Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Απλα τρωω λιγη ποσοτητα και προτιμω να φαω κατι που δεν εχει πλουτο συναισθηματων.Ημουνα χορτοφαγος για πολλα χρονια,δεν μπορω να γυρισω ομως παλι εκει.Ναι,θα φαω κοτοπουλο αλλα λιγο,δεν τρωω καθε μερα!
Και ναι θα φαω και ψαρι,τα βλεπω και στο ενυδρειο μου πως φερονται,το ενα κοιταει πως θα πειραξει το αλλο,δεν θα το λυπηθω το ιδιο.
Θα ψαξω και για τοφου για να μειωσω κι αλλο το κοτοπουλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτο λεω,οτι κι εγω τρωω κρεας.
Απλα τρωω λιγη ποσοτητα και προτιμω να φαω κατι που δεν εχει πλουτο συναισθηματων.Ημουνα χορτοφαγος για πολλα χρονια,δεν μπορω να γυρισω ομως παλι εκει.Ναι,θα φαω κοτοπουλο αλλα λιγο,δεν τρωω καθε μερα!
Και ναι θα φαω και ψαρι,τα βλεπω και στο ενυδρειο μου πως φερονται,το ενα κοιταει πως θα πειραξει το αλλο,δεν θα το λυπηθω το ιδιο.
Θα ψαξω και για τοφου για να μειωσω κι αλλο το κοτοπουλο.![]()
το ξερω καρδια μου....εγω...ρωταω και κατι αλλο την ελενα...θα τα βαλει και με τα ζωα??? γιατι ελενα δεν τα κατηγορεις και αυτα???? τα περισσοτερα σαρκοφαγα ειναι!!!!!.....και αν μου απαντησεις οτι αυτα το κανουν για επιβιωση...αυτο σου λεω και εγω,....ελαχιστα ειδη καταναλωσης μονο για επιβιωση.!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν η φυση με ηθελε φυτοφαγο δεν θα με εκανε παμφαγο, οποτε πλεον σταματησα να σερνω τις τυψεις μαζι μου. Και οπως τα σαρκοφαγα σκοτωνουν για να τραφουν ετσι κι εμεις ειμαστε μερος της τροφικης αλυσιδας. Αλλο ομως να σκοτωνουμε τον αριθμο που χρειαζομαστε για να τραφουμε και με τροπους που τα ζωα να μην υποφερουν αλλα να ειναι ακαριαιο το χτυπημα κι αλλο να το κανουμε για να ντυθουμε, για εκμεταλλευση, για κερδος ή απο καθαρο σαδισμο.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
και επειδη υπαρχει και πολυ ασχετοσυνη....ας κατσουν καποιοι να διαβασουν η να δουν ντοκιμαντερ για το πως εξελιχθηκε ο ανθρωπος.....ο εγκεφαλος του μεγαλωσε και εξελιχθηκε σε homo sapiens...οταν αρχισε να τρωει κρεας...αειντε τωρα....
εχω ακουσει κατι παρομοιο, οτι επειδη ο εγκεφαλος μας καταναλωνει πολυ ενεργεια, αρχισαμε να τρωμε κρεας για να καλυψουμε τις ενεργειακες μας αναγκες. Επισης ο κοντινοτερος συγγενης μας, ο χιμπατζης, ειναι παμφαγος και τρωει αλλα ζωα (το μενου τους συμπεριλαμβανει και καποια ειδη πρωτευοντων (πιθηκων)).
Αυτο που με εκνευριζει ειναι η νοοτροπια των χορτοφαγων που προσπαθουν να σε κανουν να νιωσεις ενοχες και λιγοτερο φιλοζωος απο αυτους επειδη απλα τρως κρεας. Απο ποτε η απαρνηση μιας ενεργειακης σου αναγκης θεωρειται φιλοζωια; Βεβαια υπαρχουν και τραγικα ατομα (χορτοφαγοι) που εχουν περασει τις συνηθειες τους και στα σκυλια. Να βλεπετε τα καημενα να τα ταιζουν μηλα, μαρουλι, μπροκολα, καροτα και tofu. Αυτο ειναι αρρωστεια. Οταν μετα επιτεθει το σκυλακι σε ενα παιδακι θα απορουν και θα λενε οτι πρεπει να θανατωθει.
Προσωπικα τρωω κρεας. Και οταν δοκιμασα να το κοψω, εκτος του οτι μια ελλειψη γευσης την ειχα, ειχα αρχισει να εμφανιζω πληγες. Πρωτα στη γλωσσα κι επειτα στο λαιμο και τα χερια. Μιλαμε στη γλωσσα ηταν πονος σα να κοβεσαι με ξυραφι. Δε βρισκαν οι γιατροι τι εχω. Ενας μου λεει τελικα "εκοψες το κρεας;" Εμεινα παγωτο! Λεω τι σχεση εχει αυτο; Μου λεει φαε κρεας και θα σου πω τι σχεση εχει. Τελικα απ' οταν ξαναρχισα να τρωω ειμαι μια χαρα. Μια φιλη μου παλι δεν εχει φαει κρεας απ' οταν ηταν παιδι(το σιχαινεται) και δεν εχει παθει απολυτως τιποτα. Αρα δε λεω πως θα εχουν ολοι προβλημα ουτε ομως οτι κανει σε ολους καλο αν το κοβουν.
Αν η φυση με ηθελε φυτοφαγο δεν θα με εκανε παμφαγο, οποτε πλεον σταματησα να σερνω τις τυψεις μαζι μου. Και οπως τα σαρκοφαγα σκοτωνουν για να τραφουν ετσι κι εμεις ειμαστε μερος της τροφικης αλυσιδας. Αλλο ομως να σκοτωνουμε τον αριθμο που χρειαζομαστε για να τραφουμε και με τροπους που τα ζωα να μην υποφερουν αλλα να ειναι ακαριαιο το χτυπημα κι αλλο να το κανουμε για να ντυθουμε, για εκμεταλλευση, για κερδος ή απο καθαρο σαδισμο.
συμφωνω, αλλα δεν γινεται παντα να σκοτωνεις το ζωο ακαριαια. Ακομα και στην φυση τα σαρκοφαγα δεν σκοτωνουν την λεια τους ακαριαια. Παρε για παραδειγμα την γατα που παιζει με την λεια της πριν την φαει. Απλα στην δικη μας περιπτωση πρεπει να σταματησει η υπερκαταναλωση και ο τροπος που εκτρεφονται τα ζωα. Αλλα οπως καταλαβαινετε δεν ειναι εφικτο γιατι ηδη η γη δεν αντεχει αλλους ανθρωπους. Στο σημειο που ειμαστε τωρα χρειαζομαστε αλλο μισο πλανητη για να μας συντηρησει και δυστυχως ο πληθυσμος μας αυξανεται και η κατασταση επιδεινωνεται.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
εχω ακουσει κατι παρομοιο, οτι επειδη ο εγκεφαλος μας καταναλωνει πολυ ενεργεια, αρχισαμε να τρωμε κρεας για να καλυψουμε τις ενεργειακες μας αναγκες. Επισης ο κοντινοτερος συγγενης μας, ο χιμπατζης, ειναι παμφαγος και τρωει αλλα ζωα (το μενου τους συμπεριλαμβανει και καποια ειδη πρωτευοντων (πιθηκων)).
Αυτο που με εκνευριζει ειναι η νοοτροπια των χορτοφαγων που προσπαθουν να σε κανουν να νιωσεις ενοχες και λιγοτερο φιλοζωος απο αυτους επειδη απλα τρως κρεας. Απο ποτε η απαρνηση μιας ενεργειακης σου αναγκης θεωρειται φιλοζωια; Βεβαια υπαρχουν και τραγικα ατομα (χορτοφαγοι) που εχουν περασει τις συνηθειες τους και στα σκυλια. Να βλεπετε τα καημενα να τα ταιζουν μηλα, μαρουλι, μπροκολα, καροτα και tofu. Αυτο ειναι αρρωστεια. Οταν μετα επιτεθει το σκυλακι σε ενα παιδακι θα απορουν και θα λενε οτι πρεπει να θανατωθει.
συμφωνω, αλλα δεν γινεται παντα να σκοτωνεις το ζωο ακαριαια. Ακομα και στην φυση τα σαρκοφαγα δεν σκοτωνουν την λεια τους ακαριαια. Παρε για παραδειγμα την γατα που παιζει με την λεια της πριν την φαει. Απλα στην δικη μας περιπτωση πρεπει να σταματησει η υπερκαταναλωση και ο τροπος που εκτρεφονται τα ζωα. Αλλα οπως καταλαβαινετε δεν ειναι εφικτο γιατι ηδη η γη δεν αντεχει αλλους ανθρωπους. Στο σημειο που ειμαστε τωρα χρειαζομαστε αλλο μισο πλανητη για να μας συντηρησει και δυστυχως ο πληθυσμος μας αυξανεται και η κατασταση επιδεινωνεται.
Συμφωνω απολυτα....και εννοειται οτι φιλοζωος ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ....ειπαμε....φιλοζωος=αγαπω τα ζωα...βλεπε μπαμπινιωτης,αν θελουμε να το δουμε και απο την εννοιολογικη του ερμηνια...ουτε καν φιλος με τη ζωη που γραφουν καποιοι

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ειμαι σιγουρη οτι οι περισσοτεροι (αν οχι ολοι) χορτοφαγοι, ολο και καποιο ζωο θα σιχαινονται
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

........καλα....ηθελα να΄ξερα που τις βρηκες αυτες τις φωτο!!!!!!!!

....απιστευτη εισαι!!!!!!!!!!!

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
. κοροιδευω τον εαυτο μου κανονικοτατα..δεν μπορω να φαω κατι που να φαινεται οτι ηταν ζωντανο και τωρα ειναι νεκρο. πχ αστακος ολοκληρος, ψαρια, κεφαλι κτλ. αν φαω μπιφτεκι ή κιμα ή καλαμαρι ροδελες, δεν θα παει το μυαλο μου στο τι ητανε πριν..αν εχω ορεξη να μαγειρεψω θα κανω οσπρια ή μακαρονια. μα κι αυτα να τα κανεις παλι ριχνεις μεσα ζωμο απο κοτα! ειναι πολυ δυσκολη η χορτοφαγια, και ο οργανισμος μας δεν ειναι συνηθισμενος μονο σε χορτα και φρουτα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος

Απο την αλλη δε θεωρω καλο ανθρωπο και φιλοζωο οποιον ειναι χορτοφαγος, στο φιναλε ο Χιτλερ ηταν φανατικος χορτοφαγος...δε νομιζω αυτο να εδειχνε ποσο νοιαζοταν για τους ανθρωπους και τα ζωα!
Αλλα ναι, ξερω κι εγω ηλι8ιους που ταιζουν το σκυλι με λαχανικα και οχι μονο δεν ακουν κανεναν αλλα θεωρουν οτι τους κανουν και καλο!!!Ελεος δηλ. αν αυτο δεν ειναι κακοποιηση ζωου τοτε κατι εχω καταλαβει λαθος με την εννοια της λεξης.
sakura-chan η δευτερη φωτογραφια τι ζωο υποτι8εται πως ειναι
...μυξα μου κανει
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
evelynkar εμενα δε με ξαναπαιρνουν για ψαρεμα! Μπηκαμε με το φουσκωτο και μαζευαν διχτυα...ε, ηταν πλατη σε μενα οι αλλοι και επειδη τα ψαρια σπαρταρουσαν τσουπ!πεταξα μερικα στη θαλασσα.Βλεποντας οτι κολυμπουσαν και δεν πεθαιναν ,τα πεταξα ολα μεσα. Οταν φτασαμε εξω ειδαν οτι δεν ειχε μεινει λεπι στη βαρκα, απλα δε μπορουσα να τα βλεπω να χτυπιουνται μπροστα μου.
Απο την αλλη δε θεωρω καλο ανθρωπο και φιλοζωο οποιον ειναι χορτοφαγος, στο φιναλε ο Χιτλερ ηταν φανατικος χορτοφαγος...δε νομιζω αυτο να εδειχνε ποσο νοιαζοταν για τους ανθρωπους και τα ζωα!
Αλλα ναι, ξερω κι εγω ηλι8ιους που ταιζουν το σκυλι με λαχανικα και οχι μονο δεν ακουν κανεναν αλλα θεωρουν οτι τους κανουν και καλο!!!Ελεος δηλ. αν αυτο δεν ειναι κακοποιηση ζωου τοτε κατι εχω καταλαβει λαθος με την εννοια της λεξης.![]()
συμφωνω καμαρι μου...αλλα να ξερεις...αυτοι που λενε οι ταιζουν τα ζωα τους με λαχανικα για να τα κανουν ...χορτοφαγους......ψεμματα λενε.το κανουν ΑΠΟ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ!!!!!!!!! τα ταιζουν με οτι περισσευει!!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
sakura-chan η δευτερη φωτογραφια τι ζωο υποτι8εται πως ειναι...μυξα μου κανει
![]()
το πρωτο ζωακι ειναι μακρινος συγγενης μας (προτευων θηλαστικο της μαδαγασκαρης) και ονομαζεται aye aye και το δευτερο ειναι ψαρι που ζει κοντα στην νεα ζηλανδια, αν θυμαμαι καλα, και ονομαζεται blobfish. To 1ο κινδυνευει απο εξαφανιση γιατι στην περιοχη που ζει το σκοτωνουν επι τοπου γιατι το θεωρουν κακο οιωνο. Κατι σαν και εμας που οταν δουμε νυχτεριδα ακουμε ενα σωρο πραγματα (οπως: θα σου κολλησει στα μαλλια και δεν θα φευγει, θα σου πιει το αιμα και ενα σωρο αλλα τετοια χαζα) και πολλοι μαλιστα δεν δισταζουν να την σκοτωσουν.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
συμφωνω καμαρι μου...αλλα να ξερεις...αυτοι που λενε οι ταιζουν τα ζωα τους με λαχανικα για να τα κανουν ...χορτοφαγους......ψεμματα λενε.το κανουν ΑΠΟ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ!!!!!!!!! τα ταιζουν με οτι περισσευει!!
μπα δεν το κανουν μονο απο τσιγκουνια. Το κανουν και απο βλακεια. Κατι τετοια ανθρωποι ειναι αρρωστοι και χρειαζονται ψυχιατρο.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
που ειδες οτι θυμωσα?βρε ελενα........καταρχην δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα να αγοραζουν κρεας απο το χωριο...εσυ εισαι στην επαρχια και εσυ η ιδια ειπες οτι εχεις το φιλο σου που σε προμηθευει.......ε......δεν εχουν ολοι φιλο που να εχει δικο του κρεας...και εγω,αν θες να ξερεις απο το χωριο παιρνω...αλλα δεν εχουν ολοι την ιδια δυνατοτητα...
για τα αυγα....αυτο σου λεω και εγω ,δεν μπορεις να λες στον κοσμο να μην τρωει αυγα....καλα δεν το καταλαβαινεις???? για τις συνθηκες συμφωνω...ας παλαιψουμε για αυτο !!!!!!!!!
και στο ξαναλεω....αλλο πραγμα να λες ελλατωστε το κρεας,και αλλο να τους λες να γινουν χορτοφαγοι...κατι που εσυ δεν εισαι...δεν καταλαβαινω που βρισκεις το παραλογο σε αυτα που λεω.....τεσπα...βλεπω οτι ,ενω εγω εχω ολη την καλη διαθεση για ανταλλαγη αποψεων...εσυ θυμωνεις αν δεν συμφωνει καποιος μαζι σου...λυπαμαι...μονο με διαλογο και ανταλλαγη αποψεων γινομαστε καλυτεροι...αν θες να ακους μονο τη δικη σου αποψη....τι να πω μην ανοιγεις τετοια θεματα,πιστευω οτι συμφωνουμε στα περισσοτερα....εγω στα λεω με αγαπη και εσυ θυμωνεις....ξερεις..........δεν ειμαστε εχθροι...

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
συμφωνω απολυτα!!!!μπα δεν το κανουν μονο απο τσιγκουνια. Το κανουν και απο βλακεια. Κατι τετοια ανθρωποι ειναι αρρωστοι και χρειαζονται ψυχιατρο.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Το θεμα ειναι μπορουμε να λεμε οτι ΑΓΑΠΑΜΕ καποιον οταν τον ΤΡΩΜΕ?Συμφωνω απολυτα....και εννοειται οτι φιλοζωος ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ....ειπαμε....φιλοζωος=αγαπω τα ζωα...βλεπε μπαμπινιωτης,αν θελουμε να το δουμε και απο την εννοιολογικη του ερμηνια...ουτε καν φιλος με τη ζωη που γραφουν καποιοι![]()

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Το θεμα ειναι μπορουμε να λεμε οτι ΑΓΑΠΑΜΕ καποιον οταν τον ΤΡΩΜΕ?![]()
ο γατοπαρδος........αγαπαει την αντιλοπη οταν την τρωει?????????? γιατι δεν τον κατηγορεις και αυτον??????????????????????????????????????????????????
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Και δεν εχουμε μονο τα χορτα και τα φρουτα οπως προαναφερθηκε...Εχουμε ποικιλια ζυμαρικων,ριζια,σαλτσες sauce/ξυδι κτλ,σαλατες,ψωμι,ζαρζαβατικα,οσπρια,λαχανικα,μανιταρια,πατατες,φρουτα,γλυκα,χορταρικα
καρπους και στην τελικη για οσους θελουν,γαλα,κρεμες γαλακτος,ποικιλια ψαριων και θαλασσινων,αυγα..
Και ολα αυτα μπορουμε να τα μαγειρεψουμε πολυ πολυ νοστιμα και χωρις κρεας.Απλα εχει κολλησει ο εγκεφελος μας στο κρεας!Δεν φταιμε εμεις,ετσι μας μαθανε...Η μητερα μου καθε φορα που εχω περιοδο εχει εννα κολλημα να προσπαθει να με ταισει συκωτι γιατι θα παθω τιποτα επειδη χανω αιμα!Και μονο που βλεπω ενα εντοστι μες στα αιματα ρε παιδια αναγουλιαζω!Πρεπει να τρωω αιμα δηλαδη για να μην παθει τιποτα το δικο μου αιμα..??
Παντως εγω ακομη εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσον ειμαστε σαρκοφαγοι ή οχι... Αν δεν μου μαθαινανε απο μικρη να τρωω κρεας το σιγουρο ηταν να μην σκοτωνα για να φαω ποτε...Το αντιθετο συμβαινει με τα σαρκοφαγα ζωα..ποτε δεν θα φανε μηλο απο μονα τους αλλα αντιθετα θα επιτεθουνε σε ζωο!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Κι εγω συμφωνω με το οτι ειναι τουλαζιστον κακοποιηση να ταιζεις ενα σκυλο με λαχανικα ΑΛΛΑ...οταν εμεις μπορουμε να τραφουμε με αλλα πραγματα χωρις να παθουμε απολυτως τιποτα στην υγεια μας αν το κανουμε σωστα μαλιστα πιο υγιεις θα ειμαστε,τοτε γιατι να μην το κανουμε?
Και δεν εχουμε μονο τα χορτα και τα φρουτα οπως προαναφερθηκε...Εχουμε ποικιλια ζυμαρικων,ριζια,σαλτσες sauce/ξυδι κτλ,σαλατες,ψωμι,ζαρζαβατικα,οσπρια,λαχανικα,μανιταρια,πατατες,φρουτα,γλυκα,χορταρικα
καρπους και στην τελικη για οσους θελουν,γαλα,κρεμες γαλακτος,ποικιλια ψαριων και θαλασσινων,αυγα..
Και ολα αυτα μπορουμε να τα μαγειρεψουμε πολυ πολυ νοστιμα και χωρις κρεας.Απλα εχει κολλησει ο εγκεφελος μας στο κρεας!Δεν φταιμε εμεις,ετσι μας μαθανε...Η μητερα μου καθε φορα που εχω περιοδο εχει εννα κολλημα να προσπαθει να με ταισει συκωτι γιατι θα παθω τιποτα επειδη χανω αιμα!Και μονο που βλεπω ενα εντοστι μες στα αιματα ρε παιδια αναγουλιαζω!Πρεπει να τρωω αιμα δηλαδη για να μην παθει τιποτα το δικο μου αιμα..??
Παντως εγω ακομη εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσον ειμαστε σαρκοφαγοι ή οχι... Αν δεν μου μαθαινανε απο μικρη να τρωω κρεας το σιγουρο ηταν να μην σκοτωνα για να φαω ποτε...Το αντιθετο συμβαινει με τα σαρκοφαγα ζωα..ποτε δεν θα φανε μηλο απο μονα τους αλλα αντιθετα θα επιτεθουνε σε ζωο!
αυτα που γραφεις για το τι μπορουμε να παθουμε αν δεν τρωμε κρεας...ειναι εντελως αντιεπιστημονικα......κατι γραφικοι τα γραφουν,που δεν ειναι καν επιστημονες...εχω μαθει να στηριζομαι στην επιστημη...και μονο σε αυτην ...αλλιως θα καταληξουμε στο μεσσαιωνα...λοιπον...το εγραψα...και θα τα ξαναγραψω,και δεν ειναι δικα μου λογια...ο ανθρωπος απο πιθηκος εξελιχθηκε σε ανθρωπο,επειδη αρχισε να τρωει κρεας!!!!!!..ο εγκεφαλος του μεγαλωσε για αυτο το λογο...αρχισε να σκεφτεται περισσοτερο και ετσι εξελιχθηκε και επιβιωσε...ποσες φορες πρεπει να το πουμε??? καλο θα ηταν να βλεπεις και κανενα ντοκιμαντερ...ο Σκαι,βαζει πολλα!!δεν θα κατσω να το επεξηγησω παραπανω...ενημερωσου σωστα...επιστημονικα...ναι μεν λιγο κρεας...αλλα πρεπει να υπαρχει...οταν το ψαξεις,ελα να το ξανασυζητησουμε...οτι και να πουμε παραπερα αχρηστο ειναι...πρωτα ειμαστε σιγουροι για αυτα που λεμε,και μετα τα υποστηριζουμε...
eleni999
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool