Φθινοπώριασε

giota

Πολύ δραστήριο μέλος

Η giota αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.237 μηνύματα.
Miα ζεστη μια κρυο.Κι ετσι που λες παει το καλοκαιρι, ετσι ξαφνικα εφυγε αυτο τωρα.Μεχρι να αδειασω βαλιτσες, μ εριξε στην ρουτινα της καθημερινοτητας.Το σχολειο των παιδιων,οι λογαριασμοι απο τις καρτες,το πετρελαιο(που το πας αυτο τωρα που πρεπει να κανω καταδυση στη δεξαμενη μηπως με δουλευουνε και θα χω να δωσω και λογο στην εφορια μετα)Μου την σπαει το Φθινοπωρο, δεν το πολυσυμπαθω δε με παει ουτε το παω.Δεν ειμαι ετοιμη να το αντιμετωπισω.Παραμονευει τη ζωη μου κρυμενο πισω απο τις πορτες και με τρεχει.Αρχισαν τα σχολεια, αφου βουτηξαμε ολοι μαζι σε κατι τεραστιες σακουλες να βγαλουμε οτι υλη χρειαζοταν, αρχισαμε το διαβασμα.Εγω διαβαζω, αυτα κοιταν τις γωνιες, εγω αγωνιω για την ορθογραφια αυτα για το τι εγινε με την Παπαριζου και την Καλομοιρα. Μια ζεστη μια κρυο, να σου και οι ιωσεις να λενε καλημερα ,ηρθαμε και θα κατσουμε. Βρε τι δε σε θελουμε, βρε τι ειμαστε κομπλε ως οικογενεια, τιποτα αυτες στρογγυλοκαθισαν. Ο συμαθητης του γιου μου κολλησε τον γιο μου , ο γιος μου κολλησε την αδελφη του , η αδελφη του τον πατερα της ο πατεας της τον αλλο μου γιο. Μονο εγω και ο γατος την γλυτωσαμε ακομα. Αλλα φαρμακα ο ενας αλλα φαρμακα ο αλλος, πολυκλινικη το καναμε το σπιτι μας. Η χαρα του Ε.Σ.Υ.Εχω αναρτηση πινακες οπως αυτα στα κρεββατια των νοσοκομειων. Τωρα λεω να προσθεσω και νεα πτερυγαγια να εφημερευω, μπας και βγαλω κανα φραγκο.Σημειωνω υποτροπες και ανακαμψεις. Βαλαμε και τον γατο μ ενα βαρελακι αγ. Βερναρδου να μοιραζη χαπια ,τα παιξε το ζωντανο. Γι αυτο δεν μιλιομαστε το φθινοπωρο κι εγω. Γι αυτο το μυαλο μου γυρναει στο γλυκο γλυκο καλοκαιρακι. Λετε να αρχισω να παιρνω φακελακια? Εσεις πως την βλεπετε την εποχη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

** Εσεις πως την βλεπετε την εποχη?

Μια χαρά!
Άρχισε να μπουμπουνίζει και φτιάχνω το earl grey μου, πριν πέσω στη δουλειά στην κουζίνα. Αύριο θα φτιάξω βαλίτσες για το "long weekend" στη Λίμνη Πλαστήρα (ό,τι πρέπει για φθινόπωρο).
Έχουμε ήδη πάρει και τα ξύλα για το τζάκι (ξερά ξερά,πριν τις βροχές), οπότε καλώς να ορίσει και ο χειμώνας αργότερα...
Πάντως, ενδιάμεσα θα κάνει κι άλλες ζέστες και λιακάδες, μην απογοητεύεστε οι "καλοκαιρινοί", νωρίς είναι ακόμα. Και θα ξαναπάω για μπάνιο στη θάλασσα!:cool:
Μ'αρέσουν όλες οι εποχές!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

M' αρεσει το Φθινοπωρο με τις βροχες. Δε λεω κι ο ηλιος καλος ειναι αλλα το να βρεχει και να ειμαστε σπιτι με παρεα η χωρις ή ακομα καλυτερα στο κρεββατι με το Σιβα ή ακομα καλυτερα και με τον αντρα μου και να βρεχει... Ονειρο. Εκεινο που με ψυχοπλακωνει ειναι που μικραινει η μερα...
Στο γατο αληθεια βαλατε βαρελακι?!!!!!! Πω πω πλακα!:D

οχι τροπος του λεγειν ητανε.Τελικα απο οτι φαινεται μονο εγω προς το παρων δεν τα παω καλα με το φθινοπωρο.

Κι εμένα μου αρέσει πολύ το φθινόπωρο! Βαρέθηκα τη ζέστη και χαίρομαι πολύ που βρέχει. Άντε να κάνει λίγο ακόμη κρύο να ανάψουμε τζάκι? Υπαρχει κάτι καλύτερο από το να ρεμβάζεις στο τζάκι αγκαλιά με 5 γάτες???:lol:

Α, εγώ ακόμα δεν έχω δει πώς κάνουν με το τζάκι οι γάτες!
Απρίλιο μάς βρήκε η Νιάρα, Ιούνιο την πήραμε αποκλειστικά στο σπίτι, δε ζησαμε χειμώνα μαζί της. Ανυπομονώ!

Αλλο κακο με το Φθινοπωρο ειναι οτι δεν ξερεις τι να φορεσεις. Και εχω να παω σε βαφτισια και γαμους.:mad:

Φθινόπωρο

Γιώτα ούτε να τα έγραφα εγώ. Δεν ήρθαν οι ιώσεις αλλά τις περιμένω. Εμένα τα σκασμένα μου δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο. Δεν πήγαν παιδικό δεν πήγαν νηπιαγωγείο και συνέχεια άρρωστα ήταν. Έλεγα στο παιδίατρο "μα δεν είναι κανείς άρρωστος που τη βρήκαν την ίωση" και μου απαντούσε "κάποιος στη Κόρινθο έχει το ίδιο απο εκεί θα το πήραν" (100 χιλιόμετρα απέχει η Κόρινθος απο εμάς). Όταν αποφάσισα να στείλω τη μεγάλη μου κόρη νηπιαγωγείο (πήγε σε σύνολο 20 ημέρες) μου είπε ότι ανακηρύσσομαι σε ευεργέτη της παιδιατρικής γιατί με αυτή μου τη κίνηση βοηθάω στη πρόληψη. "Απο τις αρρώστειες των παιδιών σου θα ξέρω τα είδη των ιώσεων την συμπτωματολογία τους και την αγωγή που πρέπει να δοθεί και έτσι θα προστατεύσουμε και τα υπόλοιπα και επίσης εαν θα βγάλω αρκετά για να ξεχρεώσω το σπίτι" ( ο γιατρός όχι εγώ, εγώ ακόμα το χρωστάω).
Τώρα για το Φθινόπωρο ακόμα και τώρα με τα παιδιά το αγαπάω, όταν όμως θυμίζει φθινόπωρο, τα μεσοβέζικα δεν αντέχω. Μου αρέσουν οι μυρωδιές του, μου αρέσει η θάλασσα όταν την κυττάς και έχεις την αίσθηση ότι μόλις άρχισε το καλοκαίρι. Δεν ξέρω γιατί αλλά σε αυτές τις δύο περιόδους η θάλασσα μου δίνει την αίσθηση ενός φρεσκοκαθαρισμένου σπιτιού έτοιμου για γιορτή. Μου αρέσει η κουβερτούλα το βράδυ, το πουλοβεράκι στους ώμους, να ψωνίζω ρούχα για τα παιδιά, να τα περιμένω να έρθουν απο το σχολείο, να τρώω σταφύλια. Ένα μόνο μου λείπει, η Θεσσαλονίκη. Για μένα στο βορρά το φθινόπωρο έχει τα σωστά του χρώματα.

** Για μένα στο βορρά το φθινόπωρο έχει τα σωστά του χρώματα.

Και πού να'βλεπες τα χρώματα στην Κορέα! Εκεί κατάλαβα πραγματικό φθινόπωρο (ακόμα και μέσα στην πόλη, κόκκινα-κίτρινα φύλλα παντού, έντονα, λαμπερά...) και άνοιξη (το περίφημο cherry blossom από την εποχή των Γιαπωνέζων...).
Οι εποχές και οι αλλαγές τους πολεμούν τη βαρεμάρα και τη ρουτίνα...

φοβερή βροχή ρίχνει πάντως! απίστευτο! δεν βγαίνω από το σπίτι τώρα με τίποτα!

και ο γάτος τα έπαιξε!

Ακριβως Nerina κι εμεις ευεργετες του γιατρου γιναμε ...Μηπως ο γιατρος σου παει και για εξοχικο τωρα? :) Να ξεκαθαρισω οτι τα χρωματα οι γλυκειες βραδυες ,η θαλασσα ακριβως οπως την περιεγραψες , οι μπορες και οχι το ψιλοβροχι κανουν ενα σκηνικο που κι εμενα μ αρεσει απλα οι ολες υποχρεωσεις η αρχη τοσων πραγματων και η καθημερινοτητα με κανουν να μην θελω αυτες τις εποχες .

φοβερή βροχή ρίχνει πάντως! απίστευτο! δεν βγαίνω από το σπίτι τώρα με τίποτα!

και ο γάτος τα έπαιξε!

Μόλις άκουσε η Νιάρα τον πρώτο πολύ δυνατό κεραυνό, κατατρόμαξε και πετάχτηκε σαν ελατήριο απ'τον ύπνο της.
Κοιμόταν σαν αγγελούδι:baby:. Αγκαλίτσες και χαδάκια για να ηρεμήσει, και τώρα δεν ξεκολλά, με ακολουθεί όπου πάω και αδύνατον να ξανακοιμηθεί.
Είχα δουλειά και ήθελε και παιχνίδια από πάνω (το γνωστό "τζα!").

Ανακαλυψα οτι δεν μισω την εποχη αλλα τις υποχρεωσεις που φερνει αυτη η εποχη ....

"Ανακαλυψα οτι δεν μισω την εποχη αλλα τις υποχρεωσεις που φερνει αυτη η εποχη ...."
Ναι αλλά έχει τα καστανάκια!:rolleyes:

ναι εχει τα καστανακια ,εχει τα δεντρα που εχουν παθει ενα ντελιριο χρωματων ! προσπαθω να ξεχνω τα υπολοιπα .Παρεπιπτοντως γατος λατρευει τα καστανα

Μου αρέσει το φθινόπωρο γιατί είναι τα γενέθλιά μου. Επίσης μ'αρέσει όταν βρέχει να είμαι στο σπίτι ή ακόμα καλύτερα στο κρεβάτι κουκουλωμένη και να ακούω/βλέπω την βροχή. Δεν μου αρέσει όταν βρέχει και έχω δουλειά και πρέπει να βγω έξω!

Εμενα μου αρεσει ο χειμωνας, η βροχη, το χιονι!!!
Μου αρεσει να καθομαι στο σπιτι, εξω να βρεχει πολυ και να χαζευω τη βροχη...Αλλα οταν πρεπει να βγω για καποια δουλεια...αστα!!!

:up: :up: :up: Τρελαίνομαι για βροχή,για κρύο, για χιόνι είμαι παιδί του χειμώνα ας πέφτουν όλα τα καιρικά φαινόμενα πάνω μου!:blink: :blink: :blink: :blink: Τη ζέστη δεν μπορώ αργοπεθαίνω.

εμενα παλι μου την δινει η βροχη εχω γινει μουσκεμα κ η πατουνα μου εχει ξεσηκωσει το κοσμο τρεχει πανω κατω κ ενοχλει τα αγορια με τα σπινιαρισματα που κανει πεφτει επανω τους

Παιδιά εγώ είμαι του καλοκαιριου.... :) Με το κρυο εχω τσακωθεί αγρίως. Δεν το αντεχω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Υποφέρω με το κρύο, ειλικρινά. Ουτε τζακι, ουτε σομπα, ουτε θερμοφορα με κανουν καλα Συνήθως χρειαζονται και τα 3 :D . Ισως κατι γινεται ετσι...Και τωρα που μικρυνε η μερα, νυστάζω από τις 8.:( Ηδη χασμουριεμαι Απο βδομάδα αρχίζω και υπολογιστες στα παιδια και θα πήξω λίγο. Η θαλλασσα πάντως ήταν πολύ ωραία σήμερα λίγο πριν βρεξει. Αντε, καλά να είμαστε πάντως...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back