Φαλλοκράτες!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Σορυ που αργώ, ψάχνω κάτι που διάβασα εχτές
Καταρχάς,διαβάστε αυτό:
https://www.femnetsalonica.gr/ispania-enet.htm
Προτιμώ να μην είμαι Ελληνίδα. Παραθέτω εδώ κάτι άλλο
https://toxicare.wordpress.com/2007/01/19/malakes/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρε χαρά μου ή μια κραυγή είσαι ή πρόβλημα κατανόησης έχεις. Κραυγή είσαι μάλλον και σαν τέτοια καλά κάνεις και κραυγάζεις. Άσε τους φίλους τους κολλητούς τα ξαδέλφια σου, το το γίνεται στην Ισπανία, γιατί εάν διάβασες καλά οι Ισπανοί άντρες θεωρούνται οι τελευταίοι φαλλοκράτες της Ευρώπης. Όταν τα αυτονόητα γίνονται νόμοι αυτό δεν λέει για τον προοδευτισμό μιας κοινωνίας, τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με το ότι δεν έχουν άλλο τρόπο να τα επιβάλλουν.
Μίλα για σένα μπας και βγάλουμε καμιά άκρη και μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε και άσε τις φυλλάδες και το τι λέει ο καθένας. Εσένα τι σου συνέβη, συμβαίνει έχει σημασία. Πες το ρε καμάρι μου να το κουβεντιάσουμε.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οκ το διάβασα! Αλλά τι αποδεικνύει αυτό; Ναι,να βοηθάνε οι άντρες στο σπίτι,αλλά όχι σαν αντρες που τους υποχρεώνει ο νόμος. Σαν καθαροί άνθρωποι που ζουν σε ένα σπίτι!

Ρε χαρά μου ή μια κραυγή είσαι ή πρόβλημα κατανόησης έχεις. Κραυγή είσαι μάλλον και σαν τέτοια καλά κάνεις και κραυγάζεις. Άσε τους φίλους τους κολλητούς τα ξαδέλφια σου, το το γίνεται στην Ισπανία, γιατί εάν διάβασες καλά οι Ισπανοί άντρες θεωρούνται οι τελευταίοι φαλλοκράτες της Ευρώπης. Όταν τα αυτονόητα γίνονται νόμοι αυτό δεν λέει για τον προοδευτισμό μιας κοινωνίας, τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με το ότι δεν έχουν άλλο τρόπο να τα επιβάλλουν.
Μίλα για σένα μπας και βγάλουμε καμιά άκρη και μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε και άσε τις φυλλάδες και το τι λέει ο καθένας. Εσένα τι σου συνέβη, συμβαίνει έχει σημασία. Πες το ρε καμάρι μου να το κουβεντιάσουμε.:(
:blink: Τα αυτονόητα ποιά;

Οκ το διάβασα! Αλλά τι αποδεικνύει αυτό; Ναι,να βοηθάνε οι άντρες στο σπίτι,αλλά όχι σαν αντρες που τους υποχρεώνει ο νόμος. Σαν καθαροί άνθρωποι που ζουν σε ένα σπίτι!
Ακριβώς! Τι να το κάνεις όταν τους υποχρεώνουν δια νόμου να κάνουν κάτι? Πρέπει να το θέλουν κι από μόνοι τους....
Κι όπως λέει και το κείμενο οι Ισπανοί είναι οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ευρωπαίοι φαλλοκράτες. Δε λέει πουθενά ότι οι Ελληνες είναι οι προτελευταίοι....:happy:

Λάθος, γιατί είναι τα ελάχιστα κεκτημένα της γυναίκας. Γιατί έπρεπε να βγει νόμος να το επιτρέπει αυτό; Άρα, δεν μας σέβονταν από πριν. Και γιατί να βοηθάνε σαν καθαροί άνθρωποι και όχι σαν άνθρωποι που έχουν συναισθήματα για τις γυναίκες?:blink:
Αυτά είναι τα αυτονόητα

Γιατί αγχώνεσαι τόσο αν σε σέβονται όλοι οι άντρες1 Μήπως σε σέβονται όλοι οι άνθρωποι;;; Εμένα σίγουρα όχι. Αλλά δε με ενδιαφέρει και τόσο. Ασχολούμαι με αυτόυς που σέβομαι και με σέβονται. Καθένας καταλήγει με έναν άνθρωπο που του αξίζει.Αν δεν τον βρω,ήταν επιλογή μου,κι ας μείνω μόνη μου!
Ο πατέρας μου βοηθάει στο σπίτι,ο αδερφός μου μένει μόνος και κάνει δουλειές, φίλοι μου έχουν το σπίτι τους πιο καθαρό από πολλές κοπέλες που ξέρω...και γνωρίζω γυναίκες που δεν ξέρουν να πιανουν τη σκούπα και παίρνουν μόνο οικιακές βοηθούς...Και;;;;;; Βγάζεις κάποιο συμπέρασμα;

Λάθος, γιατί είναι τα ελάχιστα κεκτημένα της γυναίκας. Γιατί έπρεπε να βγει νόμος να το επιτρέπει αυτό; Άρα, δεν μας σέβονταν από πριν. Και γιατί να βοηθάνε σαν καθαροί άνθρωποι και όχι σαν άνθρωποι που έχουν συναισθήματα για τις γυναίκες?:blink:
Αυτά είναι τα αυτονόητα
Εσύ δηλαδή γιατί κάνεις πχ δουλειές στο σπίτι? Επειδή αγαπάς το σύντροφό σου? Εγώ τις κάνω γιατί θέλω να ζω σε ένα καθαρό σπίτι, το ίδιο κι εκείνος και γιαυτό βοηθάει. Και να μην τον αγαπούσα πάλι θα ήθελα να ζω σε καθαρό χώρο και πάλι θα εκανα δουλειές (το ίδιο και ο σύντροφός μου). Μην μπλέκεις την αγάπη με άσχετα πράγματα προσπαθώνταςνα αποδείξεις πράγματα που δεν ισχύουν.
Στο είχα ξαναπεί κρίνεις - όπως και όλοι άλλωστε - από προσωπικές σου εμπειρίες. Και εγλω κρίνω βάση των δικών μου εμπειριών και βλέπω ότι "τσουβαλιάζεις" τα πάντα. Και αυτό είναι άδικο.

Ακριβώς! Τι να το κάνεις όταν τους υποχρεώνουν δια νόμου να κάνουν κάτι? Πρέπει να το θέλουν κι από μόνοι τους....
Κι όπως λέει και το κείμενο οι Ισπανοί είναι οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ευρωπαίοι φαλλοκράτες. Δε λέει πουθενά ότι οι Ελληνες είναι οι προτελευταίοι....:happy:
Καταρχάς, δεν χαίρεστε που είναι οι τελευταίοι;;:/:
Και έπειτα, νομίζω οι Έλληνες είναι πρώτοι και επιπλέον όποιοι κι αν είναι πρώτοι, αν δεν κάνουμε τίποτα, θα μας πάρουν τα ηνία. Αυτά που χαίρεστε τώρα και μου φωνάζετε, είναι αυτά που σας έδωσαν οι πρώην φεμινίστριες και συμφωνώ με την άποψη της giota. Αυτή τη στάση πρέπει να υιοθετήσουμε όλοι. Αλλά όχι με τη ΝERINA.
Ως προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να παρθέσω αυτό που έγραψα και πιο πάνω.
"Ο βασικός διαχωρισμός ανάμεσα στα φύλα είναι ο διαχωρισμός ανάμεσα στο "δημόσιο" και το "ιδιωτικό". Τι είναι αυτό το "ιδιωτικό" πέρα από το καθάρισμα του σπιτιού και την ανατροφή των παιδιών; Με τι ακριβώς ασχολήθηκε η ψυχανάλυση; Ο Φρόιντ συγκέντρωσε την προσοχή του στις παιδικές και σεξουαλικές εμπειρίες και είπε ότι οι εμπειρίες αυτές έχουν καθοριστική αλλά όχι εμφανή σημασία. Οι νεότεροι ψυχαναλυτές δίνουν βαρύτητα στα βαθύτερα ζητήματα των συναισθημάτων του ευάλωτου, της αδυναμίας, του αβοήθητου, της εξάρτησης και στις συναισθηματικές συνδέσεις του ατόμου με τους άλλους. Δηλαδή, έχουν αναλάβει να φέρουν στην επιφάνεια αυτές τις πολύ σημαντικές περιοχές της ανθρώπινης εμπειρίας, χωρίς όμως να έχουν δεχτεί ότι οι περιοχές αυτές κρατήθηκαν έξω από τη συνείδηση ακριβώς επειδή είναι συνδεδεμένες με τη γυναίκα και αποσυνδεδεμένες από τον άντρα.
Οι γυναίκες, λοιπόν, είναι εκείνες που, κατά κανόνα, έχουν αυτές τις εμπειρίες στη συνείδησή τους, ενώ οι άντρες τις έχουν απωθήσει στο υποσυνείδητό τους. Συνέπεια αυτού του πράγματος είναι το ότι οι γυναίκες έχουν αναλάβει να διερευνούν τα προβλήματα αυτά για λογαριασμό των ανδρών και να βρίσκουν λύσεις σ' αυτά φροντίζοντας παράλληλα να μην καταλάβουν οι άντρες όλη αυτή τη διαδικασία. Μια γυναίκα που αρνείται να παίζει αυτό το ρόλο αναγκάζει έναν άντρα να τον αναλάβει ο ίδιος για τον εαυτό του, πράγμα για το οποίο εκείνος δεν είναι καθόλου προετοιμασμένος. Αυτός νομίζω ότι είναι και ο βαθύτερος λόγος που η εγκατάλειψη του άντρα από τη γυναίκα δημιουργεί συχνά έντονα αισθήματα μίσους. Αν αυτό το μίσος μπορούσε συνειδητά να συνδεθεί με την πηγή του, ο άντρας θα έλεγε: "Γιατί μου αφαιρείς το στήριγμά μου;". Είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να ανεχτεί να του αφαιρούν τα στηρίγματά του αλλά γίνεται ακόμα δυσκολότερο όταν σε όλη σου τη ζωή έχεις προσποιηθεί ότι δεν τα έχεις καθόλου ανάγκη".
(Τζιν Μπέικερ-Μίλερ, Αμερικανίδα ψυχαναλύτρια). "

Επιπλέον, για το αν το θέμα είναι γενικό ή προσωπικό παραθέτω τα εξής "καλούδια"::blink: :rolleyes: :down:
https://anekdota.dyndns.org/jotd14/0058.html
https://anekdota.dyndns.org/jotd20/0153.html
https://pasp.ntua.gr/el/html/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22&start=30

Έχω βρει και άλλα τέτοια στο παρελθόν, έχω δει γυναίκες να σφάζονται στην κυριολεξία ψυχικά, έχω δει τα γυναικεία περιοδικά να είναι φτιαγμένα να κάνουν κακό στις γυναίκες και αυτό μου το είπε άντρας (εκτός ότι το χα πει εγώ). Έχω δει το συναισθηματισμό να "βοθρώνεται". Έχω δει κι άλλα πολλά που μ'έχουν κάνει να πιστεύω ότι είμαι "κατώτερη". Έχω διαβάσει άρθρο που λέει ότι κάθε 18 λεπτά πεθαίνει μία γυναίκα από καρκίνο του τραχήλου. Και μη νομίζουν οι άντρες ότι αυτοί είναι καλύτερα. Πέρυσι έχασα δύο γνωστούς από καρκίνο προστάτη. Αυτά δεν είναι τυχαία.
Και παραθέτω αυτό:(συνέχεια του προηγούμενου)
"Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες επιτρέπεται να έχουν συνείδηση αισθημάτων αδυναμίας και ανασφάλειας (αναπόφευκτα αισθήματα στον κόσμο που ζούμε, αλλά και σε κάθε κόσμο) ενώ οι άντρες όχι. Οι άντρες πρέπει να 'ναι πάντα δυνατοί, άτρωτοι, αυτάρκεις συναισθηματικά για να μπορούν να τα καταφέρνουν στη σφαίρα του "δημόσιου" που έχουν αναλάβει. Είναι κάτι εξωπραγματικό, αδύνατο.
"Τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των γυναικών βρίσκονται πιο κοντά σε ορισμένα ψυχολογικά ουσιώδη στοιχεία και γι' αυτό αποτελούν τόσο πηγές δύναμης όσο και τη βάση για ένα προχωρημένο τύπο ζωής" (Μάρτιν Ρόμπινς, Αμερικανός ψυχαναλυτής). Νομίζω πως, ξεπερνώντας τις απλές υποψίες του Φρόιντ, ο Ρόμπινς είχε αναγνωρίσει τη σημασία της συνειδητοποίησης αυτών των συναισθημάτων από τους ανθρώπους και θεωρούσε ότι αυτή η συνειδητοποίηση αποτελεί δύναμη για τις γυναίκες που πρέπει να επεκταθεί και στους άντρες. Αρκεί, βέβαια, να σου επιτρέπεται όλη αυτή τη διαδικασία της αυτοανάλυσης.
Από αυτή την άποψη, λοιπόν, οι γυναίκες μπορούν να προκαλούν μίσος γιατί "διαχειρίζονται" πράγματα απαγορευμένα στους άντρες (και ταυτόχρονα επιθυμητά) αλλά και γιατί αρνούνται τη "διαχείριση" αυτών των πραγμάτων (κάτι που απειλεί την ανάδυση της ανασφάλειας στην επιφάνεια και το στραπατσάρισμα της υποτιθέμενης "αντρικής δύναμης")."

Αυτό μήπως μπορέσει να ευαισθητοποιήσει τους άντρες.
Και για να λέμε του "στραβού το δίκιο", μ'αρέσει η αντιμετώπισή σας, αλλά να μην κρύβουμε την αλήθεια. Για να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν κόσμο καλύτερο και όχι να συμβιβαζόμαστε με τα λίγα.

Εγώ δεν θέλω ο σύντροφός μου να κάνει τις δουλειές από συναίσθημα!Για να λες κάτι τέτοιο εννοείς ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι γυναικεία υπόθεση και ο άντρας πρέπει απλώς να βοηθάει τη γυναίκα επειδή τη νοιάζεται και δεν θέλει να κουράζεται! Όχι! Σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο. Από μόνη σου υποβιβάζεις τις γυναίκες! Για εμένα ο άντρας και η γυναίκα είναι ισότιμα μέλη του σπιτιού και ευθύνονται και οι δυο κατά ίσο μέρος για την καθαριότητα και τη συντήρηση του νοικοκυριού.
Φυσικά αυτό το λέω για την περίπτωση που εργάζονται και οι δυο. Διότι εάν εργάζεται ο ένας μόνο, είναι για μένα αυτονόητο ότι ο άλλός θα αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού.

Γιατί αγχώνεσαι τόσο αν σε σέβονται όλοι οι άντρες1 Μήπως σε σέβονται όλοι οι άνθρωποι;;; Εμένα σίγουρα όχι. Αλλά δε με ενδιαφέρει και τόσο. Ασχολούμαι με αυτόυς που σέβομαι και με σέβονται. Καθένας καταλήγει με έναν άνθρωπο που του αξίζει.Αν δεν τον βρω,ήταν επιλογή μου,κι ας μείνω μόνη μου!
Ο πατέρας μου βοηθάει στο σπίτι,ο αδερφός μου μένει μόνος και κάνει δουλειές, φίλοι μου έχουν το σπίτι τους πιο καθαρό από πολλές κοπέλες που ξέρω...και γνωρίζω γυναίκες που δεν ξέρουν να πιανουν τη σκούπα και παίρνουν μόνο οικιακές βοηθούς...Και;;;;;; Βγάζεις κάποιο συμπέρασμα;
Και τι σχέση έχει αυτό με την σχέση που υπάρχει μέσα στο σπίτι; Μήπως πρέπει να γίνουμε όλοι αναίσθητοι; Απαντάω και στην Κατερίνα. Διαβάσατε αυτά που έγραψα; Γιατί να συμβιβαζόμαστε με ένα ποτήρι άδειο όταν οι άντρες συμβιβάζονται με ένα ποτήρι μισοάδειο; Γιατί να υπάρχει απασιοδοξία στις γυναίκες, και δει κατάθλιψη; Δεν έχετε νιώσει ποτέ αυτά που έγραψα πιο πάνω; Ότι έχετε ανάγκη από τον σεβασμό των συναισθημάτων σας, ή ότι ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, όπως Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, Η ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, Η ΟΔΥΝΗ, ΚΑ??

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τη σκέψη σου. έχεις μπλέξει τα συναισθηματικά, τα ανέκδοτα, τον φεμινισμό, την ψυχανάληση, τα περιοδικά, τον καρκίνο του τραχήλου και του προστάτη, τις δουλειές του σπιτιού και ένα σωρό άλλα πράγματα σε ακατανόητα (για εμένα) κείμενα. Και όταν σε ρωτάμε και σου ζητάμε να γίνεις πιο σαφής τα μπλέκεις ακόμα περισσότερο, παραθέτωντας μας διαρκώς αποσπάσματα και σαιτ.
Τελικά θα μας πεις ποιο είναι το πρόβλημα? Τι σε ενοχλεί τελικά γιατί ειλικρινά δεν εχω καταλάβει τίποτα κι ας έχω παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή.

Εγώ δεν θέλω ο σύντροφός μου να κάνει τις δουλειές από συναίσθημα!Για να λες κάτι τέτοιο εννοείς ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι γυναικεία υπόθεση και ο άντρας πρέπει απλώς να βοηθάει τη γυναίκα επειδή τη νοιάζεται και δεν θέλει να κουράζεται! Όχι! Σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο. Από μόνη σου υποβιβάζεις τις γυναίκες! Για εμένα ο άντρας και η γυναίκα είναι ισότιμα μέλη του σπιτιού και ευθύνονται και οι δυο κατά ίσο μέρος για την καθαριότητα και τη συντήρηση του νοικοκυριού.
Φυσικά αυτό το λέω για την περίπτωση που εργάζονται και οι δυο. Διότι εάν εργάζεται ο ένας μόνο, είναι για μένα αυτονόητο ότι ο άλλός θα αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού.
Θα σου πω. Μεγάλωσα σε μία κοινωνία με υπολλείματα από τις εποχές που ήταν όλα άνισα. Και που μου το έβαλαν στο μυαλό κάποιοι ότι έτσι είναι όταν ήμουν μικρή. Για να μπω στην κοινωνία που μου λες, είναι αρκετά δύσκολο, αλλά εκτός από αυτό, η ημι-ισότητα για μένα είναι ίσον τίποτα. Και αυτό εξηγείται με το εξής απλό. Έστω και λίγοι όπως λέτε να έχουν απομείνει, έχουν τόση δύναμη ώστε να σε κάνουν να τους πιστέψεις. Σε μία εποχή που το ψέμα επικρατεί, δεν θα ήταν και δύσκολο. Και αυτή η κοινωνία είναι η κοινωνία των αντρών. Ο φεμινισμός υποστηρίζει ενάντια στη βία και κάθε τι αρνητικό ή απάνθρωπο. Anyway, άσχετα με τα κόμπλεξ της κοινωνίας που αυτά θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε (ή και όχι) και σε προσωπικό επίπεδο αυτές είναι οι εμπειρίες εμένα και πολλών άλλων κοριτσιών. Ας μιλήσoυν και άλλα κορίτσια που το έχουν ζήσει και ας δώσουμε δύναμη σε αυτά να μας πουν τις αρνητικές τους εμπειρίες. Πρέπει να σταματήσει αυτό. Α! Και είσαι φεμινίστρια. Παίρνεις ως δεδομένη την ισότητα. Εγώ δεν τα κατάφερα αυτά.

Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω τη σκέψη σου. έχεις μπλέξει τα συναισθηματικά, τα ανέκδοτα, τον φεμινισμό, την ψυχανάληση, τα περιοδικά, τον καρκίνο του τραχήλου και του προστάτη, τις δουλειές του σπιτιού και ένα σωρό άλλα πράγματα σε ακατανόητα (για εμένα) κείμενα. Και όταν σε ρωτάμε και σου ζητάμε να γίνεις πιο σαφής τα μπλέκεις ακόμα περισσότερο, παραθέτωντας μας διαρκώς αποσπάσματα και σαιτ.
Τελικά θα μας πεις ποιο είναι το πρόβλημα? Τι σε ενοχλεί τελικά γιατί ειλικρινά δεν εχω καταλάβει τίποτα κι ας έχω παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή.
Αυτό ότι δεν βλέπεις την αλήθεια. Ή ότι δεν κάνεις κάτι για να την αλλάξεις. Όχι εσύ, ο καθένας μας Με ενοχλούν αυτά που έγραψα ότι κάνουν οι άντρες και με θίγει προσωπικά και σαν γυναίκα Τα διάβασες; Στην 33 σελίδα τα έγραψα

Διάβασα με προσοχή αυτό που παρέθεσες..Μα το μυαλό μου μάλλον δε με βοηθάει..έχω την εντύπωση ότι δεν αποτελεί επιχείρημα σε αυτά που ισχυρίζεσαι..μάλλον δίνει δίκαιο και στα δύο φύλα.Αλλά πάλι..δε θεωρώ αυθεντία κανέναν από αυτούς!
Είμαι σίγουρη-όσο είναι αυτό δυνατό-ότι δεν είσαι τόσο απόλυτη όσο δείχνεις. Και πραγματικά δεν απορρίπτω όλα όσα είπες.Φαίνεται να διαβάζεις αρκετά και αυτό είναι πολύ καλό..όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται,το ξέρεις!Χρειάζεται πολλή κριτική σκέψη,γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καταλήξεις φερέφωνο κι ας ξεκίνησες με καλές προθέσεις..

Σε πληροφορώ πως δεν είμαι καθόλου φεμινίστρια. Ο φεμινισμός είναι για μένα μια μεγάλη κοτσάνα! Είμαι άνθρωπος της λογικής και δεν ασχολούμαι καθόλου με θεωρίες! Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη είναι ίσοι ανεξαρτήτος φύλου, φυλής, θρησκείας και ηλικίας!
Φυσικά και δεν είναι όλοι οι άντρες σωστοί απέναντι στις γυναίκες! Είναι όμως όλες οι γυναίκες σωστές απέναντι στους άντρες;; Είναι γενικά όλοι οι άνθρωποι σωστοί;
Το ζήτημα είναι να μπορείς να αναπτύσεις την κριτική σου ικανότητα και να ξεχωρίζεις τους καλούς από τους σκάρτους.

Αυτό ότι δεν βλέπεις την αλήθεια. Ή ότι δεν κάνεις κάτι για να την αλλάξεις. Όχι εσύ, ο καθένας μας Με ενοχλούν αυτά που έγραψα ότι κάνουν οι άντρες και με θίγει προσωπικά και σαν γυναίκα Τα διάβασες; Στην 33 σελίδα τα έγραψα
Και σου ξαναλέω...η αλήθεια είναι σχετική. Εσύ έχεις παραδειγματα αντρών που είναι οι χειρότεροι και οι κακόμοιρες οι κοπελίτσες υποφέρουν στα χέρια τους (αλλά δεν χωρίζουν κιόλας!). Εγώ έχω και τέτοια παραδείγματα, αλλά έχω και άλλα, αντρών που είναι άψογοι και τρώνε το κέρατο της αρκούδας και τη γκρίνια του αιώνα. Οπότε δεν τσουβαλιάζω. Υπάρχουν μ@λ@κες αλλά υπάρχουν και μ@λ@κισμένες γυναίκες.
Εχεις καμιά αντίρηση? Μήπως είμαστε όλες άγγελοι?

Διάβασα με προσοχή αυτό που παρέθεσες..Μα το μυαλό μου μάλλον δε με βοηθάει..έχω την εντύπωση ότι δεν αποτελεί επιχείρημα σε αυτά που ισχυρίζεσαι..μάλλον δίνει δίκαιο και στα δύο φύλα.Αλλά πάλι..δε θεωρώ αυθεντία κανέναν από αυτούς!
Είμαι σίγουρη-όσο είναι αυτό δυνατό-ότι δεν είσαι τόσο απόλυτη όσο δείχνεις. Και πραγματικά δεν απορρίπτω όλα όσα είπες.Φαίνεται να διαβάζεις αρκετά και αυτό είναι πολύ καλό..όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται,το ξέρεις!Χρειάζεται πολλή κριτική σκέψη,γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να καταλήξεις φερέφωνο κι ας ξεκίνησες με καλές προθέσεις..
Όχι δεν είμαι φερέφωνο. Όλα αυτά που λέω έχουν μία γενική υπόσταση, κι ας κρίνουν να με παρουσιάζουν έτσι όπως θέλουν. Ναι, συμφωνώ με τη λογική της Κατερίνας, αφού αυτό την κάνει ευτυχισμένη και δεν μειώνει το φύλο της, όμως υπάρχουν κι άλλοι.
Μιλάω από μία γενική σκοπιά και δεν συγκεντρώνομαι ακριβώς σε αυτά που λέτε, για να μην ξεφύγουμε από το θέμα. Η αλήθεια είναι μία και την βλέπουμε από πολλές πλευρές. Όπως αλήθεια είναι, πως και αυτές που θέλουν συναίσθημα είναι δύσκολο να το βρουν και στο δρόμο χάνονται.
Όσο για το κείμενο, το παρέθεσα να το δούμε από την σκοπιά μίας ψυχαναλύτριας, μπορεί να είναι έτσι και τελικά τα πράγματα (ως προς τους άντρες) αλλά δεν το επικροτώ. Και πάλι έχουν λάθος

Και σου ξαναλέω...η αλήθεια είναι σχετική. Εσύ έχεις παραδειγματα αντρών που είναι οι χειρότεροι και οι κακόμοιρες οι κοπελίτσες υποφέρουν στα χέρια τους (αλλά δεν χωρίζουν κιόλας!). Εγώ έχω και τέτοια παραδείγματα, αλλά έχω και άλλα, αντρών που είναι άψογοι και τρώνε το κέρατο της αρκούδας και τη γκρίνια του αιώνα. Οπότε δεν τσουβαλιάζω. Υπάρχουν μ@λ@κες αλλά υπάρχουν και μ@λ@κισμένες γυναίκες.
Εχεις καμιά αντίρηση? Μήπως είμαστε όλες άγγελοι?
Θα απαντήσω και στην Chrisidor. Είπα ότι δεν αντιλέγω σε αυτά που λέτε, γιατί μ'αρέσει η στάση που έχετε πάρει. Εγώ όμως κοιτάω τα χειρότερα και σ'αυτά στέκομαι για να αλλάξουν. Γιατί είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που είναι έτσι. Γιατί οι άντρες δεν είναι κακοί, είναι (χειρότεροι!) μισογύνιδες και τα κάνουν με σκοπό αυτά που κάνουν. Τελικά, άμα κάνουμε ψυχανάλυση και βρούμε τα αίτια γιατί βασανιζόμαστε θα δούμε πόσο αξίζουμε (οι γυναίκες) Αλλά τα μικρά κορίτσια δεν γνωρίζουν πως να συμπεριφερθούν, και όταν οι περισσότεροι είναι μ.., γίνεται ένα μπέρδεμα

Αν αναφέρεσαι σε μένα,δεν έχω διάθεση να σε κρίνω και είχα την εντύπωση ότι το κατάλαβες από τα μηνύματά μου. Επίσης, δε σε αποκάλεσα φερέφωνο..είπα μόνο ότι είναι εύκολο για κάποιον που διαβάζει αρκετά να γίνει αν δε φιλτράρει σωστά όσα διαβάζει.Αυτό είναι και δικό μου άγχος,για μένα!Και σου το λέω φιλικά,όπως το σκέφτομαι και για τον εαυτό μου.Δε συμφωνούμε προφανώς,αλλά δε σε κρίνω. Αν θεωρείς ότι σε έθιξα συγνώμη!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back