mimikaki
Διάσημο μέλος
Μια μαμά έχει ένα γιο γύρο στα 20 και μια κόρη γύρω στα 18. όταν ο γιος ετοιμάζεται να βγει από το σπίτι, τον σταματάει η μαμά και αρχίζει να του ισιάζει το γιακά, να του κουμπώνει τα δήθεν ξεκούμπωτα κουμπιά και να του διώχνει αόρατα και ανύπαρκτα σκουπιδάκια από το σακάκι στους ώμους. Και μάλιστα όλα αυτά πάντα μπροστά στην κόρη. Όταν ο γιος τελειώνει το φαΐ του, του λέει άσε το πιάτο θα το πλύνω εγώ. Όταν η κόρη τελειώνει το φαΐ της, της λέει πλύνε το πιάτο σου παιδάκι μου τι το αφήνεις έτσι; Τι λέτε γι αυτό;
την συγκεκριμενη μανα θα την χαρακτηριζα ενα θυμα που φτιαχνει και αλλα θυματα... και στα 2 φυλα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elrik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος
Προσωπικα αν ειχα παιδια θα ηθελα να βρίσκομαι κοντα τους, αλλά ταυτοχρονα πιστευω πως μια γυναίκα σιγουρα κερδίζει πολλά αν καταφερει να παραμεινει ανεξάρτητη σε κάποιο βαθμο. Και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σαν μελος της οικογένειας. Το πόσο επηρεάζουν τα "προτυπα" δεν το ξερω, αλλά γνωρίζω γιατρους και δικηγόρους με μαμαδες δημοτικου κι αντιστροφα...... Μάλλον παιζει μεγαλύτερο ρόλο το τι μηνύματα περνάς στο παιδί σου.
Γενικότερα πάντως, από τη δική μου εμπειρία, ασχετα με τη φιλολογία που εχει αναπτυχθει επί χρόνια θεωρώ πως οι αντρες ακόμη ειναι παγιδευμένοι σε μεγαλό βαθμό (και με δική μας ευθυνη) σε καποια στερεότυπα για τις γυναίκες, έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες από εκεινες και τους κακοφαινεται (ακόμη κι αν δεν το παραδέχονται ανοιχτα) αν αυτες δεν εκπληρωνονται, προσδοκουν δοσμενες συμπεριφορες ενω οι ίδιοι αναλαμβάνουν στο όνομά μας δοσμένες δράσεις. Θα ελεγα πως οι πιο προσφατες γενιές, λιγότερο. Και με το καιρό αυτό δεν θα ειναι τόσο έντονο, αλλά εχουμε δρόμο ακόμη.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Στο κομμάτι της αμοιβαιότητας θα συμφωνήσω επίσης. ο αντρας μου όταν ειχε μικρα τα παιδια δεν αντεχε να μη συμμετεχει. Ηταν "ερωτευμενος" με τα παιδια του (τα οποία τελικά μόνος μεγάλωσε). Και ειναι ακόμη θα έλεγα!
Σε μια σχεση δεν ειναι τόσο το ποιός κάνει τι (να τα χωρίσουμε σε γυναικεια - αντρικα) αλλά στο να κάνουν και οι δυο, να μοιράζονται. Και πράγματικά αυτό δενει 2 ανθρώπους.
lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συγγνώμη, αλλά αν νομίζετε αυτό, δεν έχω εγώ το πρόβλημα, αλλά κάποιοι άλλοι .
Δεν είναι σεξιστική διάκριση αυτό; Για να μην πω ότι ότι μονίμως ζητάνε από τις γυναίκες, να είναι κάτι σαν "δούλα και κυρά" (έλεος!) και που κατηγορούνται μονίμως οι γυναίκες που τα κάνουν και όλα(!!). Και από τις γυναίκες.
Η διαφορά, όμως
, είναι ότι οι γυναίκες είναι τα θύματα!! Θύτες είναι ως προς τον ίδιο τους τον εαυτό
, γιατί η κοινωνία τους διαμορφώνει έτσι τη νοοτροπία τους και τον τρόπο που σκέφτονται. Και ένα τέτοιο παιδί (αγόρι) που μεγαλώνει μη γνωρίζοντας να φροντίζει τον εαυτό του, πάλι καλά θα τη βγάλει, παντρεύοντας μία γυναίκα θύμα-δούλα, που όταν τη βαρεθεί, τη χωρίζει! Αυτά είναι δικά μου θέματα; Και όσο για τους φίλους, δεν ισχύει αυτή η παροιμία σε μένα. Ισχύει ότι "καλύτερα να έχεις τους εχθρούς σου από κοντά"
. Αυτά 
lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν κατάλαβα NERINA.... Και εγώ δεν δουλεύω. Και αυτό είναι το φυσιολογικό. Έτσι ήταν και στο σπίτι μου, με τη μαμά μου δε να είναι μονίμως αραχτή. Και όμως όλα αυτά δίνουν στη σχέση άλλη ποιότητα και συντροφικότητα. Ξέρω γυναίκες που διαλαλούν την ανεξαρτησία τους. Οι περισσότερες έρχονται απο τραυματικές σχέσεις και έτσι η στάση ζωής που διαμόρφωσαν δεν είναι παρά αποτέλεσμα αναγκαστικής επιλογής. Ακόμα και αυτές όταν δεσμεύονται κάνουν το ίδιο λάθος απο την πλευρά της ανεξαρτησίας. Εγώ δεν χρειάζομαι κανέναν. Δεν χρειάζεσαι υπηρέτη σίγουρα, όμως χρειάζεσαι σύντροφο στα καλά και στα κακά. Απλά πρέπει απο την αρχή να ξεκαθαρίσεις μέσα σου και στον ίδιο ποια είναι αυτά που θες, Να μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι άστον τώρα θα στρώσει.ΥΓ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ SMILIES, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ Κ.Λ.Π. HELPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!
Δηλαδή κι εσύ, το ίδιο λες, ότι δεν υπάρχουν άντρες κα οι περισσότεροι είναι έτσι. Με συγχωρείς, αλλά δεν είναι το λάθος που πιστεύεις, "άστον θα στρώσει". Άλλο αν είναι ανεκπλήρωτο. Το λάθος είναι από τις προηγούμενες γενιές που τους διοχετεύτηκαν τέτοιες ιδέες, και εμάς, που τους "αφήνουμε"(!) να είναι έτσι! Δεν κατάλαβα, γιατί πρέπει να τους αποδεχόμαστε όπως είναι;
Να αλλάξουν, αυτοί, από μόνοι τους. Εμείς, να τους δείξουμε το δρόμο και τέρμα, να μην χρειαστεί τίποτα άλλο.
(Γι'αυτό πιστεύω οι γυναίκες παθαίνουν συχνά κατάθλιψη, γιατί έχουν κουραστεί να δίνουν συνεχώς και να "είναι από κάτω") Και επιπλέον, ας μάθουνε κι αυτοί ότι πρέπει κι αυτοί να μας φροντίζουνε, υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να κάνουν απ'το να μας ταλαιπωρούν!
Επιτέλους πια!

Σεχρά
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό που λες για την κατάθλιψη ίσως είναι πολύ σωστό ξέρεις...
Σκέψου κ το άλλο, η γυναικεία αντίδραση, η κατάθλιψη έστω και ήπια θεωρείται παθολογική πολύ πιο εύκολα από την επιθετικότητα (πιο αντρική αντίδραση). Δεν είναι διάκριση αυτό;
lightpath
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπα, αυτή είναι από τις μικρότερες!

Ismini
Διάσημο μέλος
"Στη σύχρονη καπιταλιστική κοινωνία, ο άνθρωπος δεν εργάζεται για να ζει, αλλά ζει για να εργάζεται". (Κοινωνιολογια, 4ης δέσμης, 3η Λυκείου)Έχουμε μπερδέψει δύο πράγματα. Η δουλειά δεν είναι ευχαρίστηση, ακόμα και εάν είναι η δουλειά που σου αρέσει. Για να φτάσουμε στο επίπεδο να μπορέσουμε εάν μπορέσουμε να βάλουμε τους όρους στη δουλειά μας θα πληρωθούμε 600, 700 ευρώ, θα φάμε στη μάπα ένα σωρό ηλίθιους, θα παλέψουμε άνισα με ένα σωρό άλλους χειρότερους από εμάς για να πούμε στο τέλος τα καταφέραμε.
ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ πρώτα πρώτα γιατί κάνει καλό στη δική τους ηρεμία, αλλά σε καμία περίπτωση γιατί δημιουργούν πρότυπο. Είναι μια φράση που την σιχαινόμουνα αλλά μετά τα παιδιά την έχω μότο "όταν γίνεις μάνα θα καταλάβεις". όχι το γιατί δεν πρέπει να δουλεύεις, αλλά τους αληθινούς λόγους που επιλέγεις μια στάση ζωής συγκεκριμένη όσον αφορά το μεγάλωμα των παιδιών σου..
Θα συμφωνήσω ότι οι μάναδες και εμείς ως γυναίκες τους μετά κάνουμε λάθη. Όταν μια φίλη μου μένει έγκυος αφού της ευχηθώ, της λέω πάντα να διώξει τη μαμά της απο το σπίτι. Οι περισσότερες κάνουν το λάθος να βγάζουμε τον άντρα μας έξω απο την πρακτική πλευρά του μεγαλώματος του βλασταριού μας. Με το σκεπτικό ότι δεν ξέρει, ή οτι φιβάται, ή ότι το πρωί δουλεύει αναλαμβάνουμε μόνες μας ή με την βοήθεια μιας καλής μάνας το μεγάλωμα επί της όυσίας του παιδιού. Εγώ φρόντισα απο την πρώτη μέρα που έμεινα έγκυος να τα περνάμε όλα μαζί και μόνοι μας, ακόμα και το διάστημα που χρειάστηκε να μείνω στο σπίτι της μητέρας μου, μιας και έκατσα πέντε μήνες στη μια και τρεις στην άλλη υποχρεωτικά στο κρεββάτι. Μόλις ο γιατρός το επέτρεψε επέστρεψα σπίτι μου και απο εκεί και πέρα τα διαχειριστήκαμε όλα μόνοι μας. ..
Παρόλα αυτά μερικοί γονείς φτιάχνουν τόσο εξαρτημένα παιδιά, που μεγαλώνοντας τους είναι αδύνατο να αποδεσμευτούν. Το σωστό θα ήταν οι ιδιοι οι γονείς να "διωχνουν" κάποια στιγμή τα παιδιά (όπως οι γάτες περίπου
), και οχι να προσπαθούν τα παιδιά να αποδεσμευθούν.Επίσης γιατί εδώ (εννοω στη γενικότερη συζήτηση) θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει μια διαθέσιμη πεθερά ή πεθερός ή υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για baby sitter στο κάθε ζευγάρι?

ladycat
Διάσημο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Πάντως Φρόσω έγραψες!!!!οταν κανεις καριερα κ εισαι κ επιτυχημενη σε αυτο που κανεις τοτε σιγουρα θα μπορεις να μεγαλωσεις κ ενα παιδι δεν νομιζω οτι οι σημερινοι αντρες {εκτος απο τον δικο μου που ειναι της παλιας γενιας} βοηθανε τον συντροφο τους στο σπιτι

Mika
Δραστήριο μέλος

mimikaki
Διάσημο μέλος
οσο για την καθαριοτητα επειδη ειμαστε λιγο τρελαμενοι και οι δυο μοιραζομαστε τις δουλειες... δεν εχω παραπονο ουτε και εγω, ευτυχως ξερει να κανει τα παντα και μαγειρεμα και ολα.. πολυ σημαντικο αυτο για εναν αντρα...
Mika
Δραστήριο μέλος
ο δικος μου σιδερωνει τα πουκαμισα του μονος γιατι σιχαινομαι το σιδερωμα και δυο φορες του τα εκαψα κιολας!!!οσο για την καθαριοτητα επειδη ειμαστε λιγο τρελαμενοι και οι δυο μοιραζομαστε τις δουλειες... δεν εχω παραπονο ουτε και εγω, ευτυχως ξερει να κανει τα παντα και μαγειρεμα και ολα.. πολυ σημαντικο αυτο για εναν αντρα...
![]()
Στο μαγειρεμα παω πασο. Αν τον εβαζα και να μαγειρεψει θα ηταν τραγικο και γελοιο
Ασε που μπορει να με σκοτωνε κιολας
Οσο για το πλυντηριο Ισμηνη....Τραγικο...τπτ αλλο...
mimikaki
Διάσημο μέλος
Στο μαγειρεμα παω πασο. Αν τον εβαζα και να μαγειρεψει θα ηταν τραγικο και γελοιο![]()
Ασε που μπορει να με σκοτωνε κιολας
![]()
Οσο για το πλυντηριο Ισμηνη....Τραγικο...τπτ αλλο...
καλα ναι, για σενα σιγουρα και εγω θα σε σκοτωνα αν δεν μου εφτιαχνες ολα αυτα τα υπεροχα πιατα που θα γνωριζεις σιγουρα!!!

mimikaki
Διάσημο μέλος
Mika
Δραστήριο μέλος
καλα ναι, για σενα σιγουρα και εγω θα σε σκοτωνα αν δεν μου εφτιαχνες ολα αυτα τα υπεροχα πιατα που θα γνωριζεις σιγουρα!!!![]()
υπαρχουν κατι ποδιες που λενε Kiss the cook, οχι Kill the cook

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool