kounelaki
Περιβόητο μέλος
δεν θα μπορουσε κανεις να μπει περισσοτερο στο μυαλο μου και να εκφρασει τις σκεψεις μου καλυτερα!!Μπραβο!βρε παιδια...δεν μπορω να διαβαζω ακραια πραγματα.....το οτι θα σκοτωσω τη μυγα για να μην κατσει πανω στο φαγητο μου και μου μεταδωσει καμμια ασθενεια σημαινει οτι δεν ειμαι φιλοζωη???εσυ δηλαδη sakura αν βρεις μια κατσαριδα σπιτι σου,τι θα κανεις...θα την αφησεις να τριγυρναει ανενοχλητη και να κανει ολοκληρη αποικια???....αν φτανουμε σε τοσο ακραιες αποψεις,κανουμε πολυ περισσοτερο κακο,απο οτι καλο...για τον απλουστατο λογο οτι δεν ειναι εφικτα αυτα...οποτε και ο αλλος σου λεει δεν μπορω να ειμαι φιλοζωος και τελειωσε η υποθεση....μην γινομαστε τοσο ακραιοι γιατι φτανουμε στα ορια της γελιοτητας και δεν θα μας υπολογιζει κανενας,,,,ναι δεν μπορω να μην σκοτωσω το κουνουπι(....ξερεις ποσος κοσμος πεθαινει απο ελλονοσια καθε χρονο???) ουτε τη μυγα,ουτε την κατσαριδα...μπορω ομως να αγωνιστω για τα δικαιωματα των ζωων,για τα απειλουμενα προς εξαφανιση ειδη,στην καταργηση του κυνηγιου και του εμποριου γουνας,στο να απαγορευτουν τα ζωα απο τα τσιρκο...κλπ....ΤΑ ΘΕΩΡΕΙς ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΑΥΤΑ????........αν ολοι σκεφτοντουσαν με το σκεπτικο σου ,τελικα θα τα παραταγαν απογοητευμενοι αφου,συμφωνα με αυτα που λες ,δεν θα μπορουσαν να ειναι πραγματικα φιλοζωοι....και στην τελικη...ποσως με ενδιαφερει ο τιτλος της φιλοζωης...εγω προσπαθω να κανω οσα περισσοτερα μπορω για το περιβαλλον και τα ζωα....και νομιζω οτι αυτη ειναι η ΟΥΣΙΑ και οχι φιλοσοφια πανω στο ποιος ειναι πραγματικα φιλοζωος...οι πραξεις και οχι τα λογια ειναι αυτα που δειχνουν το τι ειμαστε....
![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Βρε αγαπη μου συμφωνω με αυτο που λες!Αν ειναι δυνατον να λεω πως αγαπω τα ζωα-ολα τα ζωα-και να γεμισω το σπιτι μου ποντικοφαρμακα για ενα ποντικακι!Οταν ειχε μπει στο μπαλκονι μας ενα ποντικι και ετρωγε την τροφη του κουνελιου μου επεισα με νυχια και με δοντια τους δικους μου να βαλουμε παγιδα που δεν το σκοτωνει!Αυτο καναμε,το πιασαμε και το αφησαμε ελευθερο σε ενα χωραφι. Αλλα ολα τα αλλα που λες για τα κουνουπια ειναι υπερβολικα...Εμενα μου φτανει να σταματησω να χρησιμοποιω καλλυντικα μη δοκιμασμενα σε ζωα,να αγοραζω οικολογικα απορρυπαντικα,να σωζω ζωακια και να τα φροντιζω,να ελλατωσω ή να κοψω το κρεας γιατι αγαπω πολυ τα αρνακια και τα μοσχαρακια,να αγωνιζομαι για τα δικαιωματα τους,καταργηση γουνας/ζωα σε τσιρκο/απειλουμενα ειδη κτλ και εστω και εναν ανθρωπο να καταφερω να αλλαξει τον τροπο ζωης του απεναντι στα ζωα θα μπορω να πω πως εκανα τον αγωνα μου και να πεθανω ευτυχισμενη!..το ιδιο εκανα και με ενα ποντικι που ηρθε πανω στο τραπεζι της κουζινας, στον παγκο, στα ντουλαπια, που εφαγε το ψωμι μου, τα muffins μου, τα δημητριακα μου, που ηρθε στο προσωπο του αδερφου το βραδυ ενω κοιμοταν και που αλωνιζε σε ολο το διαμερισμα. Το επιασα και το αφησα σε ενα παρκο. Καποιοι αλλοι δεν θα δισταζαν να γεμιζουν τον τοπο ποντικοφαρμακα και παγιδες για να σκοτωσουν το αδιστακτο ποντικι.
Δυστυχως βλεπετε μονο τα επιφανειακα πραγματα. Το πως σφαγιαζονται και κακοποιουνται διαφορα ζωακια. Δεν εχετε ιδεα τι γινεται σε μεγαλυτερη κλιμακα. Αν ειχατε, δεν θα μου λεγατε για ακραια πραγματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Θα σας αναφερω και ενα αλλο παραδειγμα. Δεν τρως κρεας γιατι λυπασαι τα αρνακια, τα βοειδη, τις κατσικες, τα γουρουνακια, τα κοτοπουλα κτλ. Οσες καμπανιες εχω δει κατα της καταναλωσης κρεατος εχουν να κανουν με χαριτωμενα ζωακια. Το ιδιο και τα βιντεακια που κυκλοφορουν. Δειχνουν πως σκοτωνονται τα κοτοπουλα, οι γατες και τα σκυλια στην κινα και αλλα τετοια παρομοια. Δεν εχω δει ομως ποτε κανεναν να διαμαρτυρεται για τα δικαιωματα των φιδιων στην κινα. Εκτρεφονται και σκοτωνονται με τον ιδιο τροπο οπως ενα προβατακι και ενα γατακι. Το ιδιο ισχυει και με διαφορα εντομα που τρωνε εκει. Που τα ψηνουν ζωντανα στα καρβουνα. Ουτε εχω δει κανεναν να ασχολειται με το ποσο ασχημα πεθαινει ενα ψαρι ή μια γαριδα. Με τα βατραχια τι γινεται; Και αυτα δεν τα τρωνε; Ειναι και αυτα ασχημα οπως τα φιδια και τα εντομα; Δεν ειναι χαριτωμενα οπως οι γατες και τα σκυλια γι' αυτο και η ζωη τους ειναι κατωτερη; Με τους καρχαριες τι γινεται; Γιατι οταν ενας καρχαριας επιτεθει σε ανθρωπο πρεπει να θανατωθει αμεσως; Γιατι αυτο γινεται με ολα τα ζωα που ακολουθουν το ενστικτο τους; Γιατι δεν λεμε τιποτα γι' αυτα τα ζωα που θανατωνονται με αυτον τον τροπο; Νομιζω πως ειμαστε επιλεκτικοι. Στο ενα διαμαρτυρομαστε και στο αλλο φοραμε παροπιδες και συνεχιζουμε τον δρομο μας.
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος

Παντως να φανω λιιιιιγο ακραια; Λεμε τα ζωα δεν ειναι εδω να τα χρησιμοποιουμαι για την επιβιωση μας...και ποιος ειδε βρε παιδια γραμμενο οτι τα φυτα ειναι;! Αν φιλοζωος σημαινει φιλος της ζωης τοτε τα φυτα αναπτυσσονται νεκρα αφου κανενας φιλο-ζωος δεν εχει προβλημα να τα φαει! Και επισης ποιος ειπε οτι δεν αισθανονται;Δεν αντιλαμβανονται; Απλα επειδη δεν το κανουν με τον δικο μας τροπο; Αν ηταν ετσι δε θα μπορορυσαν να επιβιωσουν. (μην αναφερω οοοοοοολα οσα πειθουν καποιον για την αντιληψη των φυτων... )
Αρα ή που θα τρωμε παλι κατι ζωντανο(και οχι μονο να τρωμε) αρα παλι σκοτωνουμε, ή που δε θα τρωμε τιποτα, να εξαφανιστουμε να τελειωνουμε!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
τα κουνουπακια ηταν παραδειγμα. Θα μπορουσα να ειχα αναφερει και αλλα εντομα, πχ νυχτοπεταλουδες που πολλοι τις βρισκουν αηδιαστικες και τις σκοτωνουν για να μη τους φανε...Και ναι, αν τις σκοτωνεις επειδη τις βρισκεις αηδιαστικες δεν εισαι φιλοζωη.
Θα σας αναφερω και ενα αλλο παραδειγμα. Δεν τρως κρεας γιατι λυπασαι τα αρνακια, τα βοειδη, τις κατσικες, τα γουρουνακια, τα κοτοπουλα κτλ. Οσες καμπανιες εχω δει κατα της καταναλωσης κρεατος εχουν να κανουν με χαριτωμενα ζωακια. Το ιδιο και τα βιντεακια που κυκλοφορουν. Δειχνουν πως σκοτωνονται τα κοτοπουλα, οι γατες και τα σκυλια στην κινα και αλλα τετοια παρομοια. Δεν εχω δει ομως ποτε κανεναν να διαμαρτυρεται για τα δικαιωματα των φιδιων στην κινα. Εκτρεφονται και σκοτωνονται με τον ιδιο τροπο οπως ενα προβατακι και ενα γατακι. Το ιδιο ισχυει και με διαφορα εντομα που τρωνε εκει. Που τα ψηνουν ζωντανα στα καρβουνα. Ουτε εχω δει κανεναν να ασχολειται με το ποσο ασχημα πεθαινει ενα ψαρι ή μια γαριδα. Με τα βατραχια τι γινεται; Και αυτα δεν τα τρωνε; Ειναι και αυτα ασχημα οπως τα φιδια και τα εντομα; Δεν ειναι χαριτωμενα οπως οι γατες και τα σκυλια γι' αυτο και η ζωη τους ειναι κατωτερη; Με τους καρχαριες τι γινεται; Γιατι οταν ενας καρχαριας επιτεθει σε ανθρωπο πρεπει να θανατωθει αμεσως; Γιατι αυτο γινεται με ολα τα ζωα που ακολουθουν το ενστικτο τους; Γιατι δεν λεμε τιποτα γι' αυτα τα ζωα που θανατωνονται με αυτον τον τροπο; Νομιζω πως ειμαστε επιλεκτικοι. Στο ενα διαμαρτυρομαστε και στο αλλο φοραμε παροπιδες και συνεχιζουμε τον δρομο μας.
Βρε Ηρω,μιλας σαν να ξερεις τον καθενα μας προσωπικα....πριν εγω δεν σου εγραψα για τα φιδια???????? ξερεις ποσες φορες εχω τσακωθει οταν ακουω καποιους να λενε οτι" σημερα ειδα ενα φιδι στο δρομο και το πατησα" ??....ξερεις ποσες φορες ειπα οτι ειναι απαραδεκτο αυτο που συμβαινει στις ΗΠΑ ,με τους κυνηγους καρχαριων???.........οτι ο καρχαριας βρισκεται στο φυσικο του περιβαλλον και οποιος δεν θελει να του επιτεθει,ας μην κολυμπαει στα επικυνδυνα νερα???...απειρα παραδειγματα εχω να σου αναφερω...δεν τα εχουμε αναφερει(..αν και εγω εχω κανει καποιες αναφορες στο παρελθον)...γιατι απλουστατα δεν ετυχε!!.........και μην γενικευεις και βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα....το οτι θεωρω ανεφικτο το να μην σκοτωνεις μυγες και κουνουπακια δεν σημαινει οτι υποστηριζω μονο τα ζωακια γουτσου -...γουτσου......ελεος...πως το εβγαλες αυτο το συμπερασμα...απο που????????........ξερεις τις αποψεις μου??? τις συζητησεις που κανω εγω με τους αλλους?? το τι κανω για τα ζωα(...οχι μονο τα γουτσου-γουτσου..)και το περιβαλλον???.......
φιλικα....

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μ'αρεσει που μειναμε στο αν σκοτωνουμε και τι! Ολα τα υπολοιπα τα τηρουμαι
Παντως να φανω λιιιιιγο ακραια; Λεμε τα ζωα δεν ειναι εδω να τα χρησιμοποιουμαι για την επιβιωση μας...και ποιος ειδε βρε παιδια γραμμενο οτι τα φυτα ειναι;! Αν φιλοζωος σημαινει φιλος της ζωης τοτε τα φυτα αναπτυσσονται νεκρα αφου κανενας φιλο-ζωος δεν εχει προβλημα να τα φαει! Και επισης ποιος ειπε οτι δεν αισθανονται;Δεν αντιλαμβανονται; Απλα επειδη δεν το κανουν με τον δικο μας τροπο; Αν ηταν ετσι δε θα μπορορυσαν να επιβιωσουν. (μην αναφερω οοοοοοολα οσα πειθουν καποιον για την αντιληψη των φυτων... )
Αρα ή που θα τρωμε παλι κατι ζωντανο(και οχι μονο να τρωμε) αρα παλι σκοτωνουμε, ή που δε θα τρωμε τιποτα, να εξαφανιστουμε να τελειωνουμε!
κατι αναλογο λεω και εγω.....οτι με αυτο το σκεπτικο δεν θα επρεπε να τρωμε ουτε το μαρουλι....γιατι??? ζωη δεν εχει και αυτο???...

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Πολυ απλα γιατι τα τρωνε μονο στην Κινα και οχι σε ολο τον κοσμο οπως τα προβατακια(και οι ανθρωποι στην Κινα σιγα μην διαμαρτυρηθουν)τα κουνουπακια ηταν παραδειγμα. Θα μπορουσα να ειχα αναφερει και αλλα εντομα, πχ νυχτοπεταλουδες που πολλοι τις βρισκουν αηδιαστικες και τις σκοτωνουν για να μη τους φανε...Και ναι, αν τις σκοτωνεις επειδη τις βρισκεις αηδιαστικες δεν εισαι φιλοζωη.
Εχω δει βιντεο και για ψαρια και για καρχαριες και να ξερεις οι καθαροι vegans δεν τρωνε ουτε γαριδα,ουτε ψαρι!
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Tα φυτα δεν εχουν εγκεφαλο ουτε κεντρικο νευρικο συστημα ανεπτυγμενο ομοιο με των θηλαστικων ή ακομα των εντομων!Μ'αρεσει που μειναμε στο αν σκοτωνουμε και τι! Ολα τα υπολοιπα τα τηρουμαι
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Εβαλαν 2 φυτα σε ενα δωματιο. 5 ατομα μπηκαν χωρις οι υπευθυνοι να γνωριζουν ποιος απ ολους εσπασε τη μια γλαστρα και κατεστρεψε το φυτο μεσα της.
Εβαλαν ηλεκτροδια στο αλλο. Ενα ενα τα ατομα μπηκαν στον χωρο και σε ενα απο αυτα το φυτο ειχε ενδειξεις τρελου αγχους και στο τελος οτι λιποθυμισε
Ηταν εκεινος που "σκοτωσε"τη γλαστρα.Το οτι δεν εχει τα δικα μας χαρακτηριστικα μια υπαρξη δε σημαινει οτι δεν αντιλαμβανεται. Διαφορετικα δεν θα ειχαν αναπτυξει αμυνες εναντια στους εχθρους τους.
Παντως αν πεφτω τοσο εξω,τα μυρμυγκια σκοτωστε τα αφοβα, εχουν υποτυπωδες νευρικο συστημα, δε θα καταλαβουν αν αποκοπει το κεφαλι απο το υπολοιπο σωμα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
μπορεις ανετα ομως να αγωνιζεσαι για να καταλαβουν οτι πρεπει να τρωμε οσο το δυνατον λιγοτερο κρεας,και απο ελαχιστα ειδη..αν αυτα τα τηρεις και εσυ ..τοτε θα εισαι ΕΝΤΑΞΕΙ και συνεπης με τα λογια σου και τις πραξεις σου......
πολυ φιλικα...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Tα φυτα δεν εχουν εγκεφαλο ουτε κεντρικο νευρικο συστημα ανεπτυγμενο ομοιο με των θηλαστικων ή ακομα των εντομων!
το οτι δεν εχουν νευρικο συστημα, δεν σημαινει οτι δεν αντιλαμβανονται. Αντι για νευρα εχουν ορμονες. Ετσι επικοινωνουν με το περιβαλλον τους και τα εξωτερικα ερεθισματα. Δηλαδη εσυ κρινεις μια υπαρξη ζωντανη απο το αν εχει νευρικο συστημα ή οχι; Απο το αν περπαταει ή οχι; Απο το αν εχει αιμα ή hemolymph; Απο το αν εχει φωνη ή οχι;
Επισης κουνελακι, το οτι τρωνε τα φιδια μονο στην κινα (που ειναι 1.5 δισεκατομμυρια ανθρωποι) δεν σημαινει οτι δεν εχουν τα ιδια δικαιωματα με ενα προβατακι.
Χωρις να επιτεθω σε σενα κουνελακι, οι περισσοτεροι χορτοφαγοι και vegans εγιναν 'συνειδητοποιημενοι' πολιτες απο το youtube και αλλες παρομοιες ιστοσελιδες με διαφορα βιντεο. Σε ρωταω λοιπον, εχεις δει απο κοντα αγριο ζωο να πεθαινει απο πεινα επειδη του καταστρεψαμε το σπιτι του; Εχεις δει απο κοντα χιλιαδες ψαρια να επιπλεουν νεκρα σε λιμνη και αλλα τοσα να εχουν ξεβραστει στην παραλια; Εχεις δει παραλια γεματη με νεκρα ψαρια στην οποια ειναι τοσα πολλα που δεν μπορεις να διακρινεις τους κοκκους της αμμου; Τα εχεις δει απο κοντα να αργοπεθαινουν; Να εχουν πρησμενα βραγχια και να παλευουν για να αναπνευσουν αλλα να μη μπορουν;
Για μενα αυτοι που τρωνε κρεας δεν ειναι λιγοτερο φιλοζωοι απο τους χορτοφαγους. Το να σκοτωνεις για να φας και να καλυψεις την βασικη σου αναγκη δεν σε κανει λιγοτερο φιλοζωο. Το να σκοτωνεις ομως για να εχεις τις ανεσεις σου δεν σε κανει σε καμια περιπτωση φιλοζωο. Γιατι η peta δεν ασχολειται με κατι πιο εποικοδομητικο απο το να διαμαρτυρεται για τα ζωα που προοριζονται για καταναλωση; Γιατι δεν ασχολειται με πιο κυρια θεματα, οπως τα αποβλητα των βιομηχανιων που σκοτωνουν με πολυ πιο αργο και επιπονο θανατο εκατομμυρια ψαρια στον πλανητη;
Γιατι οι χορτοφαγοι και οι vegan δεν θελουν να καταναλωνουν ζωικα παραγωγα και ειναι κατα των πειραματων στα ζωα αλλα απο την αλλη κανουν εμβολια και χρησιμοποιουν φαρμακα; Γιατι τα πειραματα στα ζωα δεν ειναι αποδεκτα, αλλα τα πειραματα στα φυτα ειναι ενταξει;
Θελω να καταληξω οτι ειτε ενας οργανισμος λεγεται φυτο, ειτε ζωο, ειτε αρθροποδο, ειναι αναμφισβητητα μια μορφη ζωης. Και οπως εχει πει ενας καθηγητης μου οικολογιας, οι χορτοφαγοι τρωνε το φαι τους οταν ειναι ακομα ζωντανο. Το να επιλεγεις τι θα προστατεψεις και τι οχι ειναι τραγικο. Το να χωριζεις τις υπαρξεις σε ανωτερες και κατωτερες ειναι ακομα πιο τραγικο. Δεν υπαρχει κατωτερος και ανωτερος οργανισμος. Ολοι οργανισμοι ειμαστε το ιδιο. Ο καθε οργανισμος εχει προσαρμοστει με τον δικο του τροπο στο περιβαλλον και ειναι πετυχημενος.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καταρχην να διευκρινησω οτι δεν αναφερομουν σε κανεναν προσωπικα, απλα χρησιμοποιησα 2ο ενικο
το οτι δεν εχουν νευρικο συστημα, δεν σημαινει οτι δεν αντιλαμβανονται. Αντι για νευρα εχουν ορμονες. Ετσι επικοινωνουν με το περιβαλλον τους και τα εξωτερικα ερεθισματα. Δηλαδη εσυ κρινεις μια υπαρξη ζωντανη απο το αν εχει νευρικο συστημα ή οχι; Απο το αν περπαταει ή οχι; Απο το αν εχει αιμα ή hemolymph; Απο το αν εχει φωνη ή οχι;
Επισης κουνελακι, το οτι τρωνε τα φιδια μονο στην κινα (που ειναι 1.5 δισεκατομμυρια ανθρωποι) δεν σημαινει οτι δεν εχουν τα ιδια δικαιωματα με ενα προβατακι.
Χωρις να επιτεθω σε σενα κουνελακι, οι περισσοτεροι χορτοφαγοι και vegans εγιναν 'συνειδητοποιημενοι' πολιτες απο το youtube και αλλες παρομοιες ιστοσελιδες με διαφορα βιντεο. Σε ρωταω λοιπον, εχεις δει απο κοντα αγριο ζωο να πεθαινει απο πεινα επειδη του καταστρεψαμε το σπιτι του; Εχεις δει απο κοντα χιλιαδες ψαρια να επιπλεουν νεκρα σε λιμνη και αλλα τοσα να εχουν ξεβραστει στην παραλια; Εχεις δει παραλια γεματη με νεκρα ψαρια στην οποια ειναι τοσα πολλα που δεν μπορεις να διακρινεις τους κοκκους της αμμου; Τα εχεις δει απο κοντα να αργοπεθαινουν; Να εχουν πρησμενα βραγχια και να παλευουν για να αναπνευσουν αλλα να μη μπορουν;
Για μενα αυτοι που τρωνε κρεας δεν ειναι λιγοτερο φιλοζωοι απο τους χορτοφαγους. Το να σκοτωνεις για να φας και να καλυψεις την βασικη σου αναγκη δεν σε κανει λιγοτερο φιλοζωο. Το να σκοτωνεις ομως για να εχεις τις ανεσεις σου δεν σε κανει σε καμια περιπτωση φιλοζωο. Γιατι η peta δεν ασχολειται με κατι πιο εποικοδομητικο απο το να διαμαρτυρεται για τα ζωα που προοριζονται για καταναλωση; Γιατι δεν ασχολειται με πιο κυρια θεματα, οπως τα αποβλητα των βιομηχανιων που σκοτωνουν με πολυ πιο αργο και επιπονο θανατο εκατομμυρια ψαρια στον πλανητη;
Γιατι οι χορτοφαγοι και οι vegan δεν θελουν να καταναλωνουν ζωικα παραγωγα και ειναι κατα των πειραματων στα ζωα αλλα απο την αλλη κανουν εμβολια και χρησιμοποιουν φαρμακα; Γιατι τα πειραματα στα ζωα δεν ειναι αποδεκτα, αλλα τα πειραματα στα φυτα ειναι ενταξει;
Θελω να καταληξω οτι ειτε ενας οργανισμος λεγεται φυτο, ειτε ζωο, ειτε αρθροποδο, ειναι αναμφισβητητα μια μορφη ζωης. Και οπως εχει πει ενας καθηγητης μου οικολογιας, οι χορτοφαγοι τρωνε το φαι τους οταν ειναι ακομα ζωντανο. Το να επιλεγεις τι θα προστατεψεις και τι οχι ειναι τραγικο. Το να χωριζεις τις υπαρξεις σε ανωτερες και κατωτερες ειναι ακομα πιο τραγικο. Δεν υπαρχει κατωτερος και ανωτερος οργανισμος. Ολοι οργανισμοι ειμαστε το ιδιο. Ο καθε οργανισμος εχει προσαρμοστει με τον δικο του τροπο στο περιβαλλον και ειναι πετυχημενος.
σε αυτα,συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!!.για αυτο και λεω οτι επειδη ειναι αδυνατον να μην σκοτωνουμε τιποτα ζωντανο,αφου πρεπει να επιβιωσουμε...καλο ειναι να μην επικεντρωνομαστε σε αυτα που ειναι αδυνατον να εφαρμοστουν ,αλλα σε αυτα που ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!

και παλι ελενα,σε ρωταω...κρεας,τρως καθολου???????????/

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Οσο για τα φυτα το θεωρω υπερβολη...δεν θα κατσω να συγκρινω τα φυτα με το κατσικακι και το μοσχαρακι! Ειναι αδυνατον να μην περπαταμε για να μην πατησουμε το γρασιδι ή τα μυρμιγκια επειδη ειναι ζωντανοι οργανισμοι!
Καπου πρεπει να υπαρχει ενα οριο...Εγω προσπαθω να πεισω τους αλλους οτι δεν ειμαστε σαρκοφαγα ζωα και οσο μπορουν να ελαττωσουν το κρεας.Πολλοι δεν θελουν καν να ακουσουν,καν να προβληματιστουν με την αντιθετη αποψη! Οι γονεις μου π.χ. τρωνε κρεας(αυγα,γαλα,τυρι) σε καθημερινη βαση!2 μεσημερια μονο την εβδομαδα μαγειρευουν οσπρια!! Αυτο το θεωρω υπερκαταναλωση αλλα και κακο και για την υγεια.
Μην τα ισοπεδωνετε ολα γιατι αν καποιος μπει και διαβασει αυτα που εχουν γραφτει εδω,θα σκεφτει οκ αφου δε γινεται να μην τρωμε ζωντανους οργανισμους και αφου τα φυτα πονανε να τρωω καθε μερα αρνακι στο φουρνο να περασω και καλα!! Δεν ειναι ετσι,η πραγματικοτητα ειναι οτι εχουμε φτιαξει τεραστιες φαρμες που "καλλιεργουμε" ζωα σε κλουβια μονο και μονο για να τα φαμε και τα ζωακια εκει μεσα βασανιζονται φριχτα απο τον καθε ανωμαλο! Αν υπηρχαν μεγαλες εκτασεις και τα ζωα ζουσαν "φυσικα",ειχαν κτηνιατρικη περιθαλψη και σκοτωνονταν οσο το δυνατον ανωδυνα τοτε θα ελεγα φατε οσο θελετε!! Αλλα η πραγματικοτητα απεχει πολυ...
Και δε νομιζω οτι ειναι αναγκη να κανουμε τον Μπαμπινιωτη και να οριζουμε τι ειναι φιλοζωος και τι οχι!
Εγω τον εαυτο μου τον θεωρω φιλοζωο ακομα κι αν σκοτωνω μυρμηγκια περπατωντας και τρωω μαρουλι! Ελεος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τρωω κρεας αλλα ελαχιστο και ΔΕΝ τρωω απο φαρμες οπως Μιμικος κτλ αλλα απο εναν κυριο εδω στο χωριο και απο τον παππου του αγοριου μου που εχουν κοτες ελευθερας βοσκης και προβατακια σε περιορισμενη εκταση αλλα εχουν ζωρο να τρεξουν και δεν απογαλακτιζονται απο μωρα!
Οσο για τα φυτα το θεωρω υπερβολη...δεν θα κατσω να συγκρινω τα φυτα με το κατσικακι και το μοσχαρακι! Ειναι αδυνατον να μην περπαταμε για να μην πατησουμε το γρασιδι ή τα μυρμιγκια επειδη ειναι ζωντανοι οργανισμοι!
Καπου πρεπει να υπαρχει ενα οριο...Εγω προσπαθω να πεισω τους αλλους οτι δεν ειμαστε σαρκοφαγα ζωα και οσο μπορουν να ελαττωσουν το κρεας.Πολλοι δεν θελουν καν να ακουσουν,καν να προβληματιστουν με την αντιθετη αποψη! Οι γονεις μου π.χ. τρωνε κρεας(αυγα,γαλα,τυρι) σε καθημερινη βαση!2 μεσημερια μονο την εβδομαδα μαγειρευουν οσπρια!! Αυτο το θεωρω υπερκαταναλωση αλλα και κακο και για την υγεια.
Μην τα ισοπεδωνετε ολα γιατι αν καποιος μπει και διαβασει αυτα που εχουν γραφτει εδω,θα σκεφτει οκ αφου δε γινεται να μην τρωμε ζωντανους οργανισμους και αφου τα φυτα πονανε να τρωω καθε μερα αρνακι στο φουρνο να περασω και καλα!! Δεν ειναι ετσι,η πραγματικοτητα ειναι οτι εχουμε φτιαξει τεραστιες φαρμες που "καλλιεργουμε" ζωα σε κλουβια μονο και μονο για να τα φαμε και τα ζωακια εκει μεσα βασανιζονται φριχτα απο τον καθε ανωμαλο! Αν υπηρχαν μεγαλες εκτασεις και τα ζωα ζουσαν "φυσικα",ειχαν κτηνιατρικη περιθαλψη και σκοτωνονταν οσο το δυνατον ανωδυνα τοτε θα ελεγα φατε οσο θελετε!! Αλλα η πραγματικοτητα απεχει πολυ...
Και δε νομιζω οτι ειναι αναγκη να κανουμε τον Μπαμπινιωτη και να οριζουμε τι ειναι φιλοζωος και τι οχι!
Εγω τον εαυτο μου τον θεωρω φιλοζωο ακομα κι αν σκοτωνω μυρμηγκια περπατωντας και τρωω μαρουλι! Ελεος
απο τι στιγμη που τρως κρεας.οσο λιγο και αν ειναι αυτο,δεν νομιζω οτι εχεις το δικαιωμα να προσπαθεις να πεισεις τους αλλους να γινουν χορτοφαγοι....και μην μου πεις οτι δεν το κανεις...απειρα ποστ εχω δει που ανεβαζεις στο fb...μα,πως ειναι δυνατον να λες στους αλλους να κανουν κατι,που εσυ δεν κανεις???.
...μπορεις ομως ( οπως σου ξαναειπα) να προσπαθεις να πεισεις τους αλλους να κανουν αυτο που κανεις εσυ....οσο το δυνατον λιγοτερη καταναλωση...
σε εχω δει να ανεβαζεις ποστ για μη καταναλωση προιοντων απου προερχονται απο ζωα........απο ποτε πειραζει την κοτα να της παρουμε το αυγο???????? η κοτα θα το κανει ουτως η αλλως....μην εστιαζεις σε λαθος πραγματα...μας ενδιαφερει αυτα τα ζωα να ζουν σε καλες συνθηκες...και οχι αν θα παρουμε το αυγο απο την κοτα!!!! τωρα,εγω θα πω ελεος!!!!!!!!!!
οσον αφορα τα φυτα...........εγω απαντησα στο οτι ναι...και αυτα με καποιον τροπο αντιλαμβανονται....απο εκει και περα,εννοειτε οτι δεν υποστηριζω οτι δεν πρεπει να φαμε το μαρουλι!!!!!!!!! αυτο λεω και εγω....ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ....αυτη τη στιγμη,ετσι οπως ειναι τα πραγματα,δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να σταματησει εντελως η παραγωγη κρεατος...μπορουμε ομως να βοηθησουμε να μειωθει και να υπαρχουν καπιοα ελαχιστα ειδη προς καταναλωση,με αξιωπρεπεις συνθηκες διαβιωσης.....αυτα εννοω...και μην παρεξηγεισαι...ξερεις οτι σε συμπαθω πολυ για αυτο και σου τα λεω
και ναι..........φιλοζωος δεν σημαινει αγαπω τη ζωη,οπως εχει γραφτει κατα κορον...και για να ειμαι σιγουρη,εψαξα και στο λεξικο του μπαμπινιωτη....φιλοζωος ειναι αυτος που αγαπα τα ζωα...καθαρα και ξαστερα!!!!!!!! οποιος εχει αμφιβολιες ,ας κοιταξει στο μπαμπινιωτη......

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Kατι που ομως εγω ελλατωσα και προσπαθω να το κοψω!Ας προσπαθησουν κι οι αλλοι λοιπον! Και το θεμα μου ειναι να δουν και την αλλη πλευρα κι ας κανουν ο,τι θελουν συνηδειτοποιημενα πλεον.Και αν ειναι να αγορασουν κρεας ας ΜΗΝ αγορασουν απο σουπερ μαρκετ αλλα απο το χωριο!απο τι στιγμη που τρως κρεας.οσο λιγο και αν ειναι αυτο,δεν νομιζω οτι εχεις το δικαιωμα να προσπαθεις να πεισεις τους αλλους να γινουν χορτοφαγοι....και μην μου πεις οτι δεν το κανεις...απειρα ποστ εχω δει που ανεβαζεις στο fb...μα,πως ειναι δυνατον να λες στους αλλους να κανουν κατι,που εσυ δεν κανεις???.
...μπορεις ομως ( οπως σου ξαναειπα) να προσπαθεις να πεισεις τους αλλους να κανουν αυτο που κανεις εσυ....οσο το δυνατον λιγοτερη καταναλωση...
σε εχω δει να ανεβαζεις ποστ για μη καταναλωση προιοντων απου προερχονται απο ζωα........απο ποτε πειραζει την κοτα να της παρουμε το αυγο???????? η κοτα θα το κανει ουτως η αλλως....μην εστιαζεις σε λαθος πραγματα...μας ενδιαφερει αυτα τα ζωα να ζουν σε καλες συνθηκες...και οχι αν θα παρουμε το αυγο απο την κοτα!!!! τωρα,εγω θα πω ελεος!!!!!!!!!!
οσον αφορα τα φυτα...........εγω απαντησα στο οτι ναι...και αυτα με καποιον τροπο αντιλαμβανονται....απο εκει και περα,εννοειτε οτι δεν υποστηριζω οτι δεν πρεπει να φαμε το μαρουλι!!!!!!!!! αυτο λεω και εγω....ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ....αυτη τη στιγμη,ετσι οπως ειναι τα πραγματα,δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να σταματησει εντελως η παραγωγη κρεατος...μπορουμε ομως να βοηθησουμε να μειωθει και να υπαρχουν καπιοα ελαχιστα ειδη προς καταναλωση,με αξιωπρεπεις συνθηκες διαβιωσης.....αυτα εννοω...και μην παρεξηγεισαι...ξερεις οτι σε συμπαθω πολυ για αυτο και σου τα λεω
και ναι..........φιλοζωος δεν σημαινει αγαπω τη ζωη,οπως εχει γραφτει κατα κορον...και για να ειμαι σιγουρη,εψαξα και στο λεξικο του μπαμπινιωτη....φιλοζωος ειναι αυτος που αγαπα τα ζωα...καθαρα και ξαστερα!!!!!!!! οποιος εχει αμφιβολιες ,ας κοιταξει στο μπαμπινιωτη......![]()
Οσο για το αυγο...νομιζω ολοι εδω ξερουμε σε τι συνθηκες ζουνε αυτες οι κοτες για να γεννανε καθε μερα 2 αυγα και ισως και παραπανω!!
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Κι επισης να πινουμε γαλα απο αγελαδες ελευθερας βοσκης,απλα θελει ψαξιμο.
Προσωπικα εγω τα μαρουλια κτλ δεν τα λυπαμαι,δεν εχω φτασει σε τετοιο σημειο.Ομως 4ποδα δεν τρωω καθολου και κοτοπουλο τρωω αν τυχον εχει φτιαξει η μαμα μου,σπιτι δεν αγοραζω.
Αυτο που τρωω ομως ΠΟΛΥ ειναι το ψαρι,αυτα ναι,το παραδεχομαι πως τα εχω ξεκληρισει,ειτε φρεσκα ειναι κονσερβα(τοννο,σολωμο,ρεγγα,σκουμπρι) αλλα οχι,δεν θα νιωσω τις ιδιες τυψεις γιατι ναι μεν πονανε αλλα δεν εχουν το ιδιο επιπεδο συναισθηματων με τα υπολοιπα ζωα για τα οποια μιλαμε,τρωγονται και μεταξυ τους ακομα,καθαρο ενστικτο.Εφ οσον λοιπον αυτα δεν δισταζουν να φαγωθουν μεταξυ τους θα φαω κι εγω το μεριδιο μου .Αν ειναι να φαω κατι ζωντανο τοτε ας ειναι αυτα.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αρχική Δημοσίευση από kounelaki;[U:422262]Kατι που ομως εγω ελλατωσα και προσπαθω να[/U] το κοψω!Ας προσπαθησουν κι οι αλλοι λοιπον! Και το θεμα μου ειναι να δουν και την αλλη πλευρα κι ας κανουν ο,τι θελουν συνηδειτοποιημενα πλεον.Και αν ειναι να αγορασουν κρεας ας ΜΗΝ αγορασουν απο σουπερ μαρκετ αλλα απο το χωριο!
Οσο για το αυγο...νομιζω ολοι εδω ξερουμε σε τι συνθηκες ζουνε αυτες οι κοτες για να γεννανε καθε μερα 2 αυγα και ισως και παραπανω!!
βρε ελενα........καταρχην δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα να αγοραζουν κρεας απο το χωριο...εσυ εισαι στην επαρχια και εσυ η ιδια ειπες οτι εχεις το φιλο σου που σε προμηθευει.......ε......δεν εχουν ολοι φιλο που να εχει δικο του κρεας...και εγω,αν θες να ξερεις απο το χωριο παιρνω...αλλα δεν εχουν ολοι την ιδια δυνατοτητα...
για τα αυγα....αυτο σου λεω και εγω ,δεν μπορεις να λες στον κοσμο να μην τρωει αυγα....καλα δεν το καταλαβαινεις???? για τις συνθηκες συμφωνω...ας παλαιψουμε για αυτο !!!!!!!!!
και στο ξαναλεω....αλλο πραγμα να λες ελλατωστε το κρεας,και αλλο να τους λες να γινουν χορτοφαγοι...κατι που εσυ δεν εισαι...δεν καταλαβαινω που βρισκεις το παραλογο σε αυτα που λεω.....τεσπα...βλεπω οτι ,ενω εγω εχω ολη την καλη διαθεση για ανταλλαγη αποψεων...εσυ θυμωνεις αν δεν συμφωνει καποιος μαζι σου...λυπαμαι...μονο με διαλογο και ανταλλαγη αποψεων γινομαστε καλυτεροι...αν θες να ακους μονο τη δικη σου αποψη....τι να πω μην ανοιγεις τετοια θεματα,πιστευω οτι συμφωνουμε στα περισσοτερα....εγω στα λεω με αγαπη και εσυ θυμωνεις....ξερεις..........δεν ειμαστε εχθροι...
Zbeebz
Περιβόητο μέλος

Λοιπόν. Ό,τι και να φάμε, ή είναι ζωντανό (π.χ. φυτά) ή είναι εν δυνάμει ζωντανό (π.χ. αυγά, καρύδια) ή ήταν πρόσφατα ζωντανό (μοσχάρι, κότα, ψάρια), ασχέτως αν έχει νευρικό σύστημα ή όχι. Και ασχέτως αν μας αρέσει ή όχι.
Μόνο κάτι τροφές σαν το γάλα μπορούν να εξαιρεθούν, εφ' όσον δεν στερούμε αυτό το γάλα από κάποιο πεινασμένο μοσχαράκι, ας πούμε. Η αγελάδα έχει ανάγκη το άρμεγμα είτε μας αρέσει είτε όχι...
Αυτά είπε ο Καρράς
και πέθανε, ο φουκαράς!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μπορουμε να τρωμε αυγα βρε παιδια,απο κοτες ελευθερας βοσκης,υπαρχει κι αυτη η λυση.Προσωπικα εγω εχω γνωστους και μου φερνουν απο χωριο!
Κι επισης να πινουμε γαλα απο αγελαδες ελευθερας βοσκης,απλα θελει ψαξιμο.
Προσωπικα εγω τα μαρουλια κτλ δεν τα λυπαμαι,δεν εχω φτασει σε τετοιο σημειο.Ομως 4ποδα δεν τρωω καθολου και κοτοπουλο τρωω αν τυχον εχει φτιαξει η μαμα μου,σπιτι δεν αγοραζω.
Αυτο που τρωω ομως ΠΟΛΥ ειναι το ψαρι,αυτα ναι,το παραδεχομαι πως τα εχω ξεκληρισει,ειτε φρεσκα ειναι κονσερβα(τοννο,σολωμο,ρεγγα,σκουμπρι) αλλα οχι,δεν θα νιωσω τις ιδιες τυψεις γιατι ναι μεν πονανε αλλα δεν εχουν το ιδιο επιπεδο συναισθηματων με τα υπολοιπα ζωα για τα οποια μιλαμε,τρωγονται και μεταξυ τους ακομα,καθαρο ενστικτο.Εφ οσον λοιπον αυτα δεν δισταζουν να φαγωθουν μεταξυ τους θα φαω κι εγω το μεριδιο μου .Αν ειναι να φαω κατι ζωντανο τοτε ας ειναι αυτα.![]()
και ομως...και το ψαρι ποναει.......για αυτο λεω...ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΣΗΜΕΙΑ!!!!!!!!!! δεν μπορουμε να ζησουμε αν δεν σκοτωσουμε ειτε ζωο(.....και το ψαρι ,ζωο ειναι!!) ειτε ακομα και τα φυτα,που και αυτα,ζωντανοι οργανισμοι ειναι!!! βρε παιδια........το ξαναλεω ...και τα ζωα για να ζησουν ...σκοτωνουν....να τα κατηγορησουμε και αυτα????....απλα,εμεις ως ειδος πρεπει να το περιορισουμε σε καποια ,ελαχιστα ειδη ,με αξιωπρεπης συνθηκες διαβιωσης και ανωδυνο θανατο.....τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβουμε???????

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
το περιεργο ειναι οτι αυτη η μαχη ,δεν ειναι μεταξυ χορτοφαγων και σαρκοφαγων................αλλα μεταξυ....μονο σαρκοφαγων!!!!!!!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool