερβα επισης δεν την αγγιζει,νερο επισης. Το μονο που τρωει με τη συριγγα ειναι το βιταμινουχο γουλια γουλια.
Θα το ξαναπαω σημερα στον ιδιο κτηνιατρο να μου εξηγησει καλυτερα και αν δω οτι δεν ειμαι ικανοποιημενη,θα παω κι αλλου.Δεν επρεπε ομως να δωσει και κανενα φαρμακο για τα ματια?
Αλλα πειτε μου,ξερει κανεις τι αντιμετωπιζω???:( Ελπιζω να μην πεθανει...ειναι και σκελετωμενο.
Το καημενο ειναι ολη την ωρα σε μια γωνιτσα,δεν κουνιεται και οταν βγαινω απο το μπανιο(γιατι εκει το εχω) σπαραζει στο νιαουρισμα.Πολυ δυνατο νιαουρισμα για την αδυναμια του. Ειναι αρρωστουλι και με θελει συνεχεια διπλα του...ζηταει βοηθεια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

"Ίωση" μάλλον τη ρινοτραχείτιδα εννοεί... Το ότι νιαουρίζει δυνατά και ότι τρώει, έστω και το βιταμινούχο, είναι καλά σημάδια, τουλάχιστον το παλεύει. Μακάρι να τα καταφέρει, ευτυχώς δεν είναι και εντελώς νεογέννητο, νομίζω ότι έχει ελπίδες. Βάλτου και μια θερμοφόρα ή μπουκάλι με ζεστό νερό κι ας κάνει ζέστη, όταν είναι έτσι συνήθως έχουν και υποθερμία.
Για τις μύξες μπορείς να του κάνεις και ατμόλουτρο, βοηθάει ν' ανοίξει λίγο η αναπνοή του (βάλε βραστό νερό σ' ένα κατσαρολάκι και βάλτο σε τέτοια θέση ώστε να εισπνέει τους ατμούς, πρόσεχε να μην το κάψεις και να μην μπορεί να βουτήξει ποδαράκι στο νερό ή να το αναποδογυρίσει).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

"Ίωση" μάλλον τη ρινοτραχείτιδα εννοεί... Το ότι νιαουρίζει δυνατά και ότι τρώει, έστω και το βιταμινούχο, είναι καλά σημάδια, τουλάχιστον το παλεύει. Μακάρι να τα καταφέρει, ευτυχώς δεν είναι και εντελώς νεογέννητο, νομίζω ότι έχει ελπίδες. Βάλτου και μια θερμοφόρα ή μπουκάλι με ζεστό νερό κι ας κάνει ζέστη, όταν είναι έτσι συνήθως έχουν και υποθερμία.
Για τις μύξες μπορείς να του κάνεις και ατμόλουτρο, βοηθάει ν' ανοίξει λίγο η αναπνοή του (βάλε βραστό νερό σ' ένα κατσαρολάκι και βάλτο σε τέτοια θέση ώστε να εισπνέει τους ατμούς, πρόσεχε να μην το κάψεις και να μην μπορεί να βουτήξει ποδαράκι στο νερό ή να το αναποδογυρίσει).
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!
Θα το σαξω εγω το γατακι,θα δεις!Κανενας δεν πεθαινει σπιτι μου!! Να φυγει να παει αλλου αμα θελει να πεθανει!:hehe:
Σου λεω το εχω βαλει πισμα το ταιζω καθε μια ωρα με το ζορι.
Για το μπουκαλι καλα λες,γιατι καμια φορα το βλεπω και τρεμει.Μπορει να ειναι απο αδυναμια,μπορει και να κρυωνει..
Οσο για το ατμολουτρο θα το εφαρμωσω.Μη φοβασαι δεν πεφτει στο νερο,ειναι τοσο αδυναμο που δεν κουνιεται.

ΟΚ, και πάλι όμως έχε το νου σου μην είναι πολύ κοντά και το κάψουν οι ατμοί, ε; Τους κάνει καλό πάντως, το έκανα κι εγώ στον δικό μου και τον βοηθούσε πολύ όταν έκλεινε η μύτη του.
Καμιά a/d δοκίμασες να του δώσεις; Μυρίζει πάρα πολύ αυτή και συνήθως την τρώνε. Κάνε μια δοκιμή να του δώσεις λίγη με το δάχτυλο, στην ανάγκη πασάλειψέ του λιγάκι τη μουσούδα μπας και πάρει μπρος.
Περαστικά του, φαίνεται πολύ γλυκό μωρέ...

ΟΚ, και πάλι όμως έχε το νου σου μην είναι πολύ κοντά και το κάψουν οι ατμοί, ε; Τους κάνει καλό πάντως, το έκανα κι εγώ στον δικό μου και τον βοηθούσε πολύ όταν έκλεινε η μύτη του.
Καμιά a/d δοκίμασες να του δώσεις; Μυρίζει πάρα πολύ αυτή και συνήθως την τρώνε. Κάνε μια δοκιμή να του δώσεις λίγη με το δάχτυλο, στην ανάγκη πασάλειψέ του λιγάκι τη μουσούδα μπας και πάρει μπρος.
Περαστικά του, φαίνεται πολύ γλυκό μωρέ...
a/d δεν πηρα αλλα του εχω δωσει ολων των ειδων απο γευσεις τις κονσερβες και δεν θελει καθολου.Και τη μουρη να του πασαλειψω,δεν γλειφεται,το στομα παραμενει ερμητικα κλειστο.
Και γαλα που δινω με συριγγα κι αυτο το φτυνει και κανει σαν να αναγουλιαζει..
Θα προσπαθησω παντως και λιγα ml καλα ειναι.

Ξερεις ποσο κολλητικο ειναι?Πλενω καλα τα χερια μου οποτε το πιανω αλλα θα μπορεσει αν το ξεπερασει να συμβιωσει με αλλες γατες χωρις να τις κολλησει?

Απάντηση: Υπερ-άρρωστο γατάκι, θολό μάτι, μύξες, δεν τρώει, δεν πίνει....θα ζήσε

Τα γατακια με ρινοτραχειτιδα "φευγουν" συνηθως επειδη γεμιζουν εσωτερικα βλεννες και δεν τρωνε...ετσι τουλαχιστον μου ειχε πει η γιατρος μας σχετικα με γατακι που φιλοξενουσα και ειχε την ασθενεια σε τοσο μικρη ηλικια.Εγω της εδινα με συριγγα γαλα για μωρα ανακατεμενο με a/d με το ζορι,αντιβιωση,και otrivin για μωρα.Σε καποια φαση σταματησε να τρωει,αλλα δεν το εβαλα κατω,και μετα απο δυο μερες καταναγκαστικου ταϊσματος πηρε μπρος.Ειναι λιγο λαχειο,ειδικα οταν ειναι τοσο μικρα και αδυναμα...Προσεξε μην πνιγεται με την τροφη,ειδικα αν δεν αναπνεει καθολου απο τη μυτουλα.
Αν τα υπολοιπα γατακια ειναι εμβολιασμενα,πιθανοτατα θα το περασουν σαν ιωση αν κολλησουν,ο Σειριος ετσι το περασε.Το συγκεκριμενο αν τα καταφερει θα εχει εξαρσεις κατα περιοδους,αλλα με καλη τροφη και σε προστατευμενο περιβαλλον,ειδικα αν δυναμωσει και εμβολιαστει,θα ειναι αρκετα καλα.

Ναι μωρέ, δεν θα 'χει πρόβλημα, τόσα και τόσα γατάκια το περνάνε... Έτσι κι αλλιώς τα ενήλικα και εμβολιασμένα είναι πολύ δύσκολο να κολλήσουν και πάλι θα το περάσουν πολύ ελαφρά και χωρίς κίνδυνο. Αλλά και το ίδιο το γατάκι, αν τη σκαπουλάρει τώρα, όσο μεγαλώνει θα 'ναι και πιο σπάνια τα επεισόδια που θα του "φουντώνει" αυτό. Ο δικός μου, που ήταν σε χάλια κατάσταση μικρός, είχε 2-3 επεισόδια τον πρώτο χρόνο και τώρα πια, που είναι 3 χρονών, το πολύ-πολύ να βγάλει λίγες τσιμπλίτσες ή να κλείσει πολύ λίγο η μύτη του όταν κάνει πολύ κρύο ή όταν αλλάζει απότομα ο καιρός.

Αχ μακαρι,μακαρι να τα καταφερει...
Γιατι ομως εχει το ενα ματι θωλο? Μηπως εχει αυτο που επαθε ο Μπεζες? :hmm:

Απάντηση: Υπερ-άρρωστο γατάκι, θολό μάτι, μύξες, δεν τρώει, δεν πίνει....θα ζήσε

Το ματι ειναι το λιγοτερο αυτη τη στιγμη Ελενα...μπορει να ειναι και ερπητας,αλλα προς το παρον κοιτα να σωθει το μωρο,αυτο προεχει.

Η ρινοτραχείτιδα προκαλείται από διάφορους ιούς, ένας είναι ο FHV (Feline Herpes Virus, ερπητοϊός των αιλουροειδών), που συνήθως χτυπάει και στα μάτια. Αφού θα ξαναπάς στον κτηνίατρο, δεν τον ρωτάς αν μπορείς να του βάζεις λίγο tobrex ή κάποιο άλλο κολλύριο;

Αχου το!!! Το καημενο το μωράκι!!!! Είναι πολύ γλυκό πάντως!!
Εγώ συνήθως σε όσα βρίσκω στο δρόμο πάντα όταν βλέπω τσίμπλα βάζω tobrex είτε αλοιφή (αν έχει πολύ τσίμπλα) είτε σταγόνες. Ποτέ δε μου έχει βγεί σε κακό. Κάνω και πλύσεις με ορό και γίνονται σούπερ .:clapup:
Περαστικά του. Με τόσο πείσμα που έχεις αποκλείεται να μην πάνε όλα καλά. :D

Ελενα επειγοντως Θερμοφορα και ρωτα τον κτηνιατρο αν μπορεις να του κανεις υποδοριες ενεσεις με ορο.

Παιδια ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις συμβουλες!
Θα περιμενω να δω τι θα πει σημερα ο κτηνιατρος.

Καλή τύχη στο μωράκι. Συμφωνώ με όλα όσα σου είπαν τα κορίτσια. Αν το έχεις απομονωμένο με καλό πολύ καλό όμως πλύσιμο των χεριών δεν θα έχεις πρόβλημα.:)

Παρατηρησα μια μικρη διαφορα...τωρα οταν το ταιζω βγαζει και γλωσσιτσα εξω και γλειφει... Λετε να του ανοιξει η ορεξη σιγα σιγα?
Πω παιδια με εχει πρηξει στο κλαμα,δεν μπορω να βγω απο το μπανιο και αρχιζει και σκουζει.Τοσο πολυ με αγαπαει?:D
Α!Και κατι αλλο!Του λειπουν οι κατω κοπτηρες και μερικοι απο πανω.Τα μικρα δοντακια λεω που βρισκονται αναμεσα απο τους κυνοδοντες.Απλα αλλαζει δοντια ή κατι του συνεβει?
Μακαρι να γιανει...

Οταν βρηκα την Μιλλενια μου προτεινε η κτηνιατρος (επειδη μεσα σ'ολα ειχε ΚΑΙ ρινοτραχειιτιδα) να διαλυω μισο ml mucosolvan στο γαλα του, που βοηθαει να διαλυθουν οι βλεννες. Μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση που δεν σου εδωσε κατι για τα ματια του. :hmm: Σχεδον με τσατιζει, δηλαδη αν ζησει και ειναι τυφλο τι να το κανεις? Αφου προσπαθεις να το σωσεις, δωσε προτεραιοτητα στο ταισμα, αλλα εγω θα εβαζα και Τομπρεξ, που ουτως η αλλως δεν εχει παρενεργειες, και καλο να μη καμει κακο δεν θα καμει, και αν μου ελεγε να αλλαξω θα αλλαζα. Επισης αφου δεν τρωει που δεν τρωει πολυ, παρ΄του a/d hills ή recovery royal canine οτι τρωει να μετραει. Ετσι βρεγμενο το βρηκατε ή το κανες μπανιο? Τα ματακια του και την μυτουλα του οπου βλεπεις βλεννες καθαριζε με φυσικο ορο. Και ο θεος βοηθος Κουνελα μου. :/:

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;2306711:
Οταν βρηκα την Μιλλενια μου προτεινε η κτηνιατρος (επειδη μεσα σ'ολα ειχε ΚΑΙ ρινοτραχειιτιδα) να διαλυω μισο ml mucosolvan στο γαλα του, που βοηθαει να διαλυθουν οι βλεννες. Μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση που δεν σου εδωσε κατι για τα ματια του. :hmm: Σχεδον με τσατιζει, δηλαδη αν ζησει και ειναι τυφλο τι να το κανεις? Αφου προσπαθεις να το σωσεις, δωσε προτεραιοτητα στο ταισμα, αλλα εγω θα εβαζα και Τομπρεξ, που ουτως η αλλως δεν εχει παρενεργειες, και καλο να μη καμει κακο δεν θα καμει, και αν μου ελεγε να αλλαξω θα αλλαζα. Επισης αφου δεν τρωει που δεν τρωει πολυ, παρ΄του a/d hills ή recovery royal canine οτι τρωει να μετραει. Ετσι βρεγμενο το βρηκατε ή το κανες μπανιο? Τα ματακια του και την μυτουλα του οπου βλεπεις βλεννες καθαριζε με φυσικο ορο. Και ο θεος βοηθος Κουνελα μου. :/:
To γατακι δεν το πηγα εγω στο γιατρο αλλα μια φιλη μου που το βρηκε.Δεν της εδωσε ομως κατι αλλο.Κι εμενα με τσαντιζει και δεν θελω να τυφλωθει.Εκτος κι αν δεν προσεξε το ματι..τι να πω.Θα δειξει.
Καπως ετσι ηταν και πριν στο μαυρο του το χαλι σαν βρεγμενο αλλα το ψεκασα γιατι ηταν φουλ στον ψιλο και εμεινε ετσι σα να εχει βαλει ζελε!:PΔεν ειναι βρεγμενο ομως. Του εβαλα θερμοφορα και ηρεμισε καπως...
Θα εχει ο κτηνιατρος a/d κονσερβα ε?

To γατακι δεν το πηγα εγω στο γιατρο αλλα μια φιλη μου που το βρηκε.Δεν της εδωσε ομως κατι αλλο.Κι εμενα με τσαντιζει και δεν θελω να τυφλωθει.Εκτος κι αν δεν προσεξε το ματι..τι να πω.Θα δειξει.
Καπως ετσι ηταν και πριν στο μαυρο του το χαλι σαν βρεγμενο αλλα το ψεκασα γιατι ηταν φουλ στον ψιλο και εμεινε ετσι σα να εχει βαλει ζελε!:PΔεν ειναι βρεγμενο ομως. Του εβαλα θερμοφορα και ηρεμισε καπως...
Θα εχει ο κτηνιατρος a/d κονσερβα ε?

Κουνελα μου μην το ξαναπας στον ιδιο :( Ειναι δυνατον να μην προσεξε το θολο ματι? Παρε Τομπρεξ και Mucosolvan απο ενα φαρμακειο (ουτε το ενα ουτε το αλλο εχουν παρενεργειες, οποτε μονο καλο μπορουν να κανουν) και a/d λογικα θα εχει ο κτηνιατρος :hmm: Στην τελικη διελυε λιγη λιγη κονσερβα στο γαλα, να τρωει ετσι. Σιγα σιγα θα του ανοιξει η ορεξη. Η Μιλλενια οταν την βρηκα δεν ηθελε να φαει με τιποτα, και γκρινιαζε συνεχεια! Οποτε ανοιγε το στομα να κανει "Μεεο" της εμπηγα λιγη κονσερβα μεσα, και μετα μασαγε, τι θα κανε :P

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;2306726:
Κουνελα μου μην το ξαναπας στον ιδιο :( Ειναι δυνατον να μην προσεξε το θολο ματι? Παρε Τομπρεξ και Mucosolvan απο ενα φαρμακειο (ουτε το ενα ουτε το αλλο εχουν παρενεργειες, οποτε μονο καλο μπορουν να κανουν) και a/d λογικα θα εχει ο κτηνιατρος :hmm: Στην τελικη διελυε λιγη λιγη κονσερβα στο γαλα, να τρωει ετσι. Σιγα σιγα θα του ανοιξει η ορεξη. Η Μιλλενια οταν την βρηκα δεν ηθελε να φαει με τιποτα, και γκρινιαζε συνεχεια! Οποτε ανοιγε το στομα να κανει "Μεεο" της εμπηγα λιγη κονσερβα μεσα, και μετα μασαγε, τι θα κανε :P
Πως να μην παω στον ιδιο αφου δεν ξερω καν τι ενεσεις του εκανε? Αν παω αλλου θα με ρωτησει τι θα πω? Θα παω εκει σημερα και αν δε με καλυψει η απαντηση του θα παω αλλου.

Πως να μην παω στον ιδιο αφου δεν ξερω καν τι ενεσεις του εκανε? Αν παω αλλου θα με ρωτησει τι θα πω? Θα παω εκει σημερα και αν δε με καλυψει η απαντηση του θα παω αλλου.

Πτου γαμωτο, ειναι και αυτο. :hmm: Αντε, καλη τυχη Ελενα! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back