Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
....αν ειναι δυνατον...
![]()
φανταζεσαι να ηταν ανθρωπος με τετοιες αναλογιες; Εγω παντως θα αποκτουσα αλλη μια φοβια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
din@
Εκκολαπτόμενο μέλος
φανταζεσαι να ηταν ανθρωπος με τετοιες αναλογιες; Εγω παντως θα αποκτουσα αλλη μια φοβια![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
φανταζεσαι να ηταν ανθρωπος με τετοιες αναλογιες; Εγω παντως θα αποκτουσα αλλη μια φοβια![]()

...μαλλον και εγω...

DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ε ρε τι κουβαλάει ο άρχοντας!!!!

..αν σου πω..οτι περιμενα μια τετοια απαντηση απο σενα;;;

DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλαμπαλίκια![]()
![]()
![]()
![]()
ωρε...τι ειναι τουτο;;;για κανε καμμια μεταφραση....

DRIFTER
Πολύ δραστήριο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Με τα ποντίκια είχαμε ένα πρόβλημα στην πυλωτή, γιατί έρχονταν από ένα μισογκρεμισμένο σπίτι λίγο πιο πέρα.Τους τελευταίους μήνες που φιλοξενούσαμε στην πυλωτή την αδέσποτη λυκοσκυλίνα είχε παραγίνει το κακό με τα ποντίκια.Εκεί που συζητούσαμε για κάποιου είδους μυοκτονία και εγώ έβαζα βέτο να μην κινδυνέψει ο σκύλος η λύση ήρθε από μόνη της.

Η λυκοσκυλίνα υιοθετήθηκε πριν 20 περίπου μέρες και την επόμενη μέρα που έφυγε ήρθε στην πυλωτή μας ένας γάτος.

Περίπου 1 έτους άσπρος με γκρι-τιγρέ.Φυσικά άρχισα να τον ταίζω καθημερινά αλλά ακόμη με φοβάται και δεν μ' αφήνει να τον πιάσω. Θέλει πιστεύω λίγο χρόνο ακόμη για να εξοικειωθεί μαζί μου.
Και βέβαια εδώ και δυο βδομάδες δεν ξαναείδα ποντίκι στην πυλωτή.
Δεν ξέρω αν τα κυνηγάει , συνήθως τον βλέπω να λιάζεται, ίσως τα ποντίκια να αντιλαμβάνονται την παρουσία του και δεν έρχονται άλλο.
Για να πω όμως και για την δική μου φοβία......φοβάμαι πολύ τα φίδια.

Και είχα μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Πριν 3-4 χρόνια είχα πάει για τριήμερο Αγ. Πνεύματος στο χωριό με την Μυρτώ, τον Άρη δεν τον είχα ακόμη.Εκεί που κάθισα στην κάτω βεράντα να πιω καφέ βλέπω ένα τεράστιο κόκκινο φίδι πίσω από κάτι μάρμαρα που είχαμε ακουμπισμένα στον τοίχο.
Η Μυρτώ είχε περάσει λίγο πριν από δίπλα ,δεν ξέρω αν το αντιλήφτηκε το φίδι, και κρύφτηκε κάτω από το αυτοκίνητο μου μάλλον γιατί τρόμαξε από τις υστερικές φωνές μου.
Ο πατέρας μου το έπιασε με μια τσουγκράνα και μου είπε να το σκοτώσω με ένα πλατύ σφυρί.Δεν ξέρω που βρήκα παρά την τρομάρα μου το κουράγιο να το σκοτώσω.

Βέβαια εκ των υστέρων το λυπήθηκα, έχει και αυτό δικαίωμα στην ζωή όπως όλα τα πλάσματα.Η γειτόνισσα μάλιστα μου είπε ότι ήταν θηλυκό και ετοιμαζόταν να κάνει αυγά.Την προηγούμενη μέρα είχαν δει πιο πέρα σκοτωμένο το αρσενικό, αυτά εμφανίζονται συνήθως σε ζεύγη και θεωρούνται ακίνδυνα για τον άνθρωπο.

Αυτό ήταν και το πιο ηρωικό πράγμα που έκανα στην ζωή μου.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
...ειναι ομψως απιστευτα χρησιμα ζωα,και δεν ειναι επιθετικα..στην πραγματικοτητα ΜΟΝΟ ΕΝΑ ειδος φιδιου σε ολο τον κοσμο ειναι επιθτικο πραγματικα,το μαυρο μαμπα,που ζει την αφρικη και μαλιστα στις ερημους..μιλαμε οτι μπορει να σε δει σε αποσταση παρα πολλων μετρων,και να ΤΡΕΞΕΙ καταπανω σου..

.ειναι ομως και το μοναδικο επιθετικο φιδι...ειχα δει ενα ντοκιμαντερ,που εδειχνε το εσωτερικο ενος σπιτιου,και ελεγε το εξης...βλεπεται αυτο το σπιτι;;;δειτε τωρα,πως θα ηταν..αν δεν υπηρχαν τα φιδια..και αλλαζε η εικονα,και εδειχνε παλι το εσωτερικο του ιδιου σπιτιου,..αλλα ΓΕΜΑΤΟ ποντικια μεχρι το νταβανι...
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ποντικι ειχαμε και εμεις πριν τον ναρουτο. Απο τη μερα που μπηκε ο ναρουτο στο σπιτι μας ποντικι δεν ξαναφανηκε. Εχω διαβασει οτι τα ποντικια μυριζουν τις γατες και δεν πλησιαζουν. Πλησιαζουν μονο αυτα που εχουν τοξοπλασμα γιατι το τοξοπλασμα κατα καποιο τροπο επηρεαζει καποιες λειτουργιες του εγκεφαλου στα ποντικια και τα κανει πιο τολμηρα ωστε να μπορει να μεταδοθει και αλλου. Επισης οι γατες μπορουν να ακουσουν τους ηχους που βγαζουν τα ποντικια, οποτε δεν εχουν και πολλες ελπιδες να γλιτωσουν. Παντως χρωσταω ενα μεγαλο ευχαριστω στο ποντικι γιατι χωρις αυτο δεν θα εβρισκα δικαιολογια να παρω γατα.
Το καλο με τις γατες ειναι οτι δεν αφηνουν τιποτα να κινειται στο σπιτι. Οτιδηποτε μπει μεσα φροντιζουν να το εξολοθρευσουν. Δεν προλαβαινει να μπει καλα καλα μεσα καποια νυχτοπεταλουδα και ο ναρουτο την ριχνει κατω σε λιγα δευτερολεπτα. Μεχρι και κατι μυγακια που δεν ξεπερνουν το ενα χιλιοστο κυνηγαει! Ευτυχως που κυνηγαει και τις αραχνες που φοβαμαι, κοιμαμαι ησυχη τα βραδια γιατι ξερω οτι δεν πεταχτει αραχνη πανω στο κεφαλι μου την ωρα που ειμαι στο 3ο ονειρο

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα τρωκτικα παντως τα βρισκω υπερβολικα χαριτωμενα με εξαιρεση τον rattus norvegicus. Αν δεις τον συγκεκριμενο αρουραιο ανασκελα, τον αρσενικο, θα αηδιασεις ακομα περισσοτερο απο το μεγεθος των, εχμ, καταλαβεςΠαραθετω και φωτογραφια
Source![]()
Πωπω! Μιλάμε για ποντίκι με αρ%*δια, όχι αστεια.
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Ήτανε δηλητηρίωδες?Ούτε εγώ φοβάμαι ποντίκια και κατσαρίδες. Τα απεχθάνομαι γιατί είναι φορείς επικίνδυνων μικροβίων.Τις κατσαρίδες τις σκοτώνω όποτε τύχει να δω, αλλά ευτυχώς έχω χρόνια να δω στο σπίτι.Ίσως βοηθάει ένα εντομοαπωθητικό που έχω στην πρίζα της κουζίνας.
Με τα ποντίκια είχαμε ένα πρόβλημα στην πυλωτή, γιατί έρχονταν από ένα μισογκρεμισμένο σπίτι λίγο πιο πέρα.Τους τελευταίους μήνες που φιλοξενούσαμε στην πυλωτή την αδέσποτη λυκοσκυλίνα είχε παραγίνει το κακό με τα ποντίκια.Εκεί που συζητούσαμε για κάποιου είδους μυοκτονία και εγώ έβαζα βέτο να μην κινδυνέψει ο σκύλος η λύση ήρθε από μόνη της.
Η λυκοσκυλίνα υιοθετήθηκε πριν 20 περίπου μέρες και την επόμενη μέρα που έφυγε ήρθε στην πυλωτή μας ένας γάτος.
Περίπου 1 έτους άσπρος με γκρι-τιγρέ.Φυσικά άρχισα να τον ταίζω καθημερινά αλλά ακόμη με φοβάται και δεν μ' αφήνει να τον πιάσω. Θέλει πιστεύω λίγο χρόνο ακόμη για να εξοικειωθεί μαζί μου.![]()
Και βέβαια εδώ και δυο βδομάδες δεν ξαναείδα ποντίκι στην πυλωτή.Δεν ξέρω αν τα κυνηγάει , συνήθως τον βλέπω να λιάζεται, ίσως τα ποντίκια να αντιλαμβάνονται την παρουσία του και δεν έρχονται άλλο.
Για να πω όμως και για την δική μου φοβία......φοβάμαι πολύ τα φίδια.
Και είχα μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Πριν 3-4 χρόνια είχα πάει για τριήμερο Αγ. Πνεύματος στο χωριό με την Μυρτώ, τον Άρη δεν τον είχα ακόμη.Εκεί που κάθισα στην κάτω βεράντα να πιω καφέ βλέπω ένα τεράστιο κόκκινο φίδι πίσω από κάτι μάρμαρα που είχαμε ακουμπισμένα στον τοίχο.Η Μυρτώ είχε περάσει λίγο πριν από δίπλα ,δεν ξέρω αν το αντιλήφτηκε το φίδι, και κρύφτηκε κάτω από το αυτοκίνητο μου μάλλον γιατί τρόμαξε από τις υστερικές φωνές μου.
Ο πατέρας μου το έπιασε με μια τσουγκράνα και μου είπε να το σκοτώσω με ένα πλατύ σφυρί.Δεν ξέρω που βρήκα παρά την τρομάρα μου το κουράγιο να το σκοτώσω.
Βέβαια εκ των υστέρων το λυπήθηκα, έχει και αυτό δικαίωμα στην ζωή όπως όλα τα πλάσματα.Η γειτόνισσα μάλιστα μου είπε ότι ήταν θηλυκό και ετοιμαζόταν να κάνει αυγά.Την προηγούμενη μέρα είχαν δει πιο πέρα σκοτωμένο το αρσενικό, αυτά εμφανίζονται συνήθως σε ζεύγη και θεωρούνται ακίνδυνα για τον άνθρωπο.
Αυτό ήταν και το πιο ηρωικό πράγμα που έκανα στην ζωή μου.![]()
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Εάν δεν ήταν δηλητηρίωδες τότε δεν επρεπε να σκοτωθεί, γιατι αυτό θα επιφέρει την ανάπτυξη π.χ. των ποντικιών στην περιοχή.εγω το αποκλειω...κοκκινο δηλτηριωδης δεν υπαρχει στην ελλαδα..
Μια γνωστή μου στην Ευβοια που εχει εκει εξοχικό μου εχει πει οτι εχουν σκορπιους και φίδια με το κιλό. Μου εχει πει οτι εχουν βαλει προστατευτικά για να μην μπαίνουν μέσα στο σπίτι οι σκορπιοί αλλα σχετικά με τα φίδια δεν εχουν κανει τίποτα γιατι δεν υπήρξε ποτέ εισβολή στο σπίτι μέσα. Παρόλο που στον κήπο βρίσκουν καθε χρόνο δερμα φιδιου που το έχει αλλάξει.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

ΞένιαΚ
Νεοφερμένο μέλος
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Κοίτα συμφωνώ μαζί σου αλλα δεν μπορώ να αρνηθώ οτι αμα ενα δηλητηριώδη φίδι εμενε στην αυλή μου θα ήμουν ήρεμη με δεδομένο οτι τα γατάκια μου ολη την ώρα χώνονται κάτω απο τα φυτά .θεωρω οτι ουτε τα δηλητηριωδη πρεπει να σκοτωνονται,ΟΤΑΝ δεν μας απειλουν..και βρισκονται πχ σε εναν δρομο ...ολα τα ζωα εχουν τη χρησιμοτητα τους...απο εκει και περα αν βρισκεται στο χωρο σου και δεν μπορεις να το διωξεις,αναγκαστικα το σκοτωνεις..αλλα δεν μου αρεσει αυτος ο διαχωρισμος..και οι τιγρης στην ινδια ειναι επυκινδυνες..πρεπει να τις σκοτωνουν δηλαδη;;;ειναι ,που ειναι υπο εξαφανιση...![]()
Επίσης να σου πω οτι δυστυχώς στην Ινδία οι αμορφωτοι αγρότες στα χωριά σκοτώνουν τις τίγρεις κατά κόρον και οτι και να κανουν οι διάφορες οργανωσεις αυτοί μυαλό δεν βάζουν καθόλου
Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
μα εννοειται οτι και εγω δεν θα το αφηνα..αυτο ειπα,οτι οταν ειναι στο χωρο σου(δεν ειπα σπιτι)και ο κηπος ειναι χωρος μας..απλα πρωτα θα εβαζα το ειδικο απωθητικο που υπαρχει..και κανει και καλη δουλεια γιατι το εχω δοκιμασει..Κοίτα συμφωνώ μαζί σου αλλα δεν μπορώ να αρνηθώ οτι αμα ενα δηλητηριώδη φίδι εμενε στην αυλή μου θα ήμουν ήρεμη με δεδομένο οτι τα γατάκια μου ολη την ώρα χώνονται κάτω απο τα φυτά .
Επίσης να σου πω οτι δυστυχώς στην Ινδία οι αμορφωτοι αγρότες στα χωριά σκοτώνουν τις τίγρεις κατά κόρον και οτι και να κανουν οι διάφορες οργανωσεις αυτοί μυαλό δεν βάζουν καθόλουΚατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου.
..ξερω για τις τιγρης γιατι εχω δει απειρα ντοκιμαντερ..και καθε χρονο υιοθετω και μια απο την WWF

ΥΓ..στο προηγουμενο σπιτι που εμενα..ειχα δει τουλαχιστον 3 φορες αστριτη(οχια)...μαλισταβ ακριβως επανω στη βεραντα...πισω απο τις γλαστρες μου...πηρα απωθητικο...και δεν ξαναειδα,αλλα και οι γατες που ταιζα εξω κατα καιρους μου εφερναν τα ακεφαλα πτωματα τους...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool