Υποκατάστατο γάλακτος για νεογέννητα γατάκια

η μανουλα τους ειναι μια κουκλα!!!!:redface: :inlove: :inlove: :cat: :kiss: ;)
καλη τυχη με τα μικρα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πράγματι ειναι κούκλα!!!
¨ολα να πάνε καλα!!!
:) :) :) :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πως πάει???

Κάνει αυτό το γάλα;

μου δωσαν σε πετ σοπ γαλα σε σκονη για σκυλακια και μου ειπαν οτι κανει και για γατακια....το γαλα ειναι puppy milk της bosch...νομιζω οτι δεν εχει ταυρινη που ειναι απαραιτητη...παρολαυτα ο πετσοπας μου ειπε πος και αυτος εχει γατακια και του την συνεστισε γιατρος....αν καποιος γνωριζει....ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω χρησιμοποιήσει γάλα για σκυλάκια σε γατάκια, ωστόσο το κουτί έγραφε ότι κάνει και για γάτες. Αν λέει μόνο για σκυλακια, δεν ξέρω:hmm:
Μηπως λέει puppy lait..γιατί αυτό παίρνω εγώ και κάνει και για γατάκια, αλλά το λέει στο κουτί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hmm::hmm:... Αν κάνει και για τα ΔΥΟ θα πρέπει να έχει κάποια ΄φωτο από τα ΔΥΟ ζώα ή να το λέει......

Υπάρχει γάλα που κάνει και για τα ΔΥΟ.:)

Μην το δώσεις πάντως αν δεν είσαι σίγουρη.
Καλύτερα πάρε τηλέφωνο τον κτηνίατρό σου να τον ρωτήσεις, ή ψάξε το site της εταιρείας που κατασκευάζει αυτό το γάλα που αγόρασες, μήπως εκεί βρεις περισσότερες πληροφορίες.

αν είναι αυτό.... ΔΕΝ κανει....
αλλού το βρήκα και το έχει στην κατηγορία ΣΚΥΛΙΑ.:hmm:

αχ! αυτο της φοτο ειναι!!! δεν κανει γιατι δεν ειναι επαρκες η γιατι περιεχει κατι το οποιο μπορει να βλαψει τα γατια μου?(υποψιν ειναι 3 εβδομαδων +)...(ασε που το χρυσοπληρωσα!)
ευχαριστω παντως!

Απλά δεν περιέχει όσα χρειάζονται τα γατάκια για να αναπτυχθούν και μπορεί να αναστατώσει και το στομαχάκι τους...τα μικρά είναι πολύ ευαίσθητα, μην το ρισκάρεις.

Δοσολογία γάλακτος

Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο πόσο γάλα πρέπει να δίνω στο γατάκι που είναι 5 εβδομάδων.
Η μητέρα γάτα νομίζω δεν το ταϊζει σωστά.
ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε καμία περίπτωση μην δώσεις αγελαδινό γάλα, ή άλλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Αν είσαι βέβαιος ότι χρειάζεται, αγόρασε ειδικό υποκατάστατο γάλακτος για γατάκια από κτηνιατρείο ή πετ σοπ, η δοσολογία αναγράφεται στη συσκευασία.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το γατάκι δεν τρέφεται σωστά;

edit: τώρα πρόσεξα ότι το γατάκι είναι 5 εβδομάδων. Σ' αυτή την ηλικία μπορεί να ξεκινήσει σιγά σιγά να τρώει στερεή τροφή, δοκίμασε να του πάρεις κροκέτες για μωρά γατάκια, με την ένδειξη "kitten".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.
Τη δοσολογια τη γραφει πανω στο κουτι του γαλακτος.Τι εννοειτε δεν το ταϊζει σωστα;

Οσο αφορά το αγελαδινό γάλα το πήγα στον κτηνίατρο και μου ειπε να του δωσω.
το γατακι ειναι εντελώς άτονο .δεν σηκώνετε και ολη την ώρα κοιμάται.

Οσο αφορά το αγελαδινό γάλα το πήγα στον κτηνίατρο και μου ειπε να του δωσω.
το γατακι ειναι εντελώς άτονο .δεν σηκώνετε και ολη την ώρα κοιμάται.

ο κτηνιατρος σου ειπε να του δωσεις γαλα αγελαδινο, αυτο που πινουμε εμεις? μα αυτο τους κανει διαρροια.....:(:(

δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα,θα πας σε ενα κτηνιατριο και θα παρεις γαλα σε σκονη που ειναι ειδικο για γατακια...επισης,οπως σου ειπαν και οι υπολοιπες,μπορεις να αρχισεις να του δινεις ξηρη τροφη,ειδικη για μικρα,μπορεις στην αρχη,να την μουλιαζεις με λιγο νερο,η με το γαλατακι του,για να αρχισει να τη συνυθιζει...αυτο που με ανησυχει ειναι που λες οτι ειναι ατονο...καλυτερα θα ηταν να το πας στον κτηνιατρο να το δει...καλη τυχη
πουπουλινα:)

Δηλαδή, ο κτηνίατρος βρήκε το γατάκι υγιές και σου σύστησε συμπήρωμα γάλακτος με αγελαδινό γάλα; :blink:Αν είναι άτονο το γατάκι, μπορεί να είναι άρρωστο και το αγελαδινό γάλα θα το αποτελειώσει;);)Απόκλεισε κάτι παθολογικό και αν πρέπει να υποβοηθήσεις τη θρέψη του, δώσε το ειδικό γάλα για γατάκια, θρεπτικές παστούλες με βιταμίνες κλπ

...και παρε μια δευτερη γνωμη,μου φαινεται εντελως ατοπο το μικρο να ειναι σε τετοια κατασταση και γιατρος να σου συνεστησε αγελαδινο γαλα για συμπληρωμα στην ηλικια του.

Το γατακι δεν το πήγα στο κτηνίατρο,απλως του ανέφερα τα συμπτώματα και μου εδωσε να καταλάβω οτι μπορει να μην τα καταφερει.Ειναι η πρωτη γέννα της γάτας ,γέννησε μόνο δύο γατάκια το ενα πεθανε και ισως να μην τα καταφερει και αυτο.Εγω ομως το παλευω απο μονος μου γιατι λυπούνται τα μικρά παιδιά μου.
ευχαριστω και πάλι

Καλο θα ηταν να στειρωθει η γατουλα,ισως εχει κατι μεταδοτικο,ή να ειναι πολυ μικρη για γεννες.Αν θελετε να εχει καποιες πιθανοτητες το μικρο,σταματηστε το αγελαδινο γαλα,παρετε ειδικο απο ενα πετ σοπ ή κτηνιατρειο,και κρατηστε το οσο πιο ζεστο γινεται.Αν τελικα δεν τα καταφερει,μπορειτε να σκεφτειτε να κρατησετε τη μανουλα στειρωμενη,ειναι πολλα τα οφελη που αποκομιζουν τα παιδακια και ψυχικα,και σωματικα απο τη συμβιωση με ζωακια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back