eleni999
Πολύ δραστήριο μέλος
Στο ψαρεμα οταν βλεπ τα ψαριανα σπαρταρανε θελω να τα πεταξω στην θαλασσα .Αλλοι τα μετρανε και καμαρωνουν
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
:cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Αυτο δεν το ηξερα,γιατι το ειπες.............;;;;;;;;;;;;;;;;
Γιατί δυστυχώς πρέπει να νοιώσεις την φρίκη για να αισθανθείς την παράνοια μας (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα).![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος

https://veganoikologikostroposzois.blogspot.com/
https://www.youtube.com/watch?v=05zhL1YUd8Q
catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγω πιστευω οτι εχει μεγαλη σημασια η οπτικη γωνια που βλεπουμε κατι.Καθε πασχα βλεπω το κατσικι να να κοβει κυκλους στη σουβλα το σκεφτομαι ζωντανο στο χωραφι του να τρωει χορταρακι σκεφτομαι οτι περισοτερο απο το μισο θα χαλασει αφου κανεις δεν μπορει να φαι τοσο κρεας και θα το πεταξουμε στα σκουπιδια.Οι αλλοι το ονειρευονται στο πιατο με μουσταρδα και πατατες.
Στο ψαρεμα οταν βλεπ τα ψαριανα σπαρταρανε θελω να τα πεταξω στην θαλασσα .Αλλοι τα μετρανε και καμαρωνουν
Το ψάρι αν το πιάσεις με γυμνά χέρια είναι σαν να το σκοτώνεις. Η θερμοκρασία του δικού μας σώματος είναι πολύ πιο ψηλή από τη δικιά του, οπότε του δημιουργείς ένα θανάσιμο σοκ. Συμφωνώ ότι αγοράζεις ή σκοτώνει μόνο ότι χρειάζεσαι για να τραφείς. Γιατί λες ό,τι τόσες χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι που σκοτώνανε και συντηρούσαν τα θηράματα τους με διάφορους τρόπους δεν καταστρέψανε το περιβάλλον; Γιατί παίρνανε ότι χρειαζόταν από τη φύση και όχι ότι μπορούσανε… και ότι περίσσευε το επιστρέφανε. Το θέμα δεν είναι τι τρως, αλλά κατά πόσο κάνεις σωστή διαχείριση του.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Kαι οσο γι'αυτο που ειπα ναι,ειναι δυσκολο να συνδιαστει μια χορτοφαγικη διατροφη χωρις να περιεχει πρωτεινες.Νομιζω τα δημιτριακα με το αμυλο('χωρις να ειμαι σιγουρη ισως καποιος αλλος συνδιασμος) παραγουν προτεινη και τα οσπρια επισης και τα αυγα εχουν πολλες πρωτεινες και σιδηρο!Το αυγο μαλιστα εχει περισσοτερη χοληστερινη απο το κοτοπουλο!αυτα που γραφεις για το τι μπορουμε να παθουμε αν δεν τρωμε κρεας...ειναι εντελως αντιεπιστημονικα......κατι γραφικοι τα γραφουν,που δεν ειναι καν επιστημονες...εχω μαθει να στηριζομαι στην επιστημη...και μονο σε αυτην ...αλλιως θα καταληξουμε στο μεσσαιωνα...λοιπον...το εγραψα...και θα τα ξαναγραψω,και δεν ειναι δικα μου λογια...ο ανθρωπος απο πιθηκος εξελιχθηκε σε ανθρωπο,επειδη αρχισε να τρωει κρεας!!!!!!..ο εγκεφαλος του μεγαλωσε για αυτο το λογο...αρχισε να σκεφτεται περισσοτερο και ετσι εξελιχθηκε και επιβιωσε...ποσες φορες πρεπει να το πουμε??? καλο θα ηταν να βλεπεις και κανενα ντοκιμαντερ...ο Σκαι,βαζει πολλα!!δεν θα κατσω να το επεξηγησω παραπανω...ενημερωσου σωστα...επιστημονικα...ναι μεν λιγο κρεας...αλλα πρεπει να υπαρχει...οταν το ψαξεις,ελα να το ξανασυζητησουμε...οτι και να πουμε παραπερα αχρηστο ειναι...πρωτα ειμαστε σιγουροι για αυτα που λεμε,και μετα τα υποστηριζουμε...
Μιλησα για μια σωστη χορτοφαγικη διατροφη.Αν καποιος εχει μια σωστη χορτοφαγικη διατροφη και περιλαμβανει και θαλασσινα δε νομιζω να παθει πραμα ή να εχει ελλειψη σιδηρου!
Εξαλλου οι μοναχοι τρωνε κρεας τρεις φορες το χρονο δεν εκουσα καποιον να πεθανε απ'αυτο.Απεναντιας,ζουνε και περισσοτερα χρονια
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Εγω πιστευω οτι εχει μεγαλη σημασια η οπτικη γωνια που βλεπουμε κατι.Καθε πασχα βλεπω το κατσικι να να κοβει κυκλους στη σουβλα το σκεφτομαι ζωντανο στο χωραφι του να τρωει χορταρακι σκεφτομαι οτι περισοτερο απο το μισο θα χαλασει αφου κανεις δεν μπορει να φαι τοσο κρεας και θα το πεταξουμε στα σκουπιδια.Οι αλλοι το ονειρευονται στο πιατο με μουσταρδα και πατατες.
Ακριβως στο μυαλο μου εισαι,τα ιδια σκεφτομαι κι εγω,μου τη σπαει πολυ αυτο το ...εθιμο.

:cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Αυτο δεν το ηξερα,γιατι το ειπες.............;;;;;;;;;;;;;;;;
Γιατί δυστυχώς πρέπει να νοιώσεις την φρίκη για να αισθανθείς την παράνοια μας (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα).![]()
Πιστεψε με με τοσα που μου στελνουν στο facebook την εχω παρανιωσει τη φρικη.![]()
catyara
Εκκολαπτόμενο μέλος

[/quote]Ειλικρινά σε πιστεύω (το ζω καθημερινά), αν και είμαι πολύ αδύναμος χαρακτήρας για να τα δω όλα… έχω σιχαθεί τον όρο πρωτεύον όν… χίλιες φορές πεταλούδα και μία μέρα ευτυχίας (αρκεί να μην πέσω σε κανέναν μ#$$α)…
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Πιστεψε με με τοσα που μου στελνουν στο facebook την εχω παρανιωσει τη φρικη.![]()
Ειλικρινά σε πιστεύω (το ζω καθημερινά), αν και είμαι πολύ αδύναμος χαρακτήρας για να τα δω όλα… έχω σιχαθεί τον όρο πρωτεύον όν… χίλιες φορές πεταλούδα και μία μέρα ευτυχίας (αρκεί να μην πέσω σε κανέναν μ#$$α)… [/quote]
Εχω δει βιντεο με τους κινεζουν που καναν ακριβως αυτο που λες...Βουταγαν σε βρασμενο νερο ζωντανο το σκυλακι για να μαλακωσει το κρεας αφου πρωτα του ειχαν κοψει το στερνο και του ειχαν βγαλει εξω την καρδια..ΖΩΝΤΑΝΟ!!Και ολα αυτα τα κανουν γιατι νομιζουν οτι θα γινει πιο νοστιμο το κρεας...
ΤΗΕ ΗΕΑRT OF AN INNOCENT λεγεται το βιντεο
και ολα αυτα γινονταν μπροστα στα αλλα σλυλακια-φιλους του...
Καλο ταξιδι σκυλακι..Και ζωακια ολου του κοσμου που βασανιζεστε για τη δικη μας @@@##$%%!
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Τσουναμι ρε να τους βρει τους σκατοψυχους!!!!

Δεν τα ανοιγω πλεον τα βιντεο,δεν το αντεχω,μαθαινω τι δειχνουν και τα κοινοποιω,οποιος αντεχει τα βλεπει...

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Δεν μπορουσα να το πιστεψω σου λεω εφαγα τρελη φρικη! Το σκυλακι ζωντανο να αιμοραγει και να σκουζει με εξω την καρδια και να προσπαθει να σηκωθει και να τρεξει...Εχω μεινει με το στομα ανοιχτο!!!!
Τσουναμι ρε να τους βρει τους σκατοψυχους!!!!
Δεν τα ανοιγω πλεον τα βιντεο,δεν το αντεχω,μαθαινω τι δειχνουν και τα κοινοποιω,οποιος αντεχει τα βλεπει...![]()
Και την ιδια ακριβως μερα ειδα κι ενα αλλο που εβαζαν γατακια δολωμα σε καρχαρια τουλαχιστον αυτα δεν βασανιστηκαν τοσο,νομιζω ηταν μπαμ και κατω..
Και μετα οι μ@@ χαιροντουσαν που επιασαν καρχαρια για να τον πουλησουν!
Το βιντεο το εχω κατω κατω στο φαισμπουκ
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

...αυτο με τα χορταρακια δεν το λεω για να μην τρωμε χορταρικα...απλα για να σου τονισω οτι δεν πρεπει να ξεχωριζουμε τις ζωες...οσο για την χορτοφαγια....σε ενσ ανθρωπο μεγαλυτερης ηλικιας,που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΙΕΙΑς,ναι...μπορει να του κανει καλο...αλλα στα παιδια,ειναι καταστροφικο να μην δινεις κρεας και τα παραγωγα του,σε μικρες ποσοτητες παντα,και οχι οπως τα εχουν καταντησει καποιοι να εχουν χοληστερινη απο μικρα...αν το ψαξεις θα δεις οτι εχω δικιο...το παιδι θελει οποωσδηποτε τη ΖΩΙΚΗ πρωτεινη για να αναπτυχθει σωστα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
οταν εμεις μπορουμε να τραφουμε με αλλα πραγματα χωρις να παθουμε απολυτως τιποτα στην υγεια μας αν το κανουμε σωστα μαλιστα πιο υγιεις θα ειμαστε,τοτε γιατι να μην το κανουμε?
Και δεν εχουμε μονο τα χορτα και τα φρουτα οπως προαναφερθηκε...Εχουμε ποικιλια ζυμαρικων,ριζια,σαλτσες sauce/ξυδι κτλ,σαλατες,ψωμι,ζαρζαβατικα,οσπρια,λαχανικα,μανιταρια,πατατες,φρουτα,γλυκα,χορταρικα
καρπους και στην τελικη για οσους θελουν,γαλα,κρεμες γαλακτος,ποικιλια ψαριων και θαλασσινων,αυγα..
Και ολα αυτα μπορουμε να τα μαγειρεψουμε πολυ πολυ νοστιμα και χωρις κρεας.Απλα εχει κολλησει ο εγκεφελος μας στο κρεας!Δεν φταιμε εμεις,ετσι μας μαθανε...
Παντως εγω ακομη εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσον ειμαστε σαρκοφαγοι ή οχι... Αν δεν μου μαθαινανε απο μικρη να τρωω κρεας το σιγουρο ηταν να μην σκοτωνα για να φαω ποτε...Το αντιθετο συμβαινει με τα σαρκοφαγα ζωα..ποτε δεν θα φανε μηλο απο μονα τους αλλα αντιθετα θα επιτεθουνε σε ζωο!
λοιπον κουνελακι, θα στο πω στα ισια. Να σκεφτεσαι λιγο πριν γραψεις κατι χωρις να μας αναπαραγεις σελιδες και αποψεις μη επιστημονων. Δεν στο λεω απο κακια, στο λεω για να προσεχεις τι διαβαζεις. Οταν διαβαζουμε κατι χρησιμοποιουμε τον εγκεφαλο μας για να το κρινουμε. Δεν τρωμε οτι μας προσφερουν.
Αν εισαι vegan (οχι εσυ, γενικα μιλαω) εχεις μεγαλο προβλημα και πρεπει να προσεχεις πολυ την διατροφη σου και να την ενισχυεις με συμπληρωματα διατροφης. Καταρχην ο οργανισμος σου δεν μπορει να συνθεσει βιταμινη Β12. Πρεπει να την παρει απο το κρεας. Αν δεν φας κρεας δεν παιρνεις Β12. Απλα πραγματα. Επισης οι χορτοφαγικες διαιτες τεινουν να ειναι χαμηλες σε πρωτεινες και πρεπει να τρως σε καθημερινη βαση αρκετη ποσοτητα πρωτεινης (ειδικα οταν γυμναζεσαι) για να συντηρεις τα κυτταρα σου. Η πρωτεινη ειναι κυριο μοριο στην επισκευη των κυτταρων, στο signaling, στην δομη των κυτταρων, ακομα και στον σκελετο των κυτταρων. Η actin και η tubulin, βασικα στοιχεια στον σκελετο των κυτταρων ειναι πρωτεινες. Δεν μπορεις να αγνοησεις κατι τοσο βασικο. Ακομα και τα μαλλια σου πρωτεινη χρειαζονται για να μεγαλωσουν.
Επισης να σε πληροφορησω οτι τα θαλασσινα και τα ψαρια ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ. Τα ψαρια εχουν αιμα και το αν ενας οργανισμος δεν εχει αιμα δεν σημαινει πως δεν ειναι ζωο. Τα οστρακοειδη και τα μαλακια εχουν αιμα, τα περισσοτερα εχουν ανοιχτο circulatory system και hemolymph και αντι για hemoglobin στο αιμα τους που δινει το χαρακτηριστικο κοκκινο χρωμα, εχουν hemocyanin που δινει το χαρακτηριστικο μπλε χρωμα. Επισης το hemolymph τεινει να ειναι διαφανες, αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν εχουν αιμα αυτα τα ζωα. Και στην τελικη γνωριζεις την λειτουργια του circulatory system και του αιματος; Ειτε ενας οργανισμος εχει αιμα ειτε hemolymph ειναι το ιδιο. Η λειτουργια του ειναι να μεταφερει θρεπτικα συστατικα και οξυγονο στο κυτταρο, να απομακρυνει διοξειδιο του ανθρακα και wastes και ενα σωρο αλλα πραγματα που δεν χρειαζεται να γνωριζεις. Ειτε ειναι χταποδι, ειτε γατα, ειναι το ιδιο και το αυτο.
Τα αυγα και το γαλα δεν ειναι ζωικα παραγωγα; Θες να σου πω τι παθαινει το μοσχαρακι για να πινεις εσυ το γαλα σου;
Αν ησουν μονη σου στην φυση, οπως ενα ζωο, και δεν σκοτωνες θα πεθαινες. Δεν θα κατσω να σου εξηγησω γιατι επειδη θα χρειαστω αρκετες σελιδες γι'αυτο.
Ποιος σου ειπε οτι ειμαστε σαρκοφαγα ζωα; Παμφαγα ειμαστε. Ουτε χορτοφαγα ουτε σαρκοφαγα. Δεν θα κατσω να σου αναλυσω την ανατομια μας για να πειστεις οτι δεν ειμαστε φτιαγμενοι για χορτοφαγια. Ψαξτο μονη σου.
Επισης, fyi, τα μανιταρια δεν ειναι φυτα αλλα μυκητες.
Και στην τελικη δεν ξερεις τι εχω συζητησει με το γιατρο μου.
Ταισε μια γατα ενα μηνα με ζυμαρικα,φρουτα,λαχανικα και οσπρια και κανε κι εσυ το ιδιο και ελα να μου πεις τι θα παθει η γατα και τι εσυ!
Ντοκιμαντερ εχω δει απειρα γιαυτο μιλαω δημοσια και εκφραζω τις αμφιβολιες μου οσον αφορα την κρεατοφαγια ο καθενας εχει τη γνωμη του και αυτο ειναι σεβαστο.
Και αν θεωρεις εσυ ψευτιες τα οσα γραφουν επιστημονες για τη χορτοφαγια τοτε γιατι να θεωρω εγω σωστα αυτα που δειχνει το Σκαι?
Και οι επιστημονες διιστανται να ξερεις...
Οσο για το πως εξελιχτηκαμε..δε μου λεει απολυτως τιποτα..Μπορει να μιμηθηκαμε απλα τα αλλα ζωα ή να το καναμε επειδη καταλαβαμε οτι ειναι πιο νοστιμα...(αλλά ο,τι ειναι νοστιμο δεν ειναι απαραιτητα καλο και για την υγεια μας...)
Εχω καθηγητη χορτοφαγο απο τη μερα που γεννηθηκε και χαιρει ακρας υγειας που αλλοι στην ηλικια του ολο και κατι εχουν...Αν ηταν ο οργανισμος του να ειναι φτιαγμενος να χρειαζετε κρεας οπως της γατας,τοτε θα μπορουσε να επιβιωσει χωρις κρεας και χωρις να εχει κανενα προβλημα στην υγεια του??
Eγω προσωπικα δεν εχω ακουσει να πεθανε κανενας επειδη ηταν vegan..
ενα ντοκυμαντερ δεν μου λεει απολυτως τιποτα. Καμια ερευνα δεν βασιζεται σε ντοκυμαντερ και σε ενημερωτικες εκπομπες και εφημεριδες. Αν θες να μας δειξεις κατι καντο με πραγματικα αποτελεσματα ερευνων. Με αρθρα απο επιστημονες που περιλαμβανουν στοιχεια οπως: πως εγινε το πειραμα, ποιος ηταν ο σκοπος του πειραματος, ποια η hypothesis του, ποιο/α ηταν τα test subjects (αν ηταν ζωα ή ανθρωποι να αναφερουν φυλο, ηλικια, βαρος, κα), με statistical analyses, με μεθοδολογια, με αποτελεσματα και τελος με ενα discussion που να αναλυει τα αποτελεσματα και να επαληθευει ή να διαψευδει την αρχικη hypothesis. Τωρα αν εσυ μου λες για σκαι, youtube κτλ, ε δεν εισαι αξιοπιστη πηγη. Ουτε ο καθηγητης σου ειναι αξιοπιστος. Το οτι ενας ανθρωπος ειναι χορτοφαγος και δεν εχει παθει τιποτα δεν μου λεει κατι. Πες μου για 50, για 100, για 1000 ατομα, κανε την ερευνα σου, και μετα ελα να μου ξαναπεις για τον καθηγητη σου.
Επιπλεον, ενα μεγαλο προβλημα που εχουν οι χορτοφαγοι ειναι το ασβεστιο. Δεν παιρνουν αρκετη ποσοτητα και κινδυνεουν απο οστεοπορωση και ελαττωμενο ιστο στα κοκκαλα. Εχεις δει ατομα που δεν πινουν γαλα τι παθαινουν οταν γερασουν; Τα κοκκαλα τους λυγιζουν σε σημειο που δεν μπορουν να περπατησουν κανονικα.
Επισης ο γιατρος σου δεν μου λεει κατι. Οι περισσοτεροι γιατροι στην ελλαδα ειναι ανημερωτοι. Εχουν να διαβασουν επιστημονικα αρθρα απο την ημερα που τελειωσαν την ειδικοτητα τους. Απλα δεν ακολουθουν τις εξελιξεις συχνα γιατι στην πλειοψηφια τους δεν ασχολουνται με ερευνα.
συμφωνω απολυτα! Επισης υπαρχει και μια αλλη εναλλακτικη λυση, η κοπροφαγιαKounelaki, αυτούς τους προβληματισμούς καλά θα κάνεις να τους εκθέσεις σε έναν διαιτολόγο και όχι στην κρίση και στις προκαταλήψεις άσχετων μελών του φόρουμ.
Επίσης, τη στιγμή που πετάμε τα ραδίκια στο βραστό νερό, τα ραδίκια (ή τα παντζάρια ή τα καρότα) είναι απολύτως ζωντανά. Όσοι κόπτονται για την απώλεια ζωής προκειμένου να τραφεί ο άνθρωπος, καλύτερα να συνηθίσουν να τρώνε ορυκτά και πέτρες...

παλιοτερα που οι ανθρωποι ετρωγαν πιο σπανια κρεας ,λογω οικονομικων,ηταν σε γενικες γραμμες πιο υγεις
παλιοτερα επισης οι ανθρωποι δεν ηταν παχυσαρκοι για τον λογο που ανεφερες. Το εχεις λαβει αυτο υποψην σου; Επισης παλιοτερα οι ανθρωποι περπατουσαν περισσοτερο, εκαναν περισσοτερη σωματικη εργασια και ηταν πιο δραστηριοι. Πως ειναι ο σημερινος τροπος ζωης; Επισης ποιο ηταν το προσδοκιμο ζωης εκεινα τα χρονια;
Δεν κοπτωμαι για την απωλεια ζωης αλλα για την απωλεια ζωων και το ειπα απο την αρχη...Σιγα μην..λυπηθω(!) το μαρουλι και το καρπουζι!!
Ασχετο
Στην Ρουμανια νομιζω τρωνε και αλογα..
ε ναι, το μαρουλι δεν μιλαει και δεν το λυπασαι. Επισης ξερεις οτι η καλλιεργεια ριζιου παραγει περισσοτερο μεθανιο απο τις αγελαδες και συμβαλλει στο φαινομενο του θερμοκηπιου; Ξερεις ποσα ΖΩΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ απο την αυξηση της θερμοκρασιας του πλανητη; Ξερεις ποσα ζωα πεθαινουν απο τα λιπασματα που βαζουν στην πατατα σου και στο κουνουπιδι σου;
Θα συμφωνησω στο θεμα με τα κατσικακια το πασχα. Γινεται πραγματικη σφαγη τοτε για ενα ηλιθιο κατα την αποψη μου εθιμο.
Δε γινεται ολα να ειναι ψεματα...Και τοτε γιατι δεν εχουν βγει οι γιατροι να διαμαρτυρονται?
https://veganoikologikostroposzois.blogspot.com/
https://www.youtube.com/watch?v=05zhL1YUd8Q
οι γιατροι και οι αλλοι επιστημονες καλο μου, δεν θα βγουν στην τηλεοραση να διαμαρτυρηθουν, θα γραψουν σε επιστημονικο περιοδικο τα αποτελεσματα των ερευνων τους και τις αποψεις τους. Διαβασε κανενα επιστημονικο αρθρο και μετα ελα να μας πεις τι ισχυει και τι οχι.
Το ψάρι αν το πιάσεις με γυμνά χέρια είναι σαν να το σκοτώνεις. Η θερμοκρασία του δικού μας σώματος είναι πολύ πιο ψηλή από τη δικιά του, οπότε του δημιουργείς ένα θανάσιμο σοκ. Συμφωνώ ότι αγοράζεις ή σκοτώνει μόνο ότι χρειάζεσαι για να τραφείς. Γιατί λες ό,τι τόσες χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι που σκοτώνανε και συντηρούσαν τα θηράματα τους με διάφορους τρόπους δεν καταστρέψανε το περιβάλλον; Γιατί παίρνανε ότι χρειαζόταν από τη φύση και όχι ότι μπορούσανε… και ότι περίσσευε το επιστρέφανε. Το θέμα δεν είναι τι τρως, αλλά κατά πόσο κάνεις σωστή διαχείριση του.
επισης οταν πιανεις το ψαρι απομακρυνεις το mucus που εχουν στο δερμα τους το οποιο τα προστατευει απο παθογονους οργανισμους και συνεπως τα κανεις πιο ευαλωτα σε παθησεις. Στα υπολοιπα συμφωνω.
Kαι οσο γι'αυτο που ειπα ναι,ειναι δυσκολο να συνδιαστει μια χορτοφαγικη διατροφη χωρις να περιεχει πρωτεινες.Νομιζω τα δημιτριακα με το αμυλο('χωρις να ειμαι σιγουρη ισως καποιος αλλος συνδιασμος) παραγουν προτεινη και τα οσπρια επισης και τα αυγα εχουν πολλες πρωτεινες και σιδηρο!Το αυγο μαλιστα εχει περισσοτερη χοληστερινη απο το κοτοπουλο!
Μιλησα για μια σωστη χορτοφαγικη διατροφη.Αν καποιος εχει μια σωστη χορτοφαγικη διατροφη και περιλαμβανει και θαλασσινα δε νομιζω να παθει πραμα ή να εχει ελλειψη σιδηρου!
Εξαλλου οι μοναχοι τρωνε κρεας τρεις φορες το χρονο δεν εκουσα καποιον να πεθανε απ'αυτο.Απεναντιας,ζουνε και περισσοτερα χρονια
πως ακριβως το αμυλο παραγει πρωτεινη?! Το αμυλο ειναι ενας πολυπλοκος υδατανθρακας. Οταν το τρωμε διασπαται σε μικροτερα polysaccharides ωσπου να γινει γλυκοζη.
Χορτοφαγικη διατροφη με θαλασσινα; Οπως προανεφερα τα θαλασσινα ειναι ΖΩΑ και επισης ξερεις ποσοι οργανισμοι πεθαινουν για 1 κιλο γαριδες; 8 κιλα ψαρια, αστεριες, χελωνες θανατωνονται για ενα κιλο γαριδουλες, καραβιδες, αστακους κτλ. Συγκεκριμενα η leatherback turtle ειναι απειλουμενο ειδος και ο πληθυσμος της εχει μειωθει δραματικα λογω της αλιειας γαριδας. Ξανασκεψου το πριν φας γαριδες.
Το αυγο περιεχει χοληστερολη η οποια ανεβαζει την high density lipoprotein - HDL και προσφατες ερευνες εδειξαν οτι μπορουμε να τρωμε ενα αυγο τη μερα. Παρε και μια σελιδα για να δεις τι εννοω οταν λεω ΕΡΕΥΝΑ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ: https://jn.nutrition.org/cgi/content/full/138/2/272
ελενα...χτες ημουν πολυ χαλια με το ραμση,για αυτο ημουν καπως επιθετικη μαζι σου...συγνωμη.....αυτο με τα χορταρακια δεν το λεω για να μην τρωμε χορταρικα...απλα για να σου τονισω οτι δεν πρεπει να ξεχωριζουμε τις ζωες...οσο για την χορτοφαγια....σε ενσ ανθρωπο μεγαλυτερης ηλικιας,που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΙΕΙΑς,ναι...μπορει να του κανει καλο...αλλα στα παιδια,ειναι καταστροφικο να μην δινεις κρεας και τα παραγωγα του,σε μικρες ποσοτητες παντα,και οχι οπως τα εχουν καταντησει καποιοι να εχουν χοληστερινη απο μικρα...αν το ψαξεις θα δεις οτι εχω δικιο...το παιδι θελει οποωσδηποτε τη ΖΩΙΚΗ πρωτεινη για να αναπτυχθει σωστα...
συμφωνω! Και δεν ειναι μονο η πρωτεινη που χρειαζεται. Ειναι και το ασβεστιο και η Β12, και ενα σωρο αλλα πραγματα.
ιβανα
Επιφανές μέλος
ΤΗΕ ΗΕΑRT OF AN INNOCENT λεγεται το βιντεο
και ολα αυτα γινονταν μπροστα στα αλλα σλυλακια-φιλους του...
Καλο ταξιδι σκυλακι..Και ζωακια ολου του κοσμου που βασανιζεστε για τη δικη μας @@@##$%%![/quote]
ελενα, σε παρακαλω, μην εισαι τοσο αναλυτικη κ περιγραφικη, καποιοι δε βλεπουν τα βιντεο γιατι δεν αντεχουν κ μολις τα περιεγραψες

Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Απο αυτο το κομματι θυμηθηκα κατι που ειχα δει. Εκαναν μια ερευνα για καποια ελαφια που ζουσαν σε παραθαλασσια περιοχη, πραγμα πραγματικα σπανιο. Τα παρακολουθουσαν διαρκως για να δουν πως προσαρμοστηκαν στις συνθηκες εκει. Και εκαναν μια απιστευτη ανακαλυψη, στο ιδιο μερος εκαναν στο χορταρι κοντα στη θαλασσα, φωλιες τα πουλια. Εκπληκτος ο επιστημονας-ερευνητης βλεπει ενα ελαφι να αρπαζει εναν νεοσσο και να τον μασαει για μιση ωρα σχεδον. (το κατεγραψε και η καμερα)Υστερα το εφτυσε. Αρχισαν να προσεχουν πως ηταν μια συμπεριφορα που ειχαν ολα τα ελαφια, σκοτωναν νεοσσους μασωντας τους σαν τσιχλες χωρις να τους καταπινουν. Ο λογος; Η χαμηλη περιεκτικοτητα των τροφων τους σε ασβεστιο τα οδηγησε να βρουν νεα πηγη για να το παιρνουν. Αρα ενα καθαρα χορτοφαγο ζωο, αρχισε να σκοτωνει για να παρει τα απαραιτητα στοιχεια που απαιτουσε ο ογρανισμος του... Το οτι δεν το καταπινε δεν εχει και μεγαλη σημασια για εμενα. Οποτε αν ενα πλασμα καθαρα φυτοφαγο, σκοτωνει για να τραφει σωστα, γιατι πρεπει να εχω τυψεις εγω;Επιπλεον, ενα μεγαλο προβλημα που εχουν οι χορτοφαγοι ειναι το ασβεστιο. Δεν παιρνουν αρκετη ποσοτητα και κινδυνεουν απο οστεοπορωση και ελαττωμενο ιστο στα κοκκαλα.

Επισης μια αλλη σκεψη που κανω απο την αρχη της συζητησης. Προσωπικα ειμαι Χριστιανη, δεν ειδα πουθενα ο Χριστος να κατακρινει την κρεατοφαγια, μαλιστα ακομη και σε περιοδο νηστειας ειχε φαει κρεας απαντωντας στους επικριτες πως να προσεχουν ο,τι βγαινει απο το στομα τους οχι τι μπαινει. Αυτο για οσους πιστευουν. Οχι μονο στον Χριστιανισμο, δε γνωριζω θρησκεια που απαγορευει ολα τα ειδη κρεατος.(αν κανω λαθος ενημερωστε με να μαθαινω και κιολας
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ξερεις τι λεει η θρησκεια μας?Επειδη εκανα χριστιανικη βιοηθηκη το προηγουμενο εξαμηνο στο σχολειο,τα ξερω καλα...(αν θες μπορω να σου πως πως λεγεται το βιβλιο) Λοιπον υποστηριζει πως τα ζωα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ σαν εμας και οτι Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣΑπο αυτο το κομματι θυμηθηκα κατι που ειχα δει. Εκαναν μια ερευνα για καποια ελαφια που ζουσαν σε παραθαλασσια περιοχη, πραγμα πραγματικα σπανιο. Τα παρακολουθουσαν διαρκως για να δουν πως προσαρμοστηκαν στις συνθηκες εκει. Και εκαναν μια απιστευτη ανακαλυψη, στο ιδιο μερος εκαναν στο χορταρι κοντα στη θαλασσα, φωλιες τα πουλια. Εκπληκτος ο επιστημονας-ερευνητης βλεπει ενα ελαφι να αρπαζει εναν νεοσσο και να τον μασαει για μιση ωρα σχεδον. (το κατεγραψε και η καμερα)Υστερα το εφτυσε. Αρχισαν να προσεχουν πως ηταν μια συμπεριφορα που ειχαν ολα τα ελαφια, σκοτωναν νεοσσους μασωντας τους σαν τσιχλες χωρις να τους καταπινουν. Ο λογος; Η χαμηλη περιεκτικοτητα των τροφων τους σε ασβεστιο τα οδηγησε να βρουν νεα πηγη για να το παιρνουν. Αρα ενα καθαρα χορτοφαγο ζωο, αρχισε να σκοτωνει για να παρει τα απαραιτητα στοιχεια που απαιτουσε ο ογρανισμος του... Το οτι δεν το καταπινε δεν εχει και μεγαλη σημασια για εμενα. Οποτε αν ενα πλασμα καθαρα φυτοφαγο, σκοτωνει για να τραφει σωστα, γιατι πρεπει να εχω τυψεις εγω;
Επισης μια αλλη σκεψη που κανω απο την αρχη της συζητησης. Προσωπικα ειμαι Χριστιανη, δεν ειδα πουθενα ο Χριστος να κατακρινει την κρεατοφαγια, μαλιστα ακομη και σε περιοδο νηστειας ειχε φαει κρεας απαντωντας στους επικριτες πως να προσεχουν ο,τι βγαινει απο το στομα τους οχι τι μπαινει. Αυτο για οσους πιστευουν. Οχι μονο στον Χριστιανισμο, δε γνωριζω θρησκεια που απαγορευει ολα τα ειδη κρεατος.(αν κανω λαθος ενημερωστε με να μαθαινω και κιολας)
γιαυτο πρεπει οταν τα σκοτωσεις να φυγει το αιμα τους και μετα να τα φας.(Τοτε τι γινεται με το κυνηγι που οι λαγοι δεν εχουν σφαγιαστει?)Και επισης υποστηριζει οτι υπαρχουν ΚΑΘΑΡΑ ζωα και ΑΚΑΘΑΡΤΑ
γιαυτο τα πρωτα δεν τα τρωμε και οτι ολα τα ζωα γενικα ηρθαν στον κοσμο για να υπηρετουν τον ανθρωπο σε ολες τις μορφες!
(εγωιστικο?)Επιπλεον λεει ΝΑΙ στα πειραματα στα ζωα.
Εμενα ολα μου φαινονται μπουρδες..Και οσα λεει καθε σχεδον θρησκεια...
Νομιζω μονο ο ινδουισμος εξυψωνει τα ζωα στο επιπεδο των ανθρωπων και παραδεχεται οτι εχουν ψυχη και δεν ηρθαν σε αυτον τον κοσμο για να μας υπηρετουν.
Πριν πολλα χρονια το ιδιο πιστευαν οι ανθρωποι για τους εγχρωμους..Οτι ηρθαν στον κοσμο ως κατωτεροι για να υπηρετουν τους λευκους...Ρατσισμος..?Ποιος μου λεει οτι δεν γινεται και τωρα αυτο το λαθος και καποια μερα οι ανθρωποι δεν θα καταλαβουν οτι τα ζωα ηρθαν σ'αυτον τον πλανητη για τους δικους τους λογους?
Εγω παντως δε βρισκω κανενα κακο σε καποιον να εχει ως κατοικιδιο γουρουνακι ή κατσικακακι ισως μερικα ζωα που τρωμε να ειναι πιο νοημων απο τη γατα και το σκυλο(νομιζω ισχυει για τα γουρουνια αυτο)
Παντως απο την προσωπικη μου συγκριση με σαρκοφαγα και παμφαγα ζωα δεν εβγαλα το συμπερασμα οτι ειμαστε το ιδιο...Τωρα ο καθενας εχει την αποψη του και αυτο ειναι σεβαστο.

Οσο για τους επιστημονες κι αυτοι κανουν λαθη και το αν θα πιστεψω αυτους που υποστηριζουν το ενα ή το αλλο ειναι στην κριση μου και στο πως αισθανομαι απεναντι στα ζωα..
"ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ" σε ολο τον κοσμο(οχι μονο ελληνες μη ενημερωμενοι..) κανουν πειραματα σε ζωα για να εχουμε μια μασκαρα παραπανω.Ειμαι σιγουρη οτι υπαρχουν κι αλλοι τρωποι να ελεγξουν τα προιοντα χωρις να βασανιζουν αθωες ψυχες..[Εδω πεταμε πυραυλους,νομιζεται δεν θα ειχαμε την τεχνολογια να ελεγξουμε τα καλλυντικα μας?]Για μενα λοιπον αυτοι δεν ειναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και ολο το θεμα ειναι μαλλον ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ!Να τους υποστηριξουμε κι αυτους επειδη κουβαλανε τον τιτλο του επιστημονα??
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Έλα βρε κουνελάκι τώρα! Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις!Ενταξει προσπαθω να μην διαχωριζω τα ζωα απο τα ζωα οπως το γατακι απο το προβατακι!
Συμφωνώ σε όλα. Εξ άλλου το ότι είμαστε παμφάγα δεν σημαίνει πως πρέπει να τρώμε κοψίδια πρωί-μεσημέρι-βράδυ.όλοι μπορούμε να φάμε λιγότερο κρέας (δεν μιλάμε για καθόλου μακροχρόνια βγάζει προβλήματα υγείας) , να κάνουμε μποϊκοτάζ σε εταιρείες που χρησιμοποιούν ζώα για τα πειράματα και γενικότερα να κάνουμε ότι μπορούμε να δώσουμε το μήνυμα ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δεχτούμε χωρίς αντίδραση.
Δεν έχεις ακούσει πως ενίοτε, σε καιρό νηστείας, βαφτίζουν το κρέας "ψάρι" και χουμάνε κανονικά στα κοψίδια;Εξαλλου οι μοναχοι τρωνε κρεας τρεις φορες το χρονο δεν εκουσα καποιον να πεθανε απ'αυτο.Απεναντιας,ζουνε και περισσοτερα χρονια
Σωστό κι αυτό!συμφωνω απολυτα! Επισης υπαρχει και μια αλλη εναλλακτικη λυση, η κοπροφαγια![]()

Γενικά συμφωνώ με όλα όσα λες σ' αυτό το μήνυμά σου.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ολοι εχουμε προβληματα και σε κανεναν δεν πανε ολα ροδινα αλλα δεν ειναι σωστο να τα βγαζουμε στους αλλους.Εισαι καθηγητρια και αυτο επρεπε να το ξερεις πρωτη απ'ολους...Εξαλλου εδω υποτιθεται ανταλλασουμε αποψεις.ελενα...χτες ημουν πολυ χαλια με το ραμση,για αυτο ημουν καπως επιθετικη μαζι σου...συγνωμη.....αυτο με τα χορταρακια δεν το λεω για να μην τρωμε χορταρικα...απλα για να σου τονισω οτι δεν πρεπει να ξεχωριζουμε τις ζωες...οσο για την χορτοφαγια....σε ενσ ανθρωπο μεγαλυτερης ηλικιας,που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΙΕΙΑς,ναι...μπορει να του κανει καλο...αλλα στα παιδια,ειναι καταστροφικο να μην δινεις κρεας και τα παραγωγα του,σε μικρες ποσοτητες παντα,και οχι οπως τα εχουν καταντησει καποιοι να εχουν χοληστερινη απο μικρα...αν το ψαξεις θα δεις οτι εχω δικιο...το παιδι θελει οποωσδηποτε τη ΖΩΙΚΗ πρωτεινη για να αναπτυχθει σωστα...
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ειπα ΠΡΟΣΠΑΘΩ γιατι με παρεξηγηται ρε παιδια και δεν διαβαζετε αυτα που γραφω?Δεν θα κρυψω οτι ακομα τρωω κρεας αλλα ΠΡΟΣΠΑΘΩ να το σταματησω και υποστηριζω τους ανθρωπους που το κανανε και τους βγαζω το καπελο!ΠΡΟΣΠΑΘΩ να μην διαχωριζω τα ζωα,ειχα και κοτα για κατοικιδιο στο διαμερισμα στον 3ο οροφο που τη μεγαλωσα απο μωρο και ευχαριστως θα το ξαναεκανα.Και πιστευω οτι αισθανοταν οσα αισθανοταν και το κουνελι μου και ισως και περισσοτερα,ερχοταν και κοιμοταν διπλα στο κεφαλι μου και την εβγαζα και βολτα στη λαικη(στεκοταν στον ωμο μου σαν γερακι) κι ας με κοροιδευαν ολοι.Έλα βρε κουνελάκι τώρα! Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις!

Δεν κατηγορω τους σαρκοφαγους,απλα υποστηριζω τους vegan.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ολοι εχουμε προβληματα και σε κανεναν δεν πανε ολα ροδινα αλλα δεν ειναι σωστο να τα βγαζουμε στους αλλους.Εισαι καθηγητρια και αυτο επρεπε να το ξερεις πρωτη απ'ολους...Εξαλλου εδω υποτιθεται ανταλλασουμε αποψεις.[/quote
το μηνυμα μου,δεν νομιζω οτι ηταν πιο "σκληρο" απο αυτο της sakura.........γιατι στεκεσαι μονο σε μενα....?? μηπως επειδη ζητησα συγνωμη???? ε...τοτε να την παρω πισω....ειναι απαραδεκτο να χρησιμοποιεις στοιχια του προφιλ( επαγγελμα) στην κουβεντα....,εδω δεν ειμαι σαν καθηγητρια αλλα σαν πουπουλινα τελεια και παυλα!!!!! αλλιως φερομαστε στον χωρο εργασιας μας,αλλιως στους γονεις μας,στους φιλους μας κλπ.....και δεν τα εβαλα μαζι σου.....απλα ειπα με απολυτη ειλικρινια αυτα που πιστευω...η συγνωμη δεν πηγαινε σε αυτα που ειπα...αλλα στο οτι τα ειπα ...
δεν μπορουμε να αμφισβητουμε την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των επιστημονων....οσο για τις πηγες σου,οσον αφορα την χορτοφαγια,αυτα που μπορει να εχεις διαβασει υπερ της,προφανεστατα ειναι απο χορτοφαγους και υποστηρικτες της...οταν ομως θες να ενημερωνεσαι σωστα,καλο ειναι ενημερωνεσαι και απο την "αλλη" μερια...αυτη της επιστημης,κατι που απο τα γραπτα σου φαινεται οτι δεν εχεις κανει....
και ξαναλεω οτι...δεν θα με ενοχλουσαν τοσο αυτα που εγραφες,αν ησουν οντως χορτοφαγος...απο τη στιγμη ομως που δεν εισαι,σε καμμια περιπτωση δεν δεχομαι το κυρηγμα σου...το κανεις οπως ακριβως οι παπαδες...που με το δαχτυλο υψωμενο παροτρυνουν τον κοσμο να κανουν η να μην κανουν πραγματα...και αυτοι κανουν τα ακριβως αντιθετα...σκετη υποκρισια...
στο μονο που θα συμφωνησω μαζι σου,ειναι σε αυτα με τις θρησκειες,,,ΑΠΟΛΥΤΑ........γραφονται μεσα απαραδεκτα πραγματα....και ποσως με ενδιαφερει τι λεει η καθε θρησκεια...με ενδιαφερει τι λεει η συνηδειση μου.....
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλα εμενα κατι αλλο με ενοχλει, αν καποιος θελει, μπορει και του το επιτρεπει η υγεια του, καλα κανει να ειναι χορτοφαγος, αν καποιος δε μπορει να το κανει για εναν απο τους τρεις παραπανω λογους δηλ. δε θελει, δε μπορει ή ειναι θεμα υγειας, γιατι τοσο πιεση να αλλαξουν και ειμαι πχ εγω υποχρεωμενη να εξηγω στον καθενα τους λογους που δε μπορω να το κοψω; Δηλ ΟΛΑ εχουν λυθει σχετικα με το καλο των ζωων και εμεινε μονο ο αριθμος εκεινων που τα τρωνε; Δε λεω οτι ειναι και ασημαντη η υπερκαταναλωση αλλα οκ δε μπορω να συμμετασχω σε αυτο, βοηθαω εκει που μπορω!
Κανει κηρυγμα ο αλλος σε καποιον που τρωει κρεας αλλα εχω δει φανατικο χορτοφαγο να καμαρωνει αγκαλια με λιονταρακι σε φωτογραφια που τραβηξε στο τσιρκο! Πλακα επαθα!Λεω καλα με εχεις τρελανει που τρωω κρεας, αυτο τι ειναι;!;!Και η απαντηση; Δεν το εφαγα!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool